מה כדאי? 2210 או 4150?

מה כדאי? 2210 או 4150?

אני מעוניין לקנות ipaq. לאחרונה התעניינתי מעט, ודי גיבשתי החלטה לקנות את ה- ipaq 4150. נכנסתי היום פעם נוספת לחנות מחשבים והמוכר דוקא המליץ לי על הדגם 2210. נימוקיו היו שהדגמים זהים, למעט העובדה שב 4150 יש WLAN מובנה, אך לעומתו, ל-2210 ישנם שני חריצי "תוספות" שאוכל להלביש על אחד מהם את ה- WLAN אם ארצה בעתיד, וממילא כל נושא הרשת האל חוטית עדיין בחיתוליה. שאלותי אליכם, חברי הפורום הנפלאים, הן: 1. מהם ההבדלים הנוספים בין שני הדגמים הנ"ל 2. מה מומלץ על ידכם 3. ישנה שמועה שבקרוב מאוד חברת HP עומדת להשיק דגם חדש. האם זה נכון לפי ידיעתכם, והאם לדעתכם בעקבות יציאת הדגם החדש לשוק (בהנחה שבאמת ייצא דגם חדש לשוק בקרוב), מחירי הדגמים האחרים יוזלו, וכדאי לחכות עם הקנייה. תודה מראש

AYELET1

New member
אני כיום הייתי מחכה

ה-2210 נפלא ל-4150 יש יתרון של גודל (או קוטן ליתר דיוק...)

ראשית תודה

תודה על התגובה המהירה, ושנית , מחכה למה? האם יש משהו בכך שאכן ייצא דגם חדש בקרוב? ורק אם זה לא יגזול הרבה מזמנך, הייתי מבקש התייחסות יותר מפורטת לגבי הדגמים הנ"ל. ושוב, תודה מראש...

mikeoreli

New member
יש כמה הבדלים בנוסף

ל 4150 יש סוללה טיפה יותר חזקה. ל 4150 יש עיצוב יותר מרהיב ה4150 טיפה יותר מהיר. ל2210 יש צג באיכות יותר גבוהה ה2210 עולה פחות מ4150 הסיבה שאנו ממליצים לך לחכות היא בגלל שבעוד חודש (מקסימום חודשיים) הולכים לצאת לשווקים מכשירים חדשים עם תכונות חדשות כמו המעבדים החדשים (PXA27X), חלקם יכלול רזולוציה גבוהה פי 4 מהיום, כלומר 640X480, וכן כולם יכללו את המערכת ההפעלה החדשה WM2K3SE שחוץ מזה שהיא יותר מדובגת וכוללת כל מני שיפורים, אפשר לסובב אצלה את המסך לאורך או לרוחב בלי עניינים מסובכים ויקרים. אם בכל מקרה תנעל על שני הדגמים הללו, גם אז היינו ממליצים לחכות, כי אז יירדו המחירים שלהם. אם יש לך מישהו בארה"ב שיכול להביא לך מכשיר, אז הDell Axim X30 כבר נמצא בחנויות במחיר יותר נמוך מה4150 וה2210 אבל הוא הרבה יותר משוכלל וחזק.

dell axim x30?

לדעתי אוכל לארגן קנייה בארה"ב. האם הוא בממשק דומה/זהה לזה של ה- ipaq? מה לגבי אחריות ושירותי תיקונים בארץ? דרך אגב, זה המכשיר ש"קוקי" קנה והציג לראווה בפורום? עוד דרך אגב, קוקי תתחדש...

2cookie

New member
תודה רבה, זה אכן המכשיר

אין שום שירות בארץ לצערי, אבל יש מעבדות פרטיות. בכל מקרה, מערכת ההפעלה זהה, רק החומרה משתנה. יש הבדל בממשק מכיוון שלDELL יש WM2003SE לעומת סתם WM2003 במכשירי הHP, אבל ההבדלים לא ממש משמעותיים, רק שיפורים קטנים פה ושם כמו שינוי גודל פונט ועבודה לרוחב.

mikeoreli

New member
בנוסף למה שקוקי אמר...

רק מכשירי האייפק כוללים אחריות בינלאומית. כלומר, אם תקנה מכשיר אייפק בארה"ב וחס וחלילה הוא התקלקל, התמיכה בארץ של HP ישראל, תקבל את האחריות. דרך אגב, הDell Axim X30 צפוי להיות משווק בקרוב מאוד בארץ. סימני השאלה הם: 1. כמה קרוב? 2. כמה המכשיר יעלה יחסית לארה"ב?

2cookie

New member
המחיר יהיה סביר ככל הנראה

הוא כבר נמכר ללא עברית בbuy4less.

mikeoreli

New member
לא ממש נכון

השוותי בין המחיר של המכשיר עם 624 מה"ץ ב buy4less לעומת המחיר בחנות של דל בארה"ב וההבדל היה 870 ש"ח כולל מיסים כולל משלוח (השוותי מול פלורידה כי שם יש לי מכרים), לא כולל עברית. 870 ש"ח בסדר גודל כזה זה הרבה מאוד! האחריות דרך אגב, היא של buy4less שבטח מטיסים את המכשיר לארה"ב במקרה של בעייה, בדיוק כמו שגם בייבוא פרטי אפשר לעשות (רק צריך לדאוג שיש מכר בארה"ב שמוכן לשלוח את המכשיר חזרה כי דל לא שולחים את המכשיר חזרה לארץ במקרה של תיקון תקלה). ההבדל הוא שעם 870 ש"ח אפשר לקנות עברית, לקנות נרתיק, מגן מסך וכרטיס זיכרון. במכשירים היותר זולים, ההפרש יורד אך עדיין נשאר יחסית גבוהה. כלומר, אם אפשר, תקנה בארה"ב כי בארץ גונבים כסף מהלקוחות ונותנים שירות גרוע.

SaarAvigour

New member
לגבי מחיר לא יודע, ה"ברזל" בדרך אלי

לפחות כך אמרו לי מדל ישראל, ששולחת לי אחד להתנסות. באותה הזדמנות דברו על תחילת שיווק בטווח השבועיים הקרובים. הדובר הוא הממונה, כך שיש להניח שכך הדברים. לגבי מחיר..עדיין לא ידוע (לי). ========== סער אביגור עורך "פוקט"

mikeoreli

New member
למרות שאני לא מתכוון ...

לקנות את המכשיר הזה (אני מחכה ל4700), אני מאוד מקווה בשביל אלו שכן רוצים לקנות שהמחיר יהיה קרוב למחיר בארה"ב ולא כמו בbuy4less, שם גובים עוד 50% יחסית למחיר המכשיר מהחנות של דל בארה"ב (יחסית לגרסה עם המעבד במהירות 624 מה"ץ). ממש שוד לאור היום.

raananta

New member
כמו איילת גם אני הייתי מחכה!

בעת בחירת מכשיר צריכים לעמוד כמה שיקולים: 1. מה היעוד 2. מחיר 3. תכונות המכשיר. (גודל פיזי, יכולות מעבר לדרישות וכדומה) * לאו דווקא בסדר הנ"ל. הדור החדש של המכשירים עומד לצאת בקרוב, והמאפיינים הם כח עיבוד גדול יותר, מסך איכותי יותר, מערכת הפעלה חדשה (למרות שלמכשירים שציינת קיימת אפשרות שדרוג למערכת ההפעלה) יותר זכרון RAM\ROM וכהנה וכהנה. עכשיו, אחרי שהגדרת דרישות, אם מצאת מכשיר שעונה עליהן מהדור הנוכחי אז עדיף לך לחכות שכן המחיר שלו ירד ברגע שיצוץ הדור החדש. אם החלטת לרכוש מכשיר מהדור החדש אז בכל מקרה תאלץ להמתין. לגבי הבדלים נוספים ראה כאן. בכדי שנוכל להמליץ לך מהו המכשיר המתאים ביותר לשימושך אנא פרט את דרישותייך. ברוך הבא.

שימושי ב-PPC

אני סטודנט לראיית חשבון (ובעזרת השם, בקרוב מאוד כבר לא...) אני נמצא רבות מחוץ לבית, ועובד הרבה עם המחשב. משתמש בתוכנות ה-OFFICE, אינטרנט, וכו'. בנוסף אני מחפש מה-PPC שאוכל לאכסן בו אינפורמציה שימושית לי כגון מאמרים, צילומי מפות (שלא משולבות GPS בינתיים) וכו' (אני בנוסף,בעל רשיון טייס פרטי.) וכמובן, איך אפשר שלא, גם למעט משחקים נחמדים להעביר את טיפת הזמן הפנוי. אני מחפש מחשב במימשק הקרוב ביותר ל- windows ול- office. כידוע לי ב- PPC ניתן גם לערוך מסמכים ב- office, ושיהיה מתקדם אך לא יקר מידי (אך בסביבות העלות של ה 4150 או 2210).

למעלה