מה כדאי /עדיף??

yetush

New member
מה כדאי /עדיף??

<פרסמתי את זה גם בפורום סטודנטים> שלום שמי שי, אני סטודנט למדעי המחשב במכללה בצפון שנה ב'. השאלה שמנקרת בי וגורמת לי לוויכוחים לא מעט עם חברים/משפחה מה יותר חשוב?רק לעבור מבחן או שהציון בו צריך להיות יותר גבוה? אני אחדד את השאלה: אז ככה כל הציונים שלי מתנקזים באיזור ה-60 והממוצע שלי באיזור ה-70(עד כה) שאלתי היא האם עדיף לשפר ציונים(למרות שעברתי)דהיינו מועד ב' או לוותר על "הסיכון" הזה שאני עלול להכשל ולהמשיך הלאה? מה יותר חשוב למדעי המחשב רק לעבור או ממוצע "שמן"??

yuvalmadar

New member
כדאי להשיג ציונים טובים

הציונים מופיעים בתעודה, אחרי הכל, כך שסביר שמעסיקים עתידיים יתייחסו אליהם. ואם אתה מתכוון ללמוד תואר שני, ממוצע גבוה בתואר הראשון הכרחי.

GuestOfHonor

New member
יותר גבוה = יותר טוב

אם אתה מתכוון לעבוד במקצוע אחרי התואר, אתה הולך להיות מרואיין על ידי מעסיקים פוטנציאלים. עכשיו, מראש יש איזשהי סטיגמה (לא משנה כרגע אם מוצדקת או לא) אצל הרבה מעסיקים שבוגרי מכללות במדעי המחשב הם פחות מקצועיים מבוגרי אוניברסיטאות וטכניון. כיוון שהמוסד בו למדת והממוצע שלך הם שני הנתונים היבשים העיקריים יש למעסיק עליך מעבר לראיון עצמו (בעיקר בהנחה שאין לך נסיון קודם בתחום מעבר ללימודים), עצם זה שאתה בוגר מכללה עם ממוצע נמוך ישים אותך בעמדת נחיתות משמעותית לעומת מועמדים אחרים לאותה עבודה. כמובן, השאלה היא אם אתה חושב שיש יותר סיכוי שעם לימודים אינטנסיביים תשפר ציון, או יותר סיכון שהוא ירד מתחת לסף ה'נכשל'. אני למשל הייתי צריך לקבל החלטה כזאת על מקצוע שכרגע מוריד לי את הממוצע ב 4 נקודולת (מי ישמע...), והחלטתי לא לגשת למועד ב' כי ידעתי שיש סיכוי סביר שאני אקבל ציון יותר נמוך ואצטרך לחזור על הקורס הזה.

מתכNET

New member
אתה צעיר ולכן כדאי לך

לחשוב אולי להאריך את הלימודים ב שנתיים ,נניח במקום 3 שנים אז 5 שנים ולקחת מספר קטן יותר של קורסים בכל סמסטר על מנת שתוכל להשקיע כי עם ממוצע של 70 ספק רב אם תמצא עבודה בפיתוח.

inbal76

New member
מהניסיון שלי

כשאתה מסיים את התואר ואין לך עוד ניסיון - רוב המראיינים בהיי טק שואלים אותך על הממוצע שלך. אם הממוצע יהיה נמוך זה יעשה רושם רע וגם יביא את המראיין לשאול אותך למה זה. (ואין תשובה טובה לשאלה הזאת. מה תגיד להם? היה לי קשה מידי? אני עצלן ולכן לא למדתי? אני מזלזל בלימודים ולא משקיען? אני לא אוהב ללמוד? מה שלא תגיד כאן יעשה רושם רע.) גרוע מזה - תציץ קצת במודעות הדרושים להיי טק ותראה שיש רבים שמראש מזמינים רק בוגרים מצטיינים או עם ממוצע מסויים ומעלה (ומבוגרי מכללות דורשים ממוצע גבוה יותר). כלומר עם ממוצע נמוך הרבה דלתות יסגרו בפניך עוד לפני הראיון אפילו. מסקנה - תשקיע בלימודים ותשפר ציונים איפה שאפשר. הסתייגות: אם יש לך אפשרות למצוא עבודה תוך כדי הלימודים ולהתחיל לצבור ניסיון, אז הציונים יהיו פחות חשובים.

למעלה