מה כדאי לעשות?

total lost

New member
מה כדאי לעשות?

אני רשום להנדסת ביוטכנולוגיה כעדיפות ראשונה ולכימיה בעדיפות שנייה בטכניון לשנה"ל הקרובה. יש לי בגרות גבוהה אך הפסיכומטרי שלי נורא נמוך לאחר שהמרכז הארצי התעקש לא לתת לי הערכת זמן. עומדות בפני (לפחות ממה שאני יודע) האפשרויות : - לנסות לעשות עוד פעם את המבחן ולנסות לקבל הקלות - להתחיל ללמוד כימיה (מה שאני לא רוצה) ועל סמך ציוני בכימיה לעבור לביוטכנולוגיה (והרי יש קורסים חופפים ככה שאני לא לומד לחינם) - להתחיל ללמוד כימיה ( ואולי לקחת מספר קורסים קטן) ולעשות פסיכומטרי בזמן לימודי בטכניון. מה אתם אומרים?

§Betty BooP§

New member
אולי...

אולי תנסה לעשות את המבחן שוב פעם ורק אם זה לא יעזור, לעבור לאופציה השנייה? למרות שהיא לא נראית לי כ"כ הגיונית- אם תלמד כימיה ואח"כ לא תוכל (מסיבה כלשהי) לעבור לביוטכנולוגיה? סתם תתקע עם מקצוע שאתה בכלל לא רוצה ללמוד... בקיצור, לדעתי שווה לך לנסות שוב לעבור את הפסיכו'
בכל מקרה, שיהיה בהצלחה!

total lost

New member
לא הבנת!

עפ"י ציוני נגיד בסמסטר הראשון או השני בכימיה לנסות ולהתקבל לביוטכנולוגיה . זה לא שאני לומד ומסיים תואר שלם בכימיה. חוץ מזה בסמסטרים הראשונים יש קורסים שצריך לקחת גם בכימיה וגם בביוטכנולוגיה ככה שאני לא סתם מבזבז זמן. הבעיה היא שזה לא בהכרח מגדיל את הסיכויים שלי להתקבל למה שאני רוצה כי יכול להיות הדרישות בתוך הטכניון הן גבוהות מאוד.

Hallie

New member
באותה דילמה-והרי עצתי.

תעשה את שניהם. גם תלמד כימיה, וגם תעשה פסיכומטרי נוסף. תתחיל ללמוד כבר מעכשיו,ליולי. ולמה? נכון, אתה צודק, אתה לא מבזבז זמן בכימיה. זה יועיל לך, ואולי אפילו יוותרו לך על חלק מהקורסים. אבל דרך עשיית פסיכומטרי נוסף קל יותר להכנס לאונ' מאשר דרך ציונים (פחות ביורוקרטיה... יודעת את זה מחברה שעברה ממדעי הרפואה לרפואה). אני חושבת- לך על כימיה! עשה פסיכומטרי נוסף! ותאמין בכל ליבך ותעשה הכל בשביל להתקבל לביוטכנולוגיה! (מי שמכיר אותי פה שם לב, שכבר יצאתי מהדיכאון הקל שתקפני לאחר שלא התקבלתי לרוקחות) אני, בניגוד אליך, לא אלך לכימיה, כי אין שום קורסים משותפים עם רוקחות (למרבה הצער). אני הולכת רק על הפסיכומטרי הנוסף. בהצלחה לך! אנא עדכן מה החלטת בסוף.

o d e d y

New member
../images/Emo94.gif צודקת ../images/Emo105.gif

אני הייתי ביום הפתוח של הטכניון. הם אמרו שזה מאוד מאוד קשה לעבור על סמך לימודים אקדמאים. מה גם שמעבר על סמך לימודים אקדמאים טוב רק לבעלי בגרות נמוכה. הרי מה שהם עושים זה לקחת במקום 50% בגרות 50% פסיכומטרי, הם לוקחים 50% לימודים אקדמאים ו- 50%פסיכומטרי. הם לעולם לא מוותרים על הפסיכומטרי. לכן אם הבגרות שלך טובה לך על הפסיכומטרי. הטכניון מתיר השנה להבחן גם ביולי בגלל ביטול המצרף! ותמיד משפרים בפסיכומטרי השני(לפחות ברוב הפעמים). בהצלחה!

Hallie

New member
שיפור בפסיכומטרי השני

על פי הממוצע, בפסיכומטרי השני משפרים בכ-30 נקודות. אך אם הציון הפסיכומטרי שלך נמוך הרבה יותר מהפוטנציאל שלך, אני חושב שתשפר הרבה יותר, כך שיש לך סיכוי טוב. ויתקנו אותי המורים כאן אם אני מדברת שטויות
מה דעתך על לקחת קורס אינטנסיבי במשך החופש הגדול? האם ההורים יסכימו לסבול את העובדה שתלמד ולא תעבוד? תוכל לממן את הקורס מהמענק/פיקדון. ושוב, בהצלחה ותעדכן.

§Betty BooP§

New member
הבנתי גם קודם!!

אני חושבת שכדאי ששוב תנסה לעשות את הפסיכומטרי וככה לפחות יהיה לך סיכוי ממשי להתקבל, במקום לקחת קורסים בכימיה כשלא בטוח אם בכלל יהיו לך את הציונים הנדרשים כדי לעבור לביוטכנולוגיה. נכון שזה נורא נחשב ללמוד בטכניון, אבל אם בכל זאת לא תצליח להתקבל אתה יכול לנסות גם במקומות אחרים... בכל מקרה, בהצלחה!!!

למעלה