מה כדאי לעשות

aphrodisiac666

New member
מה כדאי לעשות

הנה אתר www.girodiam.com יש בו מערכת מלאי בDB וחדשות בDB האם יש טעם או צורך או כדאיות להשתמש בXML באתר??? גם בתור דוגמה במה אפשר להשתמש בXML באתר כזה????

שימושים לדוגמא

XML נועד לתאר תכנים, ובאתר הזה, ניתן לקחת אותו לכל מקום שיש בו אורינטרציה של מסמכים, מידע בלתי מובנה ואלמנטים שאינם טקסטואלים. למשל - חדשות, תיאור מוצרים, חשבוניות, חשבונות, תעודות משלוח ועוד. מה אנו מרוויחים ? תמיכה בערוצי הפצה ובפורמטים שונים, סטנדרטיות, נגישות מוחלטת למידע, מהירות פיתוח גבוהה ועוד. אני הייתי ממקם שרת XML, אשר יאחסן את התכנים המופקים מהמערכת ו/או מתקבלים מספקים חיצוניים, ויאפשר גישה למסמכים והפצה שלהם.

aphrodisiac666

New member
או קי אבל שאלות...

המערכת בשלב זה סגורה לחלוטין אין שום תקשורת עם גורמים חיצוניים. לפי מה שאתה אומר אני צריך להוסיף עיבוד מידע נוסף כרגע יש לי DB שמתוכו אני לוקח נתונים מעבד אותם ב-ASP ומציג. עכשיו אם אני עובד עם XML אני צריך לשלוף את המידע מDB לעבד אותו לXML ואז לעבד אותו להצגה HTMLית. זאת אומרת אני מוסיף צעד נוסף... אז איך בדיוק זה יותר מהר ???

הסבר

ראשית, גורמים חיצוניים יכול להיות גם משתמשי קצה, קרי לקוחות שמזינים נתונים, שולחים דואל וכו´. אתה בהחלט לא צריך להוסיף עיבוד נוסף. ההגיון הוא שאת נתוני התוכן, אתה תשמור מחוץ ל-DB כ-XML ואז לא תידרש לכל מיני המרות, תוכל לחולל תצוגות רבות במהירות ולאחזר מסמכים. אם ניקח את הדוגמא הפשטנית ביותר, אתה יכול לשמור תיאור של מוצר כמסמך XML, לייצר XSL-ים ומשם לייצא אותו במהירות ל-HTML, לסביבת Word, Excel, לפורמט PDF וכל דבר שעולה על דעתך. וזה נכון לגבי כל התכנים. אתה מרוויח סטנדרטיות, קלות ומהירות פיתוח וגם גמישות עם הנתונים, כמו שנדרש בימינו אנו (ערוצי הפצה וכו´). עוד שאלות.

למעלה