מה כדאי לעשות עזרה?!

consol23

New member
מה כדאי לעשות עזרה?!

אהלן,
אני נמצא במצב קצת בעייתי:
אני מעוניין להתחיל ללמוד לתואר ראשון במנע"ס וכלכלה במאונ' אריאל באוקטובר 2014.
כרגע חסר לי בגרות במת' (רק להשלים את היחידה השלישית) וממוצע הבגרות לא משהו.
הסבירו לי באריאל שיש לי אפשרות לעשות מכינה יעודית קדם אקדמאית של 3 וחצי חודשים (בפברואר-2014) ואז להתחיל את התואר, (בלי פסיכומטרי ולא משנה מה ממצוע הבגרות,העיקר שיש)
הבעיה היא- שאני חייב להשלים את מתמטיקה לפני זה והכל נורא בעייתי מבחינת מועדי בחינות הבגרות. כלומר שהמועד הכי קרוב להשלים את זה זה מועד ב' ביולי
ואח"כ רק מועדי חורף בינואר-פברואר (והתוצאות מקבלים רק אחרי 4-5 חודשים).
1. מתי כדאי לי להשלים את מת',?? בהתחשב בעובדה שאני עושה בגרות אקסטרנית ולא נרשמתי למועדי קיץ
2.כדאי בכלל לעשות את המסלול הזה ובאונ' אריאל? מה דעתכם על האוניברסיטה?
3. האם זה רעיון טוב ללמוד מנע"ס וכלכלה בתור תואר ראשון?

מצטער על החפירות:)
אם מישהו יוכל לעזור/לייץ להדריך אותי בכיוון נכון
תודה

ToStudy

New member
שלום

אהלן..
1. לא הבנתי לפי מה שכתבת האם אתה יכול לגשת לבגרות במתמטיקה כבר בקיץ הקרוב.. יש מסלול של הרשמה מאוחרת שנותן לך את האופציה לעשות את הבחינה כבר בקיץ הקרוב..
אז במידה ואתה יכול תעשה זאת במהרה...
2. אוניברסיטת אריאל הטרייה היא מקום טוב ללמוד בו את התואר הראשון, איני יודע מה מצבך המשפחתי - כלומר האם גם תגור שם אך כך או כך זה מקום בהחלט נחמד ללמוד בו והאווירה הסטודנטיאלית מורגשת היטב..
3. מנהל עסקים וכלכלה הם הבסיס להרבה מאוד עבודות בפתיחת הקריירה ואתה יכול להתקדם משם להרבה תחומים..
עוד מידע על מנ"עס וכלכלה בקישור הבא.. - http://www.tostudy.co.il/maamar.aspx?id=159

בהצלחה
אלון - פורטל ToStudy

consol23

New member
קודם תודה שהגבת:)

1. זה כמו שאמרת, אולי יש אפשרות לעשות הרשמה מאוחרת מרב"ג , אבל האם זה שווה את זה (אני עובד ואני אצטרך ללמוד מ-0 את כל החומר)
יש לי אפשרות אולי לעשות את הבגרות גם בינואר. השאלה אם זה יהיה מאוחר מידי ?
2.אריאל זה באמת חור והרעיון טוב שאין פיטויים כי אין לאן לצאת.
3. תודה על העצה ואני אסתכל על הקישור.

באופן כללי לדעתך אם כרגע אני במצב שללמוד זה כבד עלי כי גם לא נגעתי בזה 4 שנים. ה"רצון" או ה"כוח" ללמוד יחזור לאט לאט??

אני לא ממליצה לך ללכת ללמוד במכללת אריאל

זה תואר שיש בו הצפה מאוד גדולה של בוגרים...
בכל מכללה יש חוג של כלכלה וניהול ובכל אונ'- ואלו חוגים שמשחררים לשוק מלא בוגרים כל שנה- מלא בוגרים שאף אחד לא ממש צריך אותם.
אנשים מתקשים למצוא עבודות נורמליות. כדאי לפחות ללמוד במוסד נורמלי - בשביל לא להתחיל בעמדת נחיתות בשוק העבודה-
מוסד נורמלי זה אונ' תל אביב, אונ' עברית, אונ' בן גוריון, טכניון... גם בר אילן וחיפה זה סביר. או מכללות כמו בינתחומי או מכללה למנהל אם יש לך ים כסף. אני חושבת שגם מכללת תל אביב יפו נחשבת טובה.
לדעתי, מכללת אריאל תסלול לך דרך ללהיות טלר בבנק במקרה הטוב, או את הדרך ללשכת התעסוקה במקרה הרע.

consol23

New member
לא הבנתי את כוונתך

את מדברת על הכיוון של מנע"ס וכלכלה בכללי או ספציפית על אריאל? מה בעצם ההבדל הגדול בין אונ' אריאל לשאר? (ברור שהיא לא מגיעה לרמה של ת"א או העברית) אבל בכל זאת?
והבעייתיות אצלי זה הממצוע של הבגרות חרא ואני צריך להשלים מתמטיקה ולאחרונה גליתי שיש לי ADHD שדפק לי את ההזדמנות לעשות קורס פסיכומטרי ורק עכשיו התחלתי רטלין.
בקיצור המצב מחורבן כרגע והמסלול של אריאל ותנאי הקבלה מקצרים את הדרך לתואר, שהוא תואר אוניברסיטאי והשכ"ל לא כמו במכללות פרטיות.
לדעתך מעסיק פוסל מישהו שלמד דווקא באריאל?

לא.

הנקודה שלי זה שבכללי מאוד קשה להשתלב היום בתפקיד טוב בתחום
אז בטח ובטח אם אתה בא ממקום שפחות נחשב.
זה לא שאריאל ספציפית כל כך גרועה. פשוט תהיה עדיפות לבוגרים שבאו ממוסדות אחרים נחשבים יותר.
אז אם כבר ללמוד משהו שקשה להשתלב בו -לפחות ללמוד במוסד טוב.

yael1159

New member
אוניברסיטת אריאל היא אוניברסיטה לכל דבר

מה זה השטויות האלה??? אנשים מקשקשים דברים וחושבים שהם מבינים משהו...
זה גם בכלל לא מכללה נראה לי שתבדוק טוב טוב ממי אתה מקבל עצות
ו"מיליון יאוש" תבדקי את עצמך לפני שאת ממהרת לחרוץ את דינם של מוסדות בארץ ולפחות תדייקי בעובדות!
נראה לי שהלכת רחוק

כן אריאל נהייתה אוניברסיטה בערך אתמול.

לי ממש לא איכפת.
אבל למעסיקים כן.
הם יודעים בדיוק מה המוניטין של כל מוסד.
ואין מה לעשות- לבוגר אריאל תהיה עמדת נחיתות.
יש תחומים שאפילו לאוניברסיטאות יותר ותיקות יש נחיתות- חיפה ובר אילן.
כנראה שאם אריאל הייתה כזו יוקרתית כמו שאת מנסה לעשות ממנה-
היה שם תנאי קבלה קצת יותר קשים. אבל אין. מעניין למה. אולי כי אף אחד לא רוצה ללמוד שם חוץ ממי שאין לו ברירה? וזה כבר אומר הכל.

consol23

New member
זה נחשב אוניברסיטה אבל

הבעיה פוליטית (לא בעיני אישית, אני מדבר על המדינה). אני מבין גם שחברות בין לאומיות למשל לא יקבלו באוניברסיטה כביכול חדשה ועוד בשטחים שהיא לא מוכרת . זה מה שאני שומע ממכרים.

yael1159

New member
לא מסכימה אבל זאת דעתך

אני למדתי באריאל ואני עושה היום תפקידי מפתח בתחום שלי ועבדתי במלא מקומות ואף פעם אף אחד לא אמר לי שום דבר שלילי על כך.
בכל מקרה כל אחד שיעשה מה שטוב לו!

consol23

New member
תודה על התשובות/עצות מפורטות ו..

לגבי 1) ו2) -זה מצחיק שאתה אומר שאתה "לא מכיר" ו"לא יודע" אבל בכל זאת מייעץ.
בכל אופן, מסכים איתך על הרוב. וכנראה שלצערי אני אצטרך לעשות הכל בדרך הקשה ולהשלים ולשפר לאט לאט. אני בן 23 אבל כנראה שאין מה לעשות .
ומנע"ס וכלכלה זה לאו דווקא הרשימה המצומצמת שהצעת . אני מתעניין בכיוון של שיווק ומכירות והנושאים האלה כן קשורים, מאוד. מיקרו ומאקרו ושוק ההון מאוד מעניינים ומצד שני אתה צודק בעניין שזה הרבה חפירות על כלכלה מתמטיקה וכ"ו אבל כנראה שבינתיים אני אשלים הכל לאט לאט ואקח את הזמן בחיים.

אגב במה אתה עוסק שהתעניינת בזה?

forumist

New member
תשובות חלקיות (לא ממליץ לך ללמוד שם)

3)אתה צריך לשאול את עצמך - למה אתה רוצה ללמוד מנע"ס וכלכלה? מאקרו-כלכלה מעניינת אותך? שוק ההון מעניין אותך? ניתוח דוחות כספיים של חברות,נשמע לך מעניין? היית רוצה לעבוד בחברה בתור כלכלן,לעבור על דוחות כספיים וכו' ? (אני לא מהתחום אז אני לא ממש יודע באילו עבודות מתחילים)
יש ספר "הכלכלן הסמוי" ועוד ספרים בסגנון,תנסה לקרוא ולראות אם זה מדבר אלייך. היית רוצה לעבוד בבית השקעות? יועץ השקעות? יועץ פנסיוני?

2) אני לא מהתחם של מנהל עסקים/כלכלה. אבל נראה לי שעדיף לך אוניברסיטה בכל תחום היום כי התחרות על כל משרה קשה..ובוגרי אוניברסיטה מקבלים קדימות בד"כ. בתור בוגר מכללה אתה עלול למצוא את עצמך אחר התואר בעבודות שחורות שלא יקדמו אותך לפיתוח "קריירה". אבל שוב - אולי במנהל עסקם יש מכללות שיש להן יתרון (המכללה למנהל? באמת שאין לי שמץ של מושג) הכי בטוח זה אוניברסיטה. תבדוק אם אנשים שלמדו כבר את התחום מה הם אומרים ,ותדגום גם בוגרי מכללה וגם אוניברסיטה ומה הם עושים.תשקול גם את האונ' הפתוחה. לא צריך תנאי קבלה שם וזו אוניברסיטה .נראה לי שאם תסיים שם כלכלה וניהול זה בהחלט עדיף על אריאל.

1) לא יודע בן כמה אתה או מה המצב הכספי שלך,אבל אם אתה יכול להרשות לעצמך,שווה לך גם לקחת אפילו שנתיים בשביל לשפר ציוני בגרות,פסיכומטרי, בכדי להתקבל למוסד טוב. התעודה הזאת הולכת איתך אח"כ כל החיים,ולכל ראיון עבודה. תנסה להשלים ביולי. אין לך מה להפסיד. תתחיל לחרוש מעכשיו,יש לך מספיק זמן. קח מורה פרטי /קורס. ואם לא תצליח תנסה במועד הקרוב הבא.

זהו,מקווה שעזרתי..
בהצלחה

למעלה