מה כדאי ללמוד ?

תשובות לשאלון

רן גוגיטסו שלום, אסתטיקה : לא חשובה לי. קצב הלימוד ל"שימושיות: במהרה. תחרותיות : לא. התמודדות במצבים לא פרופורציוניים : לא. כלי נשק : לא. כושר : אין לי בעייה עדיפות לאיברי גוף : נראה לי שפלג גוף עליון מעניין אותי, קרי עבודה עם הידיים. נפילות והטלות : מעוניין להפיל. מוכנות לספיגה : לא הכי מוכן... מסורת : יכול להוסיף מאד. אווירה : ידידותית. רוחניות : לא חזק בזה... הרכב הקבוצה : פתוח לכל, העיקר שיהיו בני גילי (בין 25-40). איזור למועדון : מרכז. תדירות אימונים, שעות אימון : עד פעמיים בשבוע. בברכה, תומר.

amir_aikido

New member
לא מוצא התאמה מלאה אז רעיונות

הדגש על עבודת ידיים כיוון אותי בהחלה לעבר האגרוף, אבל חוסר הרצון בתחרותיות וחוסר המוכנות לספיגה מעט מבטלים את זה. אח"כ חשבתי על אייקידו (כמה מפתיע
) אלא שהאייקידו דורש המון זמן לימוד (מתוך מחשבה על מצבים לא פרופוציוניים שלא מעניינים את הכותב), ודורש גם נכונות ליפול לפחות במידה שווה למספר ההפלות, ולבסוף לפחות בחלק מהקבוצות יש מימד רוחני מובלט. חשבתי גם על קבוצת הג'ודו הלא תחרותית (של יוסי), אבל רוב הנימוקים כנגד האייקידו תקפים גם לשם. עדיין כרגע זה הכי קרוב שמצאתי ניסיתי לחשוב על ג'וג'וטסו - אבל למיטב הבנתי בד"כ מקובל שם לעבוד יותר על ספיגה מאשר באייקידו / ג'ודו, ויש יותר בעיטות. ניסיתי לחשוב על ארניס - אבל הוא לא רוצה כלים והוא רוצה דגש על הפלות ... לא מכיר מספיק את סגנונות הקונג-פו, אולי שם יש איזשהו פתרון שיתאים? אמיר

מבקש עזרה בבחירת אמנות לחימה

היי, אני מעוניין ללמוד אמנות לחימה. דגש על מסורת והגנה עצמית בעזרת הידיים (אבל לא ג'ודו). הנה התשובות לשאלון : אסתטיקה: לא משנה. קצב הלימוד ל"שימושיות": יש לי זמן. לא ממהר. תחרותיות: לא מעוניין. התמודדות במצבים לא פרופורציוניים: לא רלוונטי. כלי נשק: לא המטרה. במידה וזה חלק מלימוד אז בכיף. כושר: לא המטרה. אין לי בעייה עם כושר. עדיפות לאיברי גוף: חשוב להכות עם הידיים. נפילות והטלות: לא חשוב לי לדעת ליפול. חשוב לי לדעת להטיל. מוכנות לספיגה: קצת מפחד... מסורת: אשמח לאמנות עם מסורת. אווירה: ידידותית. "רוחניות": אף פעם לא חשבתי על העניין. הרכב הקבוצה: אני בן. איזור למועדון: מרכז. תדירות אימונים, שעות אימון: עד פעמיים בשבוע. תודה.

amir_aikido

New member
מחשבה נוספת-ווינג-טסון קונג-פו

לא למדתי את השיטה, אבל ההתרשמות שלי ממפגשי הפורום היתה מוצלחת, ואני חושב שהסגנון קרוב אליך. בדוק חפש מידע על מורה בשם איגור בפורום. לחלופין אתה יכול לבדוק עם אוהד סמט, עד כמה הסגנון שהוא והמורה שלו מלמדים מתאים. אמיר

לזכרוני בווינג טסון אין דגש על

הטלות. בהתחשב בכך שיש עניין ללמוד להטיל מבלי להיות מוטל בעצמך, אני לא בטוח שקיים דבר כזה (בכל המקומות שמלדמים להטיל, מתוקף העובדה שהתרגול תמיד סימטרי, ייצא לך להיות מוטל הרבה, ומכך שתיאלץ ללמוד ללפול כחלק בסיסי של האימון, לפחות בשלבים הראשונים). אם אתה מוכן ליפול ובלבד שתדע להטיל, והרבה, הייתי מצטרף להמלצה הקודמת על ג'ודו לא תחרותי. ייתכן שגם ליונה מלניק יש קבוצה, בודוקאן תוכל כנראה להוסיף פרטים (הייתה אמורה להיות קבוצה בדוג'ו של רוני קלוגר?) אגב, ייתכן שדאיטו ריו ג'וג'וטסו גם יעניין אותך - ניקו מלמד בדוג'ו של קלוגר, וייתכן שיענה על מבוקשך.

למעלה