מה כדאי לי לעשות?

מה כדאי לי לעשות?

אני נמצא כרגע בעיצומו של קורס לקראת הבחינה של דצמבר. אך אני מרגיש ממש אבל ממש לא מוכן וזה גם בגלל שלא עשיתי תירגולים כמו שצריך עד עכשיו! אני מרגיש שחסר לי המון חומר בסיסי שאני צריך לשבת עליו עם עצמי עוד זמן ממושך, אני שוקל את האופציה לגשת בפברואר אחרי שאני יסיים את הקורס בעוד חודש ואז יהיו לי עוד חודשיים כדי לתרגל, כי אני בטוח שאם אני ייגש בעוד חודש זה ממש לא יהיה טוב וסתם ילחיץ אותי בגלל שאני יודע שאני נמצא בפיגור של החומר ובתירגול מעט. האם השיקול שלי נכון? מה הייתם מציעים לי לעשות מתוך ניסיונכם האישי?

Ana Lyn Newkirk

New member
מתוך נסיון אישי..

גם לי זה קרה לפני מועד אוקטובר.. לדעתי כן כדאי שתיגש, ותתנסה בזה, ואז תשאף לגשת במועד אחרי זה (באפריל) זה לא יזיק לך להתנסות בלחץ ובמעמד של הבחינה.. וחוץ מזה, יכול להיות שגם אם תדחה את זה לפברואר אז תרגיש גם אז שאתה לא מוכן ואז סתם ייצא שתיתקע עם זה יותר זמן.. ולדעתי, ממש אל תסתמך על הסטטיסטיקות של "לגשת פעם שניה זה לא מקובל.. ואי אפשר לשפר בזה משמעותית את הציון".. לדעתי גם שיפור של 150 נקודות אפשרי, כל עוד אתה משקיע ולומד באופן נכון.

רק בשביל להתנסות בלחץ?

אני מרגיש שאני ממש חייב לשבת עוד הרבה...לא יודע אם שווה לבזבז את הכסף רק בשביל ההתנסות, וחוצמיזה לא יודע אם לקחת אח"כ עוד קורס אני מתכוון ללמוד חודשיים לבד

hecq

New member
בוודאי שאפשר להשתפר בחודש!!

תעשה, תיגש, מה איכפת לך? בכל מקרה הרוב מוציא ציון גבוה רק בפעם השנייה, מעבר לידע החומר, כי חוו כבר את המבחן בתכלס, ובפעם השנייה יותר רגועים. בוודאי שאפשר להשתפר בחודש!!! תרגול תרגול תרגול!!

olgazi

New member
לדעתי

באמת תתרגל תתרגל ושוב תתרגל!!!. ואם תראה כמה ימים לפני המבחן שאתה לא מוכן רק אז תדחה את המועד. כי אם אין טעם אז לא צריך לגשת ועדיף להפסיד חודשיים במקום 4 חודשים. אל תלחץ ובהצלחה!

hecq

New member
אולי אפילו תנחש הכל נכון!

אחריתו מי ישורנה?

shuala

New member
צר לי, אני לא מסכימה עם כולם

אם אתה באמת ובתמים מרגיש שאתה לא מוכן למבחן ולא תוכל להוציא את המיטב שבך, אז מה הטעם? ממילא זה מייאש לעשות פסיכומטרי שוב (תאמין לי , אני יודעת) ועדיף שתלמד ותשנן עד שתדע ספץ את המילונים ותתקתק את הפרקים במתמטיקה, אין מה לעשות אם אתה צריך ציון גבוה במיוחד, אז אני לא יודעת כמה החודש הזה יעזור לך. אם אתה צריך ציון סביר- אולי שווה לתת לזה צ'אנס. בהצלחה!

אפשר להשתפר בחודש

חודש זה הרבה זמן. אם יושבים וקורעים את התחת זה אפשרי לפי דעתי אתה צריך לגשת. גם אני מאד לא בטוחה בעצמי בהרבה נושאים, אבל אני הולכת לעשות את המקסימום כל החודש בשביל לנסות להצליח. אני נגשת למבחן בדצמבר גם בשביל להכיר את המבחן, מקסימום עושים אותו שוב.. (בתקווה שלא..)

למעלה