מה כדאי לדעת?

VBMaster2

New member
מה כדאי לדעת?

אני יודע CPP לדוס, ואני רוצה לתכנת בשפה זו בסביבה חלונאית. אזו סביבת עבודה כדאי ללמוד? (MFC, C Sharp, אחר...)?

vinney

Well-known member
אתה לא יודע CPP לדוס

אחרת לא היית שואל אם כדאי לך ללמוד #C או MFC. אם אתה יודע CPP (אין כזה דבר "לדוס"), אז אתה צריך להשתמש בMFC. ברגע שאתה יודע CPP, אתה לא צריך ללמוד כלום חוץ מרשימת המחלקות בMFC. אם אתה לא יודע CPP (מה שנראה לי) ואתה רוצה ללמוד שפה גרוע ומהר כדי ליצור אפליקציות שבלוניות - אז לך על #C.

VBMaster2

New member
אתה טועה!

כשאמרתי שאני יודע "CPP לדוס" התכוונתי שאני יודע את כל המרכיבים הבסיסיים של השפה- מחלקות, הורשות וכו... אני יודע שאין דבר כזה "CPP לדוס" אבל הרבה אנשים משתמשים בביטוי הזה לתיאור השפה CPP עצמה. ועכשיו לשאלה שלי- איזה סביבת עבודה (MFC, C#, VISUAL C.NET או משהו אחר) כדאי ללמוד כיום על מנת ליצור אפליקציות מכובדות (לא "שבלוניות")?

selalerer

New member
אם אתה מתכוון עבור מע' הפעלה WINDO

אז תתחיל ללמוד WIN32API. יש מדריכים רבים ברשת.

VBMaster2

New member
כמה שאלות:

האם עבור כל סביבות בעבודה המבוססות על CPP (כלומר, C#,VC וכדומה...) מצריכות ידע בAPI? ואם אני רוצה לתכנת למערכת הפעלה אחרת, UNIX למשל, מה אני צריך ללמוד במקום API? ועוד שאלה: אני חושב ששמעתי פעם שאמרו שכל סביבות ה .NET (כלומר VB.Net VC.Net וכדומה...) מבוססות על אותו רעיון, אך התחביר שונה, האם זה נכון?

The Albatross

New member
כמה תשובות:

#C לא מבוססת על ++C. רד מהרעיון. בעקיפין, דרך הסינטקס של השפה, אולי כן. בשאר - לא. אתה לא חייב ידע בAPI, למרות שהוא די עוזר להבין את השאר. סביבות הדוט נט אכן מתבססות על אותו רעיון: ה- CLR. קרא בפורום דוט נט על העניין.

vinney

Well-known member
אוח

#C זו לא סביבה, זו שפה, והקשר בינה ל++C הוא בערך כמו בין ++C לJAVA. API זה הדרך הכי טובה להכיר את חלונאחס, אבל אמרתי את דעתי על זה - זה לא מחזיק לאורך זמן. אם אתה רוצה משהו רציני ויחסית בטוח - לך על MFC. אפליקציות NET עם כל הכבוד, לא עומדות בקנה מידה אחד עם MFC בגלל ההתבססות על הCLR במקום ישירות על הAPIים, זה פוגע בביצועים ופוגע בחופש הפעולה של המתכנת - תוכל לעשות הכל, אבל תדרש תמיד לעבור את שכבת הCLR, ומה שלא ממומש ותצטרך לממש - תצטרך לממש רק בכלים שCLR נותן לך, לא תוכל לעבוד מול APIים ישירות, וזה חשוב. לגבי NET - זה נכון, ההבדל בין VB.NET ל#C הוא רק בתחביר.

למעלה