מה כבר ביקשתי?

johams

New member
אתה יכול לפרט על ה"כלל"?

מדוע כדאי לעבור לדגמי כביש לרכיבות ארוכות? זכור לי שאפילו על אופני ההרים שלי רכבתי 60+קמ בלי שום בעיה. ואם כבר עוברים לכביש - יש דגמי כביש שבהם יותר קל "לשפצר"? (בעיקר, להחליף לצמיגים רחבים יותר של 28-32ממ, אבל גם להגביה קצת את הכידון ולקצר את הסטם)

danbaratz

New member
עניין של תנוחה ויעילות

בגדול אין בעיה לרכב גם 1200 ק"מ על אופני שטח, אפילו ש"מ.
הרכיבות שתיארת הן רכיבות כביש ממוצעות של מרבית לוחמי הסופ"ש הכישונים. ממוצע של 60-70 ק"מ עם איזה עלייה טובה ואיזה 90-100 ק"מ מדי פעם.
אופני היבריד זקופים מידי לטעמי ואחרי שלוש שעות על האוכף, אני לפחות, מעדיף אופניים ארוכים יותר עם תנוחה יותר שפופה.
יש היום כמעט לכול חברה רצינית סידרה של אופני כביש "נוחים". אלו עדיין אופני כביש ספורטיביים אבל עם שיכוך יותר טוב והתאמה גם לצמיגים רחבים יותר. הבעיה שאלו לרוב מתחילים באזור 7-8 אלף.

shmuliktal

New member
specialized AWOL

גם לי יש מחשבות על קניית אופניים בעלי סגנון דומה. היצע בתחום הזה באמת מצומצם עד לא קיים בארץ
2 דגמים שיכולים להתאים:
specialized AWOL
Kona sutra
2 הדגמים לא מיובאים לארץ אך גם במצמן וגם בסלאלום אמרו שניתן לבצע "יבוא אישי" דרכם

bnayal

New member
"יבוא אישי" של דגם יגיע למחיר

הגיוני ביחס למחיר המומלץ ע"י היצרן? או שיש עלות אקסטרה ליבוא שכזה?

johams

New member
את סוטרה ראיתי

והוא נראה אכן מתאים.
כאמור, מצאתי עוד דגמים שנראים לי מתאימים אבל לא מביאים אותם לארץ. מבירורים שערכתי, "יבוא אישי" יוצא יקר למדי. עדיף לקנות בחנות ברשת ולשלם משלוח, או יותר עדיף, כנראה, לנצל נסיעה לחו"ל ולקנות שם ולחזור עם זוג לארץ.
&nbsp

mybroker

New member
הסוטרה הם יותר בכיוון של טורינג...אבל מי לעזאזל יודע להבדיל?

מאז שקניתי את הבד בוי, בדקתי כמה אפשרויות ... וכל פעם אחרי שאני מסיים את סיבוב, אני אומר וואלה הבד בוי שלי הכי כייפים ונותנים מענה כולל כמו שאף אופנים אחרים לא הציעו לי ואני מדבר גם על אופנים ב10000 שקלים.

הדבר היחיד שחייבים לקחת בחשבון עם הבד בוי, הוא שהמפרט שם עלוב וזול, אמנם עושה את העבודה לא רע בכלל... אבל אם אתה רוכב הרבה, הבלאי שלהם יהיה גבוה מאוד

אני הגעתי למצב שאחרי כמה חודשים טחנתי את השרשרת והקסטה... ונראה לי שאביא מחול group set שלם של 105 כולל גידון כביש ונהנה עוד יותר מהאופניים

על הKONA ROVE רכבתי אבל בתצורה לא מקורית, שמו על השלדה כל מני חלקים ... אבל האופניים הרגעו ממש כיפיות
ככה שמאתר לעצמי שבמפרט המקורי, הם בכלל פצצה.

johams

New member
אני אכן מקבל את הרושם שאני צריך להסתכל בכיוון של טורינג

אמנם אין בכוונתי לעשות טיולים ארוכים ועמוסי ציוד, אבל סגנון הרכיבה שלי מזכיר קצת לייט-טורינג: רכיבה רגועה למרחקים ארוכים במטרה לראות ארץ בהנאה, תוך התבססות על תשתית מקומית (תחנות דלק, חנויות, חברים) כך שאין צורך לסחוב ציוד רב.
&nbsp

bnayal

New member
נצל"ש - ה bad boy יתאימו לרכיבות בדרכי עפר בצורה נוחה?

מחפש משהו מהיר וקל יחסית לאישתי, שיתאימו גם לשבילי עפר (יותר בסגנון gravel).
מה דעתכם?

johams

New member
תודה על כל התגובות עד עתה...

כרגע עושה רושם שבגזרת התקציב המצומצמת עולים לגמר שלושה דגמים (כולם היברידיים):
סירוס של ספשיאלייזד (כנראה דגם ה"ספורט", למרות ש"עלית" כנראה מתאים יותר), קוויק של קננונדייל (קוויק4 - זה מה שמביאים), וFX של טרק (כנראה FX7.3 למרות ש7.4 היה יכול להתאים יותר).
&nbsp
כל אלה דגמים סבירים בגזרת מחיר של פחות מ3000שח, נמצאים וזמינים בחנויות ונותנים פתרון סביר בטווח הקצר.
לטווח הארוך כנראה לא תהיה ברירה אלא לפתוח את הארנק יותר וגם להתארגן על לוגיסטיקה מתאימה כדי למצוא ולהביא דגמי סייקלוקרוס או טורינג מחו"ל.
&nbsp
וכמובן להציץ על רשימות יד שניה, אולי תצוץ הזדמנות פתאומית ובלתי צפויה.
&nbsp
כאמור, תודה על כל התגובות עד כה. החכמתי מאד. ואשמח לכל תובנה נוספת אם יש. בפרט שתי שאלות עדיין מציקות לי:
א. האם אולי בטווח הקצר עדיף ללכת על אופני כביש משומשות שנכנסות לתקציב? איזה דגמי כביש ידועים בתור נוחים יחסית? על איזה דגמי כביש אפשר להלביש צמיגי 28-32?
ב. בעקבות ההערה של דןברץ - מדוע על מסלולים של מעל 30קמ כדאי לי להסתכל רק על דגמי אופני כביש. אני רוצה לציין שאין כמעט הזדמנויות בהן אני רוכב על אופניים פחות מ30 קמ לרכיבה.

Goat On Bicycle

New member
לי יש

את הטרק fx 7.6 מת עליהם. ובקרוב מחליף את הקסטה ל 11-28 (אני לא משתמש בגלגלשים הגדולים מאחורה גם בעליות קשות אז מיותר לי ה 11-36 שמגיע עם האופניים).
כן, הם די יקרים, אבל אני מת על כל דבר באופניים האלו.. (למרות שאני מתחיל לחשוב לקנות גם אופני כביש בנוסף לאלו ולפיקסי שיש לי..)

למעלה