מה כבר ביקשתי?

johams

New member
מה כבר ביקשתי?

אופנים לרכיבות כביש ארוכות, שיהיו גם נוחות יותר - לא מחפש את היעילות והתחרותיות של אופני כביש סטנדרטיות, אלא דווקא להיפך: צמיגים רחבים מעט יותר (28-32ממ), גאומטריה "רגועה" יותר (בסיס ארוך יותר, תנוחת ישיבה זקופה יותר וכו'), קראנק טריפל (עדיף 48-36-26) וקסטה עם מנעד רחב (11-32 לפחות), שלדה אמינה (לא מחפש קרבון וחומרי קצה, ומוכן לספוג מעט משקל עודף בשל כך) וכד'. מצאתי באינטרנט לא מעט דגמים של חברות מובילות שתואמים לתאור הזה, אבל בירור קצר גילה שאף אחד מהם לא מיובא לארץ. או שמביאים אופני כביש מהירות, או שנכנסים לעולם אופני ההרים. מעט מאד (מעט מדי?) דגמי סייקלו ואופניים "היברידיות" שבגדול היו עשויות להתאים לי רק מה שמביאים לארץ הוא בדיוק השילובים הפחות מוצלחים מבחינתי. אופני טורינג שגם עשויות להתאים לא מביאים כלל, וגם היצע המשומשות בתחום הוא אפס.
מה אני מפספס?

johams

New member
הסתכלתי על הסירוס

טרם ניסיתי אותו (כי במצמן בו ביקרתי לא היה במלאי). החשש שלי הוא שמדובר באופני עיר - כלומר יותר מתאימים לנסיעות קצרות בתנאי עיר (שילוב של מדרכות, כבישים, עצירות פתאום, עליה וירידה ממדרכות, ופה ושם דרכי עפר קצרות) ופחות נוחים לנסיעות ארוכות וממושכות, וזאת למרות שמבחינת הרכיבים הוא מתאים פחות או יותר. אמנם בהתחלה חשבתי שאני מעדיף כידון שטוח, אבל אחרי חודשיים על אופני כביש עם ממוצע של מעל 150 ק"מ בשבוע, למדתי להעריך את הורסטיליות של התנוחות בכידון כביש.
אני משאיר זאת כשאלה פתוחה ואשמח לשמוע התרשמויות מבעלי נסיון בדגם הסירוס של ספשיאליזד (ובכלל) בנוגע להתאמתו לנסיעות ארוכות.
&nbsp
עוד נקודה קצת מעצבנת היא שמצמן מביאים את הדגם הבסיסי ואת דגם הקצה בסדרה (שהוא כבר מקורבן כמעט לגמרי ומגיע עם קומפקט כברירת מחדל), ודווקא את דגם הביניים (ה"עלית") שמכיל את הטוב בכל העולמות הם לא מביאים לארץ.
&nbsp

steiff

New member
כמעט הכל אפשר ״לשפצר״ על אופני כביש סטנדרטיים

להחליף כידון וקסטה, להרכיב צמיגים רחבים.

johams

New member
זה קצת מפתיע מה שאתה אומר

כי בדגמי הכביש בהם רכבתי, לדעתי אין בכלל מקום במזלג להכניס צמיג יותר רחב מ23-25.
ברור לי שאפשר להחליף את רוב הרכיבים, אבל התחושה שלי שזה גם מסבך מאד את הליך הקנייה וגם מייקר אותה. הכיוון שלי הוא לנסות לקנות דגם עם מפרט שקרוב למה שנראה לי שאני צריך/רוצה על סמך נסיוני עד עתה (ושתיארתי לעיל פחות או יותר) ואז לעשות כיוונונים עדינים עם הזמן.

oferbic

New member
דווקא לא חסר דגמים

קנונדייל קוויק (לי יש כזה), טרק fx, ספשלייזד ככתוב מעלה, יש גם דגם לgt, ל kona, ובטח לעוד הרבה.
סיבוב בחשמונאים כבר עשית?

johams

New member
הסיבוב שלי בחשמונאים היה מאד מאכזב.

אולי כי לא הסברתי את צרכי היטב, ואולי מסיבות אחרות. הכי רלוונטיים היו החברים של טרק שבאמת הציעו לי את סדרת הFX והציעו לי לשקול את סדרת הDS (פחות התלהבתי - הבולם מכביד מאד ואינני מרגיש שאני זקוק לו). הבעיה עם סדרת הFX דומה למה שתיארתי לבעיית דגם הסירוס. מביאים את הדגמים הבסיסיים ואת דגמי הקצה בסדרה. הבסיסיים מרגישים לי בסיסיים מדי, ודגמי הקצה כבר יקרים מדי. ודווקא דגמי הביניים שנותנים שילוב טוב אינם (לא מביאים למשל את ה7.4 שלפי את טרק הוא המתאים לי ביותר, כך נדמה).
ושוב יש את ההתלבטות האם אלה אופניים לנסיעה עירונית ונסיעות כושר קצרות בפארק, או שהם יחזיקו גם נסיעות לירושלים וחזרה מהבית שלי (כ120ק"מ).
החנות של קנונדייל בחשמונאים לא החזיקה את דגם הקוויק כשביקרתי בה. המפרט שלו נראה סביר ואבדוק את העניין. מנסיונך - מתאים/נוח גם בנסיעות ארוכות?
&nbsp

oren_hershco

New member
מה עם Niner RLT?

http://www.ninerbikes.com/RLT9נראה בכיוון שלך - לא סייקלוקרוס עצבני לתחרויות קצרות, וגם לא אופני כביש דקיקים ועדינים.בהנחה שזה תואם לתקציב, כמובן. ראיתי כאלה ב-"Bikeway" בבארות יצחק.

johams

New member
קודם כל תודה על כל העצות

היתה לי הרגשה שאני מפספס משהו. שאלות בתגובות הספציפיות :)

mybroker

New member
כמו בכל מערכת יחסים ... יש פשרות הקרבות ואילוצים

הפשרות וגם האילוצים, חלקם מתוך בחירה וחלק מהם לא ...

אני חושב שהאופניים הכי קולעות מבחינת ורסטיליות וגם מבחינת תקציבית הם kona rove, דיברתי עם היבואן ודגמי 2015 יגיעו רק במרץ
אישית אני מחכה בשגעון שיגיעו כבר

כרגע אני רוכב על cannondale badboy היברידיות מאוד כיפיות לרכיבות עירוניות וארוכות יחד- ממליץ

johams

New member
תודה - ושתי שאלות:

1. מי מיבא ואיפה אפשר להתרשם מדגמי kona? עד היום רק שמעתי את השם ולא ראיתי בחנויות הגדולות.
2. מה ההבדל בין הבדבוי והקוויק של קנונדייל?
&nbsp

mitspe

New member
עצה מנסיון אישי.

גם אני כמוך רציתי את השילובים האלה. מה שעשיתי היה ליבא מסין שילדת סייקלו קרוס אני יבאתי שילדת קרבון טובה מאוד ללא מותג ידוע. ועל השילדה הרכבתי חלקים של אופני הרים. כך שיש לי אופניים קלות מאוד עם נוחות רכיבה וקלות רכיבה.

johams

New member
הרתיעה שלי מקרבון

נובעת מזה שאני לא בדיוק "זהיר". אני עולה ויורד מדרכות מפעם לפעם, והבנתי שקרבון לא סלחן במיוחד ועשוי להיסדק מקפיצות/מכות שכאלה. לא יודע כמה זה נכון.
&nbsp
הרתיעה השניה שלי היא מלקנות חלקים ולהרכיב לבד. את זה אעשה כשאצבור נסיון ואהיה בטוח במה שאני מחפש ורוצה וצריך. כרגע יש לי כיוון כללי ומעט יחסית נסיון. ייתכן שאני טועה. ולכן מעדיף לקנות דגם מוכן שמתאים לי "בקירוב", ועם הזמן לשפצרו, ואולי להחליפו במידת הצורך.

mybroker

New member
ברחוב חשמונאים בתל אביב יבואן kona +cannondale

תיכנס לאתר הרשמי של קנונדייל ותבצע השוואה
בהשוואה גסה נראה שבעיקר הצביעה ....

oferbic

New member
הבאד בוי הוא הילד הרע, והקוויק הם המהירים

למרות שיש יותר מהירים מהם. הקוויק שלי באו עם תומכות אוכף קרבון שמרככים את הויברציות בנסיעה עירונית, אבל פוגמים בהעברת הכח.
הבאד בוי הם אופניים שעם צמיגים מתאימים יכולים להיות אחלה אופני שטח, עם בלמי דיסק וחלקים חזקים וכבדים.
הקוויק 3 שוקל כ 10 ק"ג, ואפשר בקלות לרדת במשקל.
&nbsp
לגבי השאלה שלך המקורית- נראה שאתה מחפש בכל זאת אופני כביש או אולי סייקלו קרוס, אבל לא הייבריד. אופני הייבריד מגיעים בד"כ עם יחסי העברה שיותר מתאימים לעיר ולא לרכיבות מהירות מחוץ לעיר. לא כזה סיפור, רכבתי עם הקוויק מירושלים לתל אביב על 443 ולא היו חסרים לי הילוכים בכלל.
ברכיבה ארוכה מעדיפים לשנות תנוחה מדי פעם. באופני כביש יש כמה מקומות על הכידון, ובאופני שטח מרכיבים קרניים לרוב.
צמיג 30 יכול להכנס בחלק מאופני הכביש, כמובן שתצטרך לברר מה וכמה. לגבי הסייקלו קרוס - זו בעיה, לא תמצא הרבה כאלו בארץ.
&nbsp

Plumber83

New member
בדבוי לעומת קוויק

לבדבוי יש בלמי דיסק, לקוויק בלמי V
לקוויק יש מזלג מקרבון לדעתי.
&nbsp
הבדבוי יותר יפה :)

shmuliktal

New member
kona rove

בדיוק לפני שבוע דברתי עם איציק מסלאלום לגבי אפשרות של הבאת rove. הוא אמר שניתן להזמין עבורי זוג בודד, אבל לא הזכיר כוונה לייבוא מסודר של הדגם

danbaratz

New member
לא ציינת תקציב,

לפי מה שכתבת, התקציב שלך סביב ה3500?
אם כן, אז אתה באמת קצת בבעיה מבחינת היצע. הנישה גם ככה קטנה ואין הרבה שמחזיקים מספר רמות מאותו הדגם.
בכול אופן, אני יכול להמליץ על הטרק, אני אומנם רכבתי על ה7.5 (רכיבות ניסיון/היכרות) אבל לדעתי ה7.3 הם פשרה סבירה לנוכח מגבלות התקציב.
אני מכיר רוכב לא צעיר שרוכב איתם סביב ה60-70 ק"מ לרכיבה ומאוד מרוצה מהתחושה והנוחיות.
בתקציב של סביב ה5000 יש כבר את הקרוס ריפ של טרק שנראים ממש מגניבים, אבל לא רכבתי עליהם.
יש גם למרידה דגם speeder 3 היברידיים נחמדים מאוד, נוחים ודי מהירים.
יש גם את אלה: טרק, שכבר די הרבה זמן בלוח ועשויות להתאים.

ככלל: לרכיבות ארוכות של מעל 30 ק"מ היית ממליץ ללכת על אופני כביש טובים עם התאמות כך שיהיו יותר נוחים ופחות קרביים.

johams

New member
הטרק 520 נראה לי מתאים לי בול מבחינת המפרט

הדגם הספציפי שמנסים למכור פשוט קטן לי במידה. האם מייבאים את הדגם לארץ?
&nbsp
לגבי התקציב - באופן מפתיע הוא די גמיש, ונכון שחשבתי להוציא בסביבות 3500, אבל בשביל זוג טוב אני יכול למתוח את התקציב. לא עד אינסוף, אבל יש גמישות. מעניינת אותי בעיקר התמורה למחיר וההתאמה לצרכים סביב הפשרות שכאמור חייבים לעשות פה ושם. אני אנסה את הקרוסריפ באמת. נדמה לי שאותו יש בחנויות והוא עבר מתחת לראדאר בגלל מגבלת התקציב, אבל שווה לנסות
&nbsp

למעלה