מה יש לכם לספר....

• פותח הנושא Nimm
  • פורסם בתאריך

rubber duck

New member
ההתמודדות עם הגבהים בהחלט לא תבוא

מתוך דאון להפך הדאון הוא אחת מההוויות שלי , תעופה היא דרך חיי , היא דרך הלוחמים שלי טיפוס על קירות או כל דבר בגורם לי לפחד גבהים הוא הדבר שגורם לי סבל האם עלי ללכת עם הסבל ראש בראש ? לא לא נראה לי דרך הלוחמים שלי פשוט אינה עוברת במקומות בהם אני סובל לעומת זו התעופה היא אתגר עבורי ויותר מכך היא סוד כמוס ומיוחד דבר מדהים שנותן לי המון , המון כוח המון אהבה המון שקט שרון

התמודדות עם פחד

אין דבר שאני אמנע ממנו רק בגלל פחד. אמנם אני לא אתקע את הראש שלי בין חמוקיה של עלמת חן מרמאללה - זה סתם טיפשי ומיותר אבל אני לא מצליח לחשוב על משהו שאני אפחד לעשות אותו. גם מילואים בעזה (טוב..., גם זה קצת טיפשי, אבל אני לא מתעלף כשקוראים לי להיות שם) וגם טיפוס על הרים משוגעים. וגם ללכת לבחורות לא מוכרות ולדבר איתם ישר ולעניין וגם ... וגם... אני לא מחפש סיכונים מיותרים, אבל אם אני מרגיש שאני מפחד ממשהו, אז ההזדמנות יוצרת את עצמה (או שאני יותר אותה), ואני הולך לקראת זה. ואני הולך כלוחם. לפחות פעם בשבועיים (בלי נדר) ה. סימפסון

Cheetah

New member
כאן אתה שונה ממני

אצלי כל עוד שזה נוגע.. לגבהים, סיכון מאמץ, דם, כאב רופאי שיניים וכדומה.. הדברים האלה כל כך לא מזיזים לי, יש פחד, אבל ברמה יותר נמוכה מאצל אנשים אחרים, מה שגם אני מתמודד איתו בצורה טובה... אבל שאתה נכנס ליחסים בין אישיים... ממממ התמודדות עם פחד מסוג כזה, זה כבר סיפור אחר אצלי לפחות

אתה מתכוון, למשל, כמו ...

ללכת לקורס שאתה לא מכיר, עם אנשים שאתה לא מכיר, וכולם מבוגרים ממך בכמה שנים, וכולם נראים רציניים יותר ממך, ואתה סתם פדלאה שמנה שאפילו לא מסוגל להחליט אם אתה רוצה להתמודד עם החיים? סתם, אני מנסה לחדד נקודה מסוימת למישהו שקורא כאן אבל פוחד מהצל של עצמו ולא רוצה להתמודד עם זה למרות שהוא יודע שזה הדבר היחיד שתוקע לו את החיים. שום דבר אישי. אז חזרה לענייננו: מה כן מפחיד אותך?

Cheetah

New member
ממממ..

הדוגמא הזאת. אם אני יחשוב שאני רוצה.. ללכת לאנשהו, לעשות איזה קורס, אני יעשה את זה.. זה יותר בכיוון של הדוגמא שנתת קודם... לגשת ישירות אל מישהו שאתה לא מכיר, או להתנהג בטבעיות אפילו עם אנשים שאתה מכיר אבל כנראה לא מספיק טוב, לפעמים אני פשוט לא מסוגל לעשות את זה. גם נכנס העניין של לדעת מה המטרה שלך ומה בדיוק אתה עושה.. כשאתה מדבר על קורס, סידורים ודברים כאלה זה שטויות.. אבל כשהעניין ניהיה יותר מעורפל, זה ניהיה יותר בעייתי אני לא יכול להגיד עכשיו שאני מפחד מזה אבל העניין הוא כמו שאמרתי קודם גם טיפוס צוקים לא נראה מפחיד עד שמתקרבים לזה... וגם אני לא יכול להגיד בבירור כל כך שמדובר בהרגשה של פחד בכל מקרה, לפעמים דברים משתלשלים כך שאני חייב רטרוספקטיבית להסיק שפחדתי. אבל פראקטית באותו זמן.. אני לא מרגיש פחד. העניין מסובך ואתה לא צריך לקחת את מה שכתבתי בתור עובדות לגבי, אני מדבר על תופעה שאני לפעמים מרגיש שהיא קיימת... אין לי ספק שרוב האנשים מרגישים לפעמים משהו דומה, חלקם מתמודדים עם זה בצורות יותר טובות מאחרים, בסופו של דבר זה רק עניין של ביטחון עצמי בחברה...

שתי שאלות לצ´יטוס, נילם, וכל השאר

1. מה מפחיד אותך? 2. לי אישית נראה שההתמודדות היא לא עם הדברים המפחידים, אלא עם הפחד / סבל בפני עצמם. מה דעתכם?

Dazed&Confused

New member
האממ

נתחיל עם השאלה השנייה... אתה מתכוון שצריך להתמודד עם הפחד בפני עצמו, או שזה מה שקורה כבר בפועל? אני חושב שזה נכון. עוד לא חשבתי מה ממש מפחיד אותי, אבל זה כל כך ברור לי שזה יהיה מגוחף לחלוטין. וזה כל כך ברור לי שאין לפחד הצדקה, ושלמעשה, אין לי כל סיבה לפחד. עם מה שצריך להתמודד, זה הפחד עצמו.... הוא נובע מן הסתם מדפוסים שרכשתי בילדות, והם מושרשים בי עמוק, מגנים עלי מהפחדים העמוקים, שאולי למעשה אין להם בסיס מעבר לתחושות ילדות מוקדמות. רק שאני לא יודע מאיפה להתחיל...

Dazed&Confused

New member
לא דיברתי על פחד כזה

כמובן שפה יש הצדקה ברורה, כמו שאמרת. דיברתי על פחד מאנשים, פחד להעיז, מבוכה.

Cheetah

New member
..now you´re talking ../images/Emo13.gif

הנה לינק, האתר לא מעוצב משהו אבל מכיל הרבה מידע... הקירות היחידים שאני באמת יכול להמליץ עליהם זה קודם כל הקיר ברמת ישי (ליד נצרת.. מגדל העמק, 20 דקות מחיפה) אחר כך האולם בקריית אונו יש את הקיר החדש בספורטק... אני לא יכול להמליץ כי לא הייתי שם.. אבל זה נראה מכובד.. יש את הקיר בכפר בלום שאני יכול לא להמליץ עליו..;) הם לוקחים הרבה כסף.. (למרות שהם לא לקחו ממני) הקיר נמוך ולא ממש מעניין תראה איזה עוד דברים שיש ברשימה באתר ההוא... ואם אתה שואל אותי רמת ישי, קריית אונו, והספורטק.. בעדיפות גדולה על כל שאר הקירות המלאכותיים שקיימים בארץ.. (לא שיש יותר מדיי כאלה) (התמונות באינטרנט ד"א הם די ישנות.. והקירות כבר השתפרו לא מעט) טוב... אני עכשיו הולך לקיר ברמת ישי.. אני יברר בדיוק באיזה ימים יש טיפוס חופשי וכמה הם לוקחים עכשיו..

Cheetah

New member
טוב חזרתי

האמת שכחתי ממך.. ראיתי את השלט עם המחירים והשעות, אבל שכחתי שאני צריך לזכור... אז זה מה שאני זוכר.. אבל אני לא בטוח לגמרי יום שני 18:30 עד 20:30 יום שלישי 19:00 עד 21:00 (יכול מאוד ליהיות שאני מחליף כאן בין השעות של שני ושלישי) יום שישי 16:00 עד 19:00 יום שבת 14:00 עד 21:00 מחיר 30 ש"ח לשעתיים ראשונות ו15 לכל שעה נוספת... טלפון: 04-6464833 שאלתי בקשר למה שיש בספורטק... לפי מה שהבנתי זה באמת מאוד מכובד.. (זה עולה 50 שקל לטיפוס בלי הגבלת זמן נדמה לי)

deorin

New member
נכון מגיע לך../images/Emo42.gif../images/Emo140.gif../images/Emo48.gif../images/Emo92.gif

ש1234

New member
מסכימה עם כל מילה -

אני מתה על הפורום הזה אני
את כולכם חבר´ה, אתם אנשים נפלאים אחד אחד ברוכה הבאה נימר, תמשיכי להשתתף ולשתף

למעלה