מה יש לכם לספר....

• פותח הנושא Nimm
  • פורסם בתאריך
חוויות מטיפוס על קיר ../images/Emo66.gif ../images/Emo41.gif

טיפוס על קיר היה משהו שתמיד חשבתי עליו כבילתי אפשרי. מי אני? שסיימתי עם 55 בחנ"ג בתיכון, שבקושי עושה איזושהי פעילו ספורטיבית?, שלא הייתה אף פעם בטיולי טרקים ולא הייתה עוד אפילו בסיני? בקיצור, לפני שנה בערך, היה יום הסטודנט באונ´ ת"א, שלמדתי בה אז. הלכתי עם חברה שלי, שהיא מין "אינדיאנה ג´ונס" מסוג נקבה. אנחנו מאוד שונות בחוויות הפיסיות ששתינו עברנו, אך דומות מאוד בחוויות ובהסתכלויות הפנימיות. היא הייתה בהודו במשך חצי שנה, ישנה בשקי שינה, אצל מקומיים שלא הכירה, וכו´. אני , ילדת הצמר-גפן, בובת החרסינה המפונקת, שהכי רחוק נסעה לאילת לבד, אבל לנה במלון של חמישה כוכבים. בקיצור, הלכנו וכשטיילנו בתוך ההמולה, לקול אביב גפן שהופיע, ראינו תור ארוך של בני נוער וסטודנטים, שעיניהם נשואות למעלה. היה שם קיר טיפוס וכולם חיכו בתור לעלות עליו. חברה שלי מיד התלהבה ואמרה שהיא הולכת לעלות, ואני, שכמובן לא רציתי להמשיך להסתובב לבד ובלאו הכי הייתי אמורה להמתין איתה בתור, אמרתי שאנסה גם. חיכינו במשך שעה וחצי נדמה לי, ואז הגיע התור שלי. אני זוכרת את הבחור הסדרן ששם לי את הרצועות, שנראו לי רצועות של נידונה למוות. הוא סידר אותם מהר (שכן הן נמצאות על הגוף באיזור "מביך") ומיד הסתלק. היינו בטוחה שהן לא יושבות טוב ואני אסתבך איתן. הרי בסרטים תמיד קורה משהו למטפסים. ניזכרתי בסיפור שאבא שלי סיפר לי ולאחים שלי כשהיינו באוטו בטיול בשוייץ, מתוך "משליין" על ארבעת המטפסים שניסו לטפס על ה"Zermat" (אם אני לא טועה), כשאף אחד מהם לא חזר בחיים, והרביעי פתאום ראה בשמיים סמל של 3 צלבים והתרחק מהמקום. ואז אמרתי לעצמי שאני כנראה משוגעת, הולכת לסייםפ את החיים שלי. ניגשתי לקיר, שצל הוטל עליו. צל חיצוני מהאורות, והצל הפנימי שלי שהיה מלא בפחד. נאחזתי באחת ה"ידיות" או ה"רגליות" שהיו על הקיר ושמתי את רגל ימין. הנה, הצלחתי לעשות את הצעד הקטן. את יכולה ל´, את יכולה, אמרתי לעצמי. העברתי את יד ימין לרגלית השניה שלמעלה וניסיתי לאחז בה את הרגל ואז הרגל השניה מעדה. הייתי תלויה באויר רק על החבל שהחזיק אותי. למטה שאר האנשים התארגנו לעלות. אף אחד לא שמע אותי. אחד מהמארגנים שראה אותי, אם אפשר לחזור. הוא הניד ראשו לשלילה. אז חשבתי, כמה זה סימלי, איך אנחנו מתחילים משהו בחיים ובעצם לא תמיד ניתן לחזור. מה שנותר הוא להמשיך. לקחתי שוב את יד ימין, אך לרגל לא היה מספיק את הכוח להיאחז ב"רגלית". הנה שוב ל´ הרכה, לא מסוגלת להגיע לזה, אמרתי לעצמי. אבל ל´ בכל זאת, ניסתה והיא עדיין מנסה, אמרתי לעצמי. פתאום רק את הקיר כמשהו אטום, אדיש, לא איכפתי על הטיפוס והרצון שלי שכל כך מתחנן, כל כך רוצה לעבור, לטפס, להמשיך.. מה בסה"כ עשיתי לו שהוא כל כך לא עוזר לי? ואז פתאום הרגשתי עולה למעלה במין קפיצה. הרגשתי משיכה כלפי למעלה. הסתכלתי סביב ולא ראיתי כלום. ואז עוד פעם "הופ", שוב משיכה כלפיי מעלה. אז חייב להיות כאן נס. אינדיאנה ג´ונס בא להציל אותי.(שכחתי באותו רגע שאני לא באיזה סרט פעולה ובסה"כ נמצאת ביום סטודנט. פתאום עוד איזה הופ ואז בקצה "ההר" (הקיר) ראיתי את פרצופו המאדים המחייך של הבחור מלמעלה שמשך אותי בחבל. הוא אמר שאם אין ברירה, צריך לעזור. לא הוא לא היה אינדיאנה ג´ונס, אבל הוא היה היד המושיטה, השליח שעזר ועם החיוך שלו הוא הוריד לי כל פחד שהיה. ביקשתי עזרה - וקיבלתי. סיימתי את הבלב של הטיפוס. נכון קיבלתי הרבה עזרה, אבל עשיתי את זה. עכשיו נותר השלב של הגלישה בחבל (לא זוכרת את השם המקצועי של זה). זה השלב שאתה כמו מין רכבל אנושי, מתגלש בחבל מתוח. שאלתי אותם (כן זאת אני המגוחכת) אם אפשר לרדת במדרגות. הם אמרו שאין אופציה כזאת כמובן. בקיצור עמדתי במשך כרבע שעה ושאלתי שאלות היסטוריה על הסוג הזה של הירידה מהחבל. מישהו פעם נפצע?, כמה זמן לוקח עד שמגיעים לקרקע ואם אני צריכה לאחוז חזק. הם אמרו לי שאין מה לדאוג אך כמובן לא האמנתי להם, הפחד הוא תמיד לא מציאותי . עכשיו אני חושבת כמה אנרגיה בזבזתי בלפחד.. טוב, אז בסוף עשיתי את זה. הלב שלי כמובן פעם בטירוף, אבל הגלישה הגלישה הייתה מדהימה וכל כך קצרה (לאכזבתי), אבל כייפית. זהו. זה מה שרציתי לשתף אתכם. מקווה שזה לא היה ארוך מדי, ושנהנתם. נהניתי לספר,
אתכם, אני.

deep ocean

New member
החזרת אותי אחורה בזמן..חהחהחה

הייתי שם ביום הסטודנט האחרון. החבר שלי (אז) טיפס על הקיר. היו לי כמה שניות ששקלתי אם בא לי לטפס, אבל וויתרתי על זה כי זה לא הלהיב אותי. בכל אופן, היו שם זוג חברות שטיפסו ביחד. אני לא אתפלא בסוף אם זאת את

../images/Emo13.gif טיפסנו אבל לא ביחד

בגלל ששתינו רצינו להיות בטור של ה"מתגלשים". אבל מי יודע, אולי בכל זאת נתקלנו אחת בשניה
.

Cheetah

New member
אני תמיד נהנה לשמוע חוויות טיפוס..

המילה היא "אחיזה" ד"א לא ידיות או רגליות. מה זאת אומרת משכו אותך למעלה? זה ממש ממש מעשה מכוער... אני הייתי משאיר אותך תלויה מה היה הגובה של הקיר? מישהו פעם נפצע.. לרדת במדרגות.. כחחח אוי פאניקה.. אחת התופעות הכי המעניינות שאפשר למצוא בקירות טיפוס

טוב, אז הנה עוד אחת

(אבל של גלישה) בטיול האחרון שעשיתי, היה בין השאר מפל של 30 מטר. הבחורה האחראית על העניינים נשארה אחרונה למעלה, תוך שהיא מאבטחת את יובל, שגולש במורד מפל שמסתיים בְּגֵב מלא מיים. ואיזה מזל היה לו שהיו מיים בגב, כי 7 מטר לפני הסוף היא פשוט שיחררה את כל החבל, כי היא הניחה שהוא הגיע לסוף. הבנאדם צנח, מופתע, את כל 7 המטרים אנכית (שיפוע שלילי - עוד פקטור של מזל) לתוך הבריכה, מול עיניי המשתאות. אני חושב שאם היה עובר במקום עדר של בפאלו, הוא היה נכנס לפה הפעור שלי בלי להרגיש.

נילאם

New member
באנג´י

בתור אחת שמכורה לאדרנלין, יש לי משיכה לריגושים, לדברים קצת מסוכנים, ללכת על הקצה. אני כבר בניתי לעצמי תיאוריה שלמה על כך שבעצם המעטפת החיצונית שלי שאנשים פוגשים "בחורה חסרת פחד, לא רואה סיכונים בעיניים..." , כל זה בעצם כיסוי על הפחדים העמוקים. כשהייתי קטנה נהגתי להחשיב יותר מידי אנשים אחרים, עמוק בפנים הייתי דופקת חשבון לכל העולם, ומפחת ממה יגידו עלי או מה יחשבו עלי. עם השנים והתבונה, נעשיתי מודעת לפרדוקס של חיים "בצל האחרים", והתחלתי ללכת בכיוון ההפוך. חיפשתי ריגושים, עשיתי דווקא את הדברים שהכי פחדתי מהם (באנג´י, צלילה, מצנח רחיפה, טיולים לבד, המתקנים הכי מלוליינים שמצאתי...) למשל הבאנג´י: הייתי עם חבר בקפריסין, היה שם באנג´י מעל הים. גררתי אותו (פעם ראשונה לשנינו), ושיחקתי אותה הכי "קולית" בעולם. הוא קפץ ראשון, ירד, והיה מבסוט. אני הגעתי למעלה, קשרו אותי בחבלים, הסתכלתי למים משופעי הסלעים שמתחת, והופ, הרגשתי איך כל הדם מתאדב מהפרצוף שלי (מזל שלא רואים מלמטה!) באותן שניות שלפני הקפיצה היתה לי תובנה קטנה, מתתי מפחד, אם לא היו אנשים איתי הייתי פשוט פוקדת על הצוות להוריד אותי צ´יק צ´ק למטה, תודה ולא להתראות... אבל האגו, והרצון להוכיח לעצמי, ולעולם, ולילדה הקטנה שבי... קפצתי, היה אדיר!!! ים אדרנלין!!! פתיחה ריגעית של כל הצאקרות!!! לפלח את האויר ! נראה לי שאנשים שבאמת מאוזנים נפשית לא יחפשו את הקצוות. ה"אמיצים" כמו שאני רואה את זה מתחלקים לשני סוגים: - אלה שבעצם מתמודדים עם פחדים עמוקים. - כאלה שה"אני" שלהם לא מגובש, והם צריכים להרגיש את הגבולות שלהם, את העובדה שהם קיימים על ידי חיים בקצוות, אבל אלה הטיפוסים שממש ישחקו באש, ולא יסתפקו בריגושים ממוסדים.

אה, עוד פחד והתמודדות ../images/Emo8.gif

...ואז הרופא שיניים שאל אם יש צורך להרדים את האזור, כי זה לא אמור לכאוב. הימים היו ימי סוף תקופה. התחלתי להוריד מעצמי המון מוסכמות ישנות, דעות קדומות ומחשבות שבלוניות ומורבידיות (מי שלא מבין את העברית שלי: לא נורא) הייתי (ועודני) בגישה שגם אם זה מפחיד, עדיין יש עוד אספקטים לכל חוויה, אפילו אם זה רופא שיניים. ובזכות הגישה הזאת יצאתי ממש שמח מעשרות המפגשים שהיו לי אז. אומנם היו קצת כאבים (טוב, הרבה כאבים), ירד קצת דם (הרבה דם) ועלה לי כסף (המון כסף) אבל בבת אחת כל הגוף שלי הזיע והרגיש כאילו עבר בו שוק חשמלי מטורף. ולמדתי להכיר תגובות חדשות, יכולתי להמשיך ללמוד דברים מעניינים עם הרופא והסייעת על רפואה, מחשבים, ובחורות, ויכולתי להמשיך את ההתבוננות הפנימית למרות (או אולי בזכות!) הכאבים. לא, אין לי כוונה ללכת לרופאי שיניים רק בשביל ההתנסות, אבל אם הייתי חייב, הייתי נכנס לזה בשמחה ובאתגר, שוב!

אנשים שטוענים ש

אנשים שעושים באנג´י, טיפוסים וכ´ו הם אנשים לא מאוזנים, הם סתם שופטים עלובים שלא יודעים על מה הם מדברים. (כןכן אני יודע שברגע זה אני שפטתי אותם, אבל זוהי דעתי הכנה.)

החיים הם

לא איזושהו אידיאל או שבלונה שהמציא איזה בן-אדם "נאור" כזה או אחר.

wisdom16

New member
המממ...

אני דווקא מאד מעריכה אנשים שעושים באנג´י או כל מיני ספורט אתגרי כי הם בעצם למדו להתגבר על הפחד יותר מאיתנו...

deep ocean

New member
../images/Emo24.gif

והימים האחרונים שלי היו ממש אינטנסיבים. כרגע אני עם עצמי לבד...ממש צריכה את זה

rubber duck

New member
היי צ´יטה ../images/Emo13.gif

לטפס על קירות לא בשבילי :-9. מפחיד מידי
לעומת זאת אני ממליץ בחום על דאיה
דאיתי לפני כמה שנים , רציתי להמשיך וזה לא הסתדר עם בדרים אחרים
ברור לי שיגיע הרגע שבו יהיה לי רישיון דאיה זה מין שקט מדהים ף רק אתה והדאון ואם אתה ממש מהיר אז גם הרוח
אתה תלוי לך בגובה של אלפיים רגל ומעלה יושב על כיסא דיי נוח מחזיק מוט היגוי ביד ימין , הרגליים על הדוושות בקבוק מיים בהישג יד כמו גם קצת אוכל באותו יום באחת ההזנקות שעשיתי היו 3 דאונים על אותה טרמיקה ( זרם אויר עולה בסיבובים ) בהפרש כ 500 רגל זה מזה , ההודעות בקשר היו - דלתא אלפא צא החוצה מעט ותכנס לפלוס 2 ( קצב טיפוס מטורף ) והודעות דומות בסיגנון
זו היתה חצי שעה של חלום
שרון

Cheetah

New member
?

מה? אתה צוחק? או שאתה ברצינות אומר שאחרי דאייה מגובה של יודע כמה.. ושאתה אומר שנהנת.. מה? you make no sense אל תקבע שלטפס על קירות זה לא בשבילך.. אף אחד, אף פעם לא מקשיב לי... זה פועל ככה גם במוזיקה.. אני אומר למישהו מסויים שפינק פלויד זה להקה גדולה ואני בטוח שהוא יאהב אותה אחרי שנה וחצי הוא חוזר אליי ומעביר לי את המידע החדש אתה יודע שפינק פלויד זה אחלה להקה? התרחיש הנ"ל קרה לי כבר עשרות פעמים.. פאקינג יותר מדיי (לא תמיד עם פינק פלויד כמובן..)

rubber duck

New member
אני לא אומר שזה לא טוב

אני סובל מפחד גבהים בצוה מאד מסוימת לא מפריע לי לטוס אבל כשאני על מצוק או אפילו מדרגות תלויות אני מקבלת סחרורת אני בעד כל דבר שעושה לך טוב ופינק פלויד בכלל אגדה
שרון

ציטה העלה קודם נקודה מרכזית

הוא עשה קישור בין דרך הלוחמים לחויית הטיפוס. אני זוכר את הפעם הראשונה שירדתי 15 מטר בסנפלינג. ואחר כך את הטיפוס של 10 מטר (הטיפוס עצמו לא מפחיד כמו הירידה ממנו
ואחר כך את המפל של ה-20 מטר, ועוד יותר אני זוכר את המפל של ה-50 מטר: להסתכל אחורה, לקבל סחרחורת, פחד, המושג פיק בירכיים מקבל צורות חדשות ולא רצויות של ביטוי - ואז, בדיוק כשאומרים לך "אל תסתכל למטה", אז אתה מסתכל למטה, ושוקל לחכות ל-669. ודווקא אז, אתה מתחיל להכנס לקטע של הלוחם. אתה מתמודד עם זה LIVE. אתה מתחבר לאמ-אמא של המציאות הרציונאלית ובודק שהחבלים בסדר, וסומך על זה. ולא מקשיב לפראנויות מיותרות. אתה נכנס לקטע ענייני וממוקד, בלי מחשבות. טוב, אני זורק זיין, לא משקיע בניסוח. 2 בלילה, ויש לי דברים אחרים בראש. שרון: לדעתי ההתמודדות עם הגבהים לא תבוא לך מתוך דאון, אלא מתוך חיבור ישיר ובלתי אמצעי לגבהים. בהצלחה (או לא) שימי ה.

Dazed&Confused

New member
איך קוראים את זה?

הלך הרוח של לוחם. בדיוק. במקרים כאלה הגוף עושה את שלו ואנחנו נכנסים להלך רוח לבד... זה באמת טוב.

למעלה