מה יש לכם להציע בנידון?!?

מה יש לכם להציע בנידון?!?

אמרו לי פה..שחברות שלי יכולות לבוא איתי גם אם הן לא מסכימות עם כל האידיאולוגיה של התנועה!! אבל זה קצת בעייתי שהן לא מסכימות עם האידיאולוגיה כווולללההה!!!! ו..כולנו יודעים שהדור שלנו היום הרבה יותר מפונק ומעדיף לשבת בבית מול הטלויזיה והמחשב..מאשר לקום ולפעול ולעבוד וללכת לתנועת נוער.. וכאלה הן חברות שלי... יש לנו דור ואף אחד לא יכול להתכחש לעובדה המוגמרת הזאת...שחסר תרבות בסיסית..חסר כבוד והערכה..וחסר ידע.. בלי להכליל כמובןןן!! הופעתי בטקס בעירוני אצלנו של יצחק רבין..וזוהי רק דוגמא אחת..הנוער ישב ופשוט ללא כבוד בסיסי דיבר צעק..קם באמצע הטקס..מחא כפיים אחרי כל קטע קריאה או שיר..זה היה מביש....לחלוטייייןןןן!! וכמה שזה כואב...אין לנו מה לעשות כל כך בנידון!!.. אז אני עדיין לבד בכל הסיפור! יש לכם הצעות איך אנחנו מעירים את הדור שלנו?!?

MS6

New member
תראי..

זו בעיה שכל מפקד מעו"ז או מדריך כיתות ז' ומעלה מתמודד איתה. אני מאמין שמתוך כל הבוגרים של בית"ר בערך 5% הגיעו לתנועה מתוך אידיאולוגיה.. ולא בגלל שבית"ר היא התנועה היחידה ביישוב או שהגיוסים/חבר'ה היו ממש מגניבים. עידן האידיאולוגיות ברובו תם. יכול להיות שבשנות החמישים או השישים נערים היו הולכים לתנועת נוער ע"פי התפיסה האידיאולוגית עליה הם חונכו.. אז מה עושים? אני אומר לך מה אני עושה. אם אני רוצה לגייס את איקס, ובוא נגיד שאיקס, בלשון המעטה, לא נראה כמו זאב ז'בוטינסקי הבא, אז אני מייחצן את היתרונות האחרים בתנועה, כאלה שלא קשורים לתכנים האידיאולוגים שלה: העובדה שמוסמכים להדרכה כבר בסוף כיתה ח', המשלחות של הבית"רים מחו"ל, הטיולים, החבר'ה מכל הארץ, הביחד.. על ידי צעד כזה אני לא מוותר על עתידו האידיאולוגי של המגויס החדש. להיפך.. אחרי שהחניך יצטרף לתנועה ויעבור מספר פעילויות אידיאולוגיות יכול להיות שאותו חניך יהפוך אידיאולוג מושבע... זאת אומרת אני אביא אותו לבית"ר בשביל הטיולים והקורסים ואשאיר אותו בגלל האידיאולוגיה.

אבל...

אבל אני לא מדברת בהכרח על אידיאולוגיה...זאת אומרת לא רק... אני מדברת על נוער עצלן שלא רוצה לצאת מהבית..ולא מעניין אותו מה שקורה סביבו... אנשים שאני מדברת איתם ופוגשתלא מעניין אותם הפגישות עם חברה מחו"ל..כי זה אפשר גם באינטרנט.. לא מעניין אותם טיולים..כי זה רואים באינטרנט ובטלויזיה.. לא אכפת להם קורס הדרכה..כי למה להוציא אנרגיות על אנשים אחרים כשיש לי בידור ללא מאמץ מינימלי?.. לא מעניין אותם ביחד..כי יש ביחד באיי סי קיו.. ולא שיש לי משהו נגד כל הדברים האלה...אבל זה לא כל העולם...זה רק פסיק ממה שקורה בחוץ.. זה הקטע של חוסר חינוך בסיסי..חוסר כבוד..וחוסר חזון ורצון.. זה נוער מפונק שהדור הזה מגדל!!!! אז לא רק מבחינת אידיאולוגיות..אנשים לא רוצים לעשות ולקום אם זה לא קל ולא לבידורם האישי.. (דוגמא היא חברות שלי שאפילו להצגות שלי שאני מופיעה לא באות) וזה לא רק...זה הכל!!! חייבת להעיר את הדור שלנו...we need to wake them upppp!!!! מה יכול להיות שזה רק פה בהרצליה? לא נראה לי!! מחכה לתשובהה!!!!

Oded Hashoded

New member
טוב גם לי יש מה להגידד...

הנוער של היום- הוא ממש מעפן מצטער על הדיבור וכמובן שלא כולםם אלה רובם! אנשים לא אכפת להם מעצמם לא מהמדינה שלהםם ולא מהחבריים שלהםם כל אחד אכפת לא רק מעצמו ומהתחת שלו! בטור ילד ישוב (כמו שכולם יודעים)שאצלנו כמעט ואין את זה.. אז אני חושב שפשוט להתחיל לדבר עם אחד אחד בפנים ולהסביר לו כמה חייבים שהוא יתן גם מעצמו למען החברה ולא רק שהחברה והמדינה תיתן לו!!! ואני ידוע שבעיר זה יותר קשה אבל אני גם רכז נוער עכשיו אז אני ידוע מ'זה שאנשים לא מתיחסים וחושבים רק על עצמם פשוט לוקחים אחד אחד לשיחה ומסבירים להם זה מה שאני עשיתי עם הבעיתים וזה עבד ככה לפחות נראה לי!

למעלה