מה יש לכם להגיד על -

micmuk

New member
מה יש לכם להגיד על -

ניו דינק ועל גראנד דינק של קימקו - דגמי 125 סעמ"ק לטוב לרע ובכלל....

קטנועים חדשים בשוק . אבל...

אם לאף אחד אין מה להגיד [ ואני אחד מהם ] אז המבחן של פולגז אוליי יכול להגיד לך ... בהצלחה

בועז בר

New member
מה בדיוק את רוצה לדעת?

שניהם דגמים חדשים ואין עדיין ניסיון איתם בכל מה שקשור לאמינות, עמידות, תקלות אופייניות וכו'. שני אלה ועוד 125ים גדולים אחרים עשו עליה בגלל חוק ה-125 החדש, שמאפשר לרכב עליהם מגיל 16 או לבעלי רישיון רכב בהליך מקוצר ופשוט. אם אין את אחת מהמגבלות הנ"ל, עדיף ללכת על הנפחים הגדולים יותר. הפרשי המחירים לא גדולים, הביטוח (עד 250 סמ"ק) זהה, והתמורה הדינמית גדולה משמעותית. הגרנד דינק 125 הוא אותו גרנד מוכר עם קצת יותר מקום בבגאז' תחת הכיסא (כנראה בגלל המנוע הקטן יותר), ובלי מערכת הבלימה המשולבת. הכוח שלו סביר לעומת האחרים והוא מרווח מאוד ונוח להרכבה. המראות שלו מפריעות בתנועה עירונית צפופה, והקיפול שלהן לא נוח (נעשה ידנית ולא חשמלית כמו בדגם ה-250). הניו-דינק מפתיע עם הרגשה "הונדאית" מבחינת גימור ואיכות. מרווח, נוח, מתלים ומעצורים משובחים, אבל לטעמי המנוע שלו, או יותר נכון התמסורת, דופקים אותו. הזינוק הראשוני חלש ועייף, ובתנועה עירונית אין אפשרות לזנק בשניה לכל חור בפקק. אחרי כמה מטרים העסק משתפר, ובסה"כ הוא קטנוע מעולה לרוכב הרגוע (או לזה שיחליף לוריאטור משופר). אם קימקו יוציאו ניו-דינק "200" או 200 אמיתי (כרגע אין בהיצע בכלל), אני מעריך שיהיה להם קטנוע מנצח, שבמחיר הנכון יוכל להדיח את הג'וירייד 200 מכס "מלך המכירות".

micmuk

New member
רציתי לדעת חוות דעת של אנשים נוספים

קודם כל תודה על התגובות. אני יודעת שעדיף ללכת על דגמי ה-200 / 250 סמ"ק, אבל אני במגבלת ה-125 עם החוק החדש. כרגע יש לי טייפון - 50 סמ"ק, שאילולא הייתי עוברת דירה לא הייתי מחפשת אחר במקומו. ההתלבטות שלי היא בין שני הכלים האלה לבין הניו ג'וירד 125 הצרכים שלי הם: נסיעה יומיומית מאזור פ"ת (נחלים) לת"א (עזריאלי). חשוב לי שיהיה מקום בין הרגלים (לקניות / תיקים ושאר מיני ירקות) ו-וו תליה. שקסדה שלמה תיכנס מתחת לכסא. הגובה שלי 165 ס"מ , ככה שאין לי בעיה בעיניין הזה. אגב, מיכל הדלק של הניו ג'וירד הוא 8.5 ליטר לעומת 10 של הקימקו - ליטר וחצי זה גם משהו.... מבחינת מחיר - אין לי בעיה.

בועז בר

New member
אם כך אין לך בעיה. ההיפך.

קודם כל הג'וירייד נשאר ג'וירייד, ולא ניו ג'וירייד. מי שנהיה "ניו" זה הדינק שהפך לניו-דינק. לג'וירייד 125 יש את המנוע שמרגיש הכי חזק. בעיקר בשלב הזינוק. אח"כ ההבדלים הופכים פחות משמעותיים. מנגד לניו-דינק יש את המנוע שמרגיש הכי חלש בזינוק (כאילו הוא מתחיל בהילוך שני...). אם רוב הנסיעות שלך הן כפי שתיארת, ולא בעירוני הצפוף מאוד, לא צריכה להיות לך בעיה איתו. אם היו משלבים את המנוע של הג'וירייד בגוף של הניו-דינק היינו מקבלים קטנוע מנצח חד משמעית. נקודה רעה קטנה אבל משמעותית לג'וירייד: אין וו תלייה. הוו הזה מאפשר "לעשות שוק", לשים את כל השקיות על מדרס הרגליים כשהוו אוחז בידיות ומונע מהן ליפול. בקיצור הוו הקטן הזה הופך את הקטנוע לטנדר... לגרנד דינק יש מראות בעייתיות. מינוס רציני. אלא אם כן מחליפים אותן... נשארנו עם הניו-דינק. מה שנותר לך לעשות הוא לתאם רכיבת מבחן על הניו-דינק, לראות איך את מתחברת אליו, ואם הזינוק העצל משהו לא מהווה מינוס גדול מדי עבורך. אולי במקביל לרכב גם על הג'וירייד כדי שיהיה בסיס להשוואה.

micmuk

New member
תודה רבה

כן וו-התליה הלכאורה זניח הוא פיצ'ר משמעותי מאוד בקטנועים אני מכירה את זה היטב מהטייפון שלי (הגדרת היטב כשאמרת - טנדר !!) האמת זה דיי פוסל את ה-ג'וירד, למרות ששוה לעשות עליו נהיגת מבחן כדי להרגיש בהבדלים.. ויש לי עוד שאלה אחת קטנה בקשר לגרנד דינק הקטע הזה עם המראות, שהן מתקפלות ולא באופן חשמלי (כמו ב-250 סמ"ק) זה באמת כזה מפריע / מעצבן / לא נוח בנסיעה?

בועז בר

New member
זה מפריע מאוד במעבר בין מכוניות בפקק.

המראות נמוכות ונמצאות בגובה המראות של המכוניות, בנוסף לכך יש להסיט את הראש כלפי מטה כדי להציץ במראה, במקום הצצה ע"י הזזת העין בלבד כשהמראות במיקום הרגיל על הכידון. לי יש גרנד 250 עם המראות החשמליות, ועדיין הדבר הראשון ששיניתי בו היה החלפת המראות לרגילות. גם עם המתג החשמלי, מצאתי את עצמי נוסע איתן מקופלות לא מעט פעמים. על אחת כמה וכמה כשאין את המתג, ואת צריכה להוריד כל פעם יד אחרת מהכידון כדי לפתוח או לסגור. לא לעניין. דבר נוסף: לניו-דינק גלגל קדמי גדול יותר מאשר לגרנד או לג'וירייד ("13 מול "12) וההבדל מורגש ביציבות ובנוחות הנסיעה. מהתרשמות קצרה של כמה רכיבות על שניהם - הניו' איכותי ומגומר טוב יותר מהגרנד, ולא קטן ממנו בהרבה. מורגש שהתכנון שלו חדש, ומבין שני הקימקו'ס - אין לי ספק באיזה הייתי בוחר. בין הניו-דינק לג'וירייד - רק המנוע של הג'וירייד יכול לשנות את ההעדפה לכיוונו, ולכן הצעתי לך לעשות רכיבת מבחן על שניהם. (אולי יש בג'וירייד הכנה לוו?
)

micmuk

New member
ניו דינק / ג'וירד

אני קופצת היום לעופר אבניר לראות את הניו דינק, וכמובן גם לעשות נסיעת מבחן בהמשך אני בטח יעשה גם נהיגת מבחן על הג'וירד לך תדע אולי אין לו וו תליה אבל יש לו וו לחיבור עגלה מאחור - זה גם טוב לקניות
תודה על כל האינפורמציה הנוספת אגב, הביטוח בפול הוא - 3,509 שקלים יום מקסים מיקמוק

אבן חצץ

New member
למה לא?

אפשר גם לחבר מזוודה, מאלה אם הידית שיוצאת והגלגלים למטה, לקשור את הידית לסבל, וליסוע באיילון,

אלמוג241

New member
נצל"ש-שאלה בנוגע ל125 סמ"ק

אם יש לי רשיון כבר שנה ו4 חודשים אני יכול לגשת רק לטסט או שצריך ללמוד בכל זאת? הבנתי שתיאוריה אני לא צריך.. תודה רבה לעונים

שלום מיכל

לפני שבועיים קבלתי את הניו-דינק שלי. בגדול אחלה קטנוע. את רוב ההערות והביקורות עליו כבר כתבו אבל מצאתי לנכון לציין הערה נוספת. הקטנוע באמת גדול ובאמת מרגישם על כמו על הונדה אבל זה אומר שהוא קצת גבוה. ציינת שאת 165 לכן את חייבת נסיעת מבחן כדי לבדוק אם את מגיע עם שתי הרגליים לרצפה. אני 172 והאמת, אני לא מצליח להניח את שתי כפות הרגליים במלואן על הרצפה ובהתחלה זה קצת הבהיל אותי, אחר כך פשוט התרגלתי להוריד רק רגל אחת. אני ממליץ עליו בחום. הוא הכי יפה שיש ועונה על כל הצרכים (תא מטען גדול, וו תלייה וכו.). אם יש לך עוד שאלות תשלחי מסר. שבת שלום

micmuk

New member
נהיגת מבחן 125 גוירד + ניו-דינק (שישי האחרון)

קודם כל אני מפרגנת לעצמי שלא פתחתי שרשור חדש, אלא ממשיכה את הנוכחי
אז הנה המסקנות שלי מנסיעת המבחן על שני הכלים: רק אקדים ואומר ש- הביקורת היא אישית בלבד , אני לא מומחית לקטנועים (על אף שאני רוכבת כבר 8 שנים) ואני לא מתיימרת לשווק כלי כזה או אחר. הביקורת היא בהתאם לצרכים שלי נסיעה מאזור סירקין (מושב נחלים, למי שמתעקש) לת"א על בסיס יומי + נהיגה בתוך העיר - אני אשמח להערות / הארות כאוות נפשכם . נסיעת המבחן בשני הכלים כללה נסיעה באיילון + נסיעה עירונית בתוך ת"א. (הצפון הישן ומרכז העיר) ג'וירד - באופן כללי נהנתי מהנסיעה, מעבר לציפיות (מודה - הציפיות לא היו גבוהות) המושב נוח, למרות שאני לא ממש מגיעה עד משענת הגב קצת הפריעו לי המראות, משום מה לא היו כל כך נוחות לי מבחינת שדה הראיה.(אבל אולי גם יש בזה עיניין של הרגל) נסיעה באיילון - הרגשתי שהקטנוע יושב טוב על הכביש ומספק לי את המהירות הרצויה. בתוך העיר - הרגשתי משום מה שהוא רחב מדי בשביל להידחף בין מכוניות וגם קצת ארוך למרות שמבחינת הנתונים היבשים הוא ברוחב של הניו-דינק וקצר ממנו ב-20 ס"מ... נתונים כללים - מחיר על הכביש - 17,220 ש"ח שנתון 2008 טיפולים קטן / גדול - 6,000/12,000 בהתאמה מיכל - 8.5 ליטר ניו-דינק - באופן כללי נסיעה מהנה ביותר, בהחלט ענה על הציפיות (ןהיו ציפיות גבוהות!) המושב מאוד נוח, מגיעה עם שתי הרגלים לקרקע (אולי בגלל שאני לא יושבת רחוק מדי על הכסא..) המראות היו לי מאוד נוחות מבחינת שדה הראיה נסיעה באיילון - בהחלט היתה מספקת בתוך העיר - הרגשתי שאני עם ה-50 סמ"ק (וזאת מחמאה!) נדחפתי יופי בין המכוניות ובכל מצב. הרגשתי שאני מתמרנת בצורה מיטבית את הקטנוע. נתונים כללים - מחיר על הכביש - 17,796 ש"ח שנתון 2007 טיפולים - קטן / גדול - 4,000/8000 בהתאמה מיכל - 10 ליטר סיכום: באופן כללי ליבי נוטה יותר לניו-דינק גם מבחינת הנסיעה עצמה הרגשתי שאני שולטת בכלי יותר טוב (138 ק"ג לעומת 144 של הג'וירד) מבחינת חווית הנסיעה שני הכלים סיפקו אותי (כנראה שזאת לא משימה קשה
) ההתלבטות שלי כרגע עוסקת בשני תחומים: 1) האם יש הבדל במרווח הטיפולים (חוץ מעלויות..), כלומר - אם הכלי דורש טיפול כל 4K ק"מ זה אומר בהכרח שהוא נשחק מהר יותר? 2) האם עיניין השנתון עדיין קיים, אמרו לי שמעכשיו יש בכלל חוק חדש וביטלו את עיניין השנתונים ועל הרישון טבוע תאריך הייצור - האם זה נכון? והאם כדאי לקנות כלי 2007 (ניו- דינק 2008 עדיין לא הגיעו, ולא ידעו להגיד לי מתי יגיעו בעתיד..) מיקמוק

shay6748

New member
עדיף לחכות טיפה לדגמי 2008

ככה במכירה תקבלי יותר. לחלופין, לבקש הנחה במחיר על דגמי 2007.

למעלה