מה יש לכם אתם?

Felicityy

New member
מה יש לכם אתם?

לפי מסקנות הסקר,לעשרים אחוזים מהנשאלים אין טלוויזיה. לעומת זאת,חמישה עשר אחוזים חושבים שהם מענינות יותר מהתוכניות עצמן. האם אי רכישת טלוויזה היא הנוהג-האנטי גלובליזציה הבא,אחרי זניחת מקדונלדס וסטארבקס? האם איילה שאין בידם טלוויזה מפסידים משו(למשל פרסומות.?)?האם האיילה שכן רואים פרסומות,מבזבזים את זמנם לריק ? תמהתי לדעת..

sheda0ktana

New member
אין לי טלויזיה משלי

אבל לעיתים יוצא לי לחלוק את חיי עם מישהו שיש לו (כמו עכשיו למשל). נפרדתי מהטלויזיה בכיתה ה´ (זה היה לפני קרוב לעשרים שנה) בזמן השביתה הגדולה (כמעט חודשיים). כשחזרו השידורים גיליתי שנשאר לי פחות זמן לעשות דברים שנהניתי לעשות בזמן השביתה - לרקום, ללכת ברגל, לקרוא, פאזלים, לצייר. אז פשוט הפסקתי לצפות בטלויזיה, למרות שהיו שתיים בבית. עברו שנים ולמדתי תואר ראשון בתקשורת, ובעקבותיו ויתרתי גם על רדיו ועיתונים, כי הבנתי שאין הרבה קשר בין מה שמוצג שם לבין המציאות, בטח שלא המציאות שלי. היום החרם התקשורתי שלי הוא גם אנטי-גלובציזצי וגם מאבק על שפיות דעתי והזכות שלי להיעזב במנוחה. מה שכן, למרות כל מאמצי, אני עדיין מעורה במה שקורה סביבי יותר ממה שהייתי רוצה להיות, ועדיין חשופה לפרסומות יותר ממה שהיה עושה אותי מאושרת

yakul

New member
ןמה עם...

מה עם מחשב, רכב, תנור, מדיח כלים, מקרר... את לוקחת את כל הדברים האלה כמובנים מאליו אבל ללולא הגלובליזציה לא כל אחד היה יכול להרשות לעצמו את רוב המכשירים האלו שעושים את החיים שלנו הרבה יותר נוחים.

לאחר שבוע ללא טלוויזיה

הפסקתי לראות טלוויזיה כמעט לגמרי. לאחר שבוע של אי צפייה בטלוויזיה בגעתי למסקנה שזה בכלל לא היה חסר לי. יש תכנית אחת שאני רואה וזה רק אם אין לי משהו יותר טוב לעשות באותו היום. אבל בנוגע לפרסומות- יכול להיות שאם לא הייתי נחשפת לכל כך הרבה פרסומות שהיו עולות לי על העצבים אז בכלל לא הייתי פה.

sheda0ktana

New member
זה הכל שאלה של נחיצות

לא, אני לא לוקחת שום דבר כמובן מאיליו (אולי למעט המקרר, זה באמת משהו שקשה לי לחשוב על החיים שלי בלעדיו). ואם חושבים על זה, רוב המכשירים האלה לא עושים את החיים שלנו יותר נוחים, אנחנו פשוט מחליפים חוסר נוחות מסוג אחד בחוסר נוחות מסוג אחר (ומוסיפים לזה פגיעה בעצמנו, בסביבה שלנו, ובכלכלה המקומית)

monkilita

New member
התמכרות

למחשב היא לא פחות גרועה מלטלויזיה.. יש בעיה מסויימת בלחזור אחורה, לא בגלל שזה לא נעים... פשוט זה נראה קצת לא רלוונטי.. לא היה אכפת לי לגור בלי מקרר, אם הייתי יכולה לגדל את כל האוכל שלי לבד ואז לא היה לי צורך לאחסן אותו. צריך ללכת אחורה ממש או לחפש מקום מבודד לגמרי בו תוכל להתנתק מכל ציבילזציה ולחיות כמו שהייתי רוצה - במינימום פגיעה בטבע.. אבל כרגע בחיי זה לא פרקטי. יש הרבה דברים חיוביים במודרניזציה, האפשרות ללמוד ולרכוש מידע, בכל נושא שבעולם, היכולת שלנו לשבת ולXXX תשכל(רובנו פשוט מדברים..לא?) ולא לדאוג להישרדות, כי היא פחות או יותר בטוחה (אלא אם כן אתם נוסעים על טוסטוס..
או באוטובוס.. או ב..או ב..)... בקיצור, הקידמה היא גם זו שהביאה לנו את דפוסי החשיבה הנוכחיים. הייתי רוצה לחיות ביותר פשטות אם היה מתאפשר. כרגע מסתפקת במה שיש.

פרענסיס

New member
על ניתוק מהטבור

את מגדירה התמכרות כשימוש בכל דבר מעשה ידי אדם? הקידמה לא נמדדת בחפצים שהיא מייצרת אלה באנשים שהיא מייצרת, להזכירך לפני כ100 שנה בלבד הרס הטבע נחשב לזכות אינושית טבעית ומולדת. זו הקדמה כלומר תרבות שבה אדם בצד אחד של העולם מסוגל לדאוג לאדם או מאדם בצד השני של העולם מכיוון שהוא ר ו א ה אותו בטלויזיה שיצרה מודעות למחיר של הרס הטבע. זו היכולת להעביר רעיונות ומסרים ו ת מ ו נ ו ת שהיא המנוע מאחרי תנועת האנטי-גלובליזציה. אם כולם ינהגו כמוך ויתנתקו מן העולם הלא הרס העולם ישוב ובמלא העוצמה. אנטי-גלובליזציה להבנתי היא תופעת הנגד לאחריות הגלובלית שנחתה עלינו פתאום, האדם המודרני מוצף בידע, זוהי התופעה המדהימה ביותר בתולדות האנושות, האדם של ימינו הוא הראשון שמקבל אינפורמציה שוטפת לגבי אפשרויות העומדות בפניו גם ללא רצונו, בין אם זה מזג האויר, המצב בשטחים או משחת שניים חדשה המונעת עששת. יותר מזה הניתוק מטבור המידע הולך ונהיה קשה יותר והטבור עצמו עושה רושם הולך להתחבר ישירות למערכת העצבים שלנו. זהו עומס קשה מדי כנראה לחלקים נרחבים באוכלוסיה ולכן קמה תנועת האנטי. התנועה לניתוק הטבור. אין לכם סיכוי ולו רק משום שהטבור הוא כלי הנשק היחידי שלכם.....

monkilita

New member
לא מדוייק

אני מגדירה התמכרות כשימוש מוגבר בכל דבר. לא עצם השימוש, אלא הגזמה בשימוש. כשאחד משקיע את רוב האנרגיה שלו בדבר זה או אחר זו ההתמכרות. אני לא ממש מסכימה איתך שאם כולם יתנתקו ההרס יגדל. שוב, אני טוענת שאי אפשר לחזור אחורה בזמן ולהתעלם מכל הידע שיש לי ומהמודעות שיש לי, ואני אומרת הלוואי שכולם יתנתקו, תחשוב איזו אידיליה "איש תחת גפנו ותאנתו", לא שאני רואה את זה קורה, אבל החיבור למידע לא ממש פותר בעיות, אולי הוא מציג אותן ואז נדמה לנו שאנו עוזרים או משנים משהו- משלחות של עזרה שיוצאות מישראל לדוגמה, לעזור לפליטים באיזו ארץ נידחת, האם באמת עזרנו? או שזה מה שהתקשורת גורמת לנו לראות? את העזרה הקטנה הזו לעומת ים הלא עזרה שמסביב. אולי אני לא ברורה.. (זה נראה לי קצת מעורפל מה שכתבתי), אבל לדעתי תנועת האנטי היא לא בחסימת הידע שזורם אלי, אלא בסינונו ובחירה במה אני כן רוצה להיות מעורבת ובמה לא, ובין השאר בהתחברות לפרטים ולהתנתקות מן הכלל. לא התבודדות חברתית, אלא קהיליות קטנות. זה האנטי שלי נגד הגלובל.

חובבן

New member
למה את חושבת שאם כולם יתנתקו

מהטלויזיה / מחשב תהיה פה אידיליה? הרי הבעיות לא התחילו ב 30 שנה האחרונות (התקופה שיש טלויזיה בארץ). האם בזה שלא היינו יודעים על בעיות הרעב בעולם הן היו נפתרות? נכון שהמשלחות הן טיפה בים, אבל אם הן לא יצאו, המצב ישתפר? אני מסכים שלכל אחד בחירה במה להיות מעורב, אבל כדי לבחור חייבים לקבל את כל (ואני מודע לזה שזה בלתי אפשרי) המידע. הטלוויזיה היא אחד ממקורות המידע החשובים והיעילים שקיימים. יש להשתמש בה במידה אבל וודאי לא להתנתק ממנה.

monkilita

New member
מתי התחילו הבעיות

נכון להגיד שמלחמות היו גם הרבה לפני השלושים שנה האחרונות.. אבל אין לי ספק שהבעיות גדלו לממדי ענק בשנים היותר אחרונות. מלחמה כמו זו שמנוהלת ע"י ארה"ב לא היתה יכולה לקרות בתקופה אחרת. זה מלחמת ה"טוב והרע" והתקשורת, והמידע העצום והחלקי מאוד שמגיע אלינו, מושפע מבעלי עניין. בעצם זה שהמשלחות יוצאות, אנחנו בסה"כ מרגישים קצת יותר הומניטריים. אנחנו לא באמת עוזרים. כמה ארוחות כאלה כל פליט מקבל או תרופות? כמה אנשים זה באמת מציל? ולכמה זמן? מישהו מנסה לעזור לפליטים אחרי שזה יורד מהכותרות? אני מתכוונת מדינות ולא ארגונים הומניטריים. לפני כמה זמן הגיעה אוניית פליטים מאינדונזיה אני חושבת, ואף מדינה לא היתה מוכנה לקחת את הפליטים אליה. אז ככה הם הסתובבו בים במשך חודש בערך, ואף מדינה לא היתה יותר מדי הומניטרית והרגישה צורך רב לעזור. אחרי תקופה ארוכה ניו-זילנד סכימה לקחת אותם. אז זאת לא באמת עזרה מצד כל שאר המדינות לא? מי אתה חושב שמחליט מה יהיה בטלויזיה? אנשים בעלי אינטרס שיראו לך רק מה שנח להם ומה שרלוונטי. הטלויזיה משפיעה על דעת הקהל. לטובה ולרעה. וזה לדעתי דבר נורא. אנחנו באים "נקיים" ויושבים מול הטלויזיה, בזמן שכל מיני דברים שוטפים אותנו ואין לנו כלים לא להגיב אליהם. איזה מוזיקה מובילה היום בעולם? מוזיקה שיש לה תחנה משל עצמה. מוזיקה של אנשים יפים, שהשירים מתערבלים זה בזה אחרי תקופה, שום ייחוד, בליל אחד של מילים ומנגינות שבקלות יכולים להיות גם אותו השיר. זו תרבות המוזיקה. כמובן שהאנשים מאוד יפים! הרי זו השאיפה לא? ואיפה זה נמכר אם לא בטלויזיה? תנסה בפעם הבאה שאתה רואה טלויזיה, לראות חלק מהמסרים היותר חבויים, או שאולי הם לא חבויים פשוט לא טרחנו להסתכל עליהם. תגיד לי אם זה עדיין נראה לך כזה פשוט.

חובבן

New member
אכן אנו חיים בעולם אכזר

אבל אני באמת לא מבין למה זה קשור לטלווזיה. הבעיות גדלו לממדי ענק בשנים האחרונות? זאת ראיה קצת צרה. אפשר להתנגד למלחמות שארה"ב מנהלת, אבל להשוות אותן למלחמות העולם? מה היה מצב הפליטים אז? יש לטלוויזיה הרבה בעיות (בגלל זה אין לי אחת), אבל אני מזהה נטיה לחשוב שכל בעיותנו נובעות הטכנולוגיה והתקשורת המודרנית. הבעיות נעוצות,כנראה, באופי האנושי. אולי ניתן לעשות משהוא בנושא בעזרת הטלוויזיה?

monkilita

New member
אני מסכימה

שאנחנו חיים בעולם אכזר, ולא טענתי שכל בעיותינו מתמצות בטכנולוגיה, וברגע שהיא תעלם יעלמו בעיותינו. ממש לא. אני כן משתמשת בטכנולוגיה, ומנסה כן לקחת את הצדדים החיוביים שלה(צדדים חיוביים בעיני). בעיותינו לא נובעות מהטכנולוגיה אך הן בהחלט מושפעות. הבעיות לא רק כנראה אלא באופן ודאי נעוצות במין האנושי. כל מלחמה באשר היא נראית לי מיותרת. אבל המלחמה הזו שארה"ב מנהלת ברקע, היא באיזשהו אופן מלחמה של הטוב והרע באופן מוחלט ולדעתי דעת הקהל בעניין הטוב והרע מושפע מהתקשורת. דרך אגב, אין לי שום דבר נגד המכשיר עצמו

פרענסיס

New member
מזל שג´ינג´יס חאן לא שומע אותך

המלחמה שארה"ב מנהלת היא נפיחה חרישית לעומת מה שעשה האיש הזה עם צבא של מונגולים כועסים, טבח של כפרים שלמים אונס בקנה מידה ששם את מילושוביץ בכיס הקטן. בלי טלוויזיה בלי טובים בלי רעים רק מלא מונגולים על סוסים. הטלויזיה משפיעה על דעת הקהל אמרת, ובכן אם כך מה גרם למהפכה הצרפתית, ולמחמת האזרחים האמריקאית, ולמחמת העולם הראשונה ולהפצת הנצרות ולהפצת האיסלם, זו שטות לאמר שהטלוויזיה משפיעה על דעת קהל זה האנשים שמשפיעים על דעת קהל, ובוודאי שאת יכולה להגיב לטלוויזיה תחליפי ערוץ או תכבי אותה או תשליכי אותה מהחלון. את מבלבלת בין התוכן הטלויזיוני לבין המדיום, את יכולה לבקר את איכות התוכן או לבכות על אובדן המוזיקה הטטרית לטובת בריטני ספירס. זהו טעמך האישי לאמר שטעמם של מליונים הוא מטופש זו התנשאות ואף זו זכותך אבל אל תאשימי את הטלויזיה ברדידותם של אנשים או ברשעותם או בטיפשותם, זה האנשים.

sheda0ktana

New member
הטלויזיה היא מכשיר.

הטלויזיה היא לא רעה או טובה. היא טכנולוגיה. היא פלסטיק, חשמל, ונורה מהבהבת. האנשים צופים במה שמגישים להם. אז אולי יש מיליון ערוצים, אבל יש רק שש או שבע רשתות שידור. שזה אומר שלכל אחת יש בערך ארבעים ערוצים. השידורים עולים כסף, והערוצים פרטיים. זאת אומרת שהם תלויים במפרסמים. בעל המאה הוא בעל הדעה. זאת אומרת שהמפרסמים קובעים, בסופו של דבר, מה *לא* יאמר בשידור וכאן הסכנה הגדולה שבשידורים הטלויזיונים. (זה היה ככה מאז ימיה הראשונים של הטלויזיה, בארצות הברית, ואני אשמח להפנות אותך לספרים בנושא). הרצון "למכור" כמה שיותר צופים למפרסמים, גרם לרשתות השידור לפנות למכנה המשותף הרחב ביותר, שהפך מהר מאד, לצערנו, למכנה המשותף הנמוך ביותר. אני לא מחפשת אשמים. אני מרגישה שהאיי קיו הבודד שלי נעלב כל פעם שאני עוברת ליד מסך מרצד. אז אני דואגת לא לעבור לידו. מי שחושב שתכנית כזו או אחרת מעניינת אותו, שישב ויצפה בה. אני, וזו דעתי האישית ומנהגי הפרטיים, מעדיפה לעשות דברים אחרים. בנוגע למהפכות ואדון ג. חאן - מעניין בעיני שמאז הטלויזיה, אין מהפכות. לא מוזר? כ"ץ, אחד מחוקרי התקשורת המפורסמים בעולם (פרופסור באונ´ ירושלים) טוען שככל שאנשים רואים יותר חדשות, כך מעורבותם הפיסית באירועים קטנה. הטלויזיה יוצרת אשליית השתתפות (לכן שידורי משחקי כדורגל כל כך פופולאריים) שמספקת את הצורך שלנו לעשות, ובעצם משאירה אותנו בבית. זה גורם להיאלמות והיעלמות המרחב הציבורי שבו אמורים לעלות דברים לדיון. וזה רע בעיני. והערה קטנה ואחרונה לגבי משאבי הטבע וניצולם - לפני מאה שנה העבדות היתה זכות של הלבנים, ולנשים לא היתה זכות בחירה. אם אתה מצדד גם באלה, מצטערת, אין לי יותר מילים כדי לדבר איתך, כי אנחנו כנראה חיים בשני עולמות שונים.

פרענסיס

New member
אולי הניסוח שלי היה מגושם אעפס...

אם גם את חושבת שאני חוטב יערות ושורף נשים, אולי הבעיה בי :) אני אנסח מחדש את הפסקה שהשדה-הקטנה דברה עליה..... הקידמה לא נמדדת בחפצים שהיא מייצרת אלה באנשים שהיא מייצרת. להזכירך לפני כ100 שנה בלבד הרס הטבע נחשב לזכות אינושית טבעית ומולדת. זו הקדמה הטכנולוגית, המבוססת על תרבות מידע שבה אדם בצד אחד של העולם, מסוגל לדאוג ל-אדם או מ-אדם בצד השני של העולם, לראות ילד גווע ברעב או סטודנטים סינים נרצחים בכיכר.(מאיפה את יודעת על מה אני מדבר) הקשר הרגשי נוצר כשאדם ר ו א ה אדם בטלויזיה או בקולנוע או שומע את קולו ברדיו ומהקשר הזה נובע שינוי הערכים שהוא המהפכה האמיתית. זו הקדמה שיצרה מודעות למחיר הנורא(!) של הרס הטבע. וספציפית לפורום הזה, זו היכולת של הטלוויזיה להעביר רעיונות מסרים תמונות ווידאו (מהפגנות, פרובוקציות ופעילויות אחרות) שהיא המנוע של תנועת האנטי-גלובליזציה.

פרענסיס

New member
לא הבנתי מה אמרת!!!!

כתבת: הטלויזיה היא לא רעה או טובה. היא טכנולוגיה. היא פלסטיק, חשמל, ונורה מהבהבת. **** הנקודה שלי בדיוק....קראת מה שכתבתי? .... האנשים צופים במה שמגישים להם. אז אולי יש מיליון ערוצים, אבל יש רק שש או שבע רשתות שידור. שזה אומר שלכל אחת יש בערך ארבעים ערוצים. השידורים עולים כסף, והערוצים פרטיים. זאת אומרת שהם תלויים במפרסמים. **** שטויות..ישנם ערוצים קהילתיים, ציבוריים, הממומנים בתרומות ועד רבים ושונים, אמנם הטלוויזיה המסחרית היא הגדולה ביותר אך אם את חפצה באיכות צפי בערוצים אחרים או שתכבי את הטלוויזיה... ..... אני לא מחפשת אשמים. אני מרגישה שהאיי קיו הבודד שלי נעלב כל פעם שאני עוברת ליד מסך מרצד. אז אני דואגת לא לעבור לידו. מי שחושב שתכנית כזו או אחרת מעניינת אותו, שישב ויצפה בה. אני, וזו דעתי האישית ומנהגי הפרטיים, מעדיפה לעשות דברים אחרים. **** יופי. והוא לא צופה בה אגב אלא בתוכן המשודר בה(חסר תוכן ככל שיהיה) ..... בנוגע למהפכות ואדון ג. חאן - מעניין בעיני שמאז הטלויזיה, אין מהפכות. לא מוזר? כ"ץ, אחד מחוקרי התקשורת המפורסמים בעולם (פרופסור באונ´ ירושלים) טוען שככל שאנשים רואים יותר חדשות, כך מעורבותם הפיסית באירועים קטנה. ***** ושוב שטויות במיץ ואני אפילו לא אטרח לתת דוגמאות למהפכות ב50 השנה האחרונות. ..... הטלויזיה יוצרת אשליית השתתפות (לכן שידורי משחקי כדורגל כל כך פופולאריים) שמספקת את הצורך שלנו לעשות, ובעצם משאירה אותנו בבית. זה גורם להיאלמות והיעלמות המרחב הציבורי שבו אמורים לעלות דברים לדיון. וזה רע בעיני. ***** נו טוף, הנשק היחידי להעביר מסר לציבור רחב הוא או טלוויזיה או רדיו איפה אותם דברים האמורים לעלות לדיון יעלו? או שאת רוצה להחזירנו לתקופה בה לא היה חייב לציבור דין וחשבון? .... והערה קטנה ואחרונה לגבי משאבי הטבע וניצולם - לפני מאה שנה העבדות היתה זכות של הלבנים, ולנשים לא היתה זכות בחירה. אם אתה מצדד גם באלה, מצטערת, אין לי יותר מילים כדי לדבר איתך, כי אנחנו כנראה חיים בשני עולמות שונים. **** את בטוחה שקראת את התגובה שלי??? על מה את מדברת? או שהאי קיו הבודד שלך לא הבין או שבעולם שלך לא מדברים עברית כל כך טוב.

sheda0ktana

New member
תטרח, תטרח...

ולו רק מהפכה אחת. ולא מהפכת האינטרנט, שגם היא כבר עומדת בסימן שאלה מול התאגידים הגדולים והפרסומות הקופצות. לקחו את הכפר הגלובלי והפכו אותו לדאון טאון הארלם. רוצה התייחסות ספציפית יותר? ערוצים קהילתיים - מי צופה בערוץ הקהילתי? אתה? ערוץ קהילתי אחד, שמקבל מימון מינימלי ממתנס"ים, שמקבלים מימון מינימלי ממשרד החינוך, מול כל הערוצים המסחריים? מילא אם אני קוראת אותך, אתה - אתה מקשיב לעצמך? יש דוגמא אחת בעולם (אחת!) של ערוץ ציבורי, שגם הוא ממומן מפרסומות, וזה channel 4הבריטי. והוא לא קהילתי - הוא פשוט שייך לציבור. כמו ערוץ 1, רק עם פרסומת. ושם זה המקום היחיד שבו באמת אפשר לצפות בתכנים איכותיים ולאו דווקא אליטיסטיים. אפרופו הנשק היחידי - דוקא המהפיכה באיראן נעשתה באמצעות קלטות וידאו ואודיו, לא באמצעות הטלויזיה. המהפיכה הדמוקרטית בסין קורית בימים אלו בזכות האינטרנט, לא בזכות הטלויזיה. מה שאתה קורה לו "דיון" ברדיו עובר כל כך הרבה עורכים, תת עורכים, מפיקים ועוזרי מפיקים עד שהוא מגיע לאוזניך או לעיניך, ששום דין ושום חשבון כבר לא נשאר בו. ומילא שאתה מנפנף את דברי, אבל הם באמת מגובים בעבודת מחקר של גדולים וחכמים ממני. (חכה בסבלנות כמו מונקיליטה ליום חמישי ותקבל גם רשימת מאמרים וביבליוגרפיה). ודרך אגב, כיביתי את הטלויזיה, זו ההודעה המקורית שגררה את כל השירשור הזה....

פרענסיס

New member
המהכה באיראן קודם כל....

איחוד הגרמניות, נפילת הגוש הקומוניסטי, האינטיפאדה.. רוצה עוד תקראי הסטוריה מודרנית...והאינטרנט היא לא מהפכה אלא הישג טכנולוגי שאולי בעתיד יוביל למהפכה, כדי להבהיר את דברי אומר כי מבחינתי מהפכה היא "שינוי ערכים" ולא התקדמות טכנולוגית או שכלול אמצעי התקשורת בין אנשים... בנוגע לערוצים קהילתיים, הרשי לי לחדש לך: רק אציין את הPBS האמריקאי על שלל ערוציו, את ערוץ ברוו את ערוץ ARTA ועד רבים רבים. מהם תכנים איכותיים אך לא אליטיסטיים? כאלה שלטעמך? אם סבתה שלי אוהבת טלנובלות זה אומר שטעמה לא איכותי? אם היא חובבת אופרות האם תסווגי את טעמה כאליטיסטי? מהי איכות? בעיני מי? הרשי לי להטיל ספק גם במחקריהם של "גדולים וחכמים" משום שניתן להביא "גדולים וחכמים" אחרים עם דעה הפוכה. דעתך האישית הרבה יותר רלוונטית ומעניינת מכל פירוש שתתני לדעות של אחרים. בנושא ה"דיון".. את שוב מניחה כי ישנו שיתוף פעולה סמוי בין העורכים של תחנות הרדיו כולן, המציאות מראה את ההיפך הגמור ולראיה ריבוי התחנות והדעות המוצגות בהן....

sheda0ktana

New member
איזה ריבוי תחנות ואיזה ריבוי דעות?

אפילו במוסיקה שהם משדרים הכל אותו ח**.

למעלה