מה יש לי?

adamgnil

New member
מה יש לי?

לאחרונה הכל נעשה יותר גרוע, נראה כאילו הבעיות שלי נעשות קשות יותר ויותר. עד לאחרונה הצלחתי להתמודד עם אלו בצורה נפשית, התעלמות מהבעיה- נסיונות לעקוף אותה(על ידי התחמקות ממטלות בגין סיבות מסויימות כמו- אחזור לזה מחר), והבעיה גם לא היתה חמורה כמו שהיא היום. לאחרונה(בשנה האחרונה) הבעיה נעשית יותר ויותר חמורה. אני מתנסה בחוסר ריכוז גמור, מאבד לפעמים דקות משיחה כשאני נסחף למקומות אחרים- למשל מה אעשה מחר, או מחשבות על משימות אחרות. לפעמים אנשים מדברים אלי ואני לא מבין את המשפטים ומבקש שיחזרו עליהם(אין לי בעיית שמיעה, מאחר ולאחרונה עברתי בדיקה)- המילים נשמעות דומות למילים אחרות וזה הורס את התחביר והמשמעות של המשפט. תופעה נוספת והכי קשה לדעתי היא שאני לפעמים נכנס למצב של - וסלחו לי מאחר ואני לא יכול לתאר זאת אחרת- של טמטום, יש לי כביכול הרגשה של ריקנות ושל ערפול שנראה כאילו באה מהאונה הקידמית, לפעמים הערפול נמשך שעות, אני יכול להמשיך לתפקד אבל זה קשה, הריכוז שלי באדמה, אני מעופף, ואנשים בדרך כלל כועסים בגלל זה. בדרך כלל הריכוז שלי חוזר לכמעט נורמאלי(והנורמאלי שלי חלק גדול מהזמן מתחת לנורמאלי) כאשר אני מצליח להוציא מעיין(וסלחו לי על התאור) הפרשות מהחלק העליון של החך(נזלת בצבע צהוב) אז הנשימה שלי חוזרת למצב רגיל משהו(בדרך כלל נושם נשימות קצרות ודרך הפה כשיש לי את האולי התקף הזה). עוד בעיה היא הזיכרון, וזה אחד הדברים המעצבנים ביותר, למשל אם אני קורא מאמר אני נוטה לשכוח אותו לפחות יש לי הרגשה שאני שוכח אותו. ולכן אני חוזר עליו עוד פעם ועוד פעם. עד שנמאס לי, ואני יודע בוודאות שאני זוכר אותו, ומסתבר שאני שכחתי אותו עוד פעם. לאחרונה הבעיה נעשתה חמורה. רצוי לציין שהבעיות במיוחד החלק עם האופוריה והערפול כבר שנים קיימות, אבל לאחרונה הן נעשו ממש גרועות. נמאס לי כבר, כל הזמן תרצתי את מה שיש לי במלאן תרוצים, אני כבר לא יכול, הדכאונות שחטפתי ואני חוטף(אם כי למדתי להתמודד עמם בדרכים לא דרכים)כתוצאה מזה, והערך העצמי הנמוך. הם הורגים אותי. מה אני יכול לעשות, למי לפנות. אני בצבא ולא רוצה לצאת בשום אופן.

שלום וברוך הבא ../images/Emo140.gif

אני רוצה לספר לך שאני מזדההה איתך בחלק מן הדברים. אני לא מקצועית ואני חדשה בפורום ובהתמודדות עם ADD שלא עברתי אבחון אבל אני בטוחה שיש לי. כל השנים ידעתי ש'משהו לא תקין' אבל לא ידעתי מה. כשלמדתי באופן קבוע היו בורחים לי משפטים שלמים של המרצה ומצאתי פטנט: בכל שיעור ישבתי בשורה ראשונה עם דפים, סרגלים וטושים ורשמתי כל מילה שהמרצה אומר בנוסח טיפה אחר- ואם דקה לא רשמתי התפלק לי הריכוז. כאשר היה מתפלק לי הריכוז הייתי שואלת את המרצה מה אמר- אבל בגלל שזה פאדיחה שידעו בכיתה שלא התרכזתי אז ניסחתי את השאלה בתחכום כך שהצגתי שאלה על החומר כאשר מה שרציתי לשאול זה 'מרצה,
מה אמרת
התפלק לי הריכוז לדקה- הייתי מספיק חכמה לנסח את השאלה כאילו אני רוצה לעורר דיון תיאורטי בחומר או להרחיב את היריעה כאשר השאלה האמיתית שלי הייתה 'מה אמרת המרצה
לא הייתי כאן לכמה דקות'. הצלחתי בענק בלימודים למרות שהיו נפילות. על החסרונות שלי בריכוז צ'יפרתי במוטיווציה והתמדה ובסוף גם מצאתי עבודה במקצוע. אל תרד על עצמך! אני שנים קטלתי את עצמי ורק לאחרונה כשנכנסתי לפורום הבנתי שיחסית לאחת עם ADD השגתי המון. אז קודם תפרגן לעצמך דבר ראשון. כמה זמן אתה משרת? חודשיים? שנה? תאמר לעצמך כל הכבוד שאני משרת תקופה כל כך ארוכה - ואפשר למצוא לכל דבר פתרונות יצירתיים. ויש דברים שלאנשים עם ADHD קשה להתמודד אז בוחרים דרך חלופית. אני למשל לא אצליח להיות מזכירה בחיים. פשוט עבודה שלא תפורה עלי. אבל אני כן מתכנתת מחשבים עם מאמץ להתרכז. אז אם בצבא אתה בתפקיד מסויים שלא מתאים לך.. אולי תנסה לעבור תפקיד? כי יש דברים בטבע של ADHD שכנראה אי אפשר להביא בכוח ( בחיים לא אצליח להיות מזכירה ) ויש המון דברים שעם קצת טיפים, עזרה ומאמץ נוסף אפשר... ( למשל אני מתכננת מחשבים) . עכשיו- אתה מדבר על השינוי בנשימה ואיך שזה עוזר לריכוז. כמו שאמרתי- אני לא מומחית ולא רוצה לאמר דבר מטעה אלא רק לשתף מנסיוני- כאשר אני עושה המון ספורט אני מרוכזת אח"כ לאללה. האם יש לך אפשרות בצבא להיות בתפקיד שעושים הרבה ספורט? אולי זה ישפר לך את הריכוז ( לא חסר בצבא הגנה לישראל ספורט
) - אני אספר לך ככשאני עושה חדר כושר אני תמיד מתבלבת בספירה של התרגילים
. מה שאני רוצה להגיד- קח נשימה עמוקה- ותן לעצמך את כל המחמאות שאתה יכול על מה שהשגת עד עכשיו למרות שכנראה יש לך קושי ומכשול שרק אתה או מאבחן יכולים להגדיר מהו. אח"כ קח את זה איזי איזי תמשיך להתייעץ- יש כאן בפורום ותיקים יותר שיכולים לאמר מה עזר להם הכי חשוב- פרגן לעצמך על מה שהשגת עם הקושי. אני היום למדתי לאמר לעצמי- וואלה - השגת המון בחיים יחסית לאחת עם ADD. פשוט תהיה גאה בעצמך. ואתה מתבטא כל כך טוב בכתב- שאני ממליצה לך את מה שאני עשיתי עם מאמרים וסיכומים ולימודים- לכתוב כל פסקה או כל משפט של המרצה- תצא מצ'ופר עם סיכומים יפים וגם עצם זה שרושמים כל מילה של המרצה בנוסח טיפה אחר מגביר את הריכוז אחו- שילינג
לא מומחית וחדשה בפורום בעצמי
אך מקווה שעזרתי
שלך
ליאת

28איילת

New member
1.קודם כל

להירגע, בטוח אפשר לעזור. 2. תבקש מקב"ן להפנות אותך לאיבחון בניצ"ן, לחברה שלי זה עבד והיה בחינם, או תעשה איבחון TOVA בעצמך בלי קשר לצבא. אם זה היה תמיד, רוב הסיכויים שיש לך הפרעת קשב אבל אם זה מחמיר אני מציעה שתעשה בדיקות דם יכול להיות שיש לך מחסור חמור ב- 12-B זה גורם לתופעות דומות לאלו שהזכרת +גם אנשים שאוכלים בשר ראוי כי יבדקו את עצמם מפעם לפעם. 3. איחלתי לחייל בהצלחה בהמשך דרכו. 4. דווח על התוצאות. 5. בברכה

אתה צריך עזרה

זה עד כדי כך פשוט. עזרה. ישנן פעמים בחיים שאין ביכולתנו להתמודד לבד, וממה שאני מבין, הגעת לשלב כזה. אני בטוח שלאחר שתקרא/שקראת כמה מהתגובות תבין, שכשמו של הפורום כך הוא. תמיכה. וזאת גם עזרה, אז אין מה להתבייש. אישית, לא כל-כך קשה לי להתרכז(יחסית לאחרים עם ADD) אבל מאוד הזדהיתי בקטע של השמיעה, יכול להיות שלשנינו יש APD(קושי בעיבוד מידע שמיעתי)? לך תדע... או שאולי זה רק חלק מהסימפטומים של ADD, ושוב - לך תדע! מכיוון שגם אין לך נקודת מבט אובייקטיבית, אתה צריך לפנות למקצוענים, זאת אומרת - פסיכיאטר/קב"ן, לספר לו בדיוק הכל(זה החיים שלך והטיפול הכי טוב יבוא אם הוא יידע הכל), ושוב ושוב ושוב - לך תדע! אולי הוא ירשום לך רטלין וכל החרא של העפיפוניאדה אצלך תתפוגג לגמרי. נקודת אור אחת, שאולי תראה לך בנאלית או חסרת-חשיבות, אבל תאמין לי שהיא משמעותית מעין כמוה היא שאתה בצבא. זאת אומרת, הצבא חייב לטפל בך, אתה לא משלם ובימים קשים אלה זה הרבה. דמיין לעצמך שהיית צריך עכשיו לעבוד כדי לשלם טיפולים... אני גם לא מאמין שיוציאו אותך מהצבא בגלל זה. אותי אבחן פסיכיאטר בצבא(כי רציתי להוריד פרופיל, ולא היה שום טיפול אחרי זה) ואחרי זה הייתי עדיין חובש בלי שום בעיה(חוץ ממליון הפאשלות והריתוקים התמידיים) וגם אם במקרה הכי גרוע יוציאו אותך מהצבא, לאחר שתטופל, לפחות הרווחת טיפול ותאמין לי, עשיתי צבא, כל מה שיקרה לך זה שתרוויח את הזמן שנשאר לך לשרת... דבר נוסף, אני לא מומחה ענק וכאלה אבל נראה לי שיש לך הפרעת קשב שמלווה ע"י מתחים ולחצים מהסביבה שאתה לא מצליח להתמודד איתם,דבר הגורם להחמרת מצבך. ישנה גם האפשרות שאתה סובל ממצב רפואי נוסף חוץ מהפרעת הקשב. גם זה קורה. ודבר אחרון - אל תאכיל את עצמך חרא. אתה לא מטומטם, ואל תיתן לאף אחד להלביש את הסטיגמה הזאת עליך. מנסיוני האישי, לאחר שנים בהן אנשים גורמים לך להרגיש מטומטם, אתה כבר מתחיל להאמין בזה ומאוד קשה לצאת מזה אז אל תעשה את זה לעצמך. זהו זה מה שהיה לי לומר, בהצלחה בן אדם ואם היה קשה לקרוא את כל זה - תנסה לצאת רק עם דבר אחד: עזרה. בהצלחה יאללה ביי

kniaper

New member
../images/Emo7.gifעזרה ועזרה עצמית

קראתי כל מילה ממה שכתבת, ואני לא כלכך אוהב לקרוא הודעות ארוכות כי זה מבלבל אותי ואני שוכח מה נאמר בהתחלה אבל בכלזאת נסחפתי לקריאה מלאה של מה שאתה כתבת. צר לי על כך שאתה מרגיש כפי שאתה מרגיש. אתה מתאר כאן בצורה רגישה ואמיתית מאד תחושות מאד קשות שאני מאמין שהחוויה שלך אותן קשה אף יותר מהאופן שבו הן מוצגות כאן בדפוס. ממה שכתבת אני יכול להבין, מעבר לתיאור הקושי הרגשי שאתה ניצב בפניו כעת, שמדובר בשינוי חריף לרעה של מצב בעייתי קודם שקרא לך בתקופה האחרונה וכעת אתה די חושש (אם לא לומר מבוהל) מהשינוי הקיצוני במצב שלך. אני חושב שכדאי שתחשוב, ואולי אפילו תכתוב לנו כאן, אם היה איזה אירוע מיוחד שאחריו הרגשת את תחילת ההידרדרות. כמו ששמוליק כתב לך נראה לי שאתה משדר דרך הודעתך מצוקה רבה ובקשה לעזרה. אנחנו כאן מהווים סוג מסויים של עזרה שמתמטאת בעיקר בתמיכה רגשית ומתן עצות (טובות יותר או פחות). אני מאד מעריך את זה שפנית לפורום לבקשת עזרה וחושב שזה מעיד על כך שיש לך את היכולת להיעזר באחרים ובכך גם לעזור לעצמך. אני ממליץ לך לא להגביל את בקשת העזרה שלך אלינו אלא לחפש עזרה מקצועית יותר לבעייה שאתה מתאר. וכמו ששמוליק כתב לך פגישה עם פסיכיאטר מטעם הצבא היא פתרון טוב. לא נראה לי (אבל יכול להיות שאני טועה) שיפסיקו לך את השירות הצבאי נגד רצונך ואתה גם תזכה בהתערבות ראשונית חינם שזה די הרבה. העיקר כדי שתדע שלרוב הבעיות יש פתרונות כאלו ואחרים כמו שכבר נאמר, יכול להיות בכלל שמדובר בבעייה רפואית רגילה. אני אשמח אם תישאר ותספר לנו מה עובר עליך ומה אתה חושב לגבי מה שאני ואחרים כתבנו לך. בינתיים

adamgnil

New member
לא היה...

שמתי לב להתדרדרות, ורק לאחרונה העזתי להרים דגל ולהמודד מול הבעיות שלי, אפשר לאמר שיצאתי מהארון שהתחבאתי בו במשך שנים עם תרוצים שונים ומשונים לבעיות שלי, להפרעת קשב ולבעיה הנוספת שיש לי שהיא לא פחות מציקה ונראה לי שבדרך כל שהיא היא קשורה להפרעת קשב. לא אובחנתי אף פעם לאף אחת מהבעיות מאחר ותמיד היו לי תרוצים לא לעשות זאת, אפשר לאמר שבניתי פנטזיה מסויימת כדי לא להתמודד עם הבעיה. ורק לאחרונה אמרתי לעצמי שנמאס לי- והתחלתי לחפש שם לבעיות שלי, ונתקלתי בשני פורומים, אחד על הADHD, נתקלתי בעבר במאמרים על ההפרעה הזאת, אבל אף פעם לא קשרתי את זה, אני מניח שאפילו המחשבה שיש לי הפרעה מסוג זה הפחידה אותי(כל בן אדם מתעתד להיות מושלם). הפורום השני הוא ocd. אני יכול לאמר בוודאות שהסיבה העיקרית שלא הבנתי שיש לי הפרעה היא הocd, כבר שנים אני חווה זאת על בשרי. וסביב הocd בניתי את הפנטזיה. שהשאירה אותי עם צלקות רגשיות שאני נאלץ להתמודד איתן עד היום. אבל מהמחלות הללו אפשר להתאושש. רק עכשיו (די מאוחר) הבנתי שאני חייב להתמודד ולגרש את השדים שאמללו את חיי במשך כל כך הרבה זמן. אחרת אשאר תקוע באותו ביב שאני תקוע עכשיו, וכמו שאמרתי, זה הורג אותי.

kniaper

New member
קודם כל, זה לא מאוחר ../images/Emo24.gif

נכון שאתה מרגיש עכשיו מוצף מכל הגילויים החדשים שלך על עצמך. סביבה מלחיצה כמו צה"ל בהחלט גורמת לאדם להתחיל ולחשוב על עצמו ועל המגבלות שלו. מצבי לחץ גם ידועים כמקצינים של כל סיטואציה רגשית כלומר, במצבים כאלה החולשות והקשיים הופכים להיות יותר בולטים ומכשילים מתקופות לא לחוצות. אני גם מבין מאד את מה שאתה כותב על כך ש"כל בן אדם מתעתד להיות מושלם" כולנו צריכים מתי שהו להכיר את החולשות ואת חוסר המושלמות שלנו וזה תהליך לא נעים וקשה. בכלל, נראה לי שאתה עובר איזה משבר סביב הגילויים החדשים שלך, משבר שמחוזק על ידי הסביבה הצבאית שאתה נמצא בה. כתבת שלא אובחנת כADHD האם אובחנת כOCD? אני קורא את מה שאתה כותב ומרגיש שאני מאד מבין אותך ואת המצוקה שאתה נמצא בה, אני מקווה שמשהו מהדברים שאני כותב ושאחרים כותבים פה מנחם אותך קצת. אל תצטער על השנים שעברו (למרות שאפשר להסחף לזה דיי בקלות) מבלי שטיפלת וידעת מה קורה תסתכל קדימה דמיין את עצמך בעוד שנתיים חזק יותר אחרי שעברת את התהליך שאתה נמצא כעת בתחילתו.

Kellyi

New member
תראה

תשמע לי, בתור אחד שסיים את הצבא כמ"פ ביחידת חי"ר,זה באמת אפשרי ,אני אפילו לא ידעתי בזמנו שיש לי הפרעת קשב, אבל עם הרבה התלהבות ונכונות (ולמרות שאני לא adhd רק add )הצלחתי להעביר את זה לא רע לגמרי, העובדה שאתה יודע שיש לך בעיה , היא כבר התחלה ענקית,דרך אגב אני לא יודע אם הייתי ממליץ לך לפנות לפסיכיאטר, ההתייחסות בארץ לגבי add עדיין מקבילה למינימום סכיזופרניה, כך שאם אתה יכול לעשות דברים בלי ידיעת הצבא בהחלט הרווחת, ואל תשכח שמערכת מרובעת כמו הצבא יכולה רק להרוויח מאנשים יצירתיים! אני מקווה שעזרתי במשהו

28איילת

New member
אני לא מסכימה

אני הייתי בצבא לפני 10 שנים (אלוהים אני זקנה) ובדיוק אז אבחנו אצלי ADD ומאוד התחשבו בי. נכון שהייתי מרותקת הרבה אבל די הסתדרתי בסה"כ....

למעלה