מה יש לי?

NONSHLUCK

New member
מה יש לי?

שלום לכם,
אני בן 22 וכבר הרבה שנים שאני שם לב שקשה לי להתרכז... אני לא היפראקטיבי, אני אדם שמסוגל להקשיב להרבה אנשים ולא תהיה לי בעיה... בלימודים לא הייתה לי בעיה ואני אוהב ללמוד... אבל יש לי הפרעה מוזרה:
קורה לי הרבה פעמים שאומרים לי משהו מסוים ואני מבין משהו אחר... אני בטוח שאני שמעתי משהו אחר.... הזיכרון שלי על הפנים, היום חיפשתי משהו והוא ממש מולי וחיפשתי אותו בכל הבית... עכשיו זו לא הפעם הראשונה שדבר כדוגמת זה קורה לי. יש לי סוג של נתק- אני לא מצליח להתרכז כמו שצריך ובעקביות ואני נודד למקומות אחרים מאוד מהר. אם לדוגמא יתנו לי לספור עפרונות, אני אתחיל לספור ובאיזה שלב אני אתחיל לחשוב על משהו אחר ואני לא שם לא שזה קורה, כי זה כל כך ספונטני. אני אתחיל לספור שוב פעם את העפרונות מההתחלה- והדבר הזה יקרה לי שוב ושוב... ואני מודע לזה ובכל זאת זה יחזור חלילה עד שאני אשתגע...
מה הדבר הזה? למה אני לא מצליח לשמור על ריכוז של 100% לאורך זמן ואני מאבד את חוט המחשבה מהר? אני שוב פעם אדגיש אני לא היפראקטיבי ואני קשוב לאנשים אבל הבעיה שלי ככל הנראה היא בריכוז וכנגזרת גם בהבנת הנשמע, הנקרא, והניראה מסתבר...
מה אפשר לעשות עם זה? כי הנתקים בחוט המחשבה פוקדים אותי מדי יום ומפריעים לי בקיום מרקם חיים תקין.
לתשובתכם המהירה אודה,
ירדן.

תשובה לשאלתך

אתה מתאר שני סממנים שיכולים להיות חלק מהפרעת קשב: איבוד קשב וקשיי זיכרון
רק רופא מוסמך לאבחן אם אכן יש לך לקות כזו, ואם איני טועה צריכים להיות שבעה מתוך עשרה סממנים כאלה כמו דחיינות, הסחת דעת ועוד
אם אתה מרגיש שאיכות החיים שלך נפגעת, כדאי לבדוק זאת ולשקול עזרה מתאימה שיכולה להיות תרופתית או אימון אישי
אני מציעה לך לפנות לנוירולוג או פסיכיאטר שמתמחה בהפרעת קשב.
אגב, רוב האנשים שיש להם הפרעת קשב אינם היפראקטיביים. לצערי, בציבור רווחת הדעה שכל מי שהוא תזזיתי יש לו הפרעת קשב.

למעלה