מה יש לחתול?

סיביון

New member
מה יש לחתול?

לפני כחודש הוחזר אליי חתול שמסרתי כגור לפני שנה, החתול הצטרף לעשרת החתולים שיש אצלי בדירה. החתול הוחזר אליי כשהוא שמנמן ומטופח, מסורס ומחוסן. תוך שבוע הוא החל לעשות כל הזמן תנועות של לעיסה, עוויתות של הקאה (כאילו יש לו צרבת) בלי להקיא, יללות צרודות על סף איבוד הקול ולבסוף הוא גם נהיה אפאטי. הבהלתי אותו לוטרינר שבדק אותו וקבע שיש לו חום של מעל ארבעים מעלות ושהוא ככל הנראה סובל מדלקת במעיים, הוא נתן לו אנטיביוטיקה ועירוי נוזלים ואישפז אותו להשגחה של יומיים. לאחר היומיים אישפוז החתול חזר לבייתי כשהוא ידידותי ושמח כמו תמיד אך עדיין עשה את תנועות הלעיסה. כעבור כמה ימים גם חזרו עוויתות ההקאה והצרידות וביומיים האחרונים הוא החל להקיא לחה מאוד סמיכה מעורבבת בדם ונהיה אפאטי שוב. כמובן שלקחתי אותו לוטרינר אך רציתי לשמוע ממה לדעת הוטרינרים עלול לסבול החתול לפי המידע שנתתי. אם זה רלוונטי החתול טופל לפני 10 ימים ברבולושן ביחד עם שאר החבר'ה וניתן לו כדור תילוע (היום הוא קיבל את הכדור השני אך לדעתי הקיא אותו).

סיביון

New member
שכחתי גם לציין ש...

החתול רזה מאוד מאז שהגיע אליי, בימים האחרונים גם קרום העין חצי כיסה לו את העין, החניכיים נראו לי חיוורות וכשהבאתי אותו היום לוטרינר הוא מדד לו 40.2 מעלות צלזיוס. מה זה יכול להיות?

תשובה

הי נשמע על הפנים. כמה זמן בכללי כבר יש בעיות? הבעיה שרוב הסימנים שתארת הם לא ספציפיים ויכולים להיות חלק ממחלות רבות האם נעשו בדיקות כלשהן? כי אם לא, אולי זה הזמן. בדיקות דם, צילומי רנטגן ובדיקה טובה מתחת ללשון בתור התחלה (לחתולים יכול להתקע חוט מתחת ללשון שרואים רק בטשטוש ובדיקה יסודית וזה יכול לעשות קטסטרופות). הסימנים של לעיסה ומשחק עם הלשון מתאימים למצב שמשהו תקוע לו אבל גם למצבים של בחילה מסיבות אחרות. בכל מקרה צריך לבדוק טוב את חלל הפה. אל תחכי יותר מדי - זה לא נשמע שהוא הולך לכיוון חיובי בלי טיפול, אני מציע להמשיך בדיקות בהקדם!

סיביון

New member
אני מודה לך על התשובה

אך כפי שכתבתי החתול טופל אצל וטרינר גם לפני שבועיים כשהידרדר וגם היום כשהידרדר. קיוויתי לקבל את חוות דעתך בנושא (מעין חוות דעת שניה). בכל מקרה הוטרינר איבחן את החתול כסובל מטפיל בדם שהורס כדוריות דם אדומות וטסיות דם- המוברטונלה. הוא אמר לי שהחתול כנראה נדבק מפרעוש נגוע. לא הבנתי בדיוק איך קשור טפיל כזה לתופעות מהן סובל החתול ולכן ביקשתי את חוות דעתך שאותה עדיין אשמח לקבל בנושא
הטיפול, אגב, הוא 1/2 כדור דוקסילין למשך 30 יום.

המשך

הי אני לא מוצא הרבה קשר בין הטפיל המדובר ובין התופעות שאת מתארת. על סמך מה הוא אובחן לזה? בדיקת דם? מה היו התוצאות שלה? האם יש צהבת (העור, העיניים, הפה- צבע צהבהב)? והאם נבדק משהו בקשר להקאות הדמיות? האם הבטן כואבת במישוש? האם נבדק בחלל הפה ומתחת ללשון? האם נעשה צילום או אולטראסאונד? המוברטונלה זה באמת טפיל דם שיכול להיות הרסני, אבל הקאות דמיות במשך תקופה כמו שאת מתארת לא ממש קשורות אליו, אלא אם יש השפעה על הכבד או מערכת אחרת (שזה אפשרי) אבל צריך קצת יותר פרטים בשביל לאבחן את זה. אני מאד מאמין בחוות דעת שניה, אבל זה צריל להיות מסודר ומלא בשביל שזה יהיה שווה משהו. בשביל זה צריך את כל הפרטים שאפשר, ואם יש תוצאות של בדיקות אז זה יעזור. כולל ממצאי בדיקת הרופא (חוץ מחום) ובדיקות נוספות.

סיביון

New member
אין צהבת

אין כאבי בטן במישוש, לא נעשה צילום או אולטראסאונד, לא נערכו בדיקות דם וההקאות הדמיות נמשכו יומיים כפי שציינתי קודם. כל שנותר לי הוא לקוות שהחתול יתאושש בעזרת הטיפול התרופתי שהוא מקבל שכן לפי כמות הבדיקות שפירטת כאן אני אצטרך לגייס עוד 1000 ש"ח לפחות לטיפול בו בנוסף ל-500 שכבר הוצאתי עליו ואין לי סכומים כאלה. תודה על התגובות

נסיון למקם

שינוי קול והקאה של לחה סמיכה מתאימים לבעיות בקנה הנשימה. הדם עלול להעיד על חומרת הבעיה במקום. בהנחה שהעוויתות הן כמו של צרבת, התיאור מזכיר לי דלקות של הושט, ופחות של הקיבה. אמנם שני הצינורות קרובים מאוד זה לזה, אבל למעט דלקת של בית הבליעה עצמו, קשה לי למצוא קשר. לשם כך צריך לפתוח היטב את הפה ולבדוק את עומק חלל הפה ביסודיות. זה לא תמיד קל בחתול. לגבי המוברטונלה - תמיד אני חושד בה בכל מחלת חום בחתול, אבל אז תצטרכי לראות שיפור משמעותי תוך יומיים מתחילת הטיפול (מה שלא נשמע כמו המקרה). דוקסילין בכל מקרה יעיל לרוב גם לדלקות של מערכת הנשימה העליונה

סיביון

New member
תודה ד"ר ירום! ../images/Emo140.gif

ואכן יש שיפור- החתול הפסיק להקיא דם, יצא מהאפטיות ומנסה להתלטף כל הזמן. אם אראה שוב שינוי לרעה אביא אותו לוטרינר ואשים דגש על הנקודות שציינת.

למעלה