מה יש ב25/10?

croovy

New member
מה יש ב25/10?

ראיתי שלטים של יוצאים מעזה מתחילים לדבר

ד ר ו ר 1

New member
ע"פ מה שאני יודע יש הפגנה מאד גדולה

כי באותו יום יש הצבעה בכנסת בדבר תכנית ההתנתקות. יהיו אוטובוסים מכל הארץ, וההפגנה תתקיים מול הכנסת בירושלים. יהיו עוד פרטים בהמשך. עד אז תשריינו את יום שני, 25/10, בצהריים.

eviv

New member
אני לא כל כך מתלהב ממטה הרוב...

וגם לא כל כך מההתנתקות החד צדדית יש עם מי לדבר ויש על מה לדבר כאשר לא מדברים -הורגים ונהרגים

eviv

New member
עם הרשות הפלשתינאית

הגורם הרישמי אשר מייצג את הפלשתינאים.

ד ר ו ר 1

New member
האמת היא שגם כאן אין עם מי לדבר ממש

פרט להסכמים כמו הסכם ז'נבה, אין הרבה מציאות....

דרור

New member
השאלה היא

אם התנתקות חד צדדית תהיה צעד ראשון לנסיגה בתוך הסכם או שתעצור באמת את המהלך המדיני לעשיית הסכם שלום? האם עלינו להשאר בעזה ובגדה עד עשיית ההסכם ולהמשיך לעשות את כל האבלות שאנו עושים שם וכשנתפנה זה יהיה רק בתוך הסכם? אולי ההסכם לא יהיה בקרוב? אז בכל זאת להמשיך ולהשאר שם? ובאיזו זכות אנחנו עושים זאת?

ד ר ו ר 1

New member
תשובות-

לשאלה: "אם התנתקות חד צדדית תהיה צעד ראשון לנסיגה בתוך הסכם או שתעצור באמת את המהלך המדיני לעשיית הסכם שלום?" התשובה: חד-משמעית- ההתנתקות מועדת לעצירת הסכם שלום עתידי, והמשך סיפוח, הרג ומירור חיי הפלסטינים. אתה למעשה מפקיר אותם ונותן להם להתמודד לבד עם הבעיות, לאחר עשרות שנים של תלות בישראל, מה שהוא ההפך מתהליך מדיני בונה, בו יהיו שותפים גורמים הומאניטריים כמו האו"ם וכו'. לשאלה: האם עלינו להשאר בעזה ובגדה עד עשיית ההסכם ולהמשיך לעשות את כל האבלות שאנו עושים שם וכשנתפנה זה יהיה רק בתוך הסכם?" התשובה: חד-משמעית לא. על השמאל להתמודד עם שאלה קשה ביותר, שהתשובה לה היא השמת רגל לממשלת הדמים והפערים החברתיים, הנוראה הזו, והדוף את מעלליה בכל הזדמנות, שכן ברור לאן מועדת תכנית ההתנתקות הזו. כרגע אי אפשר לנבות האם יהיה הסכם או לא. ולשאלה: "אז בכל זאת להמשיך ולהשאר שם? ובאיזו זכות אנחנו עושים זאת?" התשובה היא: אין לכם שום זכות לעשות זאת.....

דרור

New member
אני מסכים איתך אבל

יש בתשובה שלך ניגוד שהוא ההתלבטות שלי שבגללה קשה לי להחליט מצד אחר אתה אומר התנתקות חד צדדית- לא מצד שני אתה אומר שאנחנו לא יכולים להמשיך לעשות את מה שאנחנו עושים שם וכרגע אין הסכם דו צדדי שיוצא לפועל אז מה אתה אומר שכן צריך לעשות? אם כל יום נהרגים שם אנשים בגלל שאנחנו כן שם אבל מצד שני אין לנו הסכם דו צדדי ואתה אומר לא להתנתק חד צדדית, משמע- להשאר שם וזאת למרות שאין לנו את הזכות לעשות מה שאנחנו עושים שם ושנינו יודעים שכל עוד אנחנו שם האבלות לא יכולות להפסק.. יש פה סתירה קשה, מה אתה מציע?

Deathatred

New member
הערות

ראשית כל, "עוולות" ולא "אבלות", "לנבא" ולא "לנבות". שנית, אני מקווה שאיכפת לך גם מישראלים שנרצחים, כי את הקורבנות הישראלים ואת טילי הקאסם בכלל לא טרחת להזכיר. נראה לי שהפסקת הטרור ורצח ישראלים ממש לא נמצא בשיקולים שלך או באינטרסים שלך.

דרור

New member
שאלת אותי או את דרור1?

זה לא משנה מי נהרג גם אנחנו נהרגים וגם הם נהרגים שם (וגם כאן..) לפחות כל עוד אנחנו שם.. זה הכל מהלכים מעגליים שמשלימים את עצמם מישהו פה נהרג אז בית שם נהרס ובית שם נהרס אז אוטובוס פה מתפוצץ השאלה היא איך יוצאים מזה בצורה הטובה ביותר והצודקת ביותר לשני הצדדים? מה הדבר הנכון ביותר לעשות? האם הסכם כרגע אפשרי? ולצערי נראה שזה מאוד בעייתי, אפשרי אבל בעייתי אז מה כן? ומה בנתיים? ]]]]=

ערב רב

New member
את הקטל אפשר להשיג עוד היום

אבל יש שם בפוליטיקה אנשים החושבים שהם רשאים להחליט מי יחית וכמה ימותו: כך לגבי ההחלטה שלא להשתמש בנאוטילוס נגד הקסאמים והפצ"מרים (כבר הסבו כ-10 הרוגים במלחמה). כך לגבי ההשלמה עם מאות הרוגים בתאונות דרכים בשנה. כך לגבי ההשלמה עם מאות הרוגים בפיגועים בשנה. כך לגבי ההשלמה עם גסיסתם של אנשים בטאבה כשבמרחק עשרות מטרים מהם היום כוחות ההצלה. כך לגבי ההשלמה עם מוות של חיילים ומספר מסויים (קטנה משמעותית מההערכות) של ערבים כתוצאה ממבצעים צבאיים חסרי תוחלת. יש אנשים שמוות של אדם כבכל הדוגמאות האלה אינו מדיר את שנת הלילה שלהם.

מוות אינו מדיר שינה מעיני

אני מצליח לישון טוב מאוד, למרות שמתים די הרבה אנשים (עשרה או עשרים ביום בישראל). זה מפריע לי רק בשעות העירנות.

למעלה