מה יחסכם לספאם?

סרפד

New member
מה יחסכם לספאם?

גם אני מקבלת כמה הודעות בלתי רצויות לכל אחד מחשבונות הדואל שלי כל יום, אבל זה לא נראה לי מטרד חמור במיוחד, בודאי לא כזה שיצדיק עונשי מאסר וקנסות של מיליוני דולרים (כפי שהוטלו לאחרונה בארה"ב). בסה"כ לוקח לי כמה שניות למחוק את הדואל לא רצוי, פחות חמור מהדואר זבל מנייר שגם הורג עצים וגם יוצר כמויות גדולות של אשפה כי רוב האנשים לא משליכים אותו למיכלי הנייר למיחזור (שבארץ ממילא נועדו ברובם לנייר עיתון בלבד). הספאם לפחות לא יוצר מפגע אקולוגי. אני לא יודעת מה היקף הדואל זבל בארה"ב או איזה סדר גודל גורם לכזה זעם ביחס לתופעה. לי כל העניין נראה קצת מוגזם - חוקים גורפים שפוגעים גם בבעלי עלוני דואל לגיטימיים, קנסות עצומים, תלונות לשרתי אירוח מפוחדים ותעשייה שלמה שהתפתחה סביב סינון הדואל וסביב ההתלוננות על דואל זבל, כמו למשל SpamCop. נראה לי שאנשים משקיעים יותר זמן ומשאבים במלחמה בדואל זבל מאשר יקח להם למחוק אותו. ביחד עם זה מסתבר, כמו שציינתי באיזו הודעה קודמת, שאנשים כן מגיבים לדואל זבל והוא נחשב לאמצעי יעיל למכירות, מה שלא כל כך מתיישב עם זעם ההמון המופנה כלפי דואל הזבל ושולחיו. אם אתם כל כך שונאים את זה אל תתגמלו את השולחים - ברגע שזה ייהפך לאמצעי לא אפקטיבי והמחקרים שיתפרסמו יראו שזה לא פועל ולא כדאי התופעה תיעלם בהדרגה מאליה בלי כל האמצעים הקיצוניים שמופעלים היום ושבודאי עוד יתרחבו בעתיד. אבל מה שנראה לי חמור באמת הוא שכל העסק הזה כבר מתחיל לפגוע באתרים לגיטימיים וחפים מפשע. למשל, עלון מסוים שהייתי מנויה לו הפסיק את פעילותו מאימת החוקים החדשים בקליפורניה (שמאפשרים לתבוע לא רק את תושבי קליפורניה אלא כל אחד שהדואל שלו עובר דרך שרת בקליפורניה, כך שאם יש לך מנוי אחד בקליפורניה הוא יכול לתבוע אותך ועליך יוטל להוכיח את הבלתי אפשרי, כי על פי החוק הקליפורני אתה אשם עד שהוכח אחרת). או למשל, האתר החביב stock.xchng שמאחסן עשרות אלפי תצלומים חינם - לפני כשבועיים איזה שירות אירוח חינם שנוהג לשלוח דואל למנוייו המליץ על האתר הזה כמקום טוב למצוא בו תצלומים לאתר שלך בחינם, כמה מהמנויים התלוננו אצל SpamCop על שירות האירוח כמי ששולח ספאם ובדרך התלוננו גם על אתר התצלומים, שלא היתה לו שום נגיעה בעניין, כמי שמפרסם באמצעות ספאם. ב- SpamCop בכלל לא טרחו לבדוק את התלונה עם בעלי האתר אלא פנו מיד לבעלי השרת המארח אותו, גם בעלי השרת לא טרחו לבדוק את התלונה עם בעלי האתר אלא הורידו את האתר מיד - גם חברות האירוח מבוהלות היום ויש להן אצבע קלה על ההדק. זו היתה תקרית מאד מרגיזה, עוד יותר בהתחשב ביחס החמור של החוק במקומות מסוימים לספאם - מרגיז שאתר מיוחד כזה (אין הרבה אתרים שמציעים תצלומים חינם ובאחרים שאני מכירה המאגר שלהם מגיע לכל היותר לכמה מאות ולא ל- 50,000 ויותר תמונות), שהושקעה בו כל כך הרבה עבודה והוא משמש הרבה יוצרים - צלמים, גרפיקאים, בוני אתרים, יוצרי קומיקס, כותבים, מאיירים וכו', ושלמרות כל זאת הוא לא מנצל את זה באופן מסחרי נרחב - בקושי יש עליו פרסומות והוא מעולם לא שלח לי ספאם, מרגיז שאתר כזה עלול להסגר ועלול להתבע בסכומי כסף אדירים רק בגלל שמישהו שלא קשור אליו המליץ עליו בעלון שלו. בעיני הספאם הוא בעיקר באחריות המקבלים - אם יפסיקו ללחוץ ולקנות יפסיקו לקבל ספאם, ואני לא רואה למה אני צריכה להסתכן באובדן האתרים החביבים עלי מסיבות שאינן קשורות בהם בכלל וכחלק משנאה שלדעתי יצאה לגמרי מכל פרופורציה.

e-magine

New member
גם אני בדעה שאף אחד עוד לא מת

מקבלת ספאם, יתכן ויש לי גישה סלחנית לספאם, כי הוא לא מבזבז לי כסף, אני מקבל טונות של פקסזבל למשרד, זה מבזבז לי נייר וצבע ואתם יודעים מה המחירים של ראשי דיו, יש לי פקס במכשיר משולב מדפסת סורק ועלות כל דף מודפס גבוהה. מעבר לכך, גם דיוור טלפוני וסקרים טלפוניים מעצבנים אותי, אני תמיד מסיים שיחות טלפון אילה במהירות המירבית. ספאם נראה לי משהו קליל לעומת המטרדים האלה. פעם השקעתי יותר אנרגיה בחסימת השולחים, היום אני רק מוחק. ואני מודה ומתוודה שלפעמים אני גם קורא, מה לעשות, מין מורעל מידע שכזה (לא בכל תחום, כמובן). בכל מקרה, יש דברים הרבה יותר מרגיזים באינטרנט, בראש ובראשונה הוירוסים והתולעים, אחרי זה תוכנות הריגול והאתרים המשטלטים על המחשב, אחרי זה פופאפים רגילים שהורסים לך את חווית הגלישה ורק אחרי זה הספאם. כמובן שאם יפציצו אותי באלפי הודעות ספאם ביום, אני עלול לשנות את דעתי, בשלב זה זה לא נורא.

התיאורים הללו באמת חמורים

וחבל מאד שאכן נגרמים נזקים לאתרים חפים מפשע וגם האזרחים כמובן סובלים. מאידך, אני איני רואה את הספאם כמטרד של מה בכך. אצלי,, למרות טכניקות מתוחכמות של הימנעות מפרסום מיילים שימושיים שלי, עדיין יש לי מספיק מיילים שרשומים בפורומים שונים. מסתבר שמנועי החיפוש של גששי הספאם מאתרים את המיילים הללו. המיילים שלי מוצפים בחלקם בספאם וזה בכלל לא פשוט למחוק אותם. זה גורם לי לסגור את אותו חשבון מייל. לאחרונה קיבלתי מייל תמים ממישהו לא מוכר שהבטיח (כרגיל) אתרי סקס בחינם. אלא שלרוע מזלי המנוול היה בעל שם ישראלי והמייל היה בעברית והיה מסוגנן בצורה שונה ומיוחדת שגרמה לי להציץ בקישור. מאותו רגע המייל הספציפי שאליו קיבלתי את הקישור הפך להיות יעד בלתי פוסק לפרסומות סקס. הקצב הוא בערך 10 הודעות ליום. בהנחה שזה לא מייל שאני נמצא שם יותר מכמה דקות ביום. את הכמה דקות הללו אני צריך להשקיע בחסימה וניקוי. מיותר ומרגיז. וזה לא המייל היחיד המופצץ בצורה כזו. אני בעצם מתחיל כבר לוותר על אותו מייל. נרשמתי לא מזמן לאתר דואר בשם tmicha.net. מסתבר שזהו אתר של טכנאי מחשבים ישראלי ששם לו למטרה להילחם בדואר הספאם. אתם מוזמנים להיכנס ולקרוא מה הוא כותב.

סרפד

New member
הבעיה היא איך לא לשפוך את התינוק

עם מי האמבטיה. בעלי אתרים מצויים במאבק מוחות מתמיד מול "גששי הספאם". כמה מהשיטות הנפוצות: אחסון כתובות דואל בקובצי תמונה במקום טקסט, שימוש ב-JavaScript ל"הסתרת" כתובות דואל והטעיה נקמנית של "גששי הספאם" ע"י אחסון אלפי כתובות דואל פיקטיביות כך שאלפי הודעות ספאם יחזרו לשולח ויפגיזו את תיבת הדואל שלו (הבעיה שלא תמיד יש לו תיבת דואל אמיתית), יש גם דבר שנקרא robots.txt שאמור להנחות את מנועי החיפוש ולהרחיק מנועי חיפוש "רעים" כמו כאלה שאוספים כתובות דואל, אבל באופן לא מפתיע רוב מנועי החיפוש ה"רעים" לא מקשיבים להוראות. התוכנות לאיסוף כתובות דואל גם נעשות יותר ויותר מתוחכמות - לאחרונה נתקלתי בתוכנה שיוצריה טוענים שהיא לוקחת את כתובת הדואל הישר מהמחשב האישי של המבקר, תוכנת ריגול שיושבת על השרת של האתר עצמו. ב- tmicha.net מצאתי קישור לתוכנה בשם MailWasher שמאפשרת להחזיר את הדואל לשולח כאילו הכתובת שלך לא קיימת. ניסית אותה? בכל מקרה, שים לב שגם אתה וגם אימג'ין הודיתם שקרה שהגבתם כך או אחרת לדואל זבל (גם פתיחה לקריאה בלבד עלולה להרשם אצל השולח כתגובה אם היא "דופקת מונה"). וזו הסיבה שדואל הזבל קיים. ולסיום, לא רלוונטי לדיון הזה, קישור שהגעתי אליו דרך tmicha.net ואני מקדישה לאימג'ין סוקר התוכנות החובב
: http://www.firetrust.com/affiliates

e-magine

New member
אני מודה בפה מלא

שאני פותח לפעמים דואר זבל. רציתי לציין גם שהתוכנות למניעת דואר זבל גורמות נזק גם למשתמשים פרטיים לא רק לאתרים. לא מזמן התחלתי להשתמש בתא דואר נייד של נענע שנקרא עכשיו coolmail יש שם תוכנת הגנה מספאם, אני החלטתי לשלוח לאותה כתובת כמה דברי דואר ששמרתי בחשבון נייח אותו אני חייב לסגור (עקב סגירת חשבון האינטרנט אצל אותו הספק) עשיתי פורוורד לתא של קולמייל של 6 הודעות, כולן הוחזרו בטעמה שהחשבון מוגן ספאם. אני בכלל לא ביקשתי הגנה כזאת אני רציתי לקבל את ההודעות שהיו הודעות חשובות ולא ספאם.
על הקישור, אגב, לתואר סוקר תוכנות חובב ניתן להוסיף את המילה "בדימוס".

סרפד

New member
אני מכירה גם את הבעיה הזו

אחת הבעיות הגדולות היא שרוב האתרים באינטרנט לא מאוכסנים על שרת יחודי אלא על שרת המשותף לאתרים רבים (מטעמי עלות - שרת יחודי עולה הרבה בשביל אתר קטן ורוב האתרים לא צריכים את המשאבים של שרת שלם) וברוב המקרים אין לאתרים האלה כתובת IP יחודית לכל אתר אלא כתובת המשותפת לכל האתרים על אותו שרת. ורבים ממנגנוני הסינון מתבססים על כתובת IP - למשל, SpamCop מתבסס על כתובת IP וב- SpamCop משתמשים לא רק אנשים פרטיים אלא גם ספקי שירותי אינטרנט ודואל. מה שקורה זה שאם אתר אחד על השרת המשותף מדווח כשולח ספאם אז כתובת ה- IP של כל השרת נכנסת ל"רשימה השחורה" של מנגנון הסינון ולכן הדואל הנשלח מכל האתרים שעליו יוחזר לשולחים, גם אם רק אתר אחד "חטא" בספאם. כנ"ל לגבי כתובת IP של ספק שירותי דואל שרק אחד ממשתמשיו השתמש בו למשלוח ספאם, אלא אם כן זה ספק דואל או אתר גדול ומפורסם. גם הבעיה הזו פוגעת באתרים "חפים מפשע", אבל מצד שני זה גורם לבעליהם של האתרים ה"חפים מפשע" להצטרף ל"מלחמה" נגד האתרים ה"חוטאים" שהורסים להם את העסקים, כך שאין סיכוי שזה ישתנה. אגב, בדיוק היום נתקלתי בהודעת ספאם מהסוג המחליא במיוחד - הטיפוסים הנאלחים האלה מלקטים כתובות דואל מן הרשומות (הפומביות) של מרשם הדומיינים ושולחים, במסווה מרומז של גורם רשמי, הודעות לבעלי דומיינים שעליהם לאשר את הפרטים הרשומים במרשם הדומיינים עד תאריך זה וזה או שהם מסתכנים באובדן הדומיין שלהם. בכך בעלי כתובות הדואל יאשרו לא רק שזו כתובת פעילה אלא גם שיש להם אתר, ואפשר לשער שכתוצאה מכך יופנו אליהם לא רק סוגי הפרסומות המתאימות לבעלי אתרים, אלא אולי גם תרמיות נוספות, בעיקר כאלה המתבססות על הפחד לאבד את הדומיין - ויש הרבה זבל מסביב לנושא הזה. זה כמובן יוצא כבר מהקטגוריה של ספאם ונכנס לקטגוריה של הונאה, אף שאם אתה חי במקומות מסוימים בארצות הברית תשלם מחיר יותר גבוה על ספאם מאשר על הונאה.

למעלה