"מה יחסך ל-

AlonPe

New member
"מה יחסך ל-

דת?" אוי! אני "מת" על הניסוח הזה! שמופיע בכלמני סקרים ושאלונים
. אבל הפעם, אני מתכוון לשאלה הזו, במלוא מובנה, כלומר זו לא דרך PC לשאול "איך 'תה מגדיר ת'עצמך - אתה דתי או חילוני?!" אלא פשוט ככה: מה יחסך לדת? (כמובן בהקשר לדור ההמשך, חינוכו, בתור אבא וכו' וכו' וכו') לא מוסיף כאן נקודות התייחסות, כדרך ה-"סקרים", טקסט חפשי.

AlonPe

New member
אה, ועוד מש'ו:

אם יש פה גולשים מוסלמים או נוצרים, אשמח גם לתגובותיכם!

MrCheff

New member
עונה

======================================================================================== אני עונה למרות שבפעם שעברה, קיבלתי פה בפורום כמה הערות נבזיות והמון מסרים אישיים עם הרבה יותר מכך. רוב האנשים לא קראו אפילו מה שכתבתי וקיללו אותי ואיחלו לי חיים יפים ומאושרים באירן יחד עם משפחת נסראללה, טאליבן או אחמדיניג'ד. ======================================================================================== אם עוד לא עליתם על זה.. אני דתי (או לפחות חובש כיפה..
)
יחסי לדת היא מורכבת. אני אוהב את המסורת, הדת והערכים שנלווים אליה. גדלתי על זה. את ילדיי אחנך כדתיים ואשלח למוסדות דתיים. אך עדיין, מכיוון שמערכת החינוך הדתי מתקצנת, אשתדל לשלוח אותם למקומות ליברליים ופתוחים ואחנך אותם בהתאם לתפיסה בה רעייתי ואני מאמינים של פתיחות וחשיבה הגיונית ולא קבלת כל דבר שאומרים מבחינת "ראה וקדש". יש הרבה דברים שמפריעים לי היום בדת ואני גם מדבר על זה עם חברים ומשפחה, חלקם מקבלים כל מה שאומרים להם והולכים ע"פ זה בלי לבדוק ולחשוב, חלקם יותר פתוחים וחושבים ובודקים ולומדים ואז עושים. * אני לא אוהב את יחס הדת לנשים. אני לא רואה שום הגיון בכך שבחתונה חייב להיות עדים גברים. אני סבור שבהחלט ראוי שנשים יהיו עדות בנישואין. * אני מבין את הבעיתיות הדתית בו זה נישואים אזרחיים. אך עדיין, אני מאמין שהמדינה צריכה לתת אלטרנטיבה אזרחית ראויה לנישואים ברבנות. * אני מתעב את המסחור שנעשה בשם הדת ואת ההתחרדות וההתקצנות שפושה בציבור הכיפות הסרוגות. אני עדיין זוכר איך בצעירותה אמי הייתה הולכת עם חולצה קצרה ומכנסיים או גופיה וחצאית קצרה וכך גם הייתה הנורמה בציבור הדתי. היום - רוב הבחורות הדתיות לבושות ביותר ויותר כיסויים ושכבות. * אני לא אוהב את זה שבשם הדת קבוצות מסויימות לא משרתות בצבא או שירות לאומי. * אני ממש לא סובל את זה שההתחרדות בציבור הדתי גורמת לכך שאנשים נהיים יותר ויותר דתיים ומתקצנים ולא חושבים קצת או בודקים. את ההתחרדות הזו מובילים הרבה רבנים, אך ישנם רבנים כיפה סרוגה צעירים שמנסים לעצור את זה. בנתיים לצערי ללא הצלחה. * אני לא אוהב את זה שאנשים בשם הדת, מוציאים לשון הרע ומשפילים בפומבי אנשים אחרים. 2 מקרים שקרו לי בשכונה בה אני גר: מקרה אחד: (קרה גם לחבר שלי באותו ביכנ"ס): באתי בשבת, לתפילה עם חולצה אדומה, ניגש אליי אחד המתפללים ודרש ממני לצאת מביהכנ"ס כי אני מבזה את השבת בבואי לביהנ"ס עם חולצה לא לבנה. שתבינו באתי עם מכנסיים אלגנטים, חולצה אדומה מחוייטת, נעליים אלגנטיות. הייתי מסודר ומגולח - כמו בכל שבת... הלכתי משם. לבהיכנ"ס ההוא לא חזרתי. מקרה שני, ניגש אליי אדם, שאני לא מכיר, בשבת בבוקר, אחרי התפילה ושאל אותי איך אני לא מצליח להחזיק את אשתי ישר ולא אומר לה ללבוש חצאית וכיסוי ראש... אמרתי לו במילים לא עדינות בכלל שלפני שהוא ניגש לאנשים ומעיר להם, שילך וילמד קצת דרך ארץ. * דבר אחרון, הרבה פעמים אנחנו מזמינים ובאים אלינו בשבת, לארוחות או סתם לבקר, חברים ומשפחה חילונים. אנחנו מאוד אוהבים את זה וממש לא מפריע לנו שהם באים בשבת. להיפך, אנחנו מזמינים אותם. הלוואי ועוד אנשים ינהגו כמונו... לסיכום, אחנך את ילדיי, דבר ראשון להיות בני-אדם טובים, מחונכים וערכיים. רק אחרי זה - דתיים. מבחינתי עדיף לי שבן-אדם יהיה טוב, ערכי, נחמד, אוהב את הזולת ועוזר לו, על-פני שיהיה דתי ויתרכז בעצמו.. מקווה שהפעם לא ישתלחו בי על מה שכתבתי. אם יכנסו שוב לפה אנשים עם 'עצבים' על דתיים, אני רק מבקש שיקראו את כל מה שכתבתי ורק אחרי זה יגיבו. תודה וסופ"ש נעים.

schlomitsmile

Member
מנהל
אם מישהו יעשה לך בלגנים, תשלח אותי אליי../images/Emo11.gif../images/Emo123.gif ../images/Emo24.gif וברצינות- אני חושבת, שאילו היו יותר דתיים כמוך, היה לדת היהודית שם טוב יותר במקומותינו ../images/Emo13.gif על השאלה המקורית אענה מאוחר יותר- היא מורכבת, וכרגע הפיצקי חוקר את המטבח, אז כדאי שאתלווה אליו...

Master Stav

New member
אח שלי ....מי הטמבל שעשה לך בעיות ?

הלוואי וכול חובשי הכיפות ובכוונה אני לא אומר שהם דתיים היו כמוך .... תודה לך ....פשוט תודה חיממת לי את הלב

AlonPe

New member
../images/Emo12.gif "מסרים אישיים עם הרבה יותר מכך.."

האמת שהשרשור ההוא, היה ההשראה שלי להודעה הזו! רציתי למקד את הדיון לנושא הזה, כי הוא מעסיק אותי (מתישהו בהמשך אענה גמני לעצמי) וגם כי לא ראיתי טעם לענות ולהגיב שם, בשרשור ישן. מוכרח לציין שאני די בהלם מכך שקיבלת תגובות ברמה ובעוצמה כזו!

MrCheff

New member
קיבלתי מסרים

מאנשים שלא יודעים לצנזר את עצמם. אנשים עיוורים משנאת הדת וכל מה שקשור אליה. הם אפילו לא טרחו לקרוא מה כתבתי, הספיקה להם העובדה שאני דתי וזהו. אחד המסרים קרא לי: "דתי קיצוני שגר על גבעה טרשים קרחת באיזה חור בשטחים, כופה את הדת על אנשים חילונים וזורק אבנים על ערבים בזמני החופשי.." מעניין.. לא נתקלתי באחרונה בגבעת טרשים קירחת בפ"ת.. גם כבר הרבה שנים לא נתקלתי בערבי, כך שלא ממש יצא לי לזרוק אבנים עליו (וגם אני ממש לא רואה במה זה יועיל לי)...

hirshfe

New member
חלק מחברי הטובים הם דתיים

והם אנשים, עם גישות דומות מאד לשלך - אז כנראה גם אנחנו נהיה חברים. וברצינות, כל קצוניות מהיות קיצונית היא רעה. לצערי בשנים האחורנות, אני מרגיש שהדתיים בורחיים יותר לקצוניות, טוב לדעת שיש עוד קולות מתונים יותר. אני חושב שפעם, ציינת שלמדת בישיבה שנמצאת ברחוב ראשי בתל אביב. אם זה אכן הדבר - אני גדלתי בשכנות למקום והיו לי חברים משם (וייתכן ואנו מכרים). אמנם אבדתי את קשר עם כולם -- אבל עדיין לצערי, בשנתיים האחרונות, היו לי כמה "תאקלים" עם שכן, שמנסה לכפות את הדת בדרך בזויה. כמו לכבות את חשמל של מעלית ביום כיפור, לחסום שבת אחת עם הרכב שלו את היציאה מהחניה. אבל לשמחתי השכן עזב לאחורנה(ובעיקר אחרי ששכן דתי אחר, הוכיח לו שבדרכיו הוא חוטא גדול יותר מאיתנו - לא שמעתי את הדיון אבל שמעתי על הדיון)

MrCheff

New member
למדתי ב...

אמי"ת בר-אילן. זהו תיכון דתי שיושב ברמת-גן, סמוך לאוניברסיטה. קיימת ישיבה בשם ישיבת בר-אילן, שמקום מושבה הוא בת"א.. לא אותו מקום
אתה לא היחיד שנתקל באנשים שמנסים לכפות את הדת. מכיר כמה חברים שלי שאמרו לי לא פעם, שלולא היו מכירים אותי ויודעים שקיימים גם דתיים אחרים, ממזמן היו שונאים את כל הדתיים....

tn1971

New member
אין לי הגדרה ספציפית אבל אסביר

אישתי ואני חילוניים גמורים אוכלי שרצים וכו' אישתי באה מבית שומר מסורת ואני מבית ללא כל קשר לדת. נכון להיום מאז שנולדה הגוזלית, אנחנו ממשיכים לאכול מה שבא לנו, נוסעים בשבת וכו' אבל... עושים קידוש ביום שישי, חוגגים את החגים וצמים ביום כיפור וכל זאת על מנת לתת לילדה להכיר את שני הצדדים חשוב לי לשמור על קידוש ומסורת כדי שהילדה תלמד ותכיר את הדת אליה היא שייכת מצד שני לא אוותר על אורח חיי משנים

AlonPe

New member
אוקיי, אז ככה:

אני בא ממשפחה חילונית גמורה. זה סיפור בפני עצמו, אבל אשאיר אותו לעבודת השורשים ש-(אעשה בשבילם) לביצפר. אבל תמיד היתה לי "משיכה" לדת. עד כמה שזכור לי, למשל, הפעם הראשונה שהשתתפתי ב-קידוש, היתה סמוך לבר המצווה(!!!) חבר לעבודה של אימי, התנדב להכין אותי. התנאי היה שאבוא אליהם לפחות פעם אחת, לשבת. עד היום מודה אני לו על כך!
אשתי באה מבית דתי, אך (אפשר להגיד) "התפקרה". בפעם הראשונה שבאתי אליהם לשבת (מה שכמובן היה מחוייב ממש "לשבת", השבת כולה) בקידוש, הייתי ממש מוקסם מאבא שלה!, חמי לעתיד
אז ככה ש- אנחנו שומרים על כשרות בבית (בתירוץ שבני המשפחה שלה יוכלו להתארח אצלנו ללא חשש... אבל אני יודע שזה רק תירוץ) מאז שהתחלנו (קצת) להינתק מהסינור, ולהפסיק לבוא אליהם בערבי שבת, אני עורך קידוש. האמת שהייתי רוצה "להשקיע" יותר, הפעם הילדים הם התירוץ – ללכת לבית הכנסת בשבת ("בשביל הילדים") וכו' וכו'... טוב נו, בעז"ה זה עוד יבוא! {יש לי על זה סיפור
: פעם, לפני שנים רבות, עוד לפני שנהייתי אבא, אחותי קפצה אלינו בשבת בבוקר עם הילד (לא זוכר בן כמה הוא היה, גיל גן כזה) ויצאנו לסיבוב בצ'כונה. עברנו לייד איזשהו בניין ציבורי, והילד (עכשיו הוא אוטוטו מתגייס) אמר: "יייוו!!! תראו, הנה בית כנסת!!!" רצה המקרה, ובדיוק חלפו על פנינו זוג דוסים!
אחרי שהם עברו, ממרחק בטוח, הוא אמר לה, אבל בקול רם מספיק – "מסכנים הילדים שלהם! מתים ללכת לבית הכנסת, אבל ההורים לא נותנים להם!!!"
אחותי גיחכה לה, ואמרה – "ת'כלס, הוא צודק!!! הילד באמת מת ללכת לבית כנסת, אבל למי יש זמן, או כוח..."
} הדבר שהכי חשוב לי (ואני חושב שאני לא עושה מספיק בשביל זה
) הוא להעניק להם חופש בחירה אמיתי! שיכירו את כל (או לפחות חלק ניכר מ-) האופציות, וייבחרו את דרכם בעצמם. ועוד אנקדוטה: יום אחד הגדול שואל אותי: "תגיד, אבא, במה אתה מאמין? באלוהים או במפץ הגדול?!"
והפעם אחכה עד שאראה ת'הודעה הזו נחה בביטחה על גבי הפורום, לפני שאמחק את קובץ ה-word!!!

אין לי יחס (למרות שמלתי את בני והתחתנתי

עם רב כדת וכדין) היום - אולי הייתי עושה את הדברים אחרת.

schlomitsmile

Member
מנהל
דת תלוי איך מגדירים, למה מתכוונים. כלפי הממסד הדתי, כמו כלפי המערכת החברתית ששומרת על הפרט שיילך ב"דרך הישר", אני חשה ניכור. אבל אם מתכוונים במילה דת, לחיפוש אחר המישור הרוחני של הקיום, אני מאד מחוברת. אין הבדל בין האלוהים שלי לאלוהים של בעלי (הקתולי). ניצוץ החיים הניצחי. החמלה. האמת. הטוהר. הכח העז והשקוף. זה שאינו ניתן להגדרה.

hirshfe

New member
אני חילוני -

וצר לי אם אני פוגע, שאיננו מאמין באלוהים - לפחות לא כמו שהדתות כולן (וקראתי הרבה) מייצגות אותו. אני אוכל הכל - כמעט הכל. לא צם בכיפור, למרות שאישתי צמה. ואם זה היה תלוי רק בי - נדבי לא היה עובר בית מילה, אבל לא היה לי את אנרגיות ואת רצון להלחם באישתי ובכל משפחתי ולכן נדבי נימול. אך יחד עם כל זאת אני רואה את עצמי יהודי. לפורום אחר שאני כותב בו, בקומנות אוף שלו (שאותה אני מנהל) עלה השבוע או שבוע שעבר דיון מעניין. אם יהודות זאת רק דת או גם לאום, או רק לאום. אני לא רואה, את עצמי כיהודי מבחינת הדת, וכן מבחינת הלאום. אני חוגג את החגים ומאז שנדבי נולד, חשוב לי להדליק נרות בחנוכה -כי כן, אני כן רוצה להחדיר בו מורשת. על שולחן אצלנו בבית בערב יש נקניק לצד גבינה - וזה ברור לי - להיפך, לחשוב על כשרות מצריכה ממני אנרגיה (אצל חמתי שיש סט חלבי ובבשרי - אני עד היום מתבלבל וטועה בכלי - ההבדל, שהיום אני שם לב לפני שאני אוכל). אדם שעבדתי איתו בעבר, שיכנע אותי ללכת לחוג של מחזיר בתשובה ונזרתי משם על ידי אותו חיזר (שאני לא זוכר את שמו) - כי שאלתי יותר מידי שאלות "חוצפניות" בקיצר - זה יוצא מעט מבולבל. כי כנראה שאני מבובל בעצמי. בעיקר בגלל שהמורשת חשובה לי - במיוחד בגלל שאחים ואחיות של סבי וסבתי נרצחו בגלל היותם יהודים.

MrCheff

New member
הייתי חייב להגיב

איך מרגיז אותי החוגים האלה של ההחזרה בתשובה... אני רואה בהם שווים למסיונרים הנוצרים או לפעילות של הסיינטלוגיה. אני חושב שכל אדם צריך לחיות את החיים שלו ע"פ האמונה שלו. מבחינתי גם אתאיסט שמאמין שאין ישות מכוונת (א-להים), היא אמונה לגיטימית. יש לי חבר טוב שהוא אתיאסט... לא מאמין בכלום, לא שומר כשרות, לא חוגג חגים - פשוט כלום... אבל עדיין, אם אנחנו באים אליהם להתארח הוא ידאג לכך שיהיה לו בבית אוכל כשר וכלים חד-פעמיים כדי שנאכל שם. מבחינתי זה אומר הרבה: הבן-אדם עושה מאמץ ומכבד אותי. אם בן-אדם רוצה ללמוד יותר על יהדות, הוא יכול פשוט ללכת וללמוד במקומות שבהם יש חוגים ללימוד היהדות מתוך רצון אך ורק ללמד יהדות ולא להחזיר בתשובה. יש כמה מקומות כאלה, שהוקמו ומנוהלים ע"י חברים בלי כיפה סרוגה, מתוך רצון לתת אלטרנטיבה לחוגים להחזרה בתשובה. המקומות האלו הוקמו מתוך מטרה, ללמד ולקרב אנשים ליהדות, ללא רצון להחזיר אותם בתשובה, מצידם שהבחור שמגיע לשמוע שיעור - ישאר חילוני. הם גם יגידו את זה למי שמגיע לשם, לא מחזירים בתשובה, אלא רק נותנים שיעורים ומלמדים יהדות. יותר מזה, יש לא מעט רבנים צעירים דתיים שאם תשאל אותם שאלה (קשה ככל שתהיה) הם ישתדלו לענות לך עליה בלי רצון ליפות את התשובה או להעביר אותה לפן הדתי-הלכתי גרידא, ובלי להגיד לך שאם לא תעשה כך יצא השטן מהשמיים ויאכל לך את החגורה... יש מקומות כאלה בירושלים, ת"א ופ"ת. (לפחות ע"פ מה שידוע לי)

hirshfe

New member
לפחות אנחנו מסכימים

שאתאיזים זה אמונה. אני מבטיח לך שאם תבוא לביתי, האוכל יוגש מכלי פלסטיק ויהיה כשר, ואם תרצה למהדרין. אנחנו מסכימים גם לגבי כל אותם מחזרים בתשובה. חבר דתי שלי, אף הגדיל ואמר שאם אני עשיתי למחזיר צרות זה כלום לעומת מה שהוא היה מעלה לו.

MrCheff

New member
לגבי החבר שלך

הוא צודק.. אחד שגדל בתוך השדרה הציונית-דתית, יכול לעשות הרבה צרות וכאב ראש למחזיר בתשובה... ידע, זה כוח. אני חייב לספר לך מקרה שקרה לי פעם עם חוזר בתשובה שישב מולי בנסיעה ברכבת. אני ישבתי לתומי, קראתי ספר ואכלתי קוראסון ושתיתי קפה מארומה. הבן-אדם בחוצפתו העיר לי שאני אוכל ממקום שיש לו סניפים לא כשרים ושאני צריך לבדוק את עצמי טוב טוב בציציות ולחזור בתשובה. עניתי לו, בלי להתבלבל, שבן-אדם שמעיז להעיר לי כזה דבר שבכיס חולצתו נחה לה קופסת סיגריות הוא חוצפן. אמרתי לו שהוא בעצם עבר פה שתי עברות: האחת, הוא הלבין את פני ברבים, שזו עבירה שיום כיפור לא מכפר, עד להתנצלות בפניי, והשניה היא בזה שהוא מעשן, עובר על "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם"... שזו עבירה מדאורייתא. בעוד שאני לא עברתי אפילו עבירה אחת כי בסה"כ אכלתי כשר. השארתי אותו בהלם.. לא ידע מה להגיד לי... ידע.. זה כוח!

למעלה