מה יותר ?

מה יותר ?

פעם, לפני שנים רבות, הייתי דתל"ש (דתי לאומי שבקע. מהביצה). כשהייתי נתקל בתופעה מעצבנת, מבישה או מקוממת בתחום "למה הדוסים הם כאלה... וכאלה... נשבר מהם", על אף היותי אז "רק" דתי אופוויט ולא שחור פחם, התלבטתי תמיד האם אני יותר שונא אותם או יותר מרחם עליהם. עליהם הכוונה לכולם כולל כל הדודים השחורים שלי שכולם תמיד היו שם-דבר אצלנו (אתם יודעים: 12 ילדים, כולם אברכי משי מצוינים, האבא משגיח באיזו פאקינג ישיבת מצטיינים (התאפקתי פה !!), והשאר אברכות משי מורות ומבשלות קוגל טוב), וכולל כל החברה החולה הזאת, וזה כבר בהקשר הלאומי הכללי. אני לא מדבר על הדוגמא העלובה על הדוס שדוחף בתור לאוטובוס ("מה ואם חילוני ידחוף יגידו שכל החילונים דוחפים" ?), אלא על הדברים היותר מהותיים שכולנו מכירים טוב טוב ברמה האישית והלאומית. פתחתי מוסף "מעריב" של שבת, והנה שוב צפה לה המחשבה בעקבות פרסום איסור אכילת קוגל (או קיגל. אל תהיו קטנוניים זה תלוי מאיפה הגעת) כן כן, וזאת בגלל 5 טעמים שונים, או נייר טואלט עם הכשר וכן הלאה. לא יאומן... ובאמת זו דילמה מעניינת ולא פשוטה: שונא אותם? מרחם עליהם? שניהם ביחד? אף אחד מהם?

היה חסר לי במונולוג המופלא הזה שלך

רק משפט אחד, שהיה הופך אותו למושלם; 'ושלא תבינו אותי לא נכון, כמה מחבריי הטובים הם חרדיים'..

אז זהו

שכבר לא. אמנם היו. גם חברים גם קרובי משפחה, אבל מי שכבר כמה שנים טובות לא באיזור שלהם. אפילו מרחוק, הקשר כבר לא מה שהיה פעם. או שאולי זה רק אצלי. אבל כבר לא. לצערי?

הייתי אגב ממליץ לך

במקום להתעסק עם הקיגל ונייר הטואלט של החרדים, לבדוק מי אמר ועל מי, 'כמה מחבריי הטובים הם וכו'..?

אתה בכל מקום??חחח

יא אלוהים. מלך עולמים. מתי יושבים לשיחה נוספת? אהבתי את הניתוחים שלך.

אה, ועוד משהו קטן;

מעניין שכאשר סיימתי לקרוא את תגובתך, מצאתי את עצמי בדילמה זהה לחלוטין לשלך, אלא שלא ביחס לאותם נשואי הגיגיך נוטפי הארס, אלא ביחס דוקא ביחס אליך ידידי המלומד..

אז זהו 2

שלא הובנתי על ידך או שלא הסברתי טוב את עצמי. הייתי שמח אם המציאות היתה אחרת, ושכן היו נשארים הקשרים היפים, העמוקים והמענינים שהיו לי, אבל זו החלטה שלהם לנתק קשרים (והדברים ידועים). חוצמזה, ברמה הכללית, הדברים לא נאמרים מארס חלילה, אלא מצער אמיתי על המצב בארץ והסיכויים האפסיים לתיקונו מן היסוד ובצורה בריאה. אולי אני יודע יותר מידי דברים ומוסיף דעת מוסיף מכאוב, אבל זו המציאות.

אני באמת משתתף בצערך הכנה והאמיתי

וכמובן שאני דואב ביחד איתך את כל הקשרים העמוקים והמעניינים להפליא שהיו לך (בלה בלה בלה), אבל יש לי בכ"ז איזושהי תהייה קטנה, איך בדיוק אתה מצפה מאנשים שאתה ספק מתעב ושונא אותם וספק מרחם עליהם, שישמרו איתך על קשר כלשהו ? אלא א"כ הם לוקים במזוכיזם קשה. ולגופו של הצער הנוגה שלך, יפה המדינה והארץ הזו שלך שאלו הן בעיותיה - הקיגל ונייר הטואלט של החרדים ומה שבינהם.. אני סמוך ובטוח שמדינה שאלו הן בעיותיה תדע להתגבר גם על בעיות קשות וחריפות שבכגון דא (ואפילו על הצרה הצרורה של אותו חרדי שדוחף בתור בלונה פארק). לדעתי הסיכויים להתגבר על בעיות שכאלו (גם אם הן כאמור חריפות עד למאוד) הוא לחלוטין לא אפסי. ומי ייתן ובאמת תזכה לכלות מארץ החלומות שלך כל סיאוב ורשעה שכזו, ולא יישמע שוד ושבר של קיגל נייר טואלט וילדים דוסים עם אף ארוף ואוזני חמור, ותזכה לשבת תחת התאנה (מבלי כמובן שאיזה דוס ידחוף אותך, או יגנוב לך את כל הצל, חלילה) ולהוסיף דעת ומכאוב (אשמח רק אם תשים את הדגש על הסיפא) כהנה וכהנה כיד ה' הטובה עליך עד עולם !

אני אעצור כאן

אתה פשוט חי בסרט, מקצין, מוציא החוצה הרבה גיבובי דברים שכנראה ישבו לך על הלב הרבה זמן ומפריח שטויות לחלל האוויר. אם היית מנסה להבין ולא לשפוט כמו ילד אולי היית מבין עוד דברים. חבל.

אני קורא את התגובה הזו שלך

פעם אחר פעם, ומנסה לחשוב אם עלה בדעתך לרגע שמא דוקא הגיגי השנאה היוקדת שלך מלעיל נבעו מאותה 'הקצנה' שאתה מדבר אודותיה ? אולי דוקא אתה זה שככה בלי משים, 'מוציא החוצה הרבה גיבובי דברים שכנראה ישבו לך על הלב וכו' וכו' ? בקיצור, תחזור לרגע להודעה הראשונה שלך בצמידות לתגובתך זו האחרונה, ותנסה לעמת את עצמך שם, זה לעומת זה. אתה כמובן לא חייב, סתם טיפ קטן שרציתי לתת לך.

שכחתי כמובן לציין

שאני מאוד שמח בשבילך שעם כל הצער האמיתי והכנה שלך על המצב בארץ, הסיכויים, ושאר הבלה בלה, אתה עדיין מצליח ל'התבונן ולחייך'.. היא בהחלט מרשימה היכולת הזו, חבר. ואחרון אחרון לא חביב (לשלב זה לבנתיים) זה יפה איך שאתה מיישם את ההגיג שאתה מצטט מבנאי - מרוב אהבה אתה שותק, ומרוב שנאה אתה שופך, מ'זה שופך ? מקיא !

atheistgirl

New member
קיגל בשבת

אני איני יודעת מה ``מעריב`` כתבו על הפשקוויל, אך ממה שהבנתי מקריאת עיתון הסופ``ש של ``ידיעות``, דוקא הפשקוויל הזה עם הקוגל זה בדיחה שעשה מישהו מבפנים החברה החרדית, עם ממונו הפרטי. האיסורים שמתפרסמים בפשקווילים כל שני וחמישי בחוצות גאולה, רק מורים על חברה שמאד מפחדת. חברה המפחדת ``שתרבויות הגוים`` ישפיעו על אנשיה, ומותחת קוים שמאד מצמצמים את האופציה ליפול למשהו עם רמז של ``חילוניות``.

admor

New member
אתה רוצה להגיד שאבישי נפל?

לא יאומן. פשוט סאטירה חרדית פנימית. אני אומנם לא דוגמא כי אני הרי חילוני שהושתל ע"י החרדים לנהל פורום יוצאים אבל אני לא שונא ולא מרחם. יש בחירה חופשית והם יכולים לבחור מה להיות ואיך לחיות. מתאים להם להיות חרדים ולי מתאים להיות חילוני

מתלבט13

New member
"בחירה חופשית"

לא ברור שיש בחירה חופשית. מי שנולד דתי מאולץ ע"י צימצים המושגים והאופציות. מצד שני מי שנולד חילוני מאולץ גם הוא. אני לא יודע איזה אילוץ יותר טוב, אבל נראה לי שהמונח בחירה חפשית לא מדייק. אני גם לא בעד לאלץ או לשכנע לאף צד, כי אני לא חושב שאני יודע מה יותר טוב.

admor

New member
אני מודע לזה שרוב רובם

של האנשים הם "תינקות שנשבו" ואנשים בדר"כ צריכים טריגר שיערורר אותם לחשוב. עדיין זאת בחירה חופשית לא לעשות את זה.

אז מי כאן הפרימיטיביים?!

חברה תתעוררו מעל לוחות מודעות השכונה החשוכה 'מאה שערים' מתנהלת הרבה שנים סאטירה פנימית של החרדים. כל פורים יש חברה שתולים מודעות שונות סאטיריות. ואז מגיעים חילונים פרימיטיביים שחושבים שהחרדים פרימיטיביים ולא מסוגלים להוציא סאטירה. אז מי כאן הפרימיטיבי?

בקטע הזה יש משו בדברייך

דפקא לציבור החרדי לא חסרה מנה גדושה של הומור פנימי וסאטירה עצמית. ע``ע קלטות פורים שפיל למינהן. אחרי הכל גם החרדים הם יהודים. אם זה מצביע על נאורות? מסופקני.

אם אתה שואל אותי, אף אחד מהם

ואיפה יש פה קוגל איטריות טוב, קצת שרוף בצדדים ובלי צימוקים?

למעלה