מה יותר קשה?

אילה.

New member
ואולי...

השינוי הוא בהתייחסות... כן, זו אני, whether you like it or not, אבל במקום שפעם הייתי מתביישת, נבוכה, מצרה, כועסת, לא מקבלת וכדומה את מה שאני, הרי שהיום, אני גאה ואוהבת את מה שאני, על כל חלקיי השונים... והמשונים. וזה, זה השינוי... אנחנו לא משנים את מי שאנחנו, כי הרי אנו שלמים כפי שהננו... אנו רק משנים את היחס שלנו אל עצמנו... והשינוי הזה... ווא-ווא-ווי-ווא... כמה שהוא חזק! הוא שעושה את כל ההבדל... אילה אמרו את זה קודם, לפניי... זה לא משנה...

אילה.

New member
והפחד...

כבדהו וחשדהו... כבדהו, כי מגיע לו כבוד. לא סתם הוא שם. הוא שם כי מתי שהוא הגיע לשם, הוא היה צריך להיות שם. הוא עזר, הוא הגן, הוא גונן, הוא הציל. וחשדהו, כי זה היה אז. ואולי היום, כשאנחנו כבר גדולים, יש לנו כוח להתמודד עם הדברים שהוא סגר בתוך הגומחות הקטנות שלו, ועמד עליהם כשומר, שלא נפתח אותם, שלא נכאב. חתם אותם בפחד. וככה, מתוך כבוד וחשד, כבוד ובדיקה, אפשר לאט לאט, לאט לאט, להיכנס לתוך הפחד, לעבור אותו, לחלוף על פניו ולבקר שם, בתוך הגומחה הקטנה שהייתה סגורה כל כך הרבה זמן. וברגע שמגיעים לשם, הרי שכבר אין פחד. כי הפחד הוא רק המעטפת החיצונית, השומרת. מה שיש בפנים זו המהות עצמה. והיא, הרי לא יכולה להיות מפחידה או רע. היא מי שאנחנו. ואנחנו שלמים. כך שבשורה התחתונה, אולי את מפחדת להתמודד עם הפחד... עם מי שאת באמת, איך תפחדי להתמודד? כי את, חברה, את הרי אוהבת לגעת במהויות, לא?
אילה

טיפול שורש

אילה אילה.... ההבנה נכונה... ההבחנה נכונה.... אבל הפחד הזה... אם הוא עדיין שם... כנראה שזה לא סתם וכנראה שאני צריכה עוד לעבור דרך... על מנת לעמוד מול הפחדים שלי באומץ... אוהבת אותך!

אילה.

New member
בטח

רק לאט לאט רק בהקשבה לא בכוח רק בעירנות לא מתוך שינה... אמנות החיים... גמני אותך...

itsikd

New member
כמה שאתה טועה

אם רק למדת להכיר את עצמך כנראה שלא הגעת למודעות פנימית עמוקה מספיק מודעות פנימית היא לא להשלים עם עצמך אלא להכיר באמת מי אתה להסיר את כל התכונות הרעות שאין להם חלק בך להיצמד לחיובי ולהיהפך לבן אדם יותר טוב תמשיך לחפור ותגלה שעוד לא גילית כלום על עצמך אם אתה חושב שהשינוי לא יתכן

על הטוב הרע והחברה....

או קיי............אז בואי ותגידי לי, מהי תכונה חיובית ומהי שלילית? עד כמה החברה מסביב, גורמת לנו להרגיש שתכונות מסוימות, בנו, שליליות ולהיפך.....? אי אפשר להתעלם מהסביבה, כל בן אדם שמתקרב אלינו הוא אנרגיה המשפיעה עלינו. כל אחד מבליט תכונה מסוימת בנו או מטשטש. לכן, אנחנו בוחרים באנשים שלרוב מבליטים תכונות שנוח לנו איתם. ככל שחופרים יותר מבינים שאין טוב או רע. כל ההגדרות האלה מתנדנדות בין עיני הסביבה לחוסר הביטחון שלנו. אם היינו חיים על אי בודד, רק עם עצמנו, כל ההתייחסות הזו לטוב או רע הייתה שונה לחלוטין. היינו נוגעים בצרכינו הבסיסים, ולא מעייפים עצמנו בלהיות טובים לעולם, או במה שהעולם רוצה שנהיה לעצמנו.....ומתוך זה מה שאנחנו חושבים שאנחנו צריכים להיות לעצמנו...וכן הלאה. על טוב ורע.........מה אגיד לך.......אפשר לכתוב עוד שנים....הכל יחסי.....ובינתיים, במקום לנבור ולחטט, הזמן עובר, ואנחנו לא שמים לב: למי אנחנו באמת?!.... כיוון שאנחנו עסוקים בלחפש..... בין חיפוש למציאה, רואה בכוכבים.

itsikd

New member
אין טוב או רע מוחלט

על שאלות כאלה לא ניתן לענות לך אתה היחידי שיכול לנבור בנפשך ולגלות את התשובות אצלך בפנים

עננים.

New member
לחיות עם הרגשות באהבה.

בכנות אינני יודע כיצד מתחילים, כי כל נקודה היא התחלה. ללכת עם הרגשות היא תיאוריה שמתאימה לי, ובתיאוריה זו אני משתף אותכם. "אין חדש תחת השמש" לכולנו רגשות אשר גורמים לנו לחוש, לחשוב ולהגיב. ההבדל בננו הוא היכולת של כל אחד מאיתנו להיות מודע להם. הרגשות (האינטואיציות) הם אחד האימפולסים הקדומים ביותר של האדם, (עוד לפני האגו). ההתנהגות לעומתה הוא אימפולס אשר הוטבע בנו ע"י החברה ע"מ לספק את צרכיה. כתוצאה מכך למדנו להתיחס לרגשותינו בביטול, (למרות הצרכים הרגשיים שלנו) וליראות בהם גורם שלילי, החברה דרשה מאיתנו להיות רציונליים וללא רגשות. בתקופה זו העולם מתחיל באיזון שבין הרציונליות לרגש, וכתוצאה מכך אנו מתחילים לבחון את ההתנהגות שלנו ושל האחרים, מתחילים להתיחס לרובד המשקף את התנהגותנו והתנהגותם של אחרים. ומה היא התנהגות? התנהגות היא המראה בה אנו מציגים את עצמנו בחברה, או כפי שהחברה מצפה מאיתנו להיות. אך לא זה הנושא, הנושא הוא "ללכת עם הרגשות", ללכת איתם מתוך אמונה, ללכת איתם כי הם המשרתים הקדמוניים של האדם ומטרתם לספק לנו את כל אשר אנו צריכים, ובכל תחום. והדרך / שיטה היא מאוד פשוטה לדעתי. בשלב ראשון: להיות מודע לקיומם של הרגשות, ע"י הבנת התחושות ופירושם. בשלב שני: לקבל אותם את התחושות וההשלכות שלהם על הרגש ועל ההתנהגות שלנו. בשלב שלישי: לשנות אותם (לאט לאט) עפ"י תכתיבי הרגש ולא עפ"י תכתיבי האגו או תכתיבי החברה. בשלב הרביעי: לחיות איתם בהבנה (למרות הקונפליקטים שהם יוצרים בנו) ולהנאות מהם. לכל שלב יש פירושים, דרכים והסברים שונים, וכל אחד בדרכו ימצאה דרך להיות מודע לקיום רגשותיו. בדרכי אני מודע לרגישותי דרך התחושות הפיסיות, (שפת הגוף) אשר אומרות / עושת לי תחושות טובות או תחושות לא טובות. הגישה למודעות לרגשותיי מאפשרת לי לחוות בזמן אמת את מה שקורה לי (בזמן הווה) ולהגיב עפ"י דרישה נסיבתית ובסיסית של כל אחד מאיתנו המחפש את הדרך הנכונה והבטוחה לשלווה המיוחלת. אדם המחפש שינוי בחייו צריך לקחת אחריות על חייו, לקחת אחריות צריך אומץ, ללא אומץ אין שינוי מכוון שבשינוי עוברים תהליך כואב, תהליך שמסביר את הסיבות לאומללות שלי, ואין זה קל לקבל כי אני אומלל, אם משהוא אחר הוא הגורם לאומללות שלי, למצבי, ניתן לקבל זאת, אך אם אני הגורם לאומללות שלי זה כואב, זה קשה, זה מתנגד לאגו, זה מתנגד לגאווה שיש בכל אחד מאיתנו. אני לא פוסל חשיבה חיובית, יש בכוחה של חשיבה חיובית לשנות את האדם עד לרמה שבו הוא חש טוב, מעבר לרמה זו אנו מדחיקים את השלילי שבנו ומקבעים אותנו (שוב) לשיטה הישנה של הדחקה, הדחקת השליליות ע"י גישה חיובית ולא עקירת השליליות במודע. חשיבה חיובית משמעותה פשוט להדחיק את השלילי לתוך התת מודע ולהתנות את השכל המודע למחשבות חיוביות, וכפי שאני חושב בתור בסיס ראשוני זה אחללה, אך צריך להתחיל לעשות הרבה יותר מזה, לעשות מה שבאמת אנו צריכים והרגשות שלנו הם התמרורים האמיתיים שלנו, אנו תמיד יודעים מתי אנו חשים טוב, אנו תמיד יודעים מתי אנו פועלים נכון, אנו תמיד יודעים את האמת. אם רק נגביר את המודעות האמיתית לצרכים הנפשיים שלנו דרך הרגשות האמיתיים שלנו נסלול את הדרך לשלווה שאנו מחפשים. כאשר אדם מתבונן כל העת בנפשו, בתחושותיו, תוך שימת לב לכל תהליך נפשי / רגשי, כולל התהוות מחשבותיו ורצונותיו, זה נותן בידיו כלים להבנת התנהגותו, רצונותיו, מניעיו ושאר נושאי מודעותו. שיהיה לנו יום טוב עננים

עננים, עננים.........

מי יתן ויהיו מעלינו, תמיד, עננים כמוך........
נהנה לקרוא את הודעותך. רואה בכוכבים.

מרלן

New member
לחיות עם הרגשות באהבה ../images/Emo23.gif

נכנסתי בפעם הראשונה לפורום והוקסמתי. ברצוני להתיחס לדיוןהמרתק הזה. אני חושבת שעל מנת להתחיל תהליך של שינוי, זהו למעשה חזרה לעצמי האמיתי, תיקון של השינוי שעשינו על מנת להתאים את עצמנו לדרישות כל שהן של החברה, עלינו ללמוד לאהוב את עצמנו עם התכונות ה"שליליות" שלנו. כאשר אנחנו לא אוהבים תכונה מסויימת ומדחיקים אותה, אנחנו לא אוהבים חלק מעצמנו. ברגע שנצליח להסתכל על הדברים הקשים ונבין שהם חלק בלתי נפרד מאיתנו, נקבל ונאהב את עצמנו . נפסיק לבקר את עצמנו. הבעיה הגדולה שלנו זה הביקורת. זה תהליך וזה קשה. אני עוסקת בפרחי באך (בין היתר) וזה עיקר הפעולה של פרחי באך. כמבון שזה מורכב וארוך, אבל זה תהליך קשה, כואב ומשתלם בסופו של דבר. הרבה אור

עננים.

New member
להבין או השינוי

לדעתי גם בלהבין דברים יש קושי, ןגם בלשנות יש קושי, תלוי במבנה האישיות של כל אחד. אך, בחיי היום יום אנו מבינים הרבה, ולא מישמים מיכיוון שהיישום הרבה יותר קשה, שינוי הרגלי התנהגות (לדעתי) קשים יותר מהבנות. עננים

לדעתי, שני הדברים מקבילים

כדי להבין עצמנו, אנחנו צריכים להשתנות, ואם אנחנו משתנים, אז אנחנו מבינים עצמנו יותר....

ayali

New member
שניהם יחד אבל

אל תתן למי שאתה להפריע למה שיכול להיות אתה!

למעלה