מה יותר קשה?

עננים.

New member
הגיגי לילה

בציר החיים אנו פוגשים ונתקלים בעשרות אנשים חלקם נעימים, חלקם רגישים חלקם עדינים וחלקם רגישים אך רובנו גדלים על ברכי האמונה שאיננו טובים מספיק כדי להיות נאהבים בזכות מה שהננו. ברוב הזמן אנו מנסים נואשות (בתת המודע) לחיות על פי דימוי שיצרנו בעצמנו, הקובע מי עלינו להיות. המאבק המתמיד לשמור על גרסה אידיאלית זו של עצמנו, גורם לרבים מהקשיים שלנו. לפיכך, חשוב (לכל אחד) לגלות על בסיס אילו הנחות יצרנו את הדימוי העצמי האידיאלי של עצמנו, וכיצד הוא גורם למצוקה ולתסכול בחיינו. מניסיוני (ואני עדיין לומד) תגלו, שהדימוי האידיאלי השיג את ההפך הגמור ממה שקיוויתם שישיג. תגלית זו עשויה להיות כואבת, אך היא תאפשר לכם (וגם לי, ברמה האישית) להעריך מחדש את הדרך שבה כל אחד מציג את עצמו לעולם, ולעזור לכל אחד להפוך לעצמי האמיתי, הנינוח והשלו שלו לצאת החוצה מתוך האני הפנימי לעולם הגדול. בקיצור. לא תמיד מה שאנו חושבים ומציגים על עצמנו הוא מה שאנחנו, יש להכיר באמת הפנימית של האני הפנימי ולאפשר לו מקום כבוד ואמיתי בחיי היום יום. יום נעים עננים

יופיאל

New member
כמה שזה נכון...

רוב הזמן אנחנו שופטים את עצמנו לפי סטנדרטים כאלה חמורים... לעמוד בציפיות של עצמך זה הדבר הכי קשה , ובדרך כלל הם גבוהות מדי..

itsikd

New member
ואולי זה בעצם אותו דבר

לשנות את עצמך נובע ממה שאתה מגלה על עצמך ברגע שהבנת - שינית

יופיאל

New member
כן ולא

השינוי נובע מההבנה , אך יש אנשים שמבינים מה הם צריכים לשנות , ועדיין לא עושים את השינוי. לדוגמא - אדם שיודע שהוא מתעצבן מהר ורוצה לשנות את זה , אך ברגע שמישהו מעצבן אותו הוא שכח את מה שהוא הבין , וממשיך להתעצבן כמו בעבר... ולא חסר דוגמאות כאלה. לכן אני חושב שיותר קשה לשנות מאשר להבין מה אתה צריך לשנות. באור ואהבה ,יופיאל המלאך

OKP

New member
מי אמר שצריך להשתנות

אין תכונות רעות בדיוק כפי שאין תכונות טובות אנחנו אלו אשר יוצרים את ה "מושלמות" כאשר אנחנו משווים את עצמנו ל "מושלמות" אנחנו מיחסים לעצמנו תכונות טובות ותכונות רעות כאשר ה "מושלמות" הוא בסה"כ ראיית העולם שלנו שמשתנה ללא הפסקה. ולגבי הכעס לפי דעתי זה פשוט תענוג לכעוס לא צריך להוסיף לזה תירוצים נוספים.

יופיאל

New member
יש דברים שצריך לשנות

דברים שהם לא אוהבים , רק בגלל שהם לא מספיק חזקים כדי לשנות. אם למישהי יש טראומה מהעבר , ובגלל זה היא לא מסוגלת ליצור שום קשר רציני עם אף אחד , אז מן הסתם זה משהו שצריך לשנות. לכל אחד יש תבניות לא בריאות וכל מיני צורות מחשבה שנשארו מהילדות. צריך ללמוד לנקות את זה. ובקשר לכעס - כשאתה נכנס לעצבים בלי לחשוב אתה מאבד שליטה וכוחות השלילה שולטים בך. צריך לדעת לשחרר כעס ולא להדחיק אותו , אבל לא לתת לו להשתלט לך על החיים. באור ואהבה ,יופיאל המלאך

itsikd

New member
לא הבנת אותי

להבין שאתה עצבני לא מספיק בשביל להשתנות !! להבין למה אתה עצבני - לרדת לעומק הדברים - לראות בדיוק מה גורם לך להיות עצבני - זה השינוי !! ברגע שאתה מבין בדיוק מה גורם לך לעשות משהו באותו רגע השינוי כבר נעשה !!! לא מספיק לראות את הדברים בצורה שטחית - אני מדבר על הסתכלות פנימית עמוקה

שאלה יפה חומצונת...

לדעתי החלק הקשה הוא להגיע אל האמת הפנימית שלךָ.... ברגע שאתה יודע מהי.... אתה כבר מוכן לשינוי...

itsikd

New member
לא מדויק

תוך כדי התהליך של הגעה אל האמת אנחנו מתחילים להשתנות הדברים משולבים אחד בשני כל דבר שאתה מגלה על עצמך משנה אותך גם אם אתה לא שם לב וכשאר מגיעים לעומק של הדבר כבר אין צורך לחשוב מה בדיוק לעשות כדי להשתנות - כי השינוי כבר נעשה - אתה כבר בן אדם אחר ההבנה היא השינוי !!

יופיאל

New member
שתי רמות של הבנה

יש הבנה בראש ויש הבנה שנספגת בכל ישותך. הרבה פעמים אנחנו מגיעים למצב שהבנו בראש את השינוי שצריך לעשות , אך ההבנה הזאת עדיין לא נהפכה לחלק מאיתנו , היא עדיין רק במצב תיאורתי. כשההבנה הזאת נספגת בתוכך , היא כבר חלק ממך ואז בעצם כבר נעשה השינוי.. בעצם דיברנו על אותו הדבר רק במילים אחרות.. הרבה יותר קשה להגיע מההבנה שבראש להבנה האמיתית... באור ואהבה , יופיאל המלאך

itsikd

New member
המטרה היא ההבנה האמיתית

לדעת שאתה בן אדם עצבני זאת הבנה שיטחית שלא נחשבת למודעות פנימית (דוגמא פשוטה - אותו הדבר לכל תכונה שהיא טובה או רעה) להבין בדיוק מה מניע אותך להיות עצבני עד עמקי נשמתך - זאת מודעות פנימית אמיתית ברור מאליו שלמודעות פנימית עמוקה קשה להגיע הדרך קשה ורצופה מכשולים והטעיות אולם הדרך לבדוק אם אתה בדרך היא לראות האם אתה משתנה תוך כדי ההליכה בדרך וכאן הקשר בין ההבנה לשינוי

עננים.

New member
החיים הם ניסוי וטעיה

מיום שנולדנו אנו בוחנים את העולם בתוך ניסוי וטעיה, היצר שלנו לחוות את הכל הוא יצר מושרש ומולד. כמה פעמים עשינו דברים שמראש אנו יודעים כי הם לא טובים? ובנושא של להבין את עצמנו או לשנות את עצמנו. כל הבנה שהוטמעה והפכה לחלק בלתי ניפרד וכולל של האדם, רק אז היא עברה טרנפורמציה של שינוי. לדוגמא: לימוד שפה, קריאה וכתיבה. ולגבי הקושי (מה יותר קשה) לדעתי היישום, להפוך את ההבנה לחלק מושרש בעצמנו הוא הקשה. עננים

itsikd

New member
אתה מסכים איתי אבל במילים שונות

הישום הוא להפוך את ההבנה לחלק מושרש מאיתנו ואני אומר שהפיכת ההבנה למשהו מושרש היא חלק מתהליך ההבנה שני הדברים כרוכים אחד בשני ללא יכולת להפריד כל הזמן ללמוד ולשנות את עצמך התהליך לא נפסק אף פעם רק שעם הזמן הוא הופך להיות קל יותר כי ברגע שהגעת לעומק יותר קל להמשיך להיות מחובר

אבל, כשאתה מגיע למודעות מלאה

אתה מגלה בך דברים שאתה לא אוהב, או היית רוצה לשנות, ועל השינוי הזה אני מדברת. על השינוי שאתה רוצה לעשות בתוכך בעקבות הגילוי, בעקבות ההבנה המלאה (לגבי עצמך) שהגעת אליה.

להגיע לשורש....

ברגע שנצליח להבין את עצמנו, אז גם נדע שאנחנו לא ניתנים לשינוי. אנחנו לומדים לעקוף את המכשול, לצבוע אותו בצבעים אחרים, להלביש אותו בבגדים אופנתיים, לבשם אותו, לקרוא לו בשמות מתוקים, להוסיף סביבו שלל תבלינים....אך עמוק, עמוק אנחנו יודעים....הוא שם. בינתיים, אנחנו מחפשים, מתקרבים, נוגעים לא נוגעים.....לפעמים אפילו בטוחים שאנחנו מבינים, מתאמצים ומשנים....אבל, לא ממש מבינים...ושוב מחפשים... ההבנה נועדה לדעת את עצמנו בשורש. ואיך מהשורש צמחו להם הענפים והעלים שהפכו למהותנו. ואיך זה שיום אחד אנחנו רוצים לנסר מעלינו מספר ענפים אשר, בגלל שלא הגיעו מספיק מים לצמרת העץ, הפכו למיותרים ולא רצויים בעיניינו...

לגעת בכאב

לא ניתנים לשינוי... אוי, המשפט הזה פילח את הלב כמו חץ. כואב. לא יודעת למה. האם מהות התהליך הוא, בעצם, לקבל את עצמינו?! לגלות מי אנחנו באמת וללמוד לחיות עם זה?! לעמוד באומץ מול העולם ולומר קבל עם ועידה: כן, זאת אני - Whether you like it or not ??? אז למה זה כואב ? למה זה לא פשוט ? למה התהליך הזה, של לגלות מה טוב לי באמת כל כך קשה ? בעצם... תוך כדי העלאת השאלות הללו... כבר מתחילות להסתמן לי תשובות...

למעלה