מה יותר עדיף?

• פותח הנושא ym82
  • פורסם בתאריך

ym82

New member
מה יותר עדיף?

חצי מדינה ממליצה לי על בית-צבי כאשר החצי השני אומר "ניסן נתיב"... חברים, מה אתם ממליצים? מצד אחד אני בא מרקע של שירה אז בית צבי הוא מצויין. אבל מצד שני, בית צבי הוא לא מה שהיה פעם... מכה לתשובות ותודה רבה מראש...

ym82

New member
תיקון טעות כתיב

מכה= מחכה...
מה לעשות, טעויות קורות לפעמים

N i c o l e

New member
אני חושבת ששניהם בתי ספר מצויינים

אם אתה בא מרקע של שירה אז אני יותר ממליצה על בית צבי כי עובדים שם טוב על פיתוח הקול לפי מה שהבנתי...גם אני רוצה ללכת לשם..אבל זה עוד הרבה זמן.... אני לא חושבת שזה נכון שבית צבי כבר לא מה שהיה פעם...ההצגות שלהן מדהימות לדעתי...וגם מישהו שלמד שם אמר לי שזה מעולה שם...אני יותר ממליצה לך ללכת לשם...

tommy walker

New member
כמה הסברים ותשובות

בערך לפני חודש וחצי מישהי כתבה כאן הודעה בנושא בי"ס למשחק , ואני עניתי לה... אז עכשיו כשזה שוב רלוונטי הנה תזכורת , ואולי זה יעזור לך להחליט.... --------------------------------------------------------------------- אני רואה שאתם לא מבינים גדולים מאת: מותק1982ו 08/05/03 | 04:13 ובכל מה שקשור לתיאטרון, ולא למטרת העלבה - גם מנהלי הפורום לא מומחים גדולים. אז רק כמה הבהרות, אחרי שעברתי פה על חלק מההודעות: בית צבי וניסן נתיב, אינם, ואני מדגישה - אינם, בתי הספר הטובים ביותר, הם פשוט המ ו כ ר י ם ביותר, מהסיבה הפשוטה שהם הכי ותיקים. מעבר אליהם, יש גם את יורם לוינשטיין המצויין, אוניברסיטת ת"א שיש להם מגמה לא רעה בכלל והרבה חבר'ה צעירים יצאו ממנה לאחרונה ויש את סמינר הקיצובים, שרק לשם ההבהרה - הוא בית ספר מעולה למשחק, בעל מורים מהשורה הראשונה ותוכנית לימודים עשירה ומגוונת שמנפיקה שחקנים מצויינים. ואני גם רוצה להבהיר דבר נוסף - אני לא תלמידה או בוגרת של אף אחד מהמקומות הנ"ל, אני חלק מהעולם הזה ואומרת הכל מידע אישי ומהיכרות עם תלמידים ומורים בכל בתי הספר. למי שמעוניין לחוות לימודים אחרים אגב, יש גם את סופי מוסקוביץ', למרות שמומלץ לחכות קצת עד שהיא תתחיל לקבל השקעות מגורמים זרים, כי כרגע בית הספר שלה הוא דל אמצעים למדי משום שהוא מאוד חדש. אני מבקשת מכם, אם אתם מתיימרים להיות פורום לאוהבי תיאטרון, לכל הפחות שמנהליו ידעו על מה הם מדברים ולא ישרישו עמוק יותר את השמועות השיקריות שרצות בלאו הכי בין כל המי ומי שאינם בתוך העולם הזה, ורק שואפים לחדור אליו. סופ"ש נעים לכולם. -------------------------------- בהודעה הבאה , התשובה שלי!

tommy walker

New member
כמה הסברים ותשובות-המשך

התשובה שלי למכתב שציטטתי קודם : ---------------------------------------------------------------- ואני בטוח שאת מבינה גדולה.... :) מאת: tommy walkerו 08/05/03 | 04:50 קודם כל , בתחום האומנות והתאטרון אין דבר כזה "טוב" או "רע" מעצם העובדה שאלה הגדרות סובייקטיביות. תלכי לאדם חרדי והוא יגיד לך ש "טוב" זה להתפלל כל יום ו "רע" זה לחלל את השבת ואני חושב שיש הרבה שלא חושבים אותו דבר. אז תאטרון זה לא מתמטיקה ואין נכון או לא נכון מבחינה עובדתית, אלא זה כל אדם לפי טעמו, לפי האופי שלו וכו'. לכן, כמעט על כל הצגה יהיו כאלה שיגידו שהיא טובה ויהיו כאלה שיגידו שהיא רעה , ומה שהופך הצגה למצליחה יותר או פחות היא כמות האנשים שאומרים שההצגה היא טובה או רעה. במקרה של בית צבי וניסן נתיב , אז פשוט כמות האנשים שחושבים שהם בתי ספר יותר טובים היא יותר גדולה ולכן הם נחשבים לבתי ספר יותר טובים , אבל זה לא אומר שזה תורה מסיני ושכולם אמורים לחשוב ככה!!! אין מה לעשות , ככה זה בתחומי האומנות! וכדאי שתתרגלי לזה.... יש באמת מספר מסוים של בתי ספר למשחק בארץ כשכל אחד מהם מלמד בשיטות אחרות ובדרכים אחרות ומורים אחרים. ולכן כל אחד מחליט - לפי האופי שלו,לפי ההעדפות שלו,לפי הטעם שלו - איזה בי"ס הוא יותר לרוחו ואז הוא בוחר ללמוד שם. לכן לדעתי כל העיסוק ב "מי יותר טוב?" הוא לא רלוונטי. בדיוק כמו העיסוק ב "מי שחקן יותר טוב?" כי בדיוק מאותן סיבות שציינתי קודם גם אי אפשר שכולם יסכימו פה אחד ששחקן אחד הוא יותר טוב מאחר. ולכן פשוט לוקחים אנשים מסוימים שהם בוחרים את השחקנים המועדפים עליהם ומעניקים להם פרסים. אבל זה לא אומר שכל אדם ואדם חייב להסכים איתם. זה הכול! שלום. -------------------------------------------------------------------- מקווה שזה עזר קצת. ביי בינתיים.

artact

New member
tommy walker -בעניין סופי מוסקוביץ'

נכון שביה"ס יחסית חדש מתחיל שנה חמישית, אבל לכנותו דל תקציב????? כמה עובדות: א: הקף הלימודים בשנה א- 42 שעות שבועיות, בשנה ב- כ50 שעות שבועיות, בשנה ג- לומדים 12 חודשי לימוד מלאים. ב. בשנה ב- מעלים 4 הפקות, בשנה ג- מעלים 5 ג. בביה"ס מלמדים 14 מורים ועוד 4 במאים, השנה עוד יגדל מספר במאים, וזאת בהתחשב בעובדה שמתקבלים לביה"ס רק 15 תלמידים לשנה א-לכל תלמיד מורה. ד. השנה 2003/04 יביימו בביה"ס במאים מחו"ל. ה. להבדיל מכמה בתי ספר אחרים הזרוקים באיזורי תעשיה, ביה"ס סופי מוסקוביץ' ממוקם במרכז ת"א. המלצתי ולא למטרת העלבה- לכל מישכותב ממליץ או מביעה את דעתו, הנא תבדקו קודם את העובדות לאשורן פבל.

artact

New member
נ.ב. בעניין המורים במוסקוביץ'

נכון לעכשוו מלמדים במסגרת ביה"ס מיטב המורים, ובנוסף לכך ביה"ס מופצץ בפניות של מורים מבתי ספר אחרים, שמתים ללמד בו: מורים ובמאים מבית צבי, סמינר, אוניברסיטת ת"א ומבתי ספר אחרים, ואני מדבר על מורים בעלי שם. תשאלו למה? כי הם אנשי המקצוע ומבינים הטיב מזה "טוב" ומזה "רע" בתיאטרון!!!!!!!!! בכל אופן אני מנצל הזדמנות זו להזמין את כל הגולשים של הפורום להצגה "חתונת הדמים" שתתקיים בתאריכים הבאים: 28/6/03. בשעה 20:30. 2/7/03 בשעה 20:30. 4/7/03 בשעה 21:00. 12/7/03 בשעה 20:30. עלות הכרטיס 40 ש"ח לאנשי הפורום 20 ש"ח בלבד. לפרטים טל' 6296212-03.

tommy walker

New member
מממ ובכן.....

לגבי בדיקת העובדות לאישורן לפני שכותבים משהו.... אז לך אני הייתי מציע לקרוא את הדברים כמו שצריך לפני שמגיבים. כי אם היית עושה את זה בוודאי היית שם לב שלא אני כתבתי את זה אלא זה ציטוט של מישהי שרשמה הודעה ואח"כ אני עניתי לה. את כל זה כתבתי שם באופן ברור וגם לפני ההודעה של הבחורה כתוב באופן ברור השם שלה. ככה שאת הטענות תפנה אליה ולא אליי. בתודה מראש, יובל. נ.ב. ואגב, לי אישית אין שום דבר נגד ביה"ס שלכם. להיפך! אחד החברים היותר טובים שלי מביים שם ככה שאני קצת מעורה במה שהולך שם. בל מקרה בהצלחה , וביי בינתיים.

MoonLady

New member
שמעתי ש...

זאת הצגה ממש טובה, והייתי רוצה ללכת לשם. רק איך יודעים מי חבר הפורום ומי לא? מה, יש סיסמה שמוסרים בטלפון או משהו?..

artact

New member
כן יש סיסמה-אמנויות הבמה!!!!!!!!!!!

ו...............................................אתם בפנים

actress

New member
כל 1 ורמתו הוא מה גם שהם שונים....

כי בית צבי פתאום נהיתה שם סטיגמה של קבלת דוגמנים או יש כאלה שהתקבלו ללא מבחנים ואני בהתחלה רציתי ללכת ללמוד שם אבל פתאום אני רואה מי מתקבל לשם ולפי מה שהבנתי לינור אברג'יל אקס מיס עולם ומלכת יופי למדה שם והתברר שמימנו לה את הלימודים בתמורה לפרסום או למשל סנדי בר שהיא דוגמנית זוטרה בכלל עניין הדוגמנים שפתאום החליטו לקדם את עצמם כדי ללמוד משחק ממש מזעזע, תנו לשחקנים ללמוד את מה שהם יודעים ועושים הכי טוב ואתם תמשיכו לעשות פוזות. ולגבי ניסן נתיב אז מתוך 100 איש הבנתי שיורדים 40 ואז מתקבלים רק 15 ורוב הסיכויים להתקבל לשם גבוהיים אבל המבחנים שם קשים לאללה. אני נותרתי עכשיו מכל הבחירות אם הרצון ללמוד אצל יורם לוינשטין אבל מי יודע הכל עוד פתוח ואולי אני אלך בלי כי כיום מי שלומד בביה"ס למשחק לא בטוח מתקבל לכל מיני מקומות.

למעלה