מה יותר מזיק

Fade89

New member
וכאן רואים את חילוקי הדעות

אני סבור שמרבית הדברים כאן לא בריאים בייחוד מוצרי חלב שמזיקים לגוף האדם (הורמונים בעיקר) וטונה מפחית (כספית וחומרים משמרים). בנוסף בכתבה שנתת מציינים דגים כמקור ליוד ואומגה 3 דבר שלא הייתי מסתמך עליו (בדגים כמויות יוד יחסית קטנות ולכן מומלץ לצרוך יוד בעיקר מאצות,גם אומגה 3 לא מגיע כי מרבית הדגים אינם דגי מים עמוקים כך שמומלץ לצרוך אומגה 3 מתוסף [וטבעוני יקחו תוסף dha טבעוני].

דורית 407

New member
הנחה שגויה ?

אם אוכלים במידה הנכונה, כל הדברים הללו בריאים. מדוע את רוצה דירוג לפי נזק... מי אממר שיש נזק, אלה אכלים בריאים ** דווקא על שניצל טבעול, לא קראתי שזה בריא, אז על זה תבררי. למיטב ידיעתי, מדובר על סויה שעברה תהליכים מורכבים, ולא ממש ברור לי מה הקשר בינה לבין הסויה מקורית וגם יש לטבעול מספר סוגים של שניצלים. אם כן, זה דווקא הפרט החשוד יותר, לדעתי.

iced tea

New member
המ

אולי אני טועה לגבי המזיק, זו רק הנחה
מנסה לעשות אלימינציה מי אשם בבעיות במערכת עיכול שיש לי. (אולי זה לא קשור לאף אחד מהם)

Gidi Shemer

New member
הצעה פרקטית

קודם כל שלום, זכור לי שכבר כתבת על התזונה שלך, אבל אני מודה שאני לא זוכר את הפרטים. ההצעה הפרקטית שלי היא כזו: בהתייחס לבעיות העכול שלך, תנסי במשך השבועיים הבאים להימנע ל-ח-ל-ו-ט-י-ן מכל מקור של גלוטן: קרי, לחם, פסטה וכל דבר שמצייץ מקמח. אני באמת לא זוכר אם כתבת שאת צורכת קמח או לא, אבל זה הדבר הראשון שהייתי בודק. לא כל מי שרגיש לגלוטן יודע זאת, והיכרתי אנשים שלאחר שנים ארוכות של סבל הפסיקו צריכת קמח ונדהמו מהאפקט. אותו כנ"ל יהיה נכון גם לחלב, אבל בשלב ראשון הייתי בודק את הרגישות לגלוטן, לא ע"י בדיקת רופא, אלא ע"י ממש הימנעות לפחות לשבועיים. ואם את כבר נמנעת, שוב התנצלותי שלא בדקתי את השרשורים הקודמים.

iced tea

New member
לא נמנעת

מתנפחת בטירוף אחרי כל דבר שעשוי מקמח או חלבי (אפילו אמי (רופאה) המומה מהתגובה, אבל אין לה הסבר, לא התחום שלה). אני בוודאות יודעת שהמנעות ממוצרי קמח+מוצרי חלב עושה לי טוב. אבל היות ואלו מוצרי בסיס "חובה" (איך אפשר בלי?) ואין לי עילה "רפואית" רשמית להמנע, אז ממשיכה לצרוך. פירות, כוסמת, תפו"א, קורנפלקס, חלב סויה, עוף, ביצים, שבולת שועל (נקייה מבושל), אורז לא גורמים לאף תגובה בכלל. כבר היתי נקייה חודש ממוצרי חלב וגם המעטתי במוצרי קמח למשך 3 שבועות והמצב השתפר, ואז חזרתי לצרוך, והצרות חזרו. בדיקת דם לצליאק עשיתי, יצאתי "border line" אז זה לא אומר כלום. אני אנסה! תודה!

Gidi Shemer

New member
המזור לצרותייך

גברת, יש לך מעי דליף (leaky gut) ב- 99%. אני בדרך הכלל הבן אדם הראשון שאומר לא להתעלם מהרופאים, אבל עזבי את בדיקות הצליאק. יש לך ככל הנראה צליאק. כתבתי מה שכתבתי לך למעלה מהיכרות אישית מאד עמוקה עם בחורה שסבלה שנים על שנים מנפיחויות וכאבים ולא אובחנה כצליאקיסטית. כשאת אוכלת קמח (וככל הנראה הדבר נכון גם לגבי מוצרי חלב, אבל זה סיפור קצת אחר), את ממשיכה לטפח דלקת במעי הדק שלך. אם תרצי, אוכל לפרט יותר לגבי מה שאנחנו יודעים (ולא יודעים) לגבי הביולוגיה של צליאק. הנזק הוא נזק לטווח ארוך. הפואנטה פה היא לא לרדת במינון אלא להימנע לגמרי. תיכנסי לפורום צליאק ותתחילי להיכנס לעניינים. אם כמו שאת כותבת הימנעות גורמת לך להרגשה הרבה יותר טובה, את חייבת להימנע לגמרי. הפואנטה היא שצריכת גלוטן כרגע משפיעה לא רק על התגובה לגלוטן, אלא על העיכול בכללי. ככל הנראה את צריכה שינוי מסיבי בתזונה. ייתכן וכיום אלו נראים לך מוצרי בסיס שאי אפשר בלעדיהם. אני אצטט לך את אותה בחורה שהזכרתי קודם: לאחר לא מעט זמן של בניית תזונה אלטרנטיבית, היא אמרה שצליאק היה הדבר הכי טוב שקרה לה ברמה התזונתית.

iced tea

New member
זה יתכן

שיהיה דבר כזה אם בדיקת דם לא מראה את זה? (אני בת 23, לא גברת:)) איך מגלים מעי דליף? יש לציין שב3 שנים אחרונות אני בתת משקל, ולא עולה מצריכת קל' גבוה (היתי שנה וחצי אצל דיאטנית, עם תיעוד יומן אכילה), ומסת שריר נמוכה וברזל נמוך. ו3 שנים של עצירות כרונית שסיבים ושתייה לא עוזר (כאשר לפני אותן 3 שנים, הייתה נטייה הפוכה לגמרי). גם אם תהיה הטבה מהמנעות, אני רוצה דרך שגם רופא יראה\ידע את זה. אחרת אפשר לטעון שזה סתם תירוץ, דמיון, המצאה. יש לך מושג אם יש דרך כזו? קראתי בפורום צליאק, חלק כתבו שם שלא אבחנו אצלם בבדיקת דם, אבל עשו ביופסיה ואז ראו. אבל לביופסיה רופא יפנה רק במידה ובדיקת דם חיובית, ושלי לא. אני מוכנה לעשות הכל, לשלם כמה שצריך, לאכול רק מה שיגידו לי שמותר, רק למצוא כבר פתרון, כי אי אפשר לחיות ככה..

Gidi Shemer

New member
לא יודע אם יראו בביופסיה, אבל

לא מבין למה את צריכה את הגושפנקה. הנה הנתונים: 1. קמח עושה לך רע מאד. 2. הימנעות מקמח (וגלוטן בכלל) עושה לך טוב. 3. קמח, או גלוטן אינו חיוני מבחינה תזונתית. על זה אני חושב שכל האסכולות מסכימות. יש יגידו קמח רע ויש יגידו לא רע, או אפילו טוב, אבל הוא לבטח לא חיוני. קחי את שלשת הנתונים הנ"ל ותסבירי לי איפה ההתלבטות פה.

iced tea

New member
פשוט

מוצרי קמח נחשבים כתורמים לעלייה במשקל, וגם מוצרי בסיס בתזונה, ברמה של 50-70% מתפריט. כאשר מישהי רזה בוחרת להמנע מאלו, כדאי מאוד שתהיה לה סיבה טובה לכך, אחרת זה נתפס כאקט של "המנעות" מאוכל, או שימור מצב רזה במקום לפעול נגדו. זה יכול להתפס כאקט של דיאטה, כאשר זה לא בקטע כזה. אין לי בעיה לאכול טחינה ואגוזים וקורנפלקס תירס ותחליפי לחם ללא גלוטן שנחשבים פחות משביעים ויותר עשירים בקלוריות. אין לי בעיה לצרוך פחמימות, למעשה זה מקור האנרגיה העיקרי שלי מן הסתם ועיקר התפריט. לך תסביר למשפחה\חברים למה אתה לא אוכל לחם או לחמניה או פיתה, בלי שזה יגרור תגובות "נו בטח שאתה רזה אם לא אוכל גם את זה וגם מוצרי חלב". גם כשהיתי טבעונית ישר קישרו את זה והאשימו כגורם למראה. אבל כל החיים היתי ככה לא משנה מה אכלתי.

Gidi Shemer

New member
מה שאת כותבת כאן הוא בעייתי

ולא בגלל תזונה. "לך תסביר למשפחה ולחברים" הוא לא שיקול בטיפול בעצמך. אני מסכים איתך שחשוב לעלות במשקל, אבל זה שמוצרי קמח "נחשבים" וזה שהם "מהווים 50-70 אחוז בתפריט" הוא שיקול רע לקבלת החלטות. אני אמנם לא מכיר את כל ההיסטוריה התזונתית שלך, אבל ממה שאת כותבת פה את יכולה לעשות shift מאד משמעותי מניצול פחמימות ללניצול שומן כאנרגיה. את אוכלת למשל ביצים? זהו פורום לתזונה צמחונית, אז אמנע מלהמליץ על מקורות של בשר או דג, אבל כרגע את משתמשת באלטרנטיבה הרעה ביותר (קמח). אני אומר את זה לא כהשערה, אלא בהתאם למה שאת כתבת. אני רק שיערתי בהתחלה. את כתבת שאת ניסוי ההימנעות כבר עשית והוא עובד!! אבל יותר חשוב מהכל, זה שקשה למשפחה אז קשה למשפחה. מאד מאד חשוב לא להיכנס לבעיית משקל נמוך מדי, שלא תביני אותי לא נכון. אבל, אם את כותבת שאת מוצאת את התחליפים, תשתמשי בהם.

iced tea

New member
צודק

אולי אם יהיו לי תחליפים, ויראו שאני עולה במשקל בתפריט ללא מוצרי חלב\מוצרי קמח, לא יהיה מה לומר או סיבה להטיף לי. כי המשקל, קשור ישירות לצריכה גבוהה של מזונות שרגישה אליהם...ברגע שהם יורדים מהתפריט ויש תחליפים, באמת שפתאום אין פעילות מעיים הופכת סדירה ועולה במשקל. ביצים אוכלת כל יום: 2-3 (2 שלמות תמיד). אני לא צמחונית כבר...למרות שכתבתי פה, מחפשת אשמה בעוף\דג בבעיות שלי (צורכת לעיתים רחוקות מאוד). מאוד אוהבת מקורות שומן (אולי זה קשור למצב פיזי?) כמו אבוקדו, אגוזים וכו'. לאכול שומן גורם לתחושה נעימה ומספקת, יותר מסוכר.גם חלמון. אבל ממה שהבנתי אסור לצרוך יותר 25-30% או פי 0.8 ממשקל גוף, לפי חישוב כזה יוצא יחסית מעט קל' משומנים. אז ניסיתי לצרוך הרבה פחמימות, קרקרים לחם פיתה, ואני מתנפחת מפרוסת לחם אחת. אורז\תפו"א\קורנפלקס לא מנפח בכלל. גם שבולת שועל לא בעייתית. מעניין אותי למה גורם מצב של אחוזי שומן נמוך מידי, חוץ מיובש בעור והורמונלית. לוקחת 1-2 כמוסות אומגה3. אני אמשיך לעשות ניסוי וטעייה. מוצרי חלב בטוח צריך להוריד לא? אז נשאר לבדוק שבועיים עם קמחים ושבועיים בלי.

הימנעות או לא הימנעות

תקשיבי אם אוכל מסוים עושה לך לא טוב ואת כופה על עצמך לאכול אותו הרי שאת הולכת נגד השפה שמדבר גופך (קשיי עיכול וכד'..). אני לא יודעת מאיפה שאבת את המידע שקמחים גורמים לעליה במשקל, אבל זו הנחת יסוד מוטעית. עליה במשקל לא קשורה רק לסוג האוכל אלא לכמויות שאוכלים ממנו. במדע התזונה אי אפשר לצאת עם אמירות כל כך שרירותיות, מה שטוב לאחד יכול להית רע מאוד לאחר. אני נמנעת מקמח לבן אז זה אומר שאני בדיאטה(?) עצתי הטובה (כפי שציעו לך קודמי), ללכת לשלול אלרגיה למזון או אי סבילות (שונה מאוד מאלרגיה- לא רואים את זה בבדיקות דם), התייעצי עם איש מקצוע מתחום התזונה (דיאטן, נטורופת וכד') לגבי מעי דליף, אי אפשר לאבחן זאת על ידי "דו שיח" אינטרנטי (ויסלח לי זה שאיבחן). לגבי הסביבה, טיפול אצל איש מקצוע יכול לעזור גם בתחום זה אם את מתקשה להסביר או לשמור על גבולות והחלטותיך. הכי חשוב, ללא קשר למשקלך שתרגישי טוב- שהסבל יפסק. רק בריאות שירי

Fade89

New member
אם את בסדר עם אנגלית

http://jacknorrisrd.com/?p=707 תסמונת המעי הדליף שגידי מדבר עליה היא רעיון חדש יחסית ואין עליו הרבה תיעוד מדעי,האפשרות הכי טובה שלך הוא לנסות את זה.

למעלה