מה יותר מזיק

iced tea

New member
מה יותר מזיק

לבריאות מבחינת דירוג ברשימה הבאה: (בלי קשר למוסר) עוף בתנור\מבושל, דג סלמון, דג אמנון, ביצים, דג אמנון, טונה מפחית, שניצל טבעול, מוצרי חלב (יוגורט, קוטג', גבינות קשות) מחפשת מידע אילו מקורות חלבון מהחי יותר מזיקים והדירוג שלהם. אם קיים בכלל דירוג שכזה

iced tea

New member
בכללי

מה מזיק יותר לבריאות ולגוף.. לא הבנתי הקשר של הלינק, זה סה"כ מפרט כמויות חלבון בכל מזון. אותי מעניין דירוג מה יותר מזיק, ולא עיסוק בכמות.

Fade89

New member
זה לא משהו חד משמעי

אני אדרג לפי הדברים שאני קראתי עד כה: 1.מוצרי חלב (גם דיאטות פרו בשר כמו פליאו או פרימל בלו פרינט נגד מוצרי חלב). 2.טונה מפחית. 3.שניצל טבעול. 4.אמנון. 5.סלמון. 6.עוף. 7.ביצים. יש דירוגים אבל כל אחד חושב אחרת וקשה להגיע להסכמה כללית ולא נראה לי שכאן יתנו לך תשובה מספקת.

iced tea

New member
האמת

שהכי חשוב לי לדעת ברשימת החלבונים, מי הכי מזיק למערכת העיכול\מעט פעילות מעיים ומי הכי פחות יחסית..

Fade89

New member
חלב נחשב קשה מאוד לעיכול

וגם בשר ודגים,ביצים יחסית נטרליות. אני מדבר בתור מישהו עם מעי רגיז ועיקר הנסיון שלי הוא אישי.

iced tea

New member
מהנסיון

שלי.: בשר בקר לא אגע גם אם ישלמו לי! מוצרי חלב גורם לנפיחות וכאבי בטן, אבל זה עובר. יוגורט יותר קל לעיכול בתחושה מאשר כל בשר דג\עוף קשה לעיכול. באופן מפתיע, דג יותר קשה מעוף אצלי. בכללי, כל סוג של חייה מגעיל אותי.. ביצים לא גורמות לי שום בעיות בכלל, גם לא חלב סויה.

Fade89

New member
יוגורט

לי הוא היה בסדר עם העיכול אבל היה עדיף לי בלי,הבעיה העיקרית שלי עם חלב הייתה הליחה שזה גרם לי. חלב סויה לא גורם לי לבעיות עיכול אבל טופו וכו' כן.

Fade89

New member
האמת שגם סויה מעובדת לא קלה לעיכול

טופו למשל יכול לעשות לי בלאגן בבטן אבל אדממה זה סבבה

דירוג

1) דגים באופן כללי- הדברים האלו ידרדרו את הפעילות המוטורית ומזרזרים אלצייהמר וכ'ו במהירות הכי גבוהה בגלל זה הם הכי פחות בריאים . 2) מוצרי חלב - לא רק כמות הרגישות הגבוהה למוצרים ואי סבילות לקטוז אלא גם סרטן השחלות או סרטן הערמונית בעתיד - לא נעים . 3)ביצים - אפשר לצפות לסוכרת עם צריכה גבוהה שלהם ומוות מוקדם . 4) שניצל טבעול - למרות שהוא הכי מעובד הוא גם מכיל באחוזים פחות דברים מסוכנים .

אה שכחתי עוף

עוף הייתי שם במקום השני - לא רק אמינים הטרוציקליים מסרטנים ורמות זיהום גבוהות אלא גם התקפי לב בעתיד.

iced tea

New member
מה

יותר מזיק העוף או מוצרי חלב? לא הבנתי... וחלב סויה לא מזיק? אני קונה חלב סויה ושותה כל יום 1-2 כוסות (לא ראיתי השפעה)

העוף יותר מזיק

ואני לא מכיר שום השפעה בעייתית שנצפתה בצריכת חלב סויה,אז לכי על זה.

iced tea

New member
וואו

אז דג יותר מזיק מעוף? זה מצחיק. תמיד דיאטנים ורופאים ממליצים על דגים כבחירה "הכי בריאה" שיש ומטיפים ליותר. לדעתי גבינות קשות > גבינות רכות > יוגורט. איפה לשים חלב במשוואה?

דג אולי בעולם נקי יהיה יותר בריא

היום לפי מה שאני קורא המצב הזה משתנה ,כל הזיהום מגיע לים ומשם לאנשים ,הסיבה שדגים לדעתי פחות בריאים היא בגלל שההשפעה של כל הזיהום הפונציאלי שיתכן להסתפח אליהם יכול להיות הרבה יותר מיידי והרסנית לדוגמא לנשים בהריון בכלל ההשפעה על הילדים שלהם יכולה להיות הרסנית . אומנם הם מגינים ממחלות לב אבל זה כנראה מהאומגה 3 שאפשר להשיג ממקורות יותר טובים . בקיצור דגים הם יותר "בריאים" כי הם פחות הורגים בדרך כלל הם רק גורמים לכל מיני בעיות כמו אלצהיימר ובעיות מוטוריות ועוד. לא יודע להגיד לך לגבי מוצרי חלב , אף פעם לא טרחתי לחקור אותם באופן נפרד.

iced tea

New member
נראה לי

שעוף (בכל זאת גופה מחוממת) יותר מזיק למערכת עיכול מאשר יוגורט...בתור אחת עם בעיות בעיכול, ובעיות עצירות, יוגורט לא גורם לכך (גבינה קשה כן), ואילו כל דבר שהיה חייה דווקא כן=\ אז נראה לי שדירוג מוצרי חלב לא זהה לכל מוצר כיותר מזיק. ולא בטוחה שטבעול הכי פחות מזיק, לך תדע מה שמו שם, וכמה טיגנו, וכמה שזה מעובד..

marx04

New member
רצוי שתתייעצי עם רופא + תזונאי

שלום לך, העצה הטובה היחידה שאני יכול לתת לך היא להתייעץ עם רופא ועם תזונאי. בברכה, אורי.

marx04

New member
לדעתי נכון לשאול: מה בריא יותר

שלום לך, מרבית המוצרים שפירטת מזינים ובריאים לגוף, ואני חושב שכולם, למעט שניצל הטבעול, ראויים להיכלל בתזונה השוטפת של אדם המעוניין לאכול מזון מזין ובריא. כמובן, הכל שאלה של מינונים ושל שילוב עם מזונות נוספים. הנה הדירוג שלי, מהבריא והעדיף ביותר במקום הראשון, ועד הפחות עדיף ופחות בריא במקום האחרון: דג סלמון טונה מפחית עוף בתנור\מבושל ביצים דג אמנון מוצרי חלב (יוגורט, קוטג', גבינות קשות) שניצל טבעול הנה קישור לכתבה שמדרגת דגים: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2746418,00.html בברכה, אורי.

למעלה