מה יותר מהר ?

natla

New member
מה יותר מהר ?

מכונית פורמולה 1 או אופנוע GP ?
סתם,סתם, הפלתי פצצה קטנה כדי לעורר קצת את חברי הפורום.

rubber duck

New member
בקו ישר או בעיקול ?

או אולי ביחס למסלול שלם ואם כן אז איזה מסלול ? בקיצור שאלה בעייתי אבל טובה
לדעתי בקו ישר אין שום ספק שאופנוע גרנד פרי מאיץ מהר יותר ולדעתי גם בולם מהר יותר לגבי פניות כאן בא לביטוי היתרון הארבע גלגלי עד כמה שידוע לי מדידות שבוצעו ברוב המסלולים מעידות כי אופנוע גרנד פרי איטי יותר ממכונית פורמולה 1 בכמה ? השוואתי בין סוזוקה 2002 - פורמולה 1 זמנים באיזור ה 87 שנות להקפה לבין סוזוקה 2003 - motogp זמנים באיזור ה 127 שניות להקפה כך שכפי שזה נראה מכוניות מהירות יותר בסיכום הדברים שרון

natla

New member
גם וגם.. ../images/Emo8.gif

האמת,לדעתי, תלוי באופי המסלול. ככל שיהיו יותר עיקולים כך זה יהיה לטובת המכוניות ולהיפך לגבי ישורות.

Easy_Rider

New member
בשקלול כללי של כלל המסלולים בסבב:

מכוניות פורמולה 1 מהירות יותר מ moto-gp סוזוקה לשם השוואה: רוסי (2003) - 2:06:838 שיא מסלול - פורמולה 1 (וויליאמס/רנו 1997) 1:38:942 (לאור השינויים שנעשו השנה במסלול כדאי להמתין למרוץ F1 של סוף העונה שיערך ב 12/10/2003 ולהשוות ...)

Super Max

New member
מכונית F1 מהירה יותר בהכל

תאוצות בלימות פניות ייתכן שלאופנועי GP יהיה יתרון בשיקיינים איטיים להחריד (השיקיין האחרון בסוזוקה, חלק מהשיקיינים במונזה והוקנהיים הישן וכד'). בשאר האלמנטים במסלול - מכונית F1 לוקחת בלי להתאמץ. Super Max

theshark

New member
רבי איזה נתונים?

מכונית פורמולה 1 יש כ- 900 כ"ס ושוקלת כ-500 ק"ג.(אם אני זוכר נכון). בעוד שלאופנוע GP יש כ- 200 כ"ס (האופטימים יגידו 220) ושוקל כ-145 ק"ג. תעשה את החשבון ותגלה שלמכונית פורמולה 1 יש יחס הספק משקל עדיף על אופנוע GP. תוסיף לזה אוירודנמיות עדיפה, מרכז כובד נמוך... בקיצור החשבון די פשוט.

כRובי

New member
אתה מכוון לא נכון כריש..

הסיבה מס' 1 שמכונית פורמולה תקיף מסלול בזמן נמוך יותר נובעת , קודם כל, מהעובדה שיש לה 4 גלגלים. נכון שיש את עניין הכח,מרכז הכובד וכו' , אבל 4 גלגלים זו הסיבה העיקרית ביותר לכך שתהיה לה מהירות פנייה גבוהה יותר, משמעותית, מדו גלגלי.

theshark

New member
גם נכון אבל עם היא היתה בגובה

של משאית... יש מספר סיבות למה מכונית פורמולה מהירה יותר וחלקן מניתי. ד"א קח כל מכונית "ספורט" חוקית לכביש ותשווה מול אופנוע ליטר ספורטיבי האופנוע לוקח. תגיד יש סיכוי להפגש בכניסה לירושלים מחר בבוקר?

לא באתי לרגע לפקפק בעליונות הF1

במסלול לעומת הGP. סתם עינינו אותי נתונים... 0-400 זמני בלימה וכאלה...

למעלה