מה יותר חשוב...

מה יותר חשוב...

אוף.. עד שסוף סוף הייתי "סגורה" על משהו, פתאום באו ההתלבטויות. באזור שלנו יש 2 בתי ספר יסודיים. אנחנו שייכים לבי"ס א', אבל אם אאבק מול העירייה אוכל לרשום לבי"ס ב'. על פי השמועות... בבית ספר א' יש מורים טובים יותר, אך האוכלוסיה "פחות טובה", קרוב יותר לביתנו. בית ספר ב' מרוחק יותר (עד כיתה ו' כנראה שאצטרך להסיע אותו), אך האוכלוסיה "טובה יותר" וכמה הורים מהגן שוקלים לרשום לשם. אז מה יותר חשוב?? האם כל כך חשוב החברה מהגן שעולה לכיתה א'? כי לי זה נראה חשוב מאוד, למרות שביומיים רוכשים חברים חדשים.. בבקשה האירו את עיניי

חני ב

New member
האם הילד שלך חברותי

או קשה לו להכיר חברים חדשים? בכל מקרה, מהניסיון שלי, ילדים רוכשים מהר מאד חברים חדשים. הבעיה לדעתי היא ההסעות ואיפה יגורו חבריו "החדשים", האם כל 6 השנים תצטרכי להיות הנהגת שלו.

תודה חני

הוא מאוד חברותי, לכן מהבחינה הזו לא תהייה לו בעיה. לגבי ההסעות, את צודקת. ויש לי כמה שאלות נוספות - מאיזה כיתה הולכים לבד לבית הספר למרות שיש כביש סואן בדרך? מאיזה כיתה הולכים (ברגל) לבד לחברים, חוצים כבישים וכו'... באמת מגיל 9 כמו שמפרסמים ?? אשמח לתגובות נוספות

חני ב

New member
אם את שואלת אותי

אפילו אחרי גיל 9. אני אמנם רואה תלמידים כבר מכתה א' הולכים לבד וחוצים כבישים - חבל מאד.

אלינקה

New member
ילדי נוסע בהסעות

רוב החברים הם רחוקים מבית הספר אפשר לסוע בהסעה לחבר (אם יש מקום ולהודיע לרכזת ההסעות) חזרה באים לקחת אין ספונטניות

זואי11

New member
אין מצב שאתן לבנותיי לחצות כביש לפני גיל 9

אצלנו בביה"ס יש מספר ילדים שהולכים הבייתה לבד. למרות שהם צריכים לחצות רק כביש קטן יחסית, יצא לי כבר כמה פעמים למנוע מילדים לקפוץ לכביש כשמגיע רכב. אם בעקבות כדור שהתגלגל, ואם בעקבות חבר שראו בצד השני של הכביש. כנראה ששיקול הדעת שלהם בגיל הזה אינו מאפשר להם לאמוד נכון את הסכנה, לפחות של רובם. למזלנו שומר של ביה"ס הוא אדם חביב ביותר, וגם הוא מונע לא פעם מהקטנים לקפוץ לכביש..

טלטוש

New member
הייתי הולכת לאן שהחברים הולכים

השנה לא עשיתי את זה עם הבן שלי והכניסה לגן היתה קשה, קשה מאוד. הבת שלי הלכה לבית ספר עם החברות שלה, והן עזרו לה להעביר את הימים הראשונים הקשים לכולם בבית הספר.

למדתי השנה, כנגד כל הציפיות, וביחד עם כל

החששות, שחברים זה לא הדבר הכי חשוב בתחילת כיתה א'. כזכור, בתי עברה לכיתה א' בלי להכיר אף אחד, ממסגרת שונה לחלוטין (הגן הדמוקרטי). היא ילדה חברותית שלוקח לה זמן להפתח, ולמרבה ההפתעה, היא רכשה חברים וחברות חדשים במהירות מדהימה. כך שברור שיותר קל עם חברים, אך זה לא חייב להיות השיקול המרכזי... (וסליחה שלקח לי כל כך הרבה זמן להגיב
)

למעלה