מה יהייה........

deep wish

New member
מה יהייה........

יצא לי לשוטט רבות באתר התנועה הקיבוצית בימים האחרונים. אני רוצה לשלוח טופס בקשות(עריכת נתונים במאגר מועמדים לשנת שירות)ולהתחיל עם התהליך הזה כבר! אבל אני מאוד לא החלטית. והזמן שלי אוזל *חשבתי על האפשרות של הדרכה בניצנה או קק"ל אבל וויתרתי עליה (אני אוהבת אנשים ועמידה מול קהל אבל הדרכה מהסוג הזה קצת גדולה עליי)---->איקס X חקרתי לעומק בכל מקום התנדבות על-אופן ההתנדבות,אזור המגורים,ועוד.... אני רק זקוקה להמלצות של 2-3 מקומות ספציפיים מועדפים. אלו האפשרויות שאני שוקלת: *קיבוצים* *גרעין יוצר-שדה בוקר *קיבוץ סמר *קיבוץ כרם שלום *קיבוץ לוטן *מכינות קדם צבאיות* (מודעת לתשלום וטווח המחירים) *המדרשה הקדם צבאית למנהיגות חברתית *מנשרים קלו *נחשון *והנגב אלו הבחירות שלי עכשיו אני צריכה לצמצם את הרשימה אודה לכם מאוד אם תכוונו אותי למקומות הנכונים (משמע איכותיים) [:
יובל

deep wish

New member
זה סוג של הקפצה או הקדמה לתגובה הבאה?

לא משנה... בכל אופן...הגעתי להחלטה סופית (כמעט)--->מכינת הנגב. למה דווקא שם? לא יודעת .כנראה בגלל המקום.
ההתלבטות העיקרית שלי עכשיו היא בעניין הכסף. למיטב ידיעתי מדובר ב-500-900 שקל בחודש(לא מעט)...עוד לא דיברתי איתם וביררתי את העניין...אבל אני יודעת שהמחיר החודשי נע בין הסכומים האלו. אני מעבירה את שנת התיכון האחרונה שלי בתיכון פרטי-מה שמאוד מקשה על ההורים שלי מבחינה כלכלית.(בתוספת ההוצאות הכספיות על הצופים) כרגע אני עובדת בגן ארועים בערבים כדי להקל עליהם מהבחינה הזו שאני משלמת על עצמי את כל ה"ביזבוזים הפרטיים"(שזה כסף,סיגריות,בילויים וכו'...) אבל בכל זאת אני לא יודעת עד כמה יש לי את הזכות לשתף את ההורים שלי בסכום כזה אחרי שנה כ"כ עמוסה. חשבתי להתחיל לחסוך כסף בשביל המכינה הזו ובמקביל לוותר על המותרות שלי. השאלה היא-למה לחסוך כשאני יכולה להעביר את השנה הזו בסבבה גם במקום התנדבותי שהוא ללא למידה ולא בתשלום? עד כמה מכינת קד"צ שונה מהתנדבות בקיבוץ? עד כמה שנה במכינה קדם צבאית תשפיע עליי לעומת התנדבות בכל מקום אחר? אשמח לקבל תשובות תודה

נמש164

New member
אפשר להוסיף שאלה?../images/Emo9.gif

מה זה בעצם מכינות? אפשר קצת הסברים, מה עושים, איפה יש וכו'.

נמש164

New member
תודה, עלו לי כמה שאלות,../images/Emo9.gif

המכינות הם לדתיים בעיקר? כתוב שלומדים, מה בעצם לומדים? השלמת בגרויות? לימודים רחבים יותר? עבודה עם הקהילה, בקיבוצים? עם אוכלוסיות? בקשר לגיוס, הם מכוונים לאן להתגייס? ואם יש מקום ספציפי שאליו אני רוצה לכוון הם עוזרים להתקבל לשם? ואם יש עוד מידע חיוני אני אשמח לקבל

למעלה