מה יהיה ?

Bajoran Preist

New member
מה יהיה ?

בבחירות הללו הצבעתי בשני פתקים. איך? ההורים שלי החליטו להעניק לי את הקולות שלהם ולהצביע למי שאני ארצה(ובכך נחסכו עוד שני קולות לשינוי). אני תומך במפלגת העבודה בדרך כלל, אבל עוד מאז הפריימריס ובעקבות הגועל שעוררו בי התככים הפנימיים, ואי השבעות בלשון המעטה מפואד, התחלתי לשקול אולי להצביע בכל זאת מרצ. הקמפיין השפיע עליי לטובה והבליט את היתרונות של מרצ לעומת העבודה בנושאים מסויימים(לעומת "מאמינים בך מצנע" האנמי) וכך ישבתי ושברתי את הראש, מה לעשות. קראתי את המצעים של שתי המפלגות, עיינתי ברשימות המתמודדים הלוך ושוב, ובסוף הלכתי על פשרה- פתק אחד לעבודה ופתק אחד למרצ. אני לא מצטער על החלטתי זו. ואז הגיעו תוצאות הבחירות, ולמרות שזה היה צפוי מראש(אולי לא מפלה חמורה עד כדי כך), המצב בכל זאת נורא. אני לא יודע מה מפריע לי יותר- התחזקותו האסטרונומית של הליכוד או שינוי. בהתחלה שמחתי, באיזשהו מקום, על שקם גוף מרכזי-ימיני שיתנגד למפלגות החרדיות ויקטין את סחטנותן, אולי שינוי יצאה מכל פרופורציה. אם מצביעי שינוי היו מצביעים למפלגות השמאל, המצב היה נראה הרבה-הרבה יותר טוב. ועכשיו יש את העניין של ממשלת אחדות חילונית. אני לא יודע איך לבלוע את זה. אני אפילו לא בטוח שאני מתנגד לזה. מסובך.

Princess Grace

New member
יהיה טוב?

רוב הקולות של שינוי הגיעו מהשמאל. אבל ממשלת אחדות חילונית (משהו שהוא דיי טוב) לא תהיה לעולם, כי המפלגות הדתיות, (אגב, צריך להפריד דת מפוליטיקה ומהר!!!!!! מה הרב עובדיה, עם כל הכבוד, מבין בפוליטיקה?) לעולם לא יתנו לשרון להיפרד מהם. ושרון מצידו גם לא רוצה להיפרד מהם. האלטרנטיבה היחידה היחידה שיש לשרון, היא ממשלת ימין צרה, ובמילים אחרות, מלחמת עולם שלישית.

benif

New member
השאלה היא האם אתה מקווה שיהיה טוב?

יהיה טוב. כי הימין למד לקח והוא לא יעשה טעויות של סחטנות והוא לא יפיל את הממשלה עד סוף הקדנציה. יהיה טוב. כי עכשיו יכנסו בטרוריסטים ויהיה יותר שקט. יהיה טוב. כי עכשיו גם תומכי שינוי יתחילו להעריך את החרדים והדתיים. ואז שינוי תרד לשמחתנו. יהיה טוב. כי כולם מבינים היום שמי שלא דואג לעמו ועושה הסכמים מופקרים בא יום הדין של הבוחר ומעניש אותו. יהיה טוב. כי מספר השמאלנים בכנסת ירד ל- 25 בלבד. וצריך עכשיו לדאוג שייצוגם בתקשורת יהיה בהתאם.

Princess Grace

New member
Princess זה בת.. כ"כ קשה להבין?

"יהיה טוב כי עכשיו יכנסו בטרוריסטים"? לא נראה לי... "יהיה טוב כי כולם מבינים היום שמי שלא דואג לעמו ועושה הסכמים מופקרים בא יום הדין של הבוחר ומעניש אותו" זה נשמע כמו משהו שילד בכיתה ג' יגיד. "יהיה טוב. כי מספר השמאלנים בכנסת ירד ל- 25 בלבד" 1. אומרים שמאלים לא שמאלנים. 2. לא נראה לי. מה שמוביל אותי לתגובה על התגובה שלך, בוא ונראה, יהיה טוב, כי אריק שרון וממשלתו הימנית תוביל אותנו למלחמה? יהיה טוב, כי פלשתינאים-ישראלים ויהודים-ישראלים ישפכו זה את דם של זה? יהיה טוב, אם אני אצטרך לבכות ביום הזיכרון הבא על עוד 1000 נערים בני 19? יהיה טוב, אם הדתיים יכפו עלינו את חוקי הדת? יהיה טוב, אם החינוך ירד, ונגדל פה עוד דור של בורים? יהיה טוב, אם הכלכלה תתמוטט, האינפלציה תעלה, משקיעים יברחו מפה כמו ממצורע (מה שכבר קורה בעצם, זא מה זה משנה?) יהיה טוב, אם יתווספו עוד כמה מובטלים למעגל האבטלה? לא נראה לי.

avvv

New member
לא יהיה כ"כ רע

אסור לעשות ממשלת אחדות חילונית. כדי לבנות עתיד לשמאל, חייבים ללכת לאופוזיציה. תראה את ליכוד ושינוי. נשארו באופוזיציה והכפילו את כוחם. יש לאחד את העבודה ומרץ, להקים מפלגה סוציאל דמוקרטית חדשה ובבחירות הבאות, עוד שנתיים, לקחת קולות ממיליוני העניים שיהיו עד אז.הם לא יצביעו לימין לנצח. הבעיה היא שהמצב הבטחוני יחמיר מאד עד אז. נשמור על עצמנו ונשתדל לא להצטרף לאלפים בודדים שיהרגו בסכסוך. אחרי קדנציה באופוזיציה, גם השמאל יוכל להכפיל את כוחו בחירות הבאות. 50 מנדטים זה לא רע.

אני קצת נוגד את דעתך

אני, אישית, לא רוצה לראות את כל מפלגת העבודה בתוך המפלגה הסוציו-דמוקרטית שתוקם בקרוב. כמובן שיש את היונים שבדעות מרצ שיתקבלו בשמחה. אבל לא לפואד! לא למחנה שלו! לא למושחתים מהעבודה! לא לזונות הפוליטיות! לא לזונחי אידיאולוגיה! המפלגה הסוציאל-דמוקרטית צריכה להתחיל נקייה ולהשאר נקייה לאורך כל הדרך!!!

Princess Grace

New member
אולי זה לא כ"כ קשור אבל...

בדקתי באתר הכנסת, כמה כסף משלם המיסים מוציא על הוצאותיהםשל החכים, הוביל ברשימה, ח"כ שאני לא זוכרת את שמו עם 111,000 ש"ח. אתה יודע כמה פואד "המושחת" הוציא? 133.11 ש"ח. כן, כן זו לא טעות דפוס.

Alexco

New member
כי הוא היה שר

והוא הוציא כספים מתקציב לשכת השר ולא מתקציב הקשר עם הציבור. כמו כן, שחיתות בדרך כלל באה מתחת לשולחן ולא מפורסמת באתר הכנסת. אני ממליץ לך לעבור ריאליטי-צ´ק קטן לפני שאת שולחת הודעות שכאלה.

Princess Grace

New member
לאתר הכנסת אין שום אינטרס

להגן מפני שחיתות צד או ח"כ מצד זה או אחר. אפ"ע שקיבלתי את תגובתך, ואני מבינה את טעותי עכשיו, לא צריך לתקוף. וחוצמזה, אין לי מושג מה יש לכם נגד בנימין בן-אליעזר, הבנאדם רוצה בטובת מדינתו באותה צורה כמונו. תירגעו אנשים....

avvv

New member
דווקא עיינתי שם לפני כמה ימים

היה מעניין. למיטב זכרוני החרדים היו צנועים. פרס הוציא 0 עגול. בן עמי הוציא 112,000. אבל לפחות ממנו לטומי לפיד ועמיר פרץ שיעורי שפות בעשרות אלפי שקלים. תמיד רציתי שחלק גדול יותר מהמסים אני משלם ילכו לחינוך.

שוב...

תשימו לב שכל השרים הוצאתיהם הן נמוכות למדי, משום שאת כספם הם לוקחים (כפי שציין אלכס) ממתקציב לשכת השר, ולא מתקציב קשר עם הציבור של ח"כ. אלון, שקיבל היום פרופיל 97 ושמח מאוד על כך

Alexco

New member
הייתי מגיב בנוגע לפרופיל

אבל למה להפוך עוד שרשור תמים לדיון על סרבנות

avvv

New member
צודק, לא כל העבודה

אבל כמה שיותר. שחלק ילכו לליכוד והשאר יצטרפו. צריך להקים מפלגה גדולה, שיש לה אידיאולוגיה, אבל גם מגוון דעות, כמו שיש בכל מדינה נורמלית. לשמאל הישראלי אין את הלוקסוס להתפרק ליותר מדי מפלגות כמו באירופה. רק לא שרון

EverMan

New member
אני באמת לא מסוגל לא להגיב לזה.

עם כל הכבוד , רוב העבודה (שגם לי יש הסתגויות עם כמה אנשים ממנה) היא אכן יונית ואכן שמאל. אז אנשים כמו פואד , כמו בן-מנחם , וכמו וויצמן - שישארו בחוץ. אבל זה 3 מתוך רשימה של 120. וגם אם הרשימה תגיע לחמש , זה עדיין מיעוט. מפלגת סוציאל-דמוקרטית שתחרוש על כל גוש השמאל ולא תכיל בתוכה את העבודה. לא תצליח. צריך מפלגה שתכיל מצע מדיני מרכז-שמאלה בעוד המצע החברתי-כלכלי שלה יהיה שמאל ושמאל מאוד. בשביל מפלגה גדולה - צריך שכל השמאל יהיה בה - ולא רק מרצ (שזה מה שכרגע מציעים) זה פיצול ובזבוז כוחות.

avvv

New member
כנראה שיש איזה אי הבנה

אנחנו אומרים בדיוק אותו הדבר. כשאמרתי "אבל כמה שיותר" התכוונתי שכמה שיותר יצטרפו, לא שכמה שיותר ילכו. כווניתי היא כוונתך, שנצרף את הרוב הגדול של העבודה. מספר ליכודניקים חברי העבודה שרוצים להצטרף לממשלה יעשו זאת בעצמם, יצטרפו למפלגה האמיתית שלהם, וישאירו את השמאל במפלגה אחת גדולה.

Yanchu

New member
אסתפק בתשובה על השאלה בכותרת:

יהיה טוב. אחרת אין לנו מה לחפש פה.

למעלה