מה יהיה??

לא מדוייק

אם למצנע יהיה בלוק חוסם, הוא יוכל להרכיב ממשלה. אבל לא לאור דבריו של לפיד. לי, באופן אישי, לא נוח עם זה. אני מבין את השיקול הטקטי, אבל אני לא מקבל אותו. אני מעדיף ממשלת שמאל עם שינוי (גם עם הערבים, ראה דבריו של פריצקי) על ממשלת ימין עם שינוי.

meirkl

New member
לדעתי האישית

קשה לי להאמין ששינוי תצטרף לממשלת ימין קיצונית. במצב כזה שרון יעדיף את ש"ס ושאר החרדים. אבל שרון לא ילך להתאבדות של ממשלת ימין קיצונית, כי הוא יודע מה המשמעות מבחינתו לנהל ממשלה כזו. חברה, תהיו ריאליים, מדובר פה על אנשים שמכירים את הנתונים ומשמעותם.

ronen1981

New member
תקשיב טוב מה היא אומרת.../images/Emo23.gif

לא מדובר פה בסיטואציה בה לשינוי +עבודה+מרצ +ישראל בעליה +עם אחד (למשל) יש רוב ושאכן זה תרחיש ראלי (לפי כל סקרים זה לא תרחיש ראלי). מצנע מדבר על תרחיש בו שינוי תשטף פעולה אם הסיעות הערביות לצורך גוש חוסם אותם סיעות בהן יושבים אנשים שהביעו תמיכה בטרור. לזה טומי לפיד התנגד ואמר לא יעלה על הדעת!!!!!!. חוץ מזה תסתכל סקרים חלאס לחיות באשליות. וחוץ מזה הממשלה המועדפת על שינוי כמפלגת מרכז היא ממשלת אחדות בה גם השמאל הרדיקלי וגם הימין הרדיקאלי באופוזציה.

ואם מצנע לא יצטרף??

מצנע הצהיא כי לא יצטרף לממשלה בראשות שרון. זאת אומרת, שממשלת מרכז אפשרית רק אם מצנע יהיה ראש ממשלה! מצנע יהיה ראש ממשלה רק אם שינוי תתמוך בבלוק שלו. כיצד דברי טומי מקדמים את המטרה של ממשלת מרכז עם הליכוד והעבודה???

meirkl

New member
תקרא למטה למה הצהרות לחוד

ומעשים לחוד. הוא יצטרף. אין לו ברירה.

מדוע?

ברור לי שזה תרגיל בחירות של מצנע. ברור כשמש. אבל מה אם יעמוד בדיבורו? כי אז גם טומי ייאלץ לעמוד בדיבורו, ואנה אנו באים???

meirkl

New member
שניהם לא יעמדו בדיבורם

כי לא מדובר כאן בהתחייבות לבוחרים אלא בצעדים טקטיים

הוא הבין מצוין

טומי היה ונשאר ימני, ולא היתה לו שום כוונה למנוע את שלטון השחיתות של הליכוד, והעיקר שלא תדבק בשינוי תדמית "שמאלנית". עם כל הכבוד, זה הקש ששבר את גב הגמל. אני לא אשב במפלגה ימנית. ולא, אני לא איזה מרצניק או מתלבט, אני בנוער שינוי רמת גן. לשעבר, כנראה. חבל, אני בטוח שאני לא התומך היחיד שההצהרה האומללה הזאת תעביר משינוי. אז היה טוב, וטוב שהיה. כשטומי יקבל שכל, תודיעו.

מה שהכי מדהים...

זה שהוא מנצל מצב שקולות מהליכוד יעברו אליו. איפה פורז, נאות ופריצקי? איך הם שותקים??? כשאני בוחר שינוי אני לא מתכוון להעביר כסף מהחרדים למתנחלים. זה ממש לא העניין. לדעתי, זה מהלך ממש מסוכן של לפיד שמסכן את הגרעין הקשה והיציב של תומכי שינוי.

כן, ממש נפלא...

במקום כסף לממסד החרדי, ילך כסף לממסד ההתנחלויות. מה עשינו בזה?

meirkl

New member
אתם מתלהמים ללא סיבה

אתם מנתקים את הנאמר מההקשר של הדברים. זו גישה ילדותית, או התייחסות חפוזה ללא לימוד המצב לאשורו.

הפליטה הזאת תהיה אסון...

אני שתמכתי בשינוי מהרגע הראשון כבר לא בטוח שהצביע שוב לשינוי... למה לשלול ישר ממשלת שמאל (למרות שהתכוון לערבים) זה צעד ימינה שאני חושב שהרבה בוחרים פוטנציאליים לא יאהבו! הרי רוב הקולות היו אמורים להגיע ממר"צ ומהעבודה פליטת פה כזאת עלולה להביא לאובדן הקולות ממר"צ! במיוחד לפני בחירות כשרוצים לשווק מפלגה אי-אפשר לפלוט כאלו אימרות. שום דבר טוב לא יצמח במדינה אם לא יהיה פיתרון לבעיה הפלסטינית, לשלול ממשלת שמאל שם רגל לבעיה הזאת, ומה זה אומר ממשלת ימין קיצוני בלי חרדים זה טוב??? (אם זה ממשלת ימין זה או חרדים או קיצוני) או שעוד פעם אחדות שתוביל לעוד 4 שנים (או פחות...) מבזבזות! בקיצור טעותתתתת!!!!! מחקה להבהרה ממנו בקרוב...

בהחלט

לכל אלה שאומרים ש"זה רק כי הוא לא רוצה קואליציה עם שונאי ישראל", מוזר מאוד שהוא לא התנגד לקואליציה עם גזענים משיחיים כמו קליינר, איתם ואפילו מרזל. זאת בהחלט לא הכוונה. הוא פשוט רוצה למשוך קולות מהליכוד. ואם הוא לא יקיים את ההבטחה, זה יהיה עוד יותר גרוע, מכיוון שזה פוסל את שינוי כמפלגה אמינה.

דור !!!

אני לא מבינה מדוע אתה רוצה לעזוב את נוער שינוי ? האם בגלל שהרעיונות של שינוי פתאום לא מוצאים חן בענייך ? האם בגלל שהאנשים מתאכזרים אלייך ולא כייף לך ? האם אתה עוזב לאנשהו ? הצהרתו של טומי היום דיברה על זה שהוא לא מתכוון לשבת בממשלה עם אנשים שהם שונאי ישראל. המפלגה שלנו כידוע היא מפלגת מרכז שההתעסקות שלה היא בנושאים חברתיים וכלכליים ויושבים בה אנשים בעלי דיעות שמאלניות וימניות. אני באמת אצטער אם תעזוב את נוער שינוי לחינם !

תוספת

"שונאי ישראל" - כמו אמרתי שהן הסיעות הערביות שנמצאות על סף פסילה עקב תמיכתם באויבי ישראל והזדהות עם הטרור. הח"כים הערבים החליטו להעסק בעניניו של נסראללה ועראפת במקום להתעסק בפתרון הבעיות של האוכלוסיה הערבייה שזקוקה לעזרה אמיתית.

נו באמת...

עכשיו רוב שאינו נשען על רוב יהודי אינו רוב? האם זוהי עמדתה החדשה של שינוי? אבוי...

meirkl

New member
זאת לא עמדת שינוי

אבל הגיוני ששינוי כמפלגה ציונית גאה מעדיפה את טובת היהודים ואת חברת היהודים על טובת וחברת הפלשתינאים. לגבי ערביי ישראל שינוי רואה בהם אזרחים שווי זכויות. אין פסול בממשלת מיעוט הנשענת על תמיכת הערבים (מבחינת החוק והמוסכמות), אבל לממשלה כזו לא תהיה העוצמה והגיבוי הציבורי למעשים נדרשים.

למעלה