מה יהיה

ברקודית

New member
מה יהיה

השתחררתי לפני כחודש מהצבא מסיבה רפואית, שירתתי חצי שנה. יתר החברים שלי והסביבה שלי עדיין בצבא, עסוקים, ואני מרגישה שנפלטתי בניגוד לרצוני אל האזרחות. אני לא יודעת איך להתמודד עם זה. אני מרגישה שהחופש משתק אותי. גם הבדידות. אין לי שאיפות "לטוס לתאילנד" בזמן הקרוב או "ליסוע לחו"ל לעבוד" אני מרגישה שהכל עוד מוקדם בשבילי ושאני עוד לא בשלה לשום דבר, אני בכלל אמורה להיות חיילת. אין לי מוטיבציה לעבוד אבל מצד שני אני מרגישה שאני נרקבת בבית ומבזבזת את הזמן. אני באה מבית מאוד מעניק ומפנק ומעולם לא היה לי מחסור בכסף, אין לי. וכל פעם שאני הולכת לעבודה אני מרגישה שאני עושה זאת בחוסר מטרה ומבזבזת את הזמן שלי כי ממילא אני לא באמת מפרנסת את עצמי. כאילו אני עושה "פוזה". אני מרגישה שאני כל הזמן מנסה להתחמק מאחריות, ומשגרה. שאני מפונקת ואני לא מצליחה להתגבר על זה. בזמן האחרון אין לי סיבה לקום בבוקר. החיים שלי הפכו לבטלה, אני כל הזמן ישנה ובלילה אני יוצאת. אני לא מצליחה למקד את החיים שלי ולדבוק בשום דבר. אין לי תשוקה. מה עושים? איך אני אי פעם אהיה בנאדם בוגר ועצמאי?

קודם כל !! אל תלחצי את עצמך ושנית כל תזרמי !!

קחי את הזמן שלך ותני לזמן לעשות את שלו והכי חושב תאפשרי לעצמך לעשות זאת
אל תשפטי את עצמך יותר מדי כי אין על מה וזה גם ממש לא בריא לך וזה הורג לך את המוטיבציה והתשוקה. תאפשרי לעצמך ותתרכזי בטוב שבמצב שלך ולא ברע שבמצב שלך
תעשי מה שטוב לך ואל תעשי מה שטוב לאחרים ותאמיני בזה מה-
תשתחררי מהלחץ בדרך שלך, תקני ספר מצחיק, לכי לים ותעשי חיים מהחיים כל עוד את יכולה לעשות
ובדרך אני מבטיח לך שיבואו לך הרעיונות והתובנות שלך, כי בלחץ וחוסר שקט פנימי הם לא יבואו... בהצלחה בדרכך
מקווה שעזרתי לו במעט
הצעיר הנצחי

אוריק3

New member
היי ברקודית..

בואי נשאל קודם אולי מה את רוצה. עכשיו ספרת לנו במה את לא טובה .. אז אולי ספרי לנו במה את כן טובה? ואז אחרי שנדע מה התכונות המצויינות שלך ומה את רוצה להיות ומה את רוצה להשיג נתקדם... מה את אומרת? שתצליחי..

bridges

New member
חופש בגבולות

היי ברקודית. תודה לך על השיתוף האמיץ בפורום. אז דבר ראשון, כמו שאמר צעיר ברוחו אין מה להלחץ. את צעירה ויש לך את הזכות (ובמקרה זה גם את האפשרות) לבדוק את הדברים, לנוח ולבלות. כתבת משהו מאוד מעניין בשורה השנייה: "החופש משתק אותי". הרי החופש אמור לגרום לנו לפרוח, לא? "החופש משתק אותי" זה תובנה שאין כמוה שתוכלי לקחת איתך לכל חייך, רק אני מציע שתחליפי את ה"חופש" ב"חוסר הגבולות". בשל האומץ שהפגנת אני מזמין אותך לעשות דבר אמיץ נוסף: תדמייני שעברת אימון אצל מאמן הכי מדהים בעולם והיום את בנאדם בוגר, עצמאי, שמפרנס את עצמו. מה את עושה שם (בדמיון)? מי את? האם את בחופש? במה החופש הזה מתבטא? רונן

isaacm

New member
יהיה טוב

יהיה טוב דיויד ברוזה לחן: דיויד ברוזה מילים: יהונתן גפן אני מביט מהחלון וזה עושה לי די עצוב, האביב חלף עבר לו מי יודע אם ישוב הליצן היה למלך הנביא נהיה ליצן ושכחתי את הדרך אבל אני עוד כאן ויהיה טוב יהיה טוב, כן לפעמים אני נשבר אז הלילה הו הלילה איתך אני נשאר ילדים לובשים כנפיים ועפים אל הצבא ואחרי שנתיים הם חוזרים ללא תשובה אנשים חיים במתח מחפשים סיבה לנשום ובין שנאה לרצח מדברים על השלום ויהיה טוב יהיה טוב, כן לפעמים אני נשבר אז הלילה הו הלילה איתך אני נשאר שם למעלה בשמיים עננים לומדים לעוף ואני מביט למעלה ורואה מטוס חטוף ממשלות וגנרלים שחילקו לנו את הנוף לשלהם ושלנו מתי נראה את הסוף ויהיה טוב יהיה טוב, כן לפעמים אני נשבר אז הלילה הו הלילה איתך אני נשאר עוד נלמד לחיות ביחד בין חורשות עצי זיתים ילדים יחיו בלי פחד בלי גבולות, בלי מקלטים על קברים יפרח העשב לשלום ואהבה מאה שנים של חרב ועוד לא אבדה התקווה ויהיה טוב יהיה טוב, כן לפעמים אני נשבר אז הלילה הו הלילה איתך אני נשאר הנה בא נשיא מצרים איך שמחתי לקראתו פירמידות בעיניים ושלום במקטרתו ואמרנו בוא נשלימה ונחיה כמו אחים ואז הוא אמר קדימה, רק תצאו מהשטחים. ויהיה טוב יהיה טוב, כן לפעמים אני נשבר אז הלילה הו הלילה איתך אני נשאר אני מביט מהחלון לראות אם כל זה אמיתי מביט מהחלון וממלמל את תפילתי עוד יגור זאב עם כבש ונמר ירבץ עם גדי אך בינתיים אל תוציאי את ידך מכף ידי ויהיה טוב יהיה טוב, כן לפעמים אני נשבר אז הלילה הו הלילה איתך אני נשאר אני מביט מהחלון אולי מגיע יום חדש. © זכויות היוצרים שמורות למחברים ולאקו"ם MP3Music.co.il - פורטל מוסיקה

isaacm

New member
שתי שאלות

שאלות ===== 1. מה עושים? 2. איך אני אי פעם אהיה בנאדם בוגר ועצמאי? תשובות ===== 1. מה שאת מוצאת לנכון, מה שעושה לך טוב. בעצם - מה שבא לך. 2. פשוט, תמשיכי לנהוג כפי שאת נוהגת היום, וכך תהיי פעם בנאדם בוגר ועצמאי. שלום לך, קראתי את מה שכתבת. ראיתי שכבר יש לך הרבה עצות של מה לעשות ואיך לחשוב - אז אני מבין שבקטע הזה את מסודרת. אכפת לך אם נעשה מעין ספירת מלאי? סתם מתוך מה שכתבת. את אוהבת ורוצה לתרום (את מרגישה שנפלטת בניגוד לרצונך אל האזרחות). את אוהבת להיות עם אנשים (הבדידות משתקת אותך). את אוהבת מסגרת (Bridges דיבר על זה). את מסתפקת במה שיש. את רוצה לנצל את הזמן ומרגישה שלבזבז אותו שווה ערך ל"הירקב". וזוהי רק ההתחלה. התעייפתי ולא הספקתי. אה, הכי מדליק הקטע שלך שאין לך תשוקה. רוצה לספר לי מה כל זה היה? נראה לי ש . . . נו מילא - את כבר יודעת. שתפי אותנו - מה עובר לך בראש איציק

מה כן מלהיב אותך?

למשל, תחביבים חלומות שאת רוצה להגשים אמנות - פיסול, ציור, ריקוד התפתחות אישית/מודעות עצמית כל דבר אחר שלא ציינתי. איזה דברים כן עושים לך את זה? וגם: איך אמורים להיראות החיים שלך כך שתקומי בבוקר עם חשק?

leviherz2

New member
משתחררת יקרה!

היי! ראשית, אני חושבת שכדאי לך לנשום עמוק ולהירגע. את בדיוק בשלב בחיים שבו כל האפשרויות פתוחות בפניך ואת יכולה לבחור מביניהן מבלי לחשוש מהשלכות שונות. לא חסר לך כסף, אין לך מחוייבות לגורם חיצוני, את צעירה...תנסי להרגיע את עצמך. את בתחילת הדרך ועדיין לא עשית טעויות שקשה אח"כ לתקן. שנית, אני בהחלט חושבת שזרימה עם מצבך לאו דווקא תוביל אותך למקום מאושר וטוב לך. אני חושבת שהזרימה שלנו עם החיים צריכה להיות מודעת. כלומר, מודעת למצבך, לתשוקותייך, ליכולותייך, לחולשותייך, למשמעויות החשובות בחייך ולפחדים שלך. אני חושבת שעל אף שאת מרגישה במבוי סתום, זה הזמן לבחון שאלות חשובות לגבי חייך: 1. מה את אוהבת לעשות? מה התשוקות שלך? 2. במה את חזקה? 3. מה הערכים והמשמעויות החשובים לך ביותר? 4. מה מפחיד אותך? מה עוצר אותך? אם תחשבי לעומק, בכנות ובמודעות עצמית על השאלות האלו, תוכלי למצוא לעצמך את הדרך - את הכיוון שלך. לא צריך להיבהל! הכיוון שלך עשוי להשתנות מספר פעמים במהלך חייך. את פשוט צריכה לנסות וליצור כרגע מציאות בחייך, שממנה תהני, שתהיה מסופקת ושתוכלי להתפתח בה. ברגע שתתחילי בעשייה שונה מעכשיו, תוכלי לבחון את הדברים כדי לדעת האם את בכיוון המתאים לך. בהצלחה! אני מקווה שמצב רוחך ישתפר בקרוב, רחל לוי הרץ אימון אישי (Life Coaching) www.life-coaching.co.il

למעלה