מה יהיה עם מע"צ ?

tedys strm

New member
מה יהיה עם מע"צ ? ../images/Emo4.gif

השבוע נסעתי בבוקר מירושלים לת"א. כביש מס 1. היו קטעים ארוכים בין כביש מס' 40 לבין כביש מס' 4 שמהם נעלמו השוליים. יש קטעים ארוכים שאין שוליים: לא מימין ולא משמאל בבוקר יש עומס תנועה גדול. כביש ללא שוליים. זה פגיעה בבטיחות רוכבים אבל גם רכב הצלה לא יוכל לזוז במקרה חירום. בארץ, כנראה אין שום סטנדרטים לגבי כבישים. בטח המהנדס במע"צ עושה את מה שהוא חושב שנכון לעשות. אנחנו בבעייה כשגם אין תקנות כבישים וגם איש הישר בעיניו יעשה, אבל זה שעושה לא מבין הבטים הקשורים לבטיחות. וגם כשמישהו ימות שם, אף אחד לא יעשה 1+1 בעבר לפני כשנתיים כשהייתי רוכב בקביעות על כביש 1 הייתי בקשר קבוע עם מע"צ כדי שיגזמו עצים בשוליים, ועכשיו הכל גדל פרא וגם זה לא מקל על העבירות.
ממליץ למישהו מהרוכבים בקביעות בכביש לעדכן את מע"צ על העצים והשיחים בשוליים כי בזה הם מטפלים.

YamahaFazer

New member
כל מילה בסלע, מע"צ סרוחים. קבלו עובדה נוספת

כולנו יודעים שנסיעה בארץ על צבע/סימון בכביש מקביל לנסיעה על כתם שמן. אמנם אין לי נתונים על כמה תאונות/החלקות בשנה יש בגלל הצביעה הזאת - אבל אני מוכן להמר שזה אחוז לא מבוטל מהתאונות ובטוח מאיבודי השליטה וההחלקות. מסתבר שמשרד התחבורה הישראלי אימץ תקן מחמיר (אירופאי) לצביעת כבישים. אבל מה - משרד התחבורה לא עושה את העבודה בפועל אלא מע"צ - ומע"צ עושה את העבודה דרך קבלני משנה. וכל קשר בין התקנים, אכיפתם (ע"י משרד התחבורה) והעובדות בשטח מקרי בהחלט. וכך קורה שהשיעור הראשון לאופנוען במדינת היהודים הוא "לא לסוע על הלבן במעברי חצייה". חברי הכנסת הבודדים שנלחמים למען האוכלוסיה הדו גלגלית -תתעררו ותתגייסו למען הדבר - תוגבר האכיפה על מע"צ וכל הקבלנים הקומבינטורים שלהם.

אהוד א1

New member
אתה בטוח שאתה שולט בחומר?

לפי מה שידוע לי משרד התחבורה אימץ תקן אירופאי (אחרי הרבה מאוד עבודה של מועדון האופנועים) אבל העביר את זה לעיריות כהמלצה בלבד.לבצע את זה עולה כסף כך שהעיריות וויתרו (בכל זאת מדובר בהמלצה בלבד...). מעברי החצייה שאתה מתלונן עליהם הם בשטח עירוני ולא באחריות מע"צ (שאפילו כבר לא נקראת מע"צ).

t d m 900

New member
../images/Emo12.gif זה נקרא לאמץ תקן אירופאי לפי יישראבלוף

יותר נכון אמאמא של היישראבלוף בשבילך אהוד א1 ההגדרה של לאמץ תקן זה אומר הרבה מעבר להמלצה על התקן גם השורש א.מ.ץ. שונה מאשר מ.ל.ץ. בענייני שורשים יש המומחים ממני

yarivos

New member
מה קשור התקן האירופאי למועדון האופנועים ?

ולמר YamahaFazer, כל מה שכתבת "כעובדה" הוא לא יותר מבבל"ת. מעצ (החברה הלאומית לדרכים לדרכים בע"מ - בשבילך א1) מבצעים את כל העבודות דרך קבלני משנה ומפקחים על העבודות כמו שאף גוף במדינה לא מפקח. העבודות צבע נבדקות הן בשלב הביצוע, הן ע"י בדיקות תו תקן בשלב המפעל והן לאחר ביצוע העבודה ע"י דגימות מהכביש. הדבר היחיד שלא אימצנו מחו"ל זה את הנוהג למחוק ע"י קיטור את הצבע הישן ורק אז לחדש אותו, כך שלמעשה כל שכבת צבע שעושים מעבר לשיכבה הראשונה יוצרת משטח חלקלק. בכבישים בין עירוניים כמעט ואין לזה משמעות, אך בתוך העיר איזורי הצמתים הופכים למלכודות החלקה לדו"ג מכמה סיבות : 1. ריכוז חומרים שומניים ממשאיות ורכבים על שכבות הצבע 2. אספלט שנוטה להישחק באופן מואץ בצמתים, נסגר במהירות ולא קולט את הצבע 3. אי חידוש שכבות אספלט בזמן הנדרש ומכאן היווצרות מספר שכבות צבע לא הגיוני שכאמור הופכות למתקן החלקה בחסות העירייה. ערב נעים.

AVNER XR

New member
אוקיי ומה לגבי תחזוקה של כבישים ישנים,ע"ע

מקרה התהפכות אוטובוס הפנויים פנויות,ומקרה התאבדותו של המפקח האיזורי לא זוכר את שמו. למרות שהתריעו בפניה על הבעייתיות בכביש זה, ביננו יריב ההשקעה בתשתיות הינה כאין וכאפס לעומת ההכנסה מגבייה בתחום הנ"ל.

yarivos

New member
לא אמרתי שהמצב אופטימלי

אם תבחן את תוכנית החומש של מעצ אתה תגלה שהמצב השתנה מאז ימיו של יצחק הרשקוביץ ז"ל (מהנדס מחוז צפון בזמן תאונת הפנויים פנויות בשנת 99). אני לא אומר שהמצב אופטימלי, אבל הוא נוטה להשתפר הן מבחינת רמת ההשקעה הכספית בתשתיות ובטח ובטח באיכות ורמת ההנדסה בשטח. א1 - לי אישית קשה להאמין שמועדון האופנועים הישראלי הביא לאימוץ תקן כזה או אחר. עם כל הכבוד וההערכה לשלמה כהן ולעוסקים בדבר. השפעה, תרומה - אולי, אבל לא האופנוענים הם שיכריעו את הכף בועדות בין משרדיות של משרד התחבורה. אולי, בעתיד, אולי. {אגב, זה 39 ולא 20 וזה בדרך אליך.. מבטיח
)

אהוד א1

New member
אאל"ט פעילות המועדון הביאה לאימוץ התקן.

תקופת "שלמה כהן",לפני ואחרי עזיבתו את המועדון. עדיין מחכה למסר שהבטחת,כן? חבל לבזבז על זה 20 ומשהו זוזים.

kangal

New member
כביש אחד,הא../images/Emo35.gif אז זה כן היית אתה...../images/Emo156.gif

בורגמן

New member
למרות שקיים הגיון בדבריך,

כמה דברים קטנים על הנושא: א. נסיעה בשוליים לא חוקית ולכן לא אמורה להיות בעיה שאין--כי אתה לא אמור להיות שם ב. באירופה, כלל אין שוליים במרבית הכבישים המהירים, רק באוטוסטראדות פגשתי בשוליים, הפלא ופלא שם אין בעיות. ג. רכבי הצלה מקושרים למוקד אשר בזמן עומס בכביש מראש לא מכוון אותם לנסוע דרכו ד. סה"כ ,לרוב הכביש יש שוליים . ה. דבר לא מונע ממך גם היום להרים צלצול למוקד מע"צ ולדווח על מפגע בכביש כגון עצים. נכון, בזמן פקק רובינו מעדיפים לרכב בשול נכון, זה מסוכן כי רובנו ממשיכים בקצב גבוהה וכול תזוזת רכב תסכן אותנו נכון, לאיש מאיתנו אין את העצבים לעמוד כרכב בפקק ונכון , שמע"צ רוב הזמן די מתעלמת מרוכב הדו גלגלי בזמן "תיקון הכביש" ומשאירה תלאי מזעזע אבל זו מדינתנו---חדש לך?

tedys strm

New member
אתה מחפש הגיון כי זה דיון תאורתי בשבילך

אחרי שתרכב כמה ימים בשעות העומס בכביש המדובר תשנה את הקול. אני מהמר על...סופרן היסטרי הדמיון היחיד כאן לאירופה אלה התקנות מעל ומתחת ל 33 כ"ס וגם... לא הבנתי איך אתה רוצה להעביר רכב הצלה לתאונה באוטוסטראדה כשהמיקום הוא בין 2 צמתים וכל הכביש פקוק. חוץ מהאויר יש אפשרות רק מהכיוון השני אבל גם שם אין שוליים ופקוק. כבר שמעתי וראיתי בעבר אמבולנס שם. הסירנה לא עוזרת. לעבור הוא לא יכול

למעלה