מה יהיה עם ירושלים

בקשר לגבית מס

מסתבר שאין לך מושג קלוש בנושא. גבית המס בערים אלעד (חברת גביה מלגם) ביתר (מגער) מודיעין עלית (מגער). מאז שהחברת הנ"ל (חברת גביה פרטיות) החלו לפעול בערים הנ"ל, אחוז גבית המס עלה משמעותית, אגב, זה נכון בכל הרשויות לאחר שכולם הפריטו את מחלקת הגביה. כמי שנמצא קרוב, אני יכול להעיד שמוסר התשלומים מאד גבוה.

לאונידס

Active member
ההנחות הן הבעיה, לא מוסר התשלומים

במודיעין משלמים מעל 90% מהארנונה הפוטנציאלית. בקריית ספר משלמים כ 50% מהארנונה הפוטנציאלית בעיקר לא בגלל חובות לא משולמים אלא בגלל הנחות למשפחות מאוד גדולות בעלות הכנסה נמוכה או חוסר הכנסה בכלל. ההנחות מגיעות בקלות ל 90%. לכן לא חשוב איזה חברת גביה תגבה חובות או מוסר התשלומים, לא ניתן לגבות חוב שלא קיים. לכן אלי ישי ניסה ליזום מהלך של איחוד קריית ספר עם מודיעין, כדי להתעלק כספית על תושבי מודיעין למרות שלמעט דמיון באחד השמות (מודיעין עילית לקריית ספר) אין שום הגיון גאוגרפי, היישובים אינם גובלים אחד בשני ויש ישובים אחרים בינהם. לשמחתם של תושבי מודיעין המהלך הזה בינתיים כשל. אם אתם רואים את המציאות אחרת כדאי לרווחת כולם שתעדכנו את נציגי החרדים בממשלה ובכנסת.

לאונידס

Active member
לפני 4-5 שנים

כבר לא זוכר, עבר זמן מאז. אבל אם תעשה חיפוש בטח תמצא עקבות ברשת, ככל שאני זוכר הדברים הגיעו לבג"ץ

benedict arnold

New member
אני חושב שאתה טועה

לפני כמה שנים הייתה יוזמה של משרד הפנים לבצע רפורמה מוניציפאלית מקיפה. בין היתר דובר על צמצום הוצאות באמצעות מיזוג רשויות סמוכות כמו נס ציונה-באר יעקב, רחובות-קרית עקרון וכדומה. יתכן שברשימה זו הופיע גם מיזוג אפשרי בין מודיעין למודיעין עילית אם כי לאור ההבדלים העצומים בצביונם של הישובים והעדר סמיכות גיאוגרפית קשה לי להאמין בכך.

לאונידס

Active member
לא, אני לא טועה

מודיעין מכבים ורעות אכן אוחדו מוניציפלית בעקבות אותה יוזמה. לא מדובר עליה. מדובר על יוזמה שקדמה בהרבה למהלך הזה, ביוזמה ההיא לא הציעו לאחד את היישובים הסמוכים הללו אלא פשוט את מודיעין עם קריית ספר.

ארנונה

בין 60% ל70%- מהתושבים בערים ובשכונות החרדיות זכאים לפטור או להנחה בארנונה. סך כל ההנחות בתשלומי ארנונה בערים ובשכונות אלה מגיע ל40%-50%- מגובה המס שהיו צריכים התושבים האלה לשלם במקור. בירושלים, למשל, תשלום הארנונה הממוצע בשכונות מצוקה, שרוב תושביהן חילוניים היה גבוה בכ40%-מזה ששולם בשכונות החרדיות (הנתונים נמסרו על-ידי פרופ' ש. חסון, ראו אילן, 1998ז). המשמעות של הנתונים האלה היא, שיכולתה של הרשות המקומית לספק את צורכי התושבים מוגבלת. כך, ככל שהחרדים מהווים רוב ברשות המקומית, כך מצטמצם בסיס המיסוי בתקציב הרשות וגוברת התלות בגורמים חיצוניים " http://www.idi.org.il/hebrew/print.asp?id=828

Lu Tze

New member
למה החילונים צריכים ליזום הקמת ערים חרדיות?

החרדים הם ילדים קטנים שלא יכולים ליזום דברים בעצמם?

Patrick kim

New member
החרדים ניסו להקים את עמנואל. ובלשון

המעטה זהו מנחת עבמ`ים ובית מחסה להזויים.ערים חרדיות הן מרשם בדוק לחידלון והן תהיינה תלויות בחילונים מבחינת תעסוקה גם היי- טקית.

benedict arnold

New member
במדינת ישראל יש רק גוף אחד שיוזם הקמת

ערים. קוראים לו משרד השיכון. בעבר לא היה משרד השיכון ער לצורכי הדיור של המגזר החרדי ולא דאג לתכנן עבורו חלופות דיור הולמות.כתוצאה מכך זרמה אוכלוסיה חרדית צעירה לשכונות שבמקור נועדו להיות חילוניות כדוגמת הר נוף ורמות אלון. כל היתר זה היסטוריה.

Lu Tze

New member
לא, משרד השיכון מאשר הקמת ערים.

ליזום ערים יכול כל אחד. אפילו חרדים. החרדים, כמו כל אוכלוסיה בישראל, לא אמורים לחכות עד שמישהו במשרד ממשלתי יזכר בצרכים שלהם, אלא הם אמורים לדאוג להם בעצמם.

benedict arnold

New member
עקרונית אתה צודק

משרד השיכון לעיתים יוזם ולעיתים מאשר יוזמות קיימות. תהליך האישור מורכב וממושך ועד תחילת שנות התשעים לא התייחסו במשרד השיכון ברצינות לצורכי הדיור החרדים ולפיכך יוזמות ההתיישבות החרדיות לא המריאו. בכל מקרה יש למשרד השיכון השפעה בלתי מבוטלת על התפתחותן של יוזמות כאלו ועל סיכויי ההצלחה שלהן. למשל, לפני זמן לא רב ביטל משרד השיכון תוכנית 'בנה ביתך' ברמת בית שמש כשהתברר לו כי כל מי שניגשו למכרז היו חרדים.

Lu Tze

New member
הנה, זאת השאלה המהותית:

האם היו יוזמות התיישבות חרדיות? (אני שואל ברצינות)

benedict arnold

New member
אני מאמין שכן

(אבל אל תבקש ממני פרטים מדויקים מכיוון שלא חקרתי את הנושא מקרוב).

למעלה