מה יהיה עם האנדו???????????????????

פיצקים

New member
מה יהיה עם האנדו???????????????????

היי בנות, אני סובלת מאנדו חמור משנת 2001, אחרי מספר טיפולים נולדו לי שתי בנות מדהימות...(בשנים שונות). הפסקתי להניק לפני כחודש וישר החלו לי כאבים. באולטרסאונד נאמר לי שיש לי אנדו בשתי השחלות. שחלה שמאל מאוד כואבת, הרופאה נתנה לי גלולות כדי למנוע התפתחות, אבל עדין כואב לי מאוד. האם כל החיים אצטרך לקחת גלולות??? מה יהיה עם הכאבים??? (צריך להיות בהריון או להניק) תודה על התייחסותכן

libe3

New member
מתוך נסיוני הרב

אני חושבת שאפשר גם אחרת. וכדאי ורצוי לנסות אפשרויות אחרות. ישנה שיטת טיפול חדשה, ואגב יש לי מטופלות שהן דתיות וסובלות מאנדו', ולאחר טיפול ממושך כבן שלושה חודשים, הן דיווחו על שינויים מדהימים. הטיפולים שהן עברו היו בין היתר: ניקוי רעלים, רייקי, טיפול בתמציות קריסטלים. כך שלא צריך להרים ידיים, ואני לא חושבת שמה שאומר הרופא זה טאבו, תמיד כדאי לבדוק עוד אפשרויות. (שלא יבינו אותי, לא נכון, אני לא נגד רופאים. ושכל אחת נתון לשיקולה הפרטי. אני לא חושבת שבליעת גלולות היא הפתרון, האידיאלי לאנדו', מה גם שלא ניתן לדעת מה הנזקים לעתיד, זו תרופה ככל התרופות. הגלולה מטפלת בסימפטום, אבל לא בבעיה).

lee E

New member
אנדו' היא מחלה כרונית שדורשת

טיפול קבוע, רציני ורצוי ע"י רופא שיש לו הבנה עמוקה במחלה. יש כאן כמה וכמה רופאים שמומלצים ע"י בנות הפורום כמו המרפאה בתל השומר. לא הייתי ממליצה גם להחליף טיפול רפואי אמיתי בשיטות כמו שהוזכרו בהודעה הקודמת. אולי בשביל ההרגשה הטובה אבל בהחלט לא כתחליף לרופא. זה בהחלט עלול להיות מסוכן. והכאב, כן, זה חלק מחיינו. רובנו סובלות מהכאב. יש תקופות יותר טובות ויש יותר קשות. כל אחת מוצאת לה את דרך המלך להתמודד עם המצב ע"י משככים שונים ושאר ירקות-כל אחת בדרכה.

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

שמחה שמצאת אותנו
מסכימה עם lee E - ניתן לשלב טיפולים משלימים, אך יש סכנה בלשים את כל מבטחנו בהם ללא פיקוח רפואי על התקדמות המחלה. מדובר במחלה שהיא גם כרונית וגם פרוגסיבית ותפקיד הגלולות שניתנו לך (ברצף, אני מקווה) הוא למנוע את התפתחות האנדו'. במידה ואינך חשה כי זהו הטיפול הנכון עבורך את יכולה לגשת למרפאת האנדו' בתה"ש ולהתייעץ איתם על דרך הטיפול ואופציות נוספות.

מישמש33

New member
מנסיוני הכואב

לאחר לידת התאומים שלי לפני שנה ו - 3 ולמרות שהנקתי הרופא שלי נתן לי מייד סרזט ע"מ לדאוג שהאנדו' ישאר על אש נמוכה. גם אני בזמנו הרגשתי שלקחת גלולות ללא הפסקה הוא פתרון לא הגיוני והתחלתי בחיפוש אחר פתרונות יצירתיים ואלטרנטיבים. הגעתי למטפל ברפואה סינית שאמר כי הוא מכיר את האנדו' ויודע להרגיע ולהקטינו. הוא שילב אצלי מס' שיטות טיפול כגון: דיקור, שיאצו, ושיטה שנקראת קרניוסקראל, בשלב מסויים הגוף שלי השתגע והתחלתי לקבל וסת יום כן יום לא במשך כחודש ימים, ואז הוא אמר שזה בגלל שאני ממשיכה עם הגלולות ולכן הגוף שלי מושפע משתי מערכות ואם רוצים שזה יצליח אני צריכה להפסיק עם הגלולות. כ"כ רציתי להאמין שיש משהו אחר ועשיתי זאת והיום אני משלמת מחיר כבד. מצב האנדו' החמיר ובחודש הבא אני אמורה לעבור ניתוח כשההידבקויות בשחלות, ברקטום, במעי וכיפת הנרתיק, החמרה מטורפת לעומת המצב שהייתי בו. לכן אני בהחלט מסכימה עם מה שנאמר כאן כי אנדומטריוזיס הינה מחלה כרונית שצריכה להיות מטופלת ע"י רופא המומחה לעניין וכל טיפול נוסף הינו משלים לטיפול הקונבנציונלי.

מתוך ניסיוני לא כדאי

להשתמש רק ברפואה המשלימה, זה יכול להוביל לתוצאות מאד מאד לא רצויות. חויתי את זה על בשרי פעם אחת. הרפואה המשלימה יכולה להוות כתוספת ורק ככזאת. כל המרפאים האלטרנטיבים שמדברים על העלמת האנדו', ברוב המכריע של המקרים לא יודעים בכלל מה זה אנדו. ולגבי הגלולות, כן, כנראה כל החיים יהיה צורך לקחת גלולות

vered140870

New member
אולי למישהי יש טיפ

איך עובדים על הנושא הזה של גלולות לכל החיים? אני כל כך שונאת את הרעיון שכל ערב בעת נטילת הגלולות אני "מקללת" את הגלולות ותופעות הלוואי שלהן [וכן... אני מודעת גם להכרח שבהן- אבל זה לא עוזר...] אולי בגלל זה אני מדממת כל חודש- אפילו הגוף שלי "מקיא" את הגלולות!!!!

אם זה מעודד....

הי , אמנם הרבה זמן לא נכנסתי אבל אני מדי פעם אני עדיין קוראת ומתעניינת. רציתי רק להגיד שגם אני כל ערב לוקחת גלולות ובחודש האחרון גם דיממתי ארוכות כשהלכתי רופאה היא טענה כי בארה"ב, השתנתה התובנה שצריך הפסקה בין תקופת גלולות לזו שאחריה ושהים, ללא קשר למחלות אנדו וכו - יש בארה"ב רופאים שממליצים ליטול גלולות רצוף. אז גם אני בעסק וגם לי לא נראה סביר לקחת גלולות כל החיים - אבל היה יכול להיות יותר גרוע, לא? שיהיה בקלות. שוגה.

למעלה