מה יהיה עכשיו?

מה יהיה עכשיו?

אתם/ן בטח נמצאים/ות כרגע במפגש, אך אני חייבת לשתף אתכם. בטח שמעתם/ן על שאירע לאריאל שרון, זה קשה לעיכול! קבלו את שבתוכי- עדיין קשה לי לעכל את שמתרחש: על כתפיי שני אנשים, מחד- האיש הרע האומר כי אלוהים מעניש את רה"מ על כל מעשיו. מאידך- האיש הטוב המעוניין בהחלמתו של רה"מ וזאת מפני שהוא חושש למצב המדינה. אני בוחרת להתנער משני האנשים הנ"ל ולחשוב על אריאל. כן, כן אריאל- אנשים רבים שוכחים כי לפני היותו רה"מ הוא אדם רגיל כמו כולנו. גם לו יש משפחה הדואגת לשלומו, משפחה החוששת להתפרק- האיש החזק אותו הם מכירים ומכבדים מסוגל לוותר ולנטוש אותם. אני לא מאחלת לאיש לחוות את "חווית" האובדן, זוהי טראומה תמידית. חוויתי אובדן לפני שנה 6 חודשים ותשעה ימים- הכאב כה עצום שקשה לי לפספס יום. אני לא מעכלת את זה שהיא לא כאן, אני לא קולטת את העובדה שהיא נטשה אותנו, למה זה קרה?! אוף זה קשה- אני כותבת לכם/ן וקשה לי
לכן אני לא רוצה שייקרה דבר לאריאל, לא רוצה שמשפחתו תיפגע. ברגע שחווים אובדן- אתה הופך להיות "חי מת": כלפי חוץ הכל נראה כרגיל, האנשים הפוגשים אותך חושבים כי הכל "בסדר" ואתה מאושר, אך בתוך תוכך אתה נפש פגועה, נפש שהלכה לאיבוד כי האיש אותו היא אהבה נטש אותה. אני מחזיקה אצבעות לאריאל שרון ומשפחתו. רולין.

איש הרע?! אולי איש הצדק...

נכון... "לאוזן בלתי מזויינת" העובדה שהייסורים ששרון עובר הם בעצם עונש זה בעצם דבר רע להגיד. אך האמת היא אחרת. האמת היא שאין דבר כזה מקרה בעולם, הכל בידי ה', בסופו של דבר כולם יקבלו את העובדה הזאת בין אם הם רוצים ובין אם לא... אני לא יודע אם הייסורים האלה באו עליו בגלל מעשיו הפוליטים כי אינני יודע את תוכניותיו של ה' ואינני מתיימר לדעת כנביא שקר... אך דבר אחד אני יודע, כמו שאמרו חז"ל: "ייסורים הבאים על האדם יפשפש במעשיו", זאת אומרת ששרון, שאני מאחל לו בריאות ואריכות ימים, צריך לעשות חשבון נפש.... כי כנראה שאבינו שבשמיים לא אהב דבר מה שאדון אריאל שרון ראש ממשלת ישראל עשה. בוא נתחיל להסתכל על הדברים בצורה קצת יותר עמוקה ולא שטחית ופשטנית.... כי זו הדרך לגאולה. אני לא משיחיסט.... אני פשוט יודע את האמת בגיל 17 שאנשים בגיל 80 עדיין מתקשים לדעת. ה' יישמור אותנו ואת כל עמו ישראל ואמרו אמן.

האיש הרע?! אולי האיש הצודק.....

נכון... ל"אוזן בלתי מזויינת" העובדה שייסוריו של ראש הממשלה באו עליו כעונש, הם דבר "נורא" ו"קיצוני" להגיד... אך אין זו האמת.... האמת היא שאין דבר כזה מקרה בעולם, הכל בידי ה' ייתברך, הוא משלם שכר לצדיקים ונותן עונש לרשעים.... אינני בא לומר ששרון הוא אדם רשע, אני רק בא לומר ששרון, שאני מאחל לו בריאות ואריכות ימים, צריך לעשות חשבון נפש, כי לא מצא חן בעיני ה' דבר מה שנעשה על ידיו. איני יודע אם ייסורים אלה באו בעקבות החלטותיו המדיניות כי אני לא יודע את תוכניותיו של הבורא ואינני מתיימר לדעת כנביאי השקר... אך דבר אחד אני יודע, כמו שחז"ל אמרו:"ייסורים הבאים על האדם יפשפש במעשיו"

Ragamala

New member
אם אתה מאמין באלוהים אז

אולי הוא פגע באריק בגלל סברה ושתילה? ואולי בגלל 40 ק"מ מלבנון? ואולי בגלל שהוא הקים את המפעל הכי הרסני בתולדות המדינה (ההתנחלויות)? ואולי הוא פשוט כל כך אהב את אריק שהוא רצה אותו לידו (כמו שאנחנו נוהגים להגיד על מי שאנחנו אוהבים)? ואולי הוא פשוט החליט שבגיל 77 הגיע הזמן להחזיר את הציוד ולעלות לשמיים? אבל מה שבטוח זה - אולי - העיקר שיחלים ויחיה את שארית חייו בכבוד. נ.ב. הרב בן ציון מאיר חי עוזיאל נפטר בגיל 73 הצעיר (הוא היה הראשון לציון - הרב הספרדי הראשי ב1939-1953) - האם אתה טוען שהקב"ה העניש אותו? האם עליו לפשפש במעשיו?

nikkey

New member
יהיה בסדר. יש לנו עדיין ממשלה.

מאחלת לאריאל שרון (הנערץ עלי ביותר) רפואה שלמה מכל הלב. אלוהים לא מעניש אותו,אלוהים אוהב אותו. לאחר ההתקף הראשון היה אסור לו לחזור מיד לתפקוד. הוא היה חייב לנוח ולהתחזק.

sela v

New member
נראה לי שכמעט כל אחד מאחל

שהוא יחלים, אבל אין הרבה תקווה לכך, וחבל. משחקי הנניח לא עוזרים הרבה, ועכשיו מאוחר מדי להניח מה היה קורה אילו. אני מקווה שגם ללא שרון נמשיך את החיים.

nikkey

New member
אתה יודע מה הכי

כואב לי לשמוע? כולם היום מבינים עד כמה הוא היה איש גדול,וכואב לי שהוא לעולם לא ישמע את זה. כל השנים הוא שמע כיצד לועגים למבנה הגוף שלו,האשימו אותו בכל הרעות החולות של המדינה,ומעולם לא אמרו לו כמה הוא היה נפלא. זה שהיו לו נפילות מידי פעם,כי הוא בסה"כ בין אדם ולא מלאך,אבל מעשיו מחפים על הכל. זו דעתי בכולופן. מאחלת לו בפעם המי יודע רפואה שלמה. נורא עצוב לי.

nikkey

New member
אז מה? היו

ראשי ממשלה ששרו להם "----- מלך ישראל. מה רע בזה? האם גם לשיר אסור? ולא, לא הבינו עד כמה הוא תרם למדינה. ציינו כבר בהודעתי ,שהיו לו נפילות. הרי אין אדם שאינו טועה,רק שאצלו המאזן מחפה על הכל.

סלוניק

New member
אני לא חושב ששרון תרם באופן יוצא

מן הכלל למדינה, הוא היה כמעט בכל צעד משמעותי שלו שנוי במחלוקת (גם במהלך שירותו הצבאי) ואי אפשר לומר שמדינת ישראל סוף כל סוף הבינה את תרומתו כאשר כל שצריך לעשות הוא ליטול את אריאל שרון שכל אחד רוצה לזכור - שרון מקים או שרון המפנה, שרון הפולש או שרון מוסר השטחים, שרון אוייבו של העם הפלסטינאי או שרון איש השלום. עדיין לא הבנתי איך אפשר להדביק לו "מורשת" סדירה ומובהקת שתסביר מה כל כך גדול בו, ואני לא מאמין שיש טעם לכפות אחת שכזו עליו. יש דרכים הרבה יותר טובות והרבה יותר כנות לזכור אדם.

nikkey

New member
או קיי.

זכותך לראות את הפן החיובי או השלילי של שרון. בוודאי שלא אכפה את דעתי עליך. לדעתי,ורק לדעתי ואינך חייב לקבלה. אריאל שרון בגלל מורכבותו הוא גדול בעיני. הוא לר היה נעול באיזו אידיאליזציה ולא סטה ממנה ימין ושמאל.פשוט לא. הוא התאים את דרכו לפי הצורך. זו הגדולה שלו.

סלוניק

New member
וזו בדיוק הבעיה.

אי אפשר להתאים לאריאל שרון קו מנחה או מצע שהוא נשאר נאמן לו. אני לא יודע מדוע זו דווקא גדולה, אבל אני ארחיב על כך בהודעה ארוכה יותר בהמשך השבוע.

nikkey

New member
מנהיגות זו היכולת

לשנות דרך כשצריך,ולאריאל היה את זה.

sela v

New member
לא נכון

דבר ראשון היו הרבה דברים רעים, שהוא עשה בעבר. לא בטוח אם אפשר לשכח את זה, אבל לכל אדם מגיע הזדמנות שנייה, ואני נגד לנטור טינה כמו שלאריק ככה גם לערבים, שכמה פה.... דבר שני אריק זכה לפופולאריות רבה בשנים האחרונות, אז אמנם יש כמה שרוצים לראות את מותו גם מהצד הישראלי וגם מהצד הערבי, אבל תמיד יהיו אנשים כאלה, ואני חושב שהוא ידע שרוב העם תומך בו.

nikkey

New member
הרבה דברים רעים?

לא הגזמת בכלל. אתה מוכן לציין את ההרבה הזה? אריק היה אדם ,לוחם ומנהיג בכל קנה מידה,ואף אחד לא יקי את זה ממנו.

למעלה