מה יהיה עכשיו?

מה יהיה עכשיו?

אילו הייתי ימני הרי דבר ראשון הייתי הולך ללמוד מההיסטוריה, יצחק שמיר מנע את קיום הסכם לונדון (לא שאני תומך בהסכם) שהושג בין פרס למלך חוסיין (שנראה כי היה מתקבל היום גם על-ידי הימין) וגרם במישרין להסכם אוסלו. רצח רבין וחיזוק כוחו של הימין הקיצוני הביא לחיסול הסכם אוסלו ומה נקבל עכשיו? המצב אליו הכניס אותנו שרון, באין וויתור על הרצון להשיג הישגים מהכיבוש, יכול להמשך שנים. נכון, המשך המצב יגרום לכך שניסוג, נסיגה טבעית, אל הקו הירוק וההתנחלויות תתרוקנה מיושביהן, אך מצד שני קיימת סכנה של ירידה המונית, באיטיות, מהארץ ותוך מספר שנים יברחו מכאן כל המוחות הצעירים שאמורים להבטיח את העתיד הכלכלי והתרבותי של ישראל. ``הנסיגה`` מתוך הקו הירוק, אל הגולה, תהיה משמעותית יותר ומסוכנת מאוד. ברור לימין שחלום ארץ ישראל השלמה הלך לעולמו זה מכבר, גם חלומות השלום של השמאל עלולים להישאר חלומות יפים גם אחרי שהמדינה תקרוס. לימין ברור כי בכל הסדר יהיה צורך בפינוי התנחלויות וכי החלום של הימין הקיצוני אינו ניתן להגשמה.

שום מוחות לא יברחו.

מי שינטוש את היהדות ממילא תוך דור או שניים יאבדו צאצאיו את ה``מוח היהודי`` וכך גם יקרה לשמאל הישראלי, ``המוח היהודי`` נובע מדורות ע``ג דורות של התעמקות מדוקדקת בכיתבי הקודש , ומי שינטוש זאת ייהפך ככל העמים , רוצח חסר מידת הרחמים , חסר תרבות , בעל מוסר כפול , וחסר ``מוח יהודי``.

מעש :

* אני אינני מעיין מספיק בכתבי הקודש. * לא חזרתי בתשובה. * אני מה שנקרא ליברלי ( בפירוש הנכון של זה , ליברלי כלפי הדת ), למרות שאני חי כחילוני. * לצורך עיון ולימוד בקודש, לא מחייב חזרה בתשובה, מספיק לקיים מספר דברים חלקי בשביל ללמוד , כך שהמוח היהודי ישמר. יש לנו הרי תלמידי חכמים !

אולי לא נגד הדתיים , אבל מה גישתך

לדת ? מה דעתך למשל , על תוספת רבה של לימודי יהדות בבתי הספר ?

לא הרבה אנחנו היהודים מבקשים :

מדינה יהודית שבירתה ירושלים המאוחדת לנצח נצחים, הכוללת את מערת המכפלה קבר רחל וקבר יוסף.

בכל מקרה.....תיזי!

זה יותר ממה שהפלסטינים מבקשים ופחות ממה שהימין הקיצוני רוצה. מעמדתך אני צריך להבין שאתה מועמד להצטרפות לש``ס?

ש``ס לא מקבלים אשכנזים :cool:

כמובן שבשביל להגן על מה שציינתי צריך שטחים נוספים.

אני צוחק מעש

ש``ס היא המפלגה המשתפרת, אבל לא אשכח להם את התמיכה באוסלו.

נכון רק הדתיים המיזרחיים הומניים

בוודאי ברור הרי לכל שרק הש``סניקים בגלל שהם ``יעני`` יהודים חרדים הם מאוד הומניים ורחמניים בגלל זה הם בעד מלחמה כוללת, בגלל זה הם בעד שננהג כמו קבוצות הטרור הפוגעות בנו בגלל זה אוהבים כל כך את הרוסים העולים רק בגלל שהם - הם היהדוים הרחומים והחנונים הערה - אתה וכל הזבל השחור השונא לכאורה את האשכנזים אך בפועל ש``ס מחקה את החרדים האשכנזים מהלבוש ועד האדיקות הליטאית - אתם האסון הגדול ביותר לציונות מכל אוייב אכזר חיצוני

אתה בהחלט ``אדם`` מטומטם.

ראשית , אני עצמי אשכנזי. שנית, השמאל הישראלי הוא למעשה הקאפו האסוני , ש``ס סה``כ זו מפלגה חברתית שבאה לנסות לעזור לאלו שהממסד אינו מגיע אליהם. היתרון בש``ס הוא שהם עושים הרבה להחזיר את העם לשורשי הזהות היהודית.

דוריתבר

New member
נכון מאוד

שכחת רק להזכיר את מחיר הדמים שנשלם עד אותה נסיגה טבעית, על המוחות זה לוקסוס לחשוב, אבל נכון מאודֱ ! אני עוקבת אחרי כל מה שאתה כותב, יישר כוח!

למעלה