מה יהיה הסוף??

מצב
הנושא נעול.

קרלטון

New member
ואני אתן לך רמז

אני אתן לך חידה קטנה
גברת כהן מחדרה קנתה את מדד הנאסדאק 100 בסוף שנת 1999. לאחר שנה ראתה שהיא מופסדת והחליטה להישאר בפנים כי אני ירידות באות עליות. מה התשואה של גברת כהן בשש השנים האחרונות על ההשקעה שלה?
ואני אתן לך רמז
מדד הנאסדאק צריך לעלות ביותר מ-100% כדי שיגיע לשער בו קנתה אותו לפני 6 שנים. אם יקרה נס, ותןך שנתיים מדד הנאסדאק יעלה ב-100% ויכפיל את עצמו, הרי שגברת כהן עשתה תשואה של 0% על השקעה של 8 שנים!! במונחים ריאלים, עקב האינפלציה, הפסידה כסף רב.

imuser1

New member
אני גם מכיר מישהו

אני אתן לך חידה קטנה
גברת כהן מחדרה קנתה את מדד הנאסדאק 100 בסוף שנת 1999. לאחר שנה ראתה שהיא מופסדת והחליטה להישאר בפנים כי אני ירידות באות עליות. מה התשואה של גברת כהן בשש השנים האחרונות על ההשקעה שלה?
אני גם מכיר מישהו
אני גם מכיר מישהו שמת לפני שהוא הספיק להנות מהכסף שלו. האם המסקנה היא שצריך להפסיק לעבוד ולהרוויח כסף ? אז היתה התפוצצות בועה. כאן לא.

קרלטון

New member
איך אתה יודע?

אני גם מכיר מישהו
אני גם מכיר מישהו שמת לפני שהוא הספיק להנות מהכסף שלו. האם המסקנה היא שצריך להפסיק לעבוד ולהרוויח כסף ? אז היתה התפוצצות בועה. כאן לא.
איך אתה יודע?
אף אחד לא יודע שזאת בועה עד שהיא מתפוצצת...

imuser1

New member
בגלל הגובה של המכפילים שבהן נסחרות

איך אתה יודע?
אף אחד לא יודע שזאת בועה עד שהיא מתפוצצת...
בגלל הגובה של המכפילים שבהן נסחרות החברות. נכון או לא ?

קרלטון

New member
אם יכולת לקנות ולמכור לפי מכפילים

בגלל הגובה של המכפילים שבהן נסחרות החברות. נכון או לא ?
השקעה בבבורסה היתה סיפור פשוט מאוד. מה נראה לך מכפיל ריאלי ומה לא?

imuser1

New member
מה שמקובל בכל העולם זה ריאלי

השקעה בבבורסה היתה סיפור פשוט מאוד. מה נראה לך מכפיל ריאלי ומה לא?
מה שמקובל בכל העולם זה ריאלי
מה שמקובל בכל העולם זה ריאלי אבל אם במגזר אחד במקום 1 סוחרים במכפיל גבוה פי כמה מאשר במקום אחר - זה לא ריאלי - זאת בועה

nestorcito

New member
מסכים ב100%!

האור בקצה המנהרה

אני אישית מופסד על קרנות החו"ל שלי - ואני בכל זאת נשאר שם: מכמה סיבות 1 - אחרי ירידות באות עליות. ואין שום סיבה למכור בירידות לחכות שיעלה ולקנות שוב. צריך לקנות בירידות. ואם אתה לא מוכר בירידות זה כאילו אתה קונה בירידות. 2 - הרי בסוף זה יעלה, אז למה למכור ולהפסיד בטוח. עדיף לחכות. 3 - ההשקעה אמורה להיות לטווח הרחוק. ובטווח הרחוק זה יעלה. 4 - עדיין זה פחות מסוכן מאשר להשקיע במדינתנו הקטנטונת בישראל. אני מעדיף להשקיע בסין וברוסיה מאשר במדינה כמו שלנו. 5 - אין אלטרנטיבה. השקעה בארץ מבחינת הסיכון יותר מסוכנת. לסיכום - אני לא מוכר. החלטתי להשאר כמה חודשים לפחות רצוף. בסוף זה יעה וכולם יהיו מרוצים.
מסכים ב100%!
גם אני מושקע בעיקר בקרנות חו"ל וחטפתי חזק בימים האחרונים,אבל הכי חכם זה להישאר ואפילו להגדיל את החשיפה.

יהושע 50

New member
מיצוע מחירים, דרך בטוחה לפשיטת רגל!

מסכים ב100%!
גם אני מושקע בעיקר בקרנות חו"ל וחטפתי חזק בימים האחרונים,אבל הכי חכם זה להישאר ואפילו להגדיל את החשיפה.
מיצוע מחירים, דרך בטוחה לפשיטת רגל!

imuser1

New member
אולי הוא מתכוון לזה

מה פירוש מיצוע מחירים?
אולי הוא מתכוון לזה
"ואפילו להגדיל את החשיפה" דהיינו כשאתה קונה עוד יחידות ממניה שאתה נמצא בה בהפסד, זה כביכול מוריד את ההפסד שלך, כי הוא משתקלל עם הרכישה החדשה. ולעצם העניין, אני אישית לא קונה עוד, אבל גם לא מוכר. נייר ערך שאתה לא מוכר אותו = אתה קונה אותו מחדש. ולכן נייר שלא היית קונה -> אתה צריך למכור אותו. כי להחזיק אותו = לקנות אותו. וכנ"ל אני נשאר עד הסוף הטוב.

מצב
הנושא נעול.
למעלה