מה יהיה הדפ"ר שלי?

agnes N

New member
מה יהיה הדפ"ר שלי?

הלך לי די חרא במבחנים הפסיכוטכניים. ובאשמתי. אני מוגדרת כמחוננת אבל גם כבעלת קשיי קשב וריכוז, אני צריכה הארכת זמן אבל ביום הצו שלי החלטתי לא להביא את האבחון, לא יודעת למה. נהגתי בטמטום גמור ובבטחון עצמי מופרז ואני פוחדת שאני עוד אצטער על זה בעתיד כהוגן אני יודעת שבחשיבה צורנית לא הספקתי לענות על שאלה אחת ועל שאר השאלות בטוח עניתי נכון. במילוי הוראות עניתי על כל השאלות נכון. בהבנת הנקרא יש מצב שעניתי אולי על איזה 4 שאלות (מתוך 24) לא נכון כי כשראיתי שבקושי נשאר לי זמן התחלתי לחפף בשאלות, לנחש פחות או יותר, כי ידעתי שלא אספיק אחרת. בחשיבה מילולית גם יכול להיות שהיתה לי טעות, שתיים ככה וכל השאר נכון. אבל (וכאן בא האבל) בחשיבה כמותית לא הספקתי לענות על איזה שליש מהשאלות (בערך בשאלה ה17 מתוך ה25 שמתי לב שלא נשאר לי זמן והתחלתי לנחש, ובסוף גם בניחושים הגעתי רק לאיזה שאלה 21 :/) ועכשיו אחרי כל החפירה האנוכית הזאת יש לי שאלה אחת, אם ניקח בחשבון שבכל חלק יכולות להיות לי טעויות של חוסר תשומת-לב (כמו לכל בן אדם...), באיזה אזור אפשר להעריך שיהיה הדפ"ר שלי? יש מצב שלמרות הטעות החמורה שעשיתי יהיה לי דפ"ר גבוה? בבקשה תענו לי. המחשבה שפישלתי ודפקתי לעצמי את העתיד הצבאי, מלחיצה אותי כל כך שאני לא מסוגלת לישון, גם לא ממש לחשוב על משהו אחר (אני לחוצה ברמות מטורפות כן). אה ולמי שהולך לצו ראשון ויש לו איזשהן הקלות או כל דבר אחר שהוא צריך להביא/לקחת/לדאוג לו שאחרים לא צריכים... אל תזלזלו בפסיכוטכני ואל תרגישו גיבורים יתר על המידה. כי זה ידפוק אתכם!

וואו, אני לא מאמינה...

בדיוק מה שקרה לי...!!!טוב אני לא יודעת אם אני מוגדרת כמחוננת (תלוי מי מגדיר
), אבל במבחנים שונים שעשיתי (אצל המאבחנת למשל...), נאמר לי שאני נמצאת ב-5% הגבוהים של האוכלוסיה מבחינת משכל וזה... גם לי יש איבחון כי יש לי בעיה קצת עם התארגנות, ואם אני לחוצה בזמן אני יכולה לקרוא שאלות לא נכון, ודברים מהסוג הזה וליפול על שטויות (וגם בגלל כתב יד לא קריא, אבל זה כבר לא קשור להארכה..). בקיצור... לא הבאתי איתי את האיבחון בערך מהסיבות שציינת, והלך לי גם פחות או יותר אותו דבר, ועד עכשיו אני די מרגישה שנדפקתי, וכמובן גם הנסיונות שלי לעשות מבחנים שוב לא הועילו... אבל האמת היא שבכל זאת קיבלתי זימונים, שמראים על כך שהקב"א שלי בסדר- לעתודה, פרויקט רקיע (למרות שבכלל לא רציתי את זה...), רפואה (שגם את זה לא רציתי), ומקצועות המחשב (שאת זה רציתי ואפילו עברתי). אז לסיכום... תשלחי פקסים, בבקשה לעשות מבחנים חוזרים, וגם אם לא יאפשרו לך- קחי הכל בפרופורציה, זה כולה שנתיים וגם אם לא תלכי למסלולים היוקרתיים ביותר אני בטוחה שתוכלי להנות בהם...

Eshed92

New member
תנשמי עמוק, ותרגעי

אני אישית, בגלל בעיות ריכוז, נחשתי את כל החלק של החשיבה הכמותית, חיפפתי בטירוף, אבל הצלחתי טוב מאוד בכל שאר החלקים. עם זאת, יצאת עם קב"א 56 ודפ"ר 80 או 90... כמובן שאצל בנים יש גם ראיון אישי, שמשפיע מאוד על הקב"א, אבל בקשר לדפ"ר- באמת שיש סיכוי טוב שיש לך דפ"ר גבוה. בקשר לבקשה למבחנים חוזרים, גם אני ניסיתי, אין לך ממש סיכוי לקבל מבחנים חוזרים, אבל בכל זאת תירגעי! ותשני קצת!!

agnes N

New member
אוי תודה

ועכשיו אני באמת קצת עייפה, אבל לפחות כבר לקחתי את הכל בפרופורציות! טוב אני יכולה להגיד בלב שלם שלפחות חצי מהחשיבה כמותית אשכרה עשיתי וחישבתי נכון אז כנראה שאחרי הכל מצבי לא כ"כ גרוע. אני סתם לחוצה בטירוף. כל כך לחוצה שהדופק שלי בצו היה 130 והרופא הפנה אותי לבדוק אם אין לי אנמיה או בעיות בבלוטת התריס (ואין לי) היום בבוקר מדדתי והדופק היה 72... הייתי מורידה לעצמי פרופיל על חרדה

NamelessGirl

New member
אני רק רוצה להגיד לך...

שגם אני מוגדרת כמחוננת, וגם אני זקוקה להארכת זמן ולפני הצו הראשון שלי חשבתי על זה, אם להביא או לא ואנשים כל מיני אמרו לי שלא כדאי כי זה יורד לי פרופיל בלה בלה בלה וזה שטויות, בקיצור בסוף החלטתי כן להביא כי ידעתי שפשוט תהיה לי חרא של קב"א אם אני לא אביא כי אני לא אספיק חצי מהמבחנים..ובסוף יצא לי דפ"ר 90 וקב"א 56..

למעלה