מה יהיה איתי?

superyal

New member
מה יהיה איתי?

אז ככה אני מתגייסת ב 3.4.01 כלומר עוד שבועיים וקצת וכיוון שמשום מה הצבא החליט שלא לקבל אותי לקורס מ``כיות אני הולכת לכלל צה``לי. הבעיה היא שאני אחת עם מוטיבציה גבוהה ויש לי כושר לא רע ואין לי בעיה לסבול ושיהיה לי קשה ומעייף בצבא ובמילים אחרות אני רוצה תפקיד שיהיה קרוב עד כמה שאפשר ל``קרבי`` אבל למיטב הבנתי מכלל צה``לי רב התפקידים הם תפקידים פקידותיים דבר שאולי מתאים לאנשים שבעיניהם צבא זה חובה או לאנשים שלא יכולים פיזית לעשות יותר מזה אבל אני יכולה ורוצה לעשות כמה שיותר בקיצור אולי מישהו פה יכול להגיד לי לאיזה תפקידים שלא כוללים לשבת בתוך חדר כל השירות אני יכולה להגיע מכלל צה``לי ואל תנסו להגיד לי שככה זה הצבא ושהמוטיבציה שלי תרד כי אני לא מאמינה בזה ואני מעדימה להגיע לצבא כמה שיותר אופטימית תודה

so

New member
יהיה טוב

תראי, זה לא לא כל כך נורא, בכל תפקיד אפשר להגדיל ראש ולתרום כמה שיותר. נכון שהצבא אידיוט שהוא לא מנצל את הכישורים שלך, אבל מי יודע אולי בבקו``ם כן מחכה לך תפקיד טוב יותר מלבורנטית או פקידה. אז דבר ראשון תפסיקי להילחץ כל כך ודבר שני אל תדאגי הכל יהיה בסדר ואת תצליחי גם לתרום וגם להנות מהשירות ( אולי?)

מכי``ת

New member
שם המשחק:עקשנות.

אני אהיה כנה: מכי``ת את לא תהיי...לפי תאריך הגיוס שלך א5ני יודעת שאת לא הולכת לקורס מכיות כי לא נפתח בתאריך הזה קורס ואפילו לא קרוב. נתחיל מזה שאת ממש מורידה מערך הטירונות הכל``צ (כלל צהל``י)...אפילו מכיו``ת עוברות טירונות כל``צ היום. יש מיליון תפקידים ``קרביים`` ו``מורעלים`` לבנות...מדריכות יח``ש,מדסיו``ת,סמבציו``ת,מדריכות האמ``ר וכו`... הרבה פעמים לצבא יש מיכסה של בנות שהוא צריך להביא לתפקיד מסויים ואם במיונים לפני הצבא הוא לא מיין מספיק יש סיכוי דיי גדול שבבקו``ם יציאו את התפקידים האלה לסתם בנות כי לבקו``ם יש מיכסה של בנות שצריך למלא... העצה שלי היא שפשוט מרגע שאת נכנסת לקצין מיון אל תצאי עד שתהיי מרוצה. בתחנה הזאת העקשנות משתלמת. עוד דקה או שתיים שתרגישי נודניקית כלפי קצין המיון ישנו את כל השנה ותשע שלך. תאמיני לי שכבר הייתי המון פעמים בבקו``ם לקליטת חיילות (ואגב, אני גם אהיה בקליטה שלך בבקו``ם...) ומי שמתעקשת בתחנה הזאת יוצאת בסוף מרוצה. אל תרגישי לא נעים ותדעי ששום דבר שתעשי בבקו``ם לא ישפיע על השרות שלך ושפוט תתעקשי ותהיי חצופה , גם אם זה לא הכי נעים. וזה עצה ממכי``ת.... בהצלחה וגיוס קל...אם תהיה טירונית שלי אני מבטיחה להשתדל להיות לא מניאקית יותר מידי...

יניב10

New member
תגובה

עקשנות מובילה לכלא ! אני מסופח לבקו``ם כרגע וכל יום אני רואה אנשים עקשנים שלא מוכנים להתפנות למה שהצבא הציע להם(לדוגמא בגיוס להנדסה היתה מחלקה שלמה שלא רצתה ללהתפנות).ומה סופם? מעצר,12 יום על תנאי אם אתה נשבר אחרי יומיים ומסכים להתפנות ואם אתה לא נשבר 40 יום בכלא 4 או 6.אז אל תעשי יותר מידי בעיות.

superyal

New member
בלי כלא

זה בסדר אני לא מסוג האנשים שעושה בעיות. הדבר האחרון שאני רוצה זה להסתבך בצבא. אמנם אני אנסה כמה שיותר שיתנו לי תפקיד שמתאים לי ושיספק אותי אבל בסופו של דבר מה שיתנו לי זה מה שאני אעשה ואעשה בצורה הטובה ביותר. אני גם עדיין דיי אופטימית לגבי הצבא ובכלל ואני מאמינה שבסוף יקלטו אותי ויבינו שמודבר במישהי עם רצון ויכולת לתרום ובסוף הכל יהיה טוב... אולי

יניב10

New member
אל תבני על הבנה

הצבא מערכת אטומה אני הייתי מיועד ליהיות מ``כ אבל בגלל שהורדתי פרופיל זה לא מתאפשר לי.הייתי בטוח שיציעו לי תפקידים פיקודיים אבל לצערי לא הציעו לי.אני אצטרך להגיע לזה בדרך הקשה

לא שולחים לכלא מהבקו``מ

בסוף מציעים לך תפקיד של ג`ובניק, לא בהכרח מה שאתה רוצה, אבל למי שלא רוצה קרבי גם זה טוב. ולא כל מי שמתחצף לקצין מיון מוצא את עצמו במעצר (אבל יכול למצוא את עצמו באיזה בסיס חור).

יניב10

New member
שולחים וזה בדוק

חבר שלי סרב להתפנות לחיר``מכ בילה יומיים במעצר לאחר יומיים נשפט ע``י סא``ל ל 40 יום בכלא 4 . אז בדברים שאין לך בטחון מלא שאתה צודק תכתוב שאתה חושב ככה ואל תקבע עובדה.

סא``ל לא יכול לשפוט ל40 יום

ראה גב של טופס תלונה וחש``צ - העונש המכסימלי בדין משמעתי הוא 35 יום. (בד``כ מקבלים 28) אולי חבר שלך ביצע עוד משהו חוץ מלא להתפנות. אולי התחצף או משהו ואז היו לו שתי תלונות. תבדוק את זה. לגבי ה40 יום זה בדוק ואם השופט פעל בניגוד לחוק אז טוב, קורה, אני יוצא מתוך הנחה שמדובר בתנאים רגילים. יכול גם להיות שאם היה מחזור גדול אז היה עומס במעצר בקומ ולכן שלחו אנשים לשבת בכלא. בד``כ זה לא קורה.

דנדיבל

New member
קצת מאוחר, אבל

תלכי לקצין מיון ותגידי לו את כל מה שכתבת פה. תגידי לו שלא אכפת לך להיות בנ``מ או בחי``ר קל. רק קרבי. לפי דעתי לא תהיה בעיה. אם את מבקשת להיות מדריכה, אז זה קצת בעיה. אבל קרבית בכלל זה לא. כמדריכה את צריכה עברית מצויינת (כל השאלות ששאלו בצו ראשון) קב``א גבוהה ושיתרשמו ממך..

stratovarius

New member
אני בעד!

אני מכי``ת. הגעתי להיות מכית רק בגלל הרבה עקשנות אצל הקצין מיון. דדוקא הכי רציתי להיות חובשת. אל תתעקשי על תפקיד ספציפי...ברוב המקרים זה לא יהיה מה שחשבת. תנסי למצוא תפקיד שהאופי שלו הולם אותך (הדרכה, פעילות פיזית, חשיבה, עבודת צוות) בהצלחה!

anon

New member
הכל לטובה

תראי אני יגיד לך כך. אני כבר שנה בצבא ולפני הגיוס הייתי מורעל ולא חשבתי על כלום חוץ מקרבי התעקשתי אז עברתי מספר גיבושים+קצת פרוטקציות והגעתי לאן שרציתי ליחידה מובחרת סבל לא היה מזיז לי. בקיצור לאחר שמונה חודשי שירות נמצאה אצלי בעית ברכיים ואני סובל ממנה עד הלום. מה שאני רוצה לומר אם לא נותנים לך אזהירגעי ותדעי שכל מה שקורה קורה לטובה.

למעלה