איפה ללמוד וגם בקשר לסגנון השיכור
שלום ארפג'יו, אני לומדת שאולין קונג פו אצל אייל אופיר. נראה לי שאם תבוא ללמוד אצלו תוכל ללמוד גם את סגנון העיט, אבל - ויש אבל גדול - אנחנו לא לומדים את הסגנונות הספציפיים והיחודיים כבר מהיום הראשון. אחרי שלמדת בסיס כמה שנים טובות (אני כבר שנתיים מתאמנת ואני עדיין בבסיס של הבסיס), הוא יתחיל למקצע אותך בכיוון שנראה לו ולך שיתאים לך, בתחומים מגוונים - מצ'י גונג קשה עד נשק ועד סגנונות החיות. בכל אופן, כמו שאחרים אמרו לך, צריך יכולות פיזיות גבוהות מאד כדי לבצע את הסגנונות האלה, כך שלא כדי כ"כ להתחיל איתם אם אתה מתחיל גמור. אבל אל תראה בזה נסיון לדכא אותך, להפך, בוא להתאמן וגם אם לא תצא ביאטריס קידו, עדיין יהיה לך כיף מאד. יש לו מכון בכרכור שזה די קרוב לך, ואת הפרטים שלו אפשר לראות בלינק המצורף. ובקשר לסגנון השיכור - עד כמה שהבנתי, ויכול להיות כמובן שאני טועה, זה בכלל לא פותח כסגנון לחימה אלא כסגנון אימון, שעוזר לפתח מיומנויות של זריזות, שיווי משקל, התחמקות ועוד. כמו כן הוא מפתח את היכולת שכל איש טאי צ'י יגיד לך שהיא חשובה, לספוג מכה "ברכות" ולא להתנגד לה. השימוש בו בקרב נעשה בסרטים בגלל היופי התנועתי שלו (כמו כל אומנות לחימה קולנועית) וכן בגלל "הסיפור" החמוד שלו. אבל לא נראה לי שבאמת כדי להשתמש בו בקרב זירה. תודה על ההקשבה יערה