מה ידוע לכם

Arpegio

New member
מה ידוע לכם

על הסגנון בקונג פו אשר נקרא "ציפורן העיט" - מה מאפיין אותו? והאם מלמדים אותו בארץ באיזשהו מקום? לפי מה שידוע לי עליו הסגנון הזה נמנה עם סגנונות מנזר השאולין הצפוני, ושיש בו שימוש בטכניקת דים מאק...

IshMaElf

New member
קטלני ביותר -

בקיל ביל 2 היה קטע שבו "הלוטוס הלבן" הישתמש בסיגנון הזה. ניראה לי שהוא כל כך קטלני עד שמיתאמניו של הסיגנון לא מראים שימוש בו בפומבי ואף נאסר עליהם לעשות כן.

Dirge

New member
שהוא נראה ממממשששש מגניב

וצריך להיות בחתיכת כושר וגמישות כדי לבצע את השיטה הזו בצורה יעילה.

Arpegio

New member
כן אני מודע לכך

וזו אחת הסיבות למה אני שואל עליו מלמדים אותו בארץ בכלל?

fa jing

New member
תיקון קטן לעיט אין ציפורניים כי אם

טופרים. הייתי מתרגם את השם לעברית כטופר העיט Eagle claw. חנן

Arpegio

New member
כן...

חשבתי על זה שלכתוב "ציפורן העיט" זה דפוק כבר אחרי שפרסמתי את ההודעה

"הלוטוס הלבן"

חשבתי שעוותו את השם שלו מ"פאק מאיי פאי" ל "פאי מאיי" (יש לו גבות לבנות אחרי הכל..
)

Arpegio

New member
מה הקטע?

"השאילו" את הדמות שלו מהסרט הסיני ההוא לקיל ביל? הוא דמות מומצאת כאילו?

Arpegio

New member
בכל אופן...

מלמדים את השיטה בארץ? ומה מאפיין אותה? (לראות אנשים שמשתמשים בה בסרטים זה לא בדיוק מספק את המידע)

IshMaElf

New member
תנסה ללמוד אותה מהסרטים -

אולי תצליח, זה אפשרי ללמוד לחימה מסרט אם חוזרים על זה הרבה פעמים ומתרגלים.

Arpegio

New member
נדמה לי שאמרת את זה בצחוק

אבל במקרה שלא, אני חולק על דבריך, הרי אומנות לחימה זה הרבה מסתם תנועות שלומדים מסרטים, זו פילוסופיה, אלו טכניקות שלא ניתן לראות זה הרבה מסתם מכות ותנועות. לדוגמה, קראתי איפשהו שעל מנת להצטיין בקונג פו אתה צריך לדעת ליצור כוח אמיתי, ולהיות מסוגל להשתמש בכוח שאתה יוצר. ישנם אמני לחימה חזקים מאוד, אבל הם לא יודעים ליצור כוח אמיתי... אנשים אלה בתחום הקונג פו לא מצטיינים, הם רק במחצית הדרך. עכשיו, אין לי ממש מושג מה הכוונה בזה, אבל זה בוודאות משהו שאי אפשר ללמוד סתם מצפיה בסרטים וחזרה על תנועות...

Zeev Foux

New member
טופר העיט

טופר העיט (ying zhua鷹爪) הוא אכן סגנון שנחשב לצפוני, אך את עיקר פרסומו מחוץ סין עשה אומן לחימה שהתגורר בדרום סין - Liu Fa Meng או בשמו בהגיה קנטונזית lao fat men- ובהונג קונג, ושתי בנותיו, הידועות בשמן המערבי לילי וג'יני. ישנם סיפורים רבים עליו, על קבוצות הגרילה שאימן בתקופת ההתנגדות ליפנים (טופר העיט, אלא מה?), ועל גידול שתי בנותיו כבנים לכל דבר (וכך העביר להם את כל הידע בשיטה). שמו של הסגנון נובע מתפיסה שנקראת בסינית "טופר העיט" ואשר מרבים להשתמש בה בסגנון זה. אני די בטוח שאין בסגנון זה יותר "דים מאק" מאשר סגנונות אחרים, ובכל מקרה, ידע על נקודות תורפה חוצה בתי ספר רבים. בסגנון תבניות מרובות, וחלקן ממושכות להפליא. הזדמן לי לצפות במופע של בית ספרה של לילי לאו בהונג קונג, ואכן הופתעתי מרמת הכושר והאתלטיות הנדרשת מהמתרגל. שתי תבניות, אגב, היו תבניות בעיטות מהרצפה שמזכירות את סגנון הכלב. ממה שהתרשמתי מבית הספר בהונג קונג, הדגש לא היה על יישומים, אבל בהחלט יכול להיות שכבתי ספר רבים אחרים הם שומרים זאת לתלמידי הדלת הפנימית. אין מה לנסות ללמוד סגנון זה מסרטים, ובטח שלא מסרטים עלילתיים. אם יש לך רקע טוב בוושו, תוכל ללמוד איך התבנית יכולה להיראות מספרים, וגם אז תצטרך להמשיך ללטש זאת עם מורה חי. בכל מקרה, אני בטוח שלא ניתן ללמוד סגנון (שהוא הרבה מעבר לתנועה) מספר בלבד. זאב

Arpegio

New member
תודה על התשובה המקיפה...

אז זו הלילי ההיא, שהיא נחשבת למאסטרית גדולה בסגנון... ראיתי תמונות של אותה אחת. לצערי, לא רק שאין לי רקע טוב בוושו, הרקע היחיד שלי באמנות לחימה כלשהי היא שלמדתי קרב מגע לפני כעשר שנים כשהייתי בן 7 במשך שנה. כל שאר הדברים שאני יודע על קונג פו ושאר אומנויות לחימה זה מידע כללי. אז כנראה שלא מלמדים בארץ את הסגנון. טוב נו, בכל אופן לא נראה לי שזו אומנות לחימה שטוב להתחיל ממנה אם אין לך שום רקע בדברים אחרים...

porsh

New member
שאלה בנוגע לקונג פו

לפי איך שידוע לי בקונג פו עובדים לפי קאטות של חיות.. כלומר צורות לחימה... רציתי לדעת כמה קאטות יש ואיזה קאטות? (אני מכיר קוברה דרקון ונמר)

Arpegio

New member
אני חושב שאתה מדבר על סגנונות.

קאטות זו מלה יפנית דרך אגב, לכן לא משתמשים בה בנוגע לאומנויות סיניות. בקשר לצורות לחימה של חיות - ישנם אינספור סגנונות של קונג פו, שהוא הרי מעין שם קיבוצי לאומנויות לחימה סיניות. בין סגנוני הקונג פו שמקורו במנזרי השאולין ישנם גם סגנונות שהצורה שלהם היא חיקוי התנהגות של פעולות של חיות. אני לא ממש בטוח לגבי זה, אבל מהשאולין הדרומי (ישנם צפוני ודרומי, ובכל אחד מהם שמו דגש על דברים שונים לדוגמה עבודת ידיים בדרומי, ובצפוני הדגישו הרבה תנועות גמישות ובעיטות) יש סגנונות כמו הנחש, הנמר, העגור הלבן, הפנתר, הקוף, הדרקון... אם אני לא טועה יש סגנון שנקרא חמשת החיות, שהוא למעשה סגנון אחד שבו יש התנהגות של חמש חיות שונות. אם אני לא טועה, הסגנון שנקרא "צ'וי לי פוט" מורכב מחמש סגנונות של חיות. חוץ מזה, ישנו סגנון גמל השלמה, או ליתר דיוק שניים שונים - גמל שלמה דרומי, וגמל שלמה צפוני והם שונים. יש עוד הרבה שאני לא זוכר, אבל חוץ מזה יש הרבה סגנונות שהם לא קשורים לחיות, כמו וינג צ'אן, או וושו (שהוא עצמו גם שם קיבוצי לאומנויות לחימה שונות). אבל אני יודע ממש מעט, אז קח את מה שאמרתי בערבון מוגבל...

Arpegio

New member
אה ויש גם

את סגנון השיכור, ששכחתי איך אומרים את השם שלו בסינית, אבל זהו סגנון שבו אמן הלחימה מתנועע כמו מישהו שיכור, ובגלל זה קשה מאוד לקלוט את הכוונות שלו, לפענח את התנועות שלו, וזה מבלבל מאוד. (אם זה מבוצע כהלכה כמובן)

porsh

New member
אהה תודה רבה לך

אני חושב שהבנתי את העניין... וכן בקשר לסגנון השיכור באמת שמעתי על זה , אם זה מבוצע נכון זה קטלני

יש סרט של ג'קי צאן בשם drunken

master שבו הוא משתמש בקונג פו שיכור.(בסרט הוא משחק גם שיכור אמיתי)

למעלה