מה יגיע קודם?

g a l i 2 6

New member
מה יגיע קודם?

שלום בנות יקרות אני יודעת שאני לא מהכתבניות פה ועכשיו אחרי שעברתי את הניתוח בכלל חשבתי שאני לא שייכת לכאן יותר (ממש) אבל הנה הפסקתי את הגלולות ותוך כדי התחלתי טיפול ivf ראשון - ביום זו הפעם השלישית שאני מזריקה לעצמי וכבר אני בסרטים היסטריים - כל יום כואב לי בצד אחר פעם ימין פעם שמאל ואני מרגישה שזה כאבים של אנדו אבל מצד שני יכול להיות שכל כך מהר צמח שם משהו? לא יודעת מה לעשות אני מאוד מקווה שההריון יקדים את האנדו ולא ההפך כי אז הטיפולים יהיו הרבה יותר קשים. בקיצור נקוה לטוב, הייתי זקוקה לפרוק קצת מהלב.....

זואילי

New member
הי גלי

אני יודעת שאם תספרי לרופאים, הם אולי לא ממש יאמינו, או ייתייחסו בביטול לכאבים. (או כמו שנאמר לי - המחקרים לא מצביעים על התעוררות כזאת מהירה של המוקדים בטיפולי IVF....) - יה רייט. אני מאמינה שכואב, וכואב מהאנדו שנהנה מההורמונים.
זה בכלל לא משנה באיזה יום בסטימולציה זה מתחיל לכאוב. והלוואי ויש אנדואיות שעוברות את הטיפולים ללא כאבים. תהיי עם היד על הדופק. תבחני את עוצמת הכאב ותשאלי את רופאך מה מותר לקחת להקל על הכאבים - אם כמובן מדובר בכאבים חזקים שאין מצב לעבור אותם בלי איזה אקמול אומלל... ואם הרופא קשוב ויודע אנדו מהו - אז אני מקווה שהוא יקשיב לך ואולי "ישחק" עם המינונים. הרי במילא את עושה מעקבים אז אפשר לראות אם יש תגובה טובה של הזקיקים. לכן נותר גם להתייחס לגוף הסובל. אני חושבת שהטיפולים לא צריכים להיות יותר קשים רק בגלל שיש רופאי פריון שרוצים להרוג אותנו עם פרוטוקולים של נשים לא אנדואיות. חזקי ואמצי, את בתוך התהליך ואין דרך חזרה. גם הכאב לא יעצור אותך. תתחילי לספור לאחור. השאיבה זו המנוחה הגדולה....

נועהב1

New member
גלי-

הכאבים יכולים להיות סתם פשוט כי זה נאחס לגוף שלנו, בלי קשר לאנדו'. תקחי בחשבון שבד"כ טיפול ראשון הוא רק להכיר את הגוף והמינונים המתאימים לו, ולכן זה מאוד חשוב לרשום ממש כל כאב וכל תופעה שיש על מנת שהרופא יידע להתייחס, ואם זה לא יילך הפעם, אז הוא יתאים מינונים אחרים. גם אני השתמשתי בביטוי "כאבי אנדו'", ואז גיליתי שהרופא שלי לא ממש מבין למה אני מתכוונת. המלצה שלי- תנסי לאפיין את סוג הכאב, המיקום, הזמן או כל דבר אחר שאת מצליחה לחקור עליו. קחי נשימה ארוכה, אבל המון בהצלחה! שלך, נועה

למעלה