מה חירש צריך?

0ne Man

New member
מה חירש צריך?

שלום לכולם, אני הולך לפתוח בכוונה דיון על נושא רגיש מאד, ואני מבקש מראש מכולם לשמור על רמת דיון נאותה והולמת, בלי התקפות אישיות נגד אף אחד ממשתתפי הפורום. כל התקפה אישית לא הולמת- תימחק מיד ולאלתר. והדיון אותו אני מבקש להעלות הוא - מה חירש צריך? האם החירש צריך להשתלב בחברה השומעת, בכל מחיר, או האם החברה השומעת צריכה לדעת לשלב לתוכה את קהילת לקויי השמיעה, ולהתאים את עצמה לצרכי החירש, בכל מחיר? האם החירש צריך לשאוף לרכוש מיומנות של פיתוח תיקשורת מילולית עם השומעים, או שמא להיפך- לדרוש שקהילת השומעים תדאג לארגן מתורגמנים לשפת הסימנים בכל מוסד ציבורי, בתוכניות טלוויזיה, בהצגות וכו'- כלומר לדרוש שהשומעים יפתחו יכולת לתקשר עם החירשים בשפת הסימנים? האם החירש צריך לשאוף להיקלט בחברה השומעת, או שעדיף לו לחירש להסתגר ב"חממה" של קהילת לקויי השמיעה? אני יודע שאולי אני הולך לפתוח כאן פצעים ישנים, אבל אני חושב שחשוב לדון בנושא הזה, ולנסות להגיע לאיזו שהיא מסקנה, לפחות בתחום הפורום. אז...מה דעתכם?

moran f

New member
מי זה החירש הזה?

זה מאוד אינדיבידואלי, לא? יש אנשים שטוב להם להשתלב ויש כאלו שרוצים לחיות בחממה. לא נראה לי שרצוי שאחת מהקבוצות תכפה את דעותיה על השניה. בקשר לדרישה - גם אם לדעת מישהו זה נכון, מעשי זה לא. לאיזו מסקנה אתה מצפה להגיע? "כולם צריכים לעשות X"? מה אתה חושב שיהיו ההשלכות של זה - נראה לך שאם איכשהו כל המשתתפים בפורום הזה יסכימו על גישה זה ישנה משהו בחברה?

0ne Man

New member
זה אולי לא ישנה שום דבר בחברה

אבל יתן את הדחיפה הראשונה לשינויים בדעת הקהל. מישהו חייב להתחיל את השינוי, וגם אם השינוי יימשך שנים, צריך לפתוח בצעד הראשון לשינוי בגישה, בהשקפת העולם, ובנורמות. גם מרחק של אלף מילין מתחיל בצעד קטן.

moran f

New member
ואיזה שינויים בדעת הקהל

אתה מצפה להשיג? לאיזה שינוי אתה רוצה לגרום?

0ne Man

New member
יש לי הרבה מה להגיד בנושא

ואני גם אגיד. אולם לא עכשיו. תחילה אני רוצה לתת את הבמה לכם הגולשים. לשמוע את דיעותיכם, ואת לבטיכם. לשמוע דיעות בעד ונגד כל אפשרות שהעלתיתי בשאלה. אם אגיד עכשיו את דיעותי, הדיון יתנהל על פי מה שאכתוב, וזו לא מטרתי, כרגע, אלא לגרום לגולשי הפורום לעשות "חושבים"

moran f

New member
מה אני שוב רבים?

אני לא חושבת שלדעתך יש משקל גדול יותר מאשר לדעתו של מישהו כאן. לפחות מבחינתי אין לה. ככה שגם אם תכתוב את דעתך, לא נראה לי שהדיון יתנהל על פיה. אישית אני גם לא צריכה שיגרמו לי לחשוב, אבל אולי בזה אני המוזרה. בכל מקרה, את דעתי קיבלת.

כיסוף

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

קטעים איתכם.... זה שאת כותבת שאת מוזרה אני חושבת שזה מופרך כי זכותך להביע דיעה שהיא נוגדת את האחרים. אמרו לי כבר שאת הסגנית שלי מבחינת הפלפל והאנרגטיות שיש לך. בהתחלה אמרו שאת זאת אני אבל ראו שבכל זאת הסגנון וההתנסחות שונה
ואם תגיעי ביום שישי לטיול יערך קרב בוץ שתי בנות מול בן, אמור להיות מעניין. אבל אני לא בקטע של ללכת לטיולים לריב. אז אני חוסכת מאמצים. וחוצה מזה אני אוהבת את הטמפרמנט שלך כאן. לפעמים את משמשת לי לשון שאני איננה כאן. בכל אופן בקשר לטיול . טיולים אני שונאת בשביל ללכת לראות אבנים בנחל.... אני יכולה לשים אבנים וחיות מגומי באמבטיה

moran f

New member
מי אמר את זה? ../images/Emo13.gif

ואל תדאגי, לא אמרתי את זה ברצינות ואין לי שום בעיה להביע דיעה שמנוגדת לשאר. ןלכל מי שלא בטוח בזה עדיין - אני לא כיסוף. תודה על המחמאות
גם אני לא אוהבת טיולים ואני ממילא חולה, אז נראה לי שאני אנצל את סוף השבוע כדי להבריא.

כיסוף

New member
לא כל כך הבנתי מה מטרת הדיון

ולאן זה מוביל אבל מה שכן הבנתי השאיפה הזאת לא תקרה בחיים. אפשר להכיר קומץ אנשים מאוכלוסיה מסויימת ואיתה לרקום מערכת יחסים לא משנה גבר אישה או בכלל מערכת חברית אבל עירבוב בין שני האוכלוסיות לא יהיה מצב כזה ולא נראה לי שהולך לקרות שינוי. בדיוק כמו שאני מכירה חלק מהאנשים כאן ובחרתי עם מי להמשיך במערכת הזאת וטוב לי איתם והם לדעתי טוב להם איתי אחרת המערכת הזאת לא היתה נמשכת אלא נמוגה עם השנים. כך יתכן שקומץ אנשים יחברו לאוכלוסיית השומעים וימצאו מכנה משותף שמעניין אותם.

liat017

New member
היי בקשר לזה ..." מה חירש צריך?"..

ת'אמת אני לא חושבת ככה ואני בעלת ליקוי חמור בשמיעה... אני צריכה לתקן אותך אישי... השאלה שלך לא ממש נכונה.. אתה היית צריך לכתתוב כך:" למה אנחנו הנכים בשמיעה מתנהגים שעולם השומעים חייבים לנו....."זו השאלה האמיתית שאנחנו חייבים לשאול. אגב אף פעם לא יהיה שינוי, זה כמו לשים חתול ועכבר ביחד,,,, האפשרי??

0ne Man

New member
להאמין שאף פעם לא יהיה שינוי

זו תבוסתנות. ואני לא מוכן לקבל תבוסתנות! חייבים להאמין שאפשר לעשות שינוי! רק עם אמונה אפשר להזיז דברים, לכבוש ארצות,להשיג הישגים! אם אנו לקויי השמיעה, חירשים וכבדי שמיעה נאמין בעצמנו, נאמין בכוח שלנו, ביכולת שלנו, אפשר וצריך לעשות שינוי בדעת הקהל, הן בתוך הקהילה שלנו והן בקהילה השומעת! תחילה צריך רק לרצות! יש פתגם, שאמרו חכמים ממני - את הדברים הקשים - נעשה עכשיו. את הבלתי אפשרי- נדחה למחר. ואני ממש לא מבין למה את חושבת שהחירשים והשומעים הם כמו חתול ועכבר. אני ממש לא חושב שאת צודקת. ודבר אחרון לסיום- אני מבקש ממך לשרשר את התגובות שלך לנושאים, ולא לפתוח הודעה חדשה. כך יותר מסודר ויותר נעים לכולנו, תודה!

liat017

New member
אישי..... שני דברים לומר לך

1) אני לא יודעת מה זה שירשור ואיך עושים את השירשור..., אשמח אם תלמד אותי. 2) בקשר לתבוסתנות, אני לא רואה את זה ככה... היום אנחנו חיים בעולם שהוא ממש אוטוסרדהה, כל דבר זז מהר,כולם רצים, אז למי יהיה זמן לעשות תנועות בידיים או לדבר לאט... כולם רצים...... ואם אתה באמת מאמין שצריך לעשות שינוי אז למה שלא תתחיל להתחבר אלינו??? לנסות לשוחח בשפת סימנים? ללכת להסתובב בחברה של נכים אחרים??? יש לך את עיוורים.. המפגרים... נכים בכיסא גלגלים.... הבעיה היחידה היא שאנחנו לא רוצים ולא מעוניינים......לכל אחד מאיתנו יש אינטרס.החוכמה זה להשתנות מכל הכיוונים לא לעשות פה כן ושם לא.

0ne Man

New member
ולי יש שני דברים לענות לך ../images/Emo13.gif

1- שירשור - הכוונה לחבר את התגובה שלך להודעה עליה את מגיבה, ולא לפתוח הודעה חדשה. כדי לשרשר, כל מה שאת צריכה, זה ללחוץ "הוספת תגובה" שמופיע בסיום כל הודעה בפורום, ואז ייפתח לך חלון לכתיבת הודעת התגובה שלך. 2 אני כן מאמין שצריך לעשות שינוי, ולמי את מתכוונת ב"אלינו" כשאת מציעה לי להתחבר "אליכם"? אני כבר חלק מהקהילה של לקויי השמיעה! ואני גם הלכתי ולמדתי שפת סימנים פעם בשבוע, במשך חצי שנה.אולי אני לא שולט בשפת הסימנים ברמה טובה, אבל אני מאמין שאני יכול לתקשר ברמה הבסיסית עם כל חירש...

כיסוף

New member
מה זה תנועת שינוי החדשה?

מה זה אתה לא מוכן לקבל תבוסנות? למה מה? מה זה תנועת אמונה חדשה שקם לה גורו? מנהיגות רוחנית כזאת? ביחד נאהב ביחד שלבו ידיים
ביחד נעבור את זה חיבוקי נישוקי יאמי יאמי הלו מה זה? חירשים ושומעים הם לא חתול ועכבר אבל כל אחד יש לו את העולם שלו ואת המנהגים שלו. אולי נשמע מה התורה החדשה של השינוי אומרת? ואז נחליט אם היא יכולה להצליח? אללללללללללק תבוסנות.

צלף

New member
תשובתי האישית ליאת

בואי נאמר שחינכו אותי וחברי שאנחנו שווים לכל השומעים... ועולם השומעים (כלומר החברה במדינת ישראל) מחויב לתת לנו שיוויון זכויות והזדמנויות. ובסך הכל אנחנו לא שומעים טוב. אז שיצאתי לחיים ציפתי לקבל יחס שווה כמו לכול שומע אחר, כמובן שהתאכזבתי. אבל בתת ההכרה אני לא משלים עם זה...

כמובן שלא השלים

משום כך הוא משלם טסט כמו שומע וחושב שסל התקשורת זה אוצרות שבא

צלף

New member
מה רוצה אדון חרשנוקי ../images/Emo35.gif

רוצה לאכול רוצה לאכול.. אדון חרשנוקי רואה חרשנוקית שוכח את הכל... סתם שיר שסיפר לי מישהו וחירשתי אותו לצרכנו...

כיסוף

New member
חחחחחחחחחח. והמילים המקוריות של השי

השיר. מה עושה, עושה חלוץ
כשהוא בא הוא בא לקיבוץ הוא בא לקיבוץ , רוצה לאכול רואה בחורה שוכח הכל. טומבה ליי טומבה ליי טומבה ליי לייי שיר חמוד

למעלה