מה חוויתי???

דנה^^

New member
מה חוויתי???

טוב, השעה היתה בסביבות 12:40 בצהרים והייתי די עייפה, התכוננתי ללכת לישון, וחשבתי אולי לנסות ווילד (תודה IC), בכל מקרה, שמתי את הרדיו, והחלטתי לנסות גם את מה שנראה לי גיא אמר שהוא ינסה, כפולות משהו, בקיצור לא רציתי להסתבך יותר מדי אבל גם לא רציתי לספור רגיל, הקשבתי למוזיקה וכל פעם כפלתי ב2 (2,4,8,16..) אוקיי הגעתי לאלף ומשהו ושמתי לב ששכחתי לכפול את האלף.. טוב התחלתי שוב.. הגעתי לאלפיים ומשהו. מפה אני לא זוכרת יותר כלום עד הדבר הבא: (חשוב להגיד שכל הזמן גם שמעתי את המוזיקה) הייתי במיטה שלי, ערה, החתול שלי ואולי גם החתול השני גם ישנו, רציתי לקום אבל הייתי כל כך עייפה, מותשת. בקושי יכלתי לזוז, הרגשתי את העיניים שלי עצומות (בגוף הפיזי, לא בחלום; למרות שגם בחלום אחת עמדה להיעצם מרוב החולשה) וחשבתי אולי זה חלום, **נתק**. המראה הבא: אני שוב במיטה שלי, שוב החתולים ישנים, שוב אני מאוד עייפה ולא בקושי יכולה לזוז, הפעם הסתכלתי על החתולים, וחשדתי שזה חלום, לקח לי זמן עד שמצאתי משהו בחתול שלי שלא היה נורמלי (לא זוכרת מה, אבל ממש היה קשה למצוא). **נתק**. המראה הבא: שוב אני במיטה שלי, מותשת לגמרי, החתולים ישנים, העולם מתהפך. אני מסתכלת- הכריות שלי מעולם לא היו בצד הזה!! זיהיתי שזה חלום. רציתי לקום, לעשות משהו.. לא הייתי מסוגלת. **נתק** אותו מצב חזר על עצמו, וויתרתי על לקום, כנראה שאני תשושה מדי בשביל לעשות משהו, מצב די מבאס. לא ידעתי מה נשאר לי לעשות.. הכל נהיה שחור, קשה לנשום, וידעתי שאפילו לבקש עזרה אני לא יכולה.. זה רק חלום, אין מי שישמע אותי.. איך מבקשים ממשהו להעיר אותך? התחלתי להתרכז בנשימות, פנימה, החוצה, נשימות עמוקות, ואז התחלתי לשמוע קול גבוה ודק וצורמני באוזן ימין, החלטתי לא לנשום כל כך עמוק.. הרעש היה איכשהו נסבל, אבל ממש צורמני. אחרי כמה זמן לא יכלתי לזוז. שיתוק. אוקיי, אז לא נכנסים ללחץ.. למה להיאבק בזה אם אני לא יכולה? אז נזכרתי שאנשים אמרו פה שהם כבר נהנים מהחוויה. אז חשבתי, למה לא? טוב, דימיינתי את עצמי בתוך בריכה גדולה, בתוך המים, צפה, לא זזה, כלום. אחרי מעט זמן, התחלתי להרגיש את האצבעות, הזזתי אותן, לאחר מעט זמן כבר הרגשתי את עצמי ממש במיטה, רק העיניים נשארו עצומות. זהו.. קמתי.. חשבתי שבטח עברו איזה שעה וחצי שעתיים לפחות.. עברו בסך הכל 25 דקות. אז מה בדיוק קרה פה?? מישהו רוצה לנסות להסביר לי...?

Dreamweaver

New member
שדון לילה

ישנה תופעה ידועה מהעת העתיקה, שדי דומה למה שחווית, וגם אני חוויתי זאת. למעשה, זהו שלב ביניים, בו המודעות והמוח ערים- במציאות שלנו- לא בחלום בדיוק, אבל הגוף משותק פיזית לגמרי. מצב זה יוצר בדר"כ פאניקה וחרדה, בגלל השיתוק, ותחושת הזמן בו מתעוותת. לפעמים הוא מלווה, כמו שאמרת , בקול צורם. בימי הביניים קראו לזה שדון לילה- Night Mare - משם המילה האנגלית ל"סיוט". אם שוכבים על הגב וחווים זאת, יש תחושת לחץ על החזה, ולכן נוצר הדימוי של שדון או מכשפה שישובים על החזה של הבנאדם, כמו שצייר הצייר הרומנטי האנגלי הנרי פיוזלי. יש כאלה שחושבים שזה קשור דווקא לעב"מים... בכל אופן, אין מה לפחד, התופעה מפחידה אבל זה עובר, בלי נזק! לי זה קרה רק פעם אחת, או פעמיים... די מזמן. גלעד Dreamweaver

ליוויתן

New member
זו תופעה מוכרת

כמו ש dreamweaver כתב וגם הוסיף תמונה מצויינת הרי בלילה הגוף משתק את האיברים (השרירים) כדי שלא תבצעי פיזית את הפעולות שמתבצעות בחלום. מה שקרה לך זה שהגוף כבר שותק רק שעדיין היית בהכרה והקול הצומרני באמת בדר"כ מופיע. מצב די מפחיד. לי זה קרה כמה פעמיים ודי קשה לי להכנס לחלימה מהפחד שבמצב הזה. תנסי להרגע וכך תצליחי להכנס לחלומות צלולים בדרך פשוט נפלאה!

wee man

New member
אמממ, אמנם אני לא דנה

אבל אם אני לא טועה היא יודעת מה זה השיתוק. נראה לי שהיא התכוונה יותר לקטע שכל פעם היה ניתוק והיא חזרה על אותו מצב כמה פעמים. אם זה זה אז לי אין מושג, אולי אני טועה והיא כן התכוונה למה שכתבתם. ינון

LucidGuess

New member
גם אני לא דנה

סתם שתדעו. כידוע תחושת הזמן בחלום יכולה להיות שונה לגמרי מהמציאות ולפעמים חלום של כמה דקות נראה כמו שעתים או אפילו יותר. גם אני לא דנה, אבל אני מבין שדנה ידידתינו כבר יודעת בדיוק מה זה שיתוק שינה, יש כאלה שמתארים גם מכשפה שיושבת עליהם ומנסה לחנוק אותם, חלק מהאנשים מתארים שד שיושב ולוחץ על הבטן ומקשה מאד על הנשימה. LucidGuess ( גם אני לא דנה, אל תתבלבלו )

דנה^^

New member
:)

התכוונתי להכל.. כאילו הקטע של השיתוק- הרגשתי אותו די בסוף והוא היה קצר יחסית לפחות לקטע שהרגשתי שלא יכלתי לנשום והיה את הקול הצורם ההוא.. והיה לי די מוזר בהתחלה כל הקטע הזה, יש לכם מושג למה הייתי כל כך תשושה וכל החדר הסתובב לי? וגם מה שינון אמר, שכל פעם זה חזר לאותו מצב וכל פעם הייתי כל כך חלשה.. הציור הזה ששמת, ממש נחמד, אני זוכרת שבהתחלה מתי שבאתי ודיברו פה על השיתוק והתופעות היו כמה שאמרו שאנחנו באמת נראה את המכשפה הזו... :) דרך אגב מה קורה אם הייתי מפסיקה לנשום בחלום? סתם מתוך סקרנות.. כי זה לא אמור להשפיע על המציאות..

דנה^^

New member
אהה ודרך אגב, שאלה-

למישהו יש מושג מה ההסבר לתופעה של המכשפה? (הסבר ביולוגי)

LucidGuess

New member
הסבר חלקי

בטלוויזיה הסבירו פעם את עניין תחושת הלחץ בחזה, אבל אני כבר לא זוכר מה בדיוק אמרו, לגבי המראה של המכשפה שרוכנת עליך ויושבת לך על הבטן ומנסה לחנוק אותך, הגיוני שזה פשוט פסיכולוגי, כי כל הסיטואציה מאד מפחידה, יש חושך בחדר, את לבד, את משותקת ומרגישה חסרת אונים, את מתחילה להזות לפני הכניסה לחלום, כל אלו גוררים שתראי דברים מפחידים כמו מכשפות ולא דברים נוסטלגיים כמו גבר חלומותיך. LucidGuess

דנה^^

New member
מעניין

שרק בפעמים מסויימות מרגישים גם את הלחץ הזה.. זה פעם ראשונה שזה קרה לי, אולי אני אחפש מורה אחת לביולוגיה אם היא במקרה תדע במה מדובר למרות שקשה לי להאמין.. הקטע שרואים את המכשפה אז זה די כמו כל ההזיות שבווילד, לא?

LucidGuess

New member
זה לא כמו, על זה בדיוק מדובר

ה"מכשפה" היא רק אחת מההזיות שאפשר לראות בווילד, חלק מהאנשים רואים מכשפה, חלק מרגישים נוכחות זרה בחדר, כל אחד מרגיש ורואה דברים אחרים. LucidGuess

Variety

New member
משהו שאני לבד הבנתי - הסבר מדעי

זה השערה שלי שחשבתי, והיא מסבירה את התופעה של המכשפה, שדונים וחלק מהתופעות ב"חטיפות" של חייזרים. טוב, אז כשאנו הולכים לישון בצורה לא מודעת, מה שקורה הגוף משתק את עצמו ומתחיל להכנס בהדרגה לשלב הREM, שהוא שלב של חלומות בו העיניים זזות. אנשים שלא מודעית לתופעה של שיתוק שינה, כשזה קרוה להם כשהם הם פוחדים. אז פעם,כשהנצרות הייתה דבר חזק ומרכזי, השיתוק היה קשור מאוד לשטן, שדים, רוחות, ולכן כשהם היו משותקים, כיון שהיו מודעית והיו בהתחלה של החלום, שזה שלב ביניים שכזה, הם גם ראו את אותם יצורים בגלל שהם ציפו לראות אותם. הם גם ראו את החדר מפני שזה המקום שהם הלכו לישון בו אז זה עדיין טרי הזכרון שלהם. בחלום, ההרגשות אמיתיות אז הם הרגישו את הלחץ על החזה שלהם. ישנם סיפורי אונס של אותם שדונים, אבל לדעתי אותן הבנות ציפו שזה מה שיקרה, אז הם דמיינו את זה. זה גם מסביר המון (לא את כל) החטיפות שאנשים מתארים. כיום בעידן שמאמינים בו יותר בחוצנים, כאשר הבן אדם משותק במיטה, הוא מיד חושב שזה יכולל היות חייזרים שבאו לחטוף אותו ולנתח אותו, אז הוא מיד מצפה שיראה אור בחלון - וזה מה שהוא רואה, וחייזרים יבואו, הם ישתקו אותו (השיתוק שינה) ויקחו אותו לחללית שלהם שם הם יכאיבו לו, וינתחו אותו, ובכל זאת הוא קם בלי שום סימן (כאן זה לא מסביר אנשים שקמים עם סימנים וכל מיני שתלים אבל חוץ מהמקרים האלה זה יכול לתת תשובה הגיונית). האנשים יתארו את מה שקרה להם גם תחת היפנוזה כי אני מאמין שהם חשבו שזה באמת קרה ולא שמו לב להבדל בין המציאות לדמיון. כיוון שרובנו כאן יודעים מה הוא אותו שיתוק שינה, שהוא תהליך בלתי מזיק טבעי, אז אנחנו נדע לדמיין דברים אחרים, לדמיין מה שנצרה כי אנחנו יודעים שזה טבעי, וגם אם נראה משהו מפחיד, נדע שאנחנו יכולים לשנות אותו. חלומות פז, Variety-

דנה^^

New member
אז עוד שאלה...

טוב אמרתם שבעיקרון שכשהגוף משותק אז התופעה הזו קוראת, וזה יוצר את התופעה הזו, שאצל חלק מתבטאת שזה הקשה לנשום. בעיקרון אצלי כל החלק הזה קרה רק במראה האחרון ורק אחרי קצת זמן, ככה שזה לא בדיוק יכולה להיות אחת מהתופעות כי זה לא היה ממש אחרי זה, לא? אני אחזור אח"כ.. פשוט חייבת לרוץ! צ´או!

wee man

New member
הסבר לכל תופעות הווילד:

ספציפי לאפקט המכשפה אני לא יודע, נראה לי שזה מה שלוסיד__ כתב... בקיצור, שמתם לב אולי שכל מה שקורה בווילד או בכניסה רגילה לחלום (למרות שלא מודעים לזה), זה בעצם מאין הפעלה של כל החושים שלנו רק לחלום. השיתוק, יודעים כבר, שומעים קולות-מפעילים את חוש השמיעה, מרגישים דברים-חוש המישוש, רואים דברים- חוש הראיה. בקשר לחוש הטעם והריח (די באים ביחד כי הם משפיעים אחד על השני) אני לא ממש יודע, אני חושב שצריך להיות בצלילות (לא מבחינת חלום צלול) די גבוהה כדי להרגיש טעם וריח. אם לא, אז בכל זאת לא מצאתי לזה תשובה. סתם השערה שעלתה לי, נשמע לכם הגיוני?? ינון

wee man

New member
נקפיץ

תגיבו בבקשה ותגידו אם זה נשמע לכם הגיוני... ==ה=ק=פ=צ=ה==

Blade2

New member
טעם וריח לא דורשים צלילות

שתיתי קולה בחלום לא צלול והיה לזה ממש טעם של קולה

Variety

New member
גם אני לא דנה ../images/Emo13.gif

:) היי דנה! מזל"ט על החוויה המגניבה! אני אנסה גם מתישהו! אני חייב לציין שהעייפות החזקה בחלום היא תופעה מוכרת לי, שקרתה לי באמצע חלומות צלולים אפילו כאלה עם 100% צלילות. וזה הרס אותם מדי פעם. בזמן ששמעת את הצפצוף, בהמון ספרים של חוויות חוץ גופניות זהו תיאור של שלבים יחסית מתקדמים בדרך לצאת מהגוף. אני גם ניסיתי פעם אחת, הגעתי לשיתוק, ואח"כ לעוד כמה שלבים וכשהתחיל הצפצוף, חשבתי לנסות לצאת מהגוף. ככל שניסיתי להוציא את עצמי יותר, הצפצוף התחזק עד שהגיע אז לאמפליטודה ממש בלתי נסבלת, דיי פחדתי אז, אבל זה היה ממזמן, אז החזרתי את עצמי חזרה וקמתי. מה שאני מציע לך לנסות זה להמשיך הלאה, תנסי לצאת מהגוף. גם תגידי לעצמך שאת תצליחי, אני הייתי אומר את זה יותר בצורת פקודה, לדעתי זה נכנס ככה יותר טוב למוח. אם את לא חפצה בלצאת מהגוף, תנסי להכנס לחלום. דמייני שכשאת יוצאת מהגוף, את תצאי לתוך חלום. מאחל לך עוד חוויות מעניינות כאלה, Variety-

LucidGuess

New member
ניסיתם שטיפת פנים במים קרים?

מישהו כבר ניסה לישטוף פנים עם מים קרים בזמן חלום צלול להגברת הצלילות? מנסיון אישי וגם מקריאה בפורומים אחרים אני מבין שזו אחת השיטות הכי יעילות שיש להגברת הצלילות באופן מידי. LucidGuess

Variety

New member
כן... זה מעולה

אבל לא חשבתי על זה בחלום הזה. באותו חלום, זה עשה לי את אחד החלומות הארוכים ביותר שלי. כ 20 דקות של צלילות. אני צריך לזכור לנסות בחלום הבא. חלומות פז, Variety-

דנה^^

New member
../images/Emo6.gif

היי גיא :) תודה :) וואוו.... חח"ג?? אם זה קשור לזה אז זה ממש ממש מדהים.. אני לא בטוחה שבחלום הזה גם אם הייתי יודעת על זה הייתי מסוגלת לעשות משהו בגלל כל הגורמים אבל אני בהחלט מתכוונת לנסות לחזור על החוויה שוב, זה צריך להיות מעניין, ואם אני שוב אשמע צפצופים אני אנסה לצאת מהגוף, גם ההסבר הביולוגי לתופעה הזו של הצפצופים צריכה להיות מעניינת, אם יש כזה..

למעלה