מה חדש עם חוק השילוב???

תירתיר

New member
מה חדש עם חוק השילוב???

האם הפסיקה של בג"צ תגרום למשהו לזוז בשטח? האם מישהו מכם מקבל עזרה במימון סייעת במסגרת החינוכית, או אפילו קיבל סייעת צמודה עבור בנו?? בתודה.

irisgov

New member
לא בטוחה שמבינה את כוונתך, אבל

הבן שלי משולב בכתה א', מקבל סייעת לעשר שעות שבועיות, קלינאית תקשורת, מורת שילוב, ותראפיה באומנות.

תירתיר

New member
האם זה מספיק לו?

הכוונה האם הוא מסתדר בשעות בהם הוא לא מקבל סייעת?

irisgov

New member
נראה שכן, למרות

שלדעתי מנהלת ביה"ס הצליחה להשיג איכשהו שעות נוספות (לא פורמליות), כי אני רואה אותה בכתה יותר מעשר השעות הרישמיות. יחד עם זאת, בשעות שהיא נמצאת, היא לא תמיד צמודה לילד, הרבה פעמים עוזרת גם לילדים אחרים שמתקשים, אם הוא מסתדר בעצמו. לא פחות חשוב, מהרישמי, היתה לי שיחה ארוכה עם מנהלת בית הספר לפני שהוא הגיע. היא היתה מאוד קואופרטיבית, ושמה לה למטרה להצליח עמו. היא שיבצה את כל הכיתה כך שתתאים לו ביותר, וגם המורה שקיבלה את הכיתה הזו נבחרה בקפידה. השילוב מאוד מוצלח. נוצר קליק בינו ובין המורה שלו מהרגע הראשון. באינטואיציה נפלאה היא יודעת מתי להרפות ומתי להתעקש. להיות אסרטיבית ולהציב לו גבולות, אך בנועם ובעדינות. בתחילת השנה היו ימים לא קלים, בהם היו התפרצויות זעם, זחילה מתחת לשולחן והשארות שם, יציאה מהכיתה. היום הוא כבר למד את כללי ההתנהגות, והילדים האחרים למדו לקבל אותו. יש לו חברים בכיתה. הוא מוזמן אחה"צ, מוזמן למסיבות יום הולדת, ואפילו יש לו כמה מעריצות בכיתה (הספיק לחזור הביתה עם פתק עליו נכתבה הצהרת אהבה. מתוקים). אני יודעת שלא שאלת, אבל אם כבר נסחפתי, אז רק שוויץ קטן, לפני כמה שבועות התקשרה אלי מנהלת בית הספר כולה גאווה, לספר לי שנכנסה מורה מחליפה לכיתה, לא הספיקו לעדכן אותה לגביו, והיא בכלל לא זיהתה ולא ידעה מיהו ילד ה PDD בכתה. יש!!!!!!!

doroniz

New member
שילוב טוב

זאת ההוכחה ששילוב מוצלח חייב להתחיל בנכונות של המורה/המנהלת/הצוות. לנכונות הזו יש להוסיף הדרכה והרי לנו מתכון בטוח להצלחה. הלואי שראשי האגף לחינוך מיוחד ישכילו להבין זאת ולא נזדקק לבג"צים על-מנת לכפות על מערכת החינוך ליישם את התיקון לחוק החינוך המיוחד (חוק השילוב) בצורה נאותה. איריס, המשיכו בדרך הזו ותזכו להצלחה. שבת שלום, דורון.

למעלה