מה ז"א למצוא את עצמך?

מה ז"א למצוא את עצמך?

היי אני הולך גם לפסיכולוגית וגם למטפלת אלטרנטיבית שתיהן אומרות לי, שאין לי אני עצמי מגובש (בן 23), ובעצם זה נכון אני כלום... כלומר: אין שום דבר שממש שווה לי להתאמץ בשבילו, אין לי כמעט תחביבים (אולי בכלל לא..), אין לא יודע מה אני רוצה לעשות בחיים ואני בדיוק מחפש, שום דבר לא גורם לי ממש לאושר עילאי... אני מרגיש שהחיים די ריקנים (אולי זה בגלל שחזרתי בשאלה?!... אבל ממילא אני לא ממש מאמין בשום דת) המטפלת היום אמרה לי , וכמה פעמים, כבר שמעתי את זה: תחפש את עצמך בעצמך, לא אצל אנשים אחרים (מה שאני נוהג לעשות בדרכ'). אני בעיקרון מסכים עם זה, אבל, אתם באמת חושבים שלכל אחד יש אני פנימי קטן מולד שבו כתוב מה הוא אוהב, מה הוא רוצה לעשות בחיים וכו'?, הרי בסופו של דבר גם האני הפנימי הוא תוצר של החברה לא?! אנשים מחליטים מה לאהוב, מה לעשות בחיים לפחות החברה במידה כזו או אחרת.. אז איך בדיוק אני יכול למצוא מה שאני אוהב...? איך יכול להיות שכל יום אני מתחבר למשהו אחר?!...? אשמח לתגובות

אני קצת מזכיר את משתמשתחדשה

כל מה שהיא כתבה מאוד מזכיר לי את עצמי..אני גם מבולבל... רק רציתי לשאול שאלה קטנה, התחלתי לקרוא את ספר 4 ההסכמות (אפילו שגם לי אין כ"כ סבלנות) או שאני דביל או שאני לא יודע מה, אבל הוא לא ממש ממש מובן (אני בערך בעמ' 10)... זה הולך ומשתפר? תודה

נים ולא נם,

שינית את אורח חייך בצורה דראסטית.דרושים לכך:אומץ להודות בפני עצמך שדרוש שינוי,הכרה בצורך לשנות והרבה אמון עצמי שזה הדבר הנכון לעשות. זה מלמד אותי שאתה אדם נבון. אומץ גם נדרש כדי לוותר על המוכר והידוע ,לסכן את קשרי המשפחה ,להתנתק מחברה מוכרת /מדרך חיים מנותבת ולעבור לעצמאות ולאחריות אישית. ברור שבשלב זה אתה תוהה לגבי עניינים רבים. לדעתי,ה"אני הפנימי" הוא לא תוצר חברתי. כאמא לילדים אני מוכרחה לומר שמרגע שנולדו יש לכל אחד מהם ביטויים עצמיים שונים. יש הבדל בין החלטות הגיוניות לבין החלטות אינטואיטיביות... בכל יום אתה מתחבר למשהו אחר. נסה לבדוק מה הדברים שהכי גורמים לך להיות שלם עם עצמך. ייתכן שהבלבול נוצר כתוצאה מרגשות אשמה ומחרדות שונות ומחוסר ביטחון עצמי. אם יש לך פגישות מתוכננות עם הפסיכולוגית/המטפלת האלטרנטיבית- שאל אותן כ י צ ד לגבש עצמי . החיסרון בדבריהן הוא שהן אומרות לך את ה "מה" ולא נותנות לך כילים ל"איך". ברור לי שכשאדם חוזר בתשובה יש לו רשת חברתית תומכת שמנחה אותו. אדם שחוזר בשאלה בעצם מגיע לעולם זר לו מבלי שיהיה לו רועה/מורה נבוכים... הוא נאלץ לשחות במים העמוקים ל ב ד ללא גלגל הצלה וללא ידע בשחיה... אתה עוד תגיע למנוחה ולנחלה. ב א מ ת .

דעתי היא

אני לא חושבת שטוב להיתפס להגדרות ולהצהרות... "עצמי" או "אני" זה לדעתי משהו שמתגבש וגם משתנה במשך כל החיים, ואתה לא צריך לשאוף "למצוא" אותו ממש ברגע זה... כנ"ל תחביבים או עיסוקים שכיף לעשות... סביר להניח שזה פשוט יקרה ככל שתתנסה ביותר דברים או תגיע ליותר מקומות... לא נראה לי גם שכדאי שתשווה בינך לבין אנשים אחרים
כי אתה יכול ככה להיתפס לכל מיני מחשבות או אמונות לגבי עצמך שלא בטוח שהיו לך באמת קודם...
יכול להיות שחלק מהשאלות שהתעוררו אצלך הגיעו באמת בגלל החזרה בשאלה, כי עד עכשיו היתה לך מסגרת קבועה וברורה ובטח איזה הווי משפחתי או חברתי מסויים כל הזמן מסביבך, ועכשיו פתאום אתה יוצא לדרך שכל האפשרויות בה פתוחות ורק צריך לבחור ואין הגבלות, ודווקא בגלל המבחר שפתאום נפתח בפניך מתחילים להרגיש בלבול ולחשוב "מה הלאה?"... ה"אני" הפנימי האמיתי הוא לדעתי לא תוצר של החברה בכלל! למעשה אם חזרת בשאלה אז זאת כבר הוכחה שלא חיפשת משהו שלא באמת מתאים לך בסביבה שדווקא הציגה אותו כדבר הנכון, כך שאתה כנראה מתחיל ללכת בדרך הנכונה לך...
בהצלחה לך!

דקל נור

New member
לפי דעתי אתה../images/Emo16.gif

עונה לעצמך מבלי לשים לב. "החיפוש העצמי" לא חייב להיות חזרה בתשובה או בשאלה . אלה הבדיקה מה הכי טוב בשבילי. אפשר ללכת לטיפולים\מיפגשים אבל רק בכדי לקבל חיזוקים ולא עיצוב פנימי. אני מסכים שלרוב אנו חיים על_פי רצון החברה אבל זו טעות ביסודה.בכל המפעלים ביפן יש שלט ענק "תאמין בעצמך"ותאמין לי זה עובד. כל הברכות והישועות

ב ה י ר

New member
גם לדעתי הישועה טמונה בלעשות

מה שטוב לך מה שגורם לך להרגיש הכי טוב. אתה באת מעולם שונה ויכול להיות שגם לא עודדו אותך לעשות דברים שאתה אוהב אתה בדרך הנכונה לחיפוש עצמי . אם כל יום אתה מתחבר למשהו אחר תחשוב שהחיבור הזה לא התאפשר לך שהייתי צעיר וכל יום אתה נחשף לעוד דברים בסוף את תמצא את הדבר שהכי נכון\טוב בשבילך. בהצלחה!

למצוא את עצמך

היי נים, רציתי לספר לך שלעומתך, אני בכלל לא ידעתי שאני צריך למצוא את עצמי. לאחר משבר ובאמצעות תהליכים של מודעות הצלחתי להסיר את כל השכבות שישבו על התודעה שלי ובילבלו אותה לחלוטין, עד שגיליתי מי אני באמת. מה שגיליתי זה זה שאני מורה להסרת כל האשליות והטעויות שאנחנו מחזיקים בתודעה, ומלמד איך לקלף את כל הקליפות של הסבל ולגלות את מהותנו. כמו כן, נפתח קורס בשבוע הבא. אם זה מעניין, אתה מוזמן להכנס לכרטיס שלי - לפרטי האתר.

תודה רבה../images/Emo13.gif ולשאלתך..

לגבי מה שאני מלמד: הכלי שאני מלמד נקרא "מהות התובנה של החיים" מכיוון שהוא עוזר לנו ליישם את התובנה המרכזית בחיים הגשמיים והיא לנקות את התודעה שלנו. הכלי מאפשר לנו לעבוד על המקור לבעיות שלנו שנמצא בד"כ בטראומות שונות שאנו עברנו ולהבין מה הטראומה גרמה לנו לאבד בחיינו, מה האשלייה שעומדת מאחורי האובדן ולהפנים את השינוי ולהחזיר את היכולת שאבדה לנו. אם ניקח לדוגמא נושא של התעללות בילדות (יש הרבה אנשים עם בעיה כזאת שהם לא מודעים אליה בגלל הדחקה) - מצב כזה יכול לגרום לילד (לדוגמא) לחשוב שהוא לא בסדר ולגרום לו לנסות לרצות את כולם מלבד עצמו. הכלי של המהות מאפשר לנו לראות את האשליה (שאנחנו היינו בסדר וההורים לא) להבין שאיבדנו את הרצון לרצות קודם כל את עצמנו, ולהפנים את השינוי באופן מיידי. ברגע שאנו מתחילים לעבוד עם הכלי ופותרים בעיה מרכזית בחיינו, השער של היכל הסבל שלנו נפתח, ושאר הבעיות נפתרות תוך מספר חודשים עד לנקיון של התודעה. לגבי עצמי, היה לי "היכל סבל" מפואר, שסגרתי בתקופה האחרונה. התהליך לא קל, אבל שווה הכל. ביום שני בשבוע הבא (23/8) מתחיל קורס שהחלק הראשון שלו כולל עבודת מודעות ובחלק השני נלמד לנקות את התודעה. כמו כן, מלמדת איתי בקורס מורה שמאנית, שעברה ביחד איתי את התהליכים. להלן קישור לאתר וקישור למאמר נוסף בנושא. מאחל לך ולבאי הפורום הרמוניה מלאה. יוסי.

לא כ"כ

לא ענו לי תשובה ממש ברורה, כנראה שזה מאוד אינדבדואלי, בכל מקרה אני מרגיש מאושר מאוד היום מאוד מאוד מאוד, כיף לי בחיים, אני מלא סיפוק ואהבה. אני קורא כעת את 4 ההסכמות, לא הכי קריא לטעמי, אבל בכל זאת למדתי והפנמתי מהספר (אני עדיין קורא) ואגב, אני לא חדש, אני מידי פעם כותב פה... וחוץ מזה, נכון יש לי אחלה ניק (וכן אני גם ברוכה הבאה
) להת'

נשמע שאתה בדרך טובה.... ../images/Emo13.gif

אני יודעת שאתה לא חדש. אתה לא מאלה שאיחלתי להם ברוך הבא או ברוכה הבאה

ההודעה שלי על הניק היפה היתה

למישהי בניק: "ב ה י ר" שמחה לשמוע על ההתרחשויות בחייך
נשמע שלאט לאט אתה מוצא לעצמך מי זה "אתה".

למעלה