מה זו תמיכה?

ירקרק

New member
מה זו תמיכה?

האירועים האחרונים, ובנוסף לכך גם הסקר המקדים, הביאו אותי לחשוב רבות על מושג "תמיכה", ובעיקר: "מה זו תמיכה?!". מאחר ואנחנו בפורום "אינטימיות - תמיכה", פניתי ל"הודעת המנהלת", קיוויתי שאולי היא שם בדבריה תאיר את עיניי… אך לשווא! מדבריה למדתי, שהפורום נועד "לכל מי שרוצה לשמוע (ולהשמיע) רעיונות מגוונים לפתרון בעיות אינטימיות מאנשים מנוסים". יפה מאוד! במילים אחרות: החלפת מתכונים, בין מנוסים יותר למנוסים פחות, בתחום ה"אינטימיות" - ולזה קוראים תמיכה! מחר בבוקר, יפתח פורום שבו עקרות-בית איכותיות ונשים עובדות איכותיות יותר מחליפות ביניהן מתכונים לעוגות ושם הפורום יהיה... איך לא: "עוגות - תמיכה"… נו באמת, הצחקתם אותו
אז מה זו באמת אותה "תמיכה" שכולם כל כך מדברים עליה? האם "תמיכה" היא מילה נרדפת ל"עידוד"? (אם לא, אז מה ההבדל ביניהם?) האם תתכן "תמיכה" בלי עידוד? האם ייתכן "עידוד" בלי תמיכה? האם בכלל קיימת אפשרות "לתמוך" במישהו שאנחנו לא מכירים? האם בכלל קיימת אפשרות "לתמוך" וירטואלי? (זוכרים את הדיון אודות "אהבה וירטואלית - אפשרית או לא"? יש הבדל בין "תמיכה" ל"אהבה", הרי שניהם רגשיים?) האם ה"תמיכה" היא רק חיבוק ונתינת כתף ותו לא? או אולי יש בה גם מקום להבעת דעה, לעיתים אפילו דעה שונה? איך נכון להתייחס לאדם שאחרי שהבענו בפניו את דברי התמיכה הכנים שלנו הוא נעמד על רגליו האחוריות ומרים קול זעקה: "אתם לא תומכים, אתם שופטים!", האם נכון לענות לו על כך או אולי עדיף לשתוק? הנה הצגתי לכם את השאלות שעלו במוחי… למי יש את התשובות? ירקרק בבוקר של חשיבה ותהיה

דיאבלו

New member
פורום עוגות תמיכה בהנהלת דיאבלו

הפורום ידון בהכנת עוגות + תמיכה בזמן האפייה כדי שלא ישעמם אז מי שרוצה לשים פה מתכון לעוגה ושנתמוך בה מוזמנת שף דיאבלו.

פורום תמיכה למתכונים-בשביל דיאבלו

לוקחים 2 כוסות של קמח תופח או אבקת אפיה 4 ביצים (רצוי תמיד ביצים בזוגות,ככה ברא אותם אלוהים) שמים בקערה גדולה-צבעונית ראויה. אפשר גם במחיר של 29.90 לא חשוב ממש איזו קערה. מכל החומרים מערבלים עיסה נימוחה, מדיפה ריחות למרחק, משנה צורתה ביד היוצר, אחרי שנוגעים בה מכל הכיוונים קודם כל חובה לדאוג שהאווירה בחדר תהיה חמה אפשר לשים בשבילה את המוסיקה שהיא אוהבת. אחר כך מלטפים מכל הכיוונים, ממששים ולשים את גופה את קמוריה ורכותה. מוסיפים מילים מתוקות ולוחשים באוזנה מרגישים כבר את הריח המיוחד שלה שאוהבים להריח ומעיד על בשלותה. רק כשהיא מוכנה ,נימוחה רכה ותפוחה לוקחים את המזרק(לא חשוב הקוטר) ובעדינות ראויה מכניסים לתוכה את המילוי(חמאה, ריבה , שוקולד) מטבעו של המזרק לשקוע בחמימות עוטפת שכזו, ולכן צריך לשמור על תנועתיות ולהמשיך לחוש את המירקם העדין של החיבור בין גמישותה לנוקשותו. רצוי לשים בתנור ל45 דקות חום בינוני.

מייקי69

New member
חחחחחח הרגת אותי!!!

צפרדע קופצת פול גז בנאוטרל!!! חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

תמיכה... הרי גם חזיה...

היא תמיכה מסוג שהוא... אחרת, בלי התמיכה שלה יש ביננו שהיו מהלכות רכונות... אבל, בעצם, תמיכה היא הרי כל מה שאמרת. היא עידוד, היא אהבה, היא חיבוק ונתינת כתף, היא גם הבעת דעה אפילו אם היא שונה. תמיכה היא (לדעתי) פשוט להיות שם. היא להיות שם בשביל כל מה שיידרש... ***** תמיכה היא מילה קטנה אך כה גדולה. אתה תומך במילה טובה בחיבוק מלא אהבה, בכתף עליה אניח ראשי ואותה ארטיב בדמעתי, תומך במגע במבט ובהבעת דעה (לעיתים כזו ולעיתים אחרת). אבל התמיכה הכי גדולה טמונה בידיעה שאתה שם בשבילי לטוב ולרע, אתה שם למעני, אתה פשוט... איתי... ******** מקווה שהצלחתי בגיבוב מילים להסביר את פירושה של תמיכה, בשבילי... נויה (תומכת ונתמכת...
)

והנה... תמיכה... ../images/Emo13.gif

תודה חמדתי... טוב לדעת שתומכים בדעתי...
נויה מתמוגגת...

תשובה רצינית-

בעיניי הצרות העייפות ומוקפות העיגולים השחורים תמיכה אינה עידוד אין זהות בין המילים. תמיכה משמעותה לפעמים להראות משהו יותר פנימי או יותר כואב שאדם לא תמיד רואה את עצמו במשקפים האלו. (ראה ערך-ביקורת-משוב וכו...). תמיכה אינה אהבה ואינה קשורה לאהבה אלא אם נוקטים זילות במילה"אהבה". אבל-היות ומדובר במדיה וירטואלית והניקים שמאחוריהם אנשים כואבים עם בשר דם ועוד כמה חלקים . אז אני, אישית-אם אומרים לי "הי, זה לא מה שרציתי, אתם שופטים אותי" אני,עושה שני דברים-קודם כל בודקת מה באמירה שלי היה שיפוטי, ואם אכן היה- מתנצלת. אחד בודקת את האמירה שלי,אם הייתה שיפוטית ואם כן מתנצלת.ושנית- נזהרת בעתיד עם אותו האדם,לומדת את רגישותו נזהרת פשוט. אחותו בצהרים של אין תשובות מוחלטות.

בטח שעוגות צריכות תמיכה

אתה לא שמעת שעוגות תופחות בתנור ולפעמים נופלות כשהן יוצאות ממנו?

viviti

New member
כן, יש חיה כזאת - תמיכה וירטואלית

ו... ככל שהיא יותר וירטואלית (דהיינו כותבים לקהל לא מוכר ברייל) כך התמיכה יכולה להיות אמיתית יותר ויעילה יותר.. אנשים מתלבטים בינם לבין עצמם בנושאים רבים.. הרצון לשמוע דעות של אחרים על מה שקורה איתו הוא אוניברסלי... המדיה הזאת היא אידאלית.. לספר לכם ש... יש לי מאהב, ובמקרה הוא גם קרוב משפחה של בעלי.. ויש לי ייסורי מצפון, התלבטויות.. רוצה חיזוקים.. המדיה הזאת אידאלית בכדי לקטר על החבר שלא התקשר יומיים המדיה הזאת אידאלית בכדי לשפוך את מר ליבי בבדידות שלא נגמרת.. ובמיוחד - כשלא מכירים ברייל. וכן, אחד החששות שלי מהמפגש היה שאנשים יחשפו פחות אפילו לא באופן מודע. אז אלו היו 60 שניות על תמיכה וירטואלית *** נ.ב. אני לא נשואה כך שהמאהב שלי לא יכול להיות קרוב משפחה של בעלי.. וכן, שאר הדוגמאות לקוחות מדימיוני הפרוע. זזתי להעביר את הכלב לאקסי היקר במסגרת הסדרי הראיה

למעלה