מה זו "תכנית התערבות"?

גור42

New member
אראנה, לא כל האוטיסטים כמוך. הגיע הזמן שתבין שזה לגיטימי.

אם מטפורות לוחמניות לא מדברות אליך, אז אומנויות הלחימה הן לא בשבילך, וזה סבבה.

אבל יש אנשים שזה כן מדבר אליהם. נתנאל, למשל. ואין בזה שום דבר רע. הוא לא צריך להתבייש בזה או להיאבק בזה, בדיוק כמו שאני לא צריך להתבייש בזה שאתגרים ויעדים ומשימות זו הדרך שמתאימה לי.

אז בבקשה ממך, תפסיק להיות "משטרת מחשבות" שמיימרת לקבוע איזה מטאפורות הן בסדר ואיזה לא. וביננו? לדעתי זה חשוב מאוד לכבד ולהכיר בתועלת של גישות אחרות משלך. זה חלק מהיופי והגיוון בעולם האנושי, וחבל להפסיד את זה. כמו שאומרים הוולקנים:
IDIC - Infinite Diversity in Infinite Combinations

זה מרגש אותי

זה מה שעושה לי טוב זה מחזק ל את הבטיחון העצמי לא בגלל ,"שאני מאיים" אלה כי זה עוזר לי לשלוט בכעס ודעת לנתב אותו או לשלוט עליו, אמניות לחימה ויותר נכון קרב זה חלק בלתי נפרד מחיי לפחות היה- במקום שאני הייתי בתור ילד זה היה הכרחי מאוד לכן לא רואה בזה דבר פסול, להפך למדתי אך להסתדר ושלא יפגעו בי בעזרת "האלימות" הזאת.

arana1

New member
זה שבאת מסביבה אלימה לא אומר שזו הדרך שאתה צריך לבחור להבא

גם אני חטפתי מהסביבה, כי ככה זה נ"ט, שונות מבחינתם זה סיבה לאלימות והתעללות, מעולם לא החזרתי ואני גם לא מתכוון להחזיר, אתה יודע למה ? כי לא רק שאני לא כמו הנ"ט אלא שאין בהם שום דבר שגורם לי להעריך אותם בכלל
רחמים כן, אמפטיה ?, גם לאלה שהתעללו בי הייתה ויש לי עוד אמפטיה, אבל אני יודע מצויין, ומגיל קטן מאוד, למה דרכם אינה דרכי
אני לא אלים
אין בי אלימות
מבחינתי להכות אדם זה יותר גרוע מלהכות את עצמי (שאגב זה מה שהמון אוטיסטים עושים, אולי בגלל זה, שכל פעם שהסביבה האעלק נורמלית מכניסה אותם למצבים מכוערים הם פשוט מכים את עצמם במקום את האחרים)
וצריך לקרות דבר מאוד מאוד קיצוני כדי שאדרש לאלימות ( הרגתי המון אנשים אבל זה בגלל שבאמת הייתי במצב קיצוני ועדיין זה מאוד מפריע לי כי מה לעשות שאני בן אדם וזה משהו שלא מובן בכלל בחברה כיום)

ואני כותב את זה לא בשביל להביא את עצמי כדוגמה אלא בגלל שאני יודע שכל כך הרבה אוטיסטים חיים סיוט לא נורמלי כל הזמן בדיוק בגלל החרא הזה
ואני רוצה שזה יהיה מובן
לפחות למיעוט הנורמלי בקרב האנשים הנורמטיבים
אם בכלל יש כזה

אכן הייתי אלים לעצמי( על הפסיכיאטרים)

היו פעמים שניסיתי להתאבד ( על ידי לקחת כדורים) היו פעמים שלקחתי זכוכית וחתכתי לעצמי את הידם מלעמלה עד למטה ממש לעמוק היו לי צלקות, היו פעמים שחתכתי לעצמי את הגרון ירד גם דם והתקפי זעם שלא הבינו אותי נתתי נגחה לקר וגרמתי לעצמי גם נזק,היכתי את עצמי בראש- סטרתי לעצמי מה לא עשיתי- העיקר להוציא בהתחלה את העצבים עלי "חשבו שאני חולה" לא הבינו למה אני פוגע בעצמי למה אני נכנס לדיכאון קשה?

למה אני מרגיש שאין לי סיכוי זה אכן קשור לאיך שהחברה התנהגה עלי אבל מייחס של הפסיכיאטרים השפיע עלי גם, שפגישה ראשונה בגיל 15 ראו דר קרנשקו ואומר" את הבחחור הזה צריך להכניס למחלקה הכי סגורה " אחרי פגישה אחת ולא אמרתי כלום רק קרא את התיק, או שהמטפלת שלי שהייתי בגיל 12 רצת לאשפז אותי במחלקה סגורה כי "אני אלים מדי" ורשמה לי כדורים אחרי המוות של אחותי כדורים "ואמרה שאני פסיכוטי" מאניה דפרסיה של ילדות" קיצור חטפתי הרבה מהם ואני עדיין חוטף כבר

נמאס לי להיות סבלני עליהם לפעמים בא ללכת לדר שור לחכות לו מאחורי הבית חולים ולפרק אותו ( לפחדן הזה אחרי שלחו לו מכתב מעורך דין אחד החזקים ובעלי שם וידע מי אחנו הא כתב מכתב התנצלות הוא ודר קרן והתחילו להתבכיין שלא הבנתי אותם שהיא קורא "לי חולה מאוד שמתאים לו רק כלא שקומי או שער מנשה" שאני בדhכאון קשה מסומם מהכדורים וגם היה לי נזק שעד היום יש והנרלוגית הוראתה להפסיק טיפול )אבל עד היום מתעקשים לתת לי לתיום 600 מלגרם פשוט הרס לי .

את המוח היה זומבי באם ן אדם מת) אז תבין את הצביעות שלו שלהם שהם ראו ז,שאנחנו רצינים" ויש לנו כוח הם התנצלו אבל עד אז שהתנהגו כמו כולם וןורצינו לקבל את הזכיות בדרך רגילה- ללא- פורטקציות לא לפנות לעורך-דין הם התעלמו מאתנו פשוט בושה הם הרסו לי את החיים החרות האלו הנבלות עם החלוקים לבנים הם חולים כל כך אבל הם כאלו חולים שהם לא שמים לב אןין להם "בוחן המציאות" לא לי ,מנוולים.

arana1

New member
כל האוטיסטים כמוני

וזה לא עניין של בושה או של משטרת המחשבות, זו רק כחניותך שמפרשת זאת כך בזמן שאני, בניגוד לך, מעולם לא צינזרתי או חסמתי או קראתי להרחקה של אף אחד.
זו הדרך שבה אני תופש אוטיזם
ואני מדבר בהכללה כי לדעתי האלטרנטיבה שאני מציע להכללה האקדמית-טיפולית-פדגוגית היא הרבה יותר מבוססת והרבה יותר מועילה
הרי אין לי זמן ויכולת ורצון להכיר את כל האוטיסטים בעולם
אני מבטא מה שנתפש לדעתי כמשותף מכל מה שקראתי וראיתי ופגשתי וחוויתי גם מעצמי
מבפנים ומבחוץ כאחד
ממבטי שלי ומהנסיון של אחרים

וזה כל כך מרגיז שדווקא אתה ואנשים כמוך מביאים כל הזמן את הקטע של משטרת המחשבות ומדברים בזכות המגוון בזמן שגם גישתכם וגם התנהלותכם סותרת בצורה שאין נוראית ממנה את יומרתכם

אני מזהה קוו יסודי ומהותי בזהות האוטיסטית, יש לך מחלוקת איתי בעניין זה אתה מוזמן לדון בה, התארים שאתה מחלק לי מתארים רק אותך, וממחישים שאינך מסוגל לתפוש אפילו את הדבר הכי בסיסי,את חופש הדיון
והקוו שאני מזהה הוא נטיה ויכולת ותשוקה לתנועה לא עימותית
אני יכול לגבות את תחושתי זאת באין סוף ראיות
מה שאף אחד מהפסיכולוגים והניורולוגים והמטפלים והפסיכיאטרים לא רק שלא יכול לעשות אלא שלא ניסה לעשות מעולם

אני מציג את המטאפורות שלי, את מה שנראה לי נכון לאוטיזם, הן שונות משלך ומשל אחרים
האם תקרא לכל סופר או חוקר או אמן שוטר מחשבות רק בגלל שהוא מבטא ידיעה ותחושה ויצירה השונה משלך

הכי נורא, שכמו כל הנ"ט, אינך מסוגל בכלל לחוש את המידה שבה עצם אלימותך מונעת אפילו התחלה של נסיון לדיון ומחקר אמיתי

גור42

New member
צחוק הגורל, זה שהמטאפורות שלך פי אלף יותר אלימות ולוחמניות

תקשיב לעצמך: "כל האוטיסטים כמוני" (חוץ, כמובן, מאלה שלא, אבל אותם אתה לא סופר ממטר, אז זה לא מהווה בעיה בעיניך). וספורט מעניין רק חארות, וכל היזמים קקות, וכולם חוץ מאראנה הקדוש הם אנשים רעים רעים מאוד מאוד.

תגיד מה שתגיד על המאסטרים של אומנויות הלחימה, אבל לפחות הם לא מפנים את המטאפורות האלימות שלהם כלפי אנשים אחרים. לפחות אצלם המאבק הוא פנימי, והאויב שיש להביס אותו זה השדים הפנימיים להם. ואתה יודע מה? עם כל השנאה והדיעות הקדומות שנוטפות מכל משפט שני שלך, לא היה מזיק לך ללמוד מהם דבר או שניים.

arana1

New member
ברור למה זה נראה לך כך

וכמו שהסברתי כל מה שנאמר עובר תרגום דרך הצליל הלוחמני שבאוזן שלך
הסברתי בדיוק למה כוונתי כשכתבתי ש"כל האוטיסטים כמוני" אלא שמרוב נימוס ורגישות פשוט לא טרחת להקשיב להסבר
אז אנסה שוב
למרות שאני לא מאמין שאתה מסוגל להבין
התכוונתי בזה שזו ההכללה שאני מייצר מתוך התנסותי וחיי ומחשבתי
שבשיחה ודיון על אוטיזם זה מה שיש לי לתרום
את איך אני מבין אוטיזם
ואיני מתייחס לכל פרט אוטיסטי כי איני מכיר כל פרט אוטיסטי אלא עושה בדיוק מה שכל אדם שמנסה לחוקר ולברר עניין עושה, וזה להציג הכללה מבוססת במידה כזאת או אחרת על הנתונים שהוא מכיר

המאסטרים של אמנויות הלחימה לא רק מפנים מטפורות הרבה יותר אלימות אלא גם מקדישים את כל החיים שלהם לאלימות
אולי מסוגננת
אולי פילוסופית
אבל עדיין אלימות
ככה זה, לפעמים יש לדברים גם מובן שהוא פשוט, מי שבועט וחוסם וחונק ומחפש דרכים להטעות את היריב ולבטלו ולהשביתו, עוסק באלימות, אולי הוא עושה את זה בנפרד מכעס ושנאה, כי הרבה יותר יעיל להפעיל אלימות כשאתה לא כועס ושונא, אבל עדיין, כשמו כן הוא, אמנות לחימה, לחימה זה דבר אלים, וכמו בכל התגובות שלך אתה פשוט מבלבל בצורה שאין בוטה ממנה בין הטוב והרע בזמן שאתה מתיימר להטיף לי מוסר

אין לי מה ללמוד מהם דבר כי איני מפעיל לעולם אלימות על אף אחד, וגם איני מעוניין בכך
גם אין לי מה ללמוד מאדם כמוך שמתבלבל בין מילים שמזהירות וכואבות את המידה שבה האלימות והשנאה והפחד שזור בחיים הנורמטביים לבין האלימות והשנאה עצמה
לדעתך, אם אפשר בכלל לקרוא למה שאתה מבטא כאן דעה, מי שמגנה אלימות ושנאה הוא בעצמו אלים ושונא
לדעתך, מי שלא מוכן להשלים עם דעות קדומות הוא בעצמו בעל דעות קדומות
לדעתי
דעתך חסרת משקל
אין לה משמעות בכלל
וזה בגלל שאתה, כמו כל האנשים הרדודים, בכלל לא מתייחס לתוכן אלא רק לצורה

גור42

New member
כה אמר הבן-אדם שהצהיר לפני כמה שבועות "אני שונא אותך"

ואת הודעתו האחרונה בשרשור הזה סיים ב"אתה, כמו כל האנשים הרדודים...".

ועכשיו בטח תגיד שזה בגלל שאינך סובלני לאלימות. כמה נוח וכמה קל, לתייג כל מי שדעתו לא מוצאת-חן בעיניך כ"אלים", ובכך בעצם לתרץ את חוסר הסובלנות שלך עצמך.

מה אני אגיד לך? ממש דוגמת מופת של אדם שוחר שלום.

אבל נראה לי שאני מתחיל עכשיו לחזור על עצמי, אז אולי כדאי שאדפוק וויילס ואומר "אני חושב שאעצור כאן".

arana1

New member
ממש מצחיק

אם אתה חושב שאדם אוהב זה בהכרח אדם שלא שונא אף אחד אז אתה אפילו יותר רדוד ממה שאני יכול לדמיין

כשאני מדבר על אלימות וכחנות איני מדבר (רק) על תחושותי האישיות אלא על תבניות(תפישה והתנהלות) שאפשר להראות ולהוכיח אותן

אגב
אחת מהן היא שאנשים אלימים תמיד חושבים חושבים שמי שלא אוהב את כולם ללא שום הבחנה הוא לא באמת שוחר שלום
לכן הנימוק המופרך והשטחי שלך מופיע גם בכל הוויכוחים בין השמאל לימין
שהימנים תמיד אומרים אם אתם כל כך אוהבים את כולם אז למה אתם לא אוהבים אותנו ?
לרדידות המחשבה
לחוסר האבחנה
לחוסר היכולת להכיר ולזהות ולכבד סלקטיביות
יש חלק מאוד "מכובד" בבסיס לאלימות ושתלטנות

גור42

New member
זה בסדר. זה ממש לא מפריע לי (רק מחזק את הדברים שאני אומר)

גור42

New member
תלוי באיזה ספורט. כדורגל, למשל, באמת נתפס ככה

באתלטיקה, לעומת זאת, הרוח הספורטיבית היא חלק ידוע ומוּכר בענף. אין אולימפיאדה שלא רואים בה רץ שעוזר ל"יריב" שלו בדרך כלשהי. כי אף אצן לא רוצה לזכות במדליית זהב רק בגלל שיריבו העיקרי נתקל באבן ומעד או משהו. לא בשביל זה הבן-אדם משקיע שנים של אימונים, וממילא התחרות האמיתית של האתלט היא תמיד עם השעון.

בכל מקרה, כמובן שאין ספורט שבו הפער בין האמונה המקובלת לבין המציאות הוא גדול יותר מאשר באומנויות הלחימה. וכאן דווקא האולימפיאדות והתחרויות הרשמיות רק מוסיפות לרושם המוטעה, בגלל הנופך התחרותי שלהם.

arana1

New member
רוח ספורטיבית מעניינת לי אתה יודע את מה

זה שאנשים יודעים לשתף פעולה על רקע וקרקע תחרותית זה חלק מהזוועה
אותך זה מרשים
אותי זה מחליא

כן, אנשים רוצים לנצח באמת, להראות שהם באמת הכי טובים בעולם ובתנאים שווים, יש לך מזל שאתה לא שומע כמה דפוק זה נשמע
כל החברה חולה בדיוק בגלל הסנטימנט הבזוי הזה
מזלנו
שהחברה הולכת ומתפתחת מהחזירות הזאת לראייה הרבה יותר עמוקה
זאת שמבוססת על שיתוף פעולה המבוסס על מצע אמיתי
זו שחשופה וחופשת ליופי האין סופי של טבעה ההדדי של המציאות

נכון שבאמנויות לחימה יש מקום ליותר פילוסופיה בתנועה
עדיין
לדעתי ולתחושתי
הן לא נוגעות בעומק הפילוסופי של הקשר בין תנועה לכוונה למילה שנחווה אינטואטיבי אצל מה שמהותי באוטיזם

גור42

New member
סליחה, אבל מה בדיוק "דפוק" בלרצות להיות כי טוב שאתה יכול?

בלי ה"סנטימנט הבזוי" הזה, היינו חיים עד היום במערות.

מה שכן "דפוק" בתפיסה המקובלת, זה כמה דברים:

1. העובדה ש-99% מהאנשים נותנים לאיזשהו סטנדרט חיצוני ושרירותי לקבוע עבורם מה נחשב "הכי טוב".
2. חוסר היכולת של אנשים רבים להבדיל בין הישגיו היבשים של אדם לבין ערכו האנושי.
3. הנטייה שיש לאנשים מסויימים לכפות על אחרים את האתגרים שלהם, וחוסר הבנה בסיסי שההשתתפות בכל סוג של "תחרות" צריך להיות מבחירה.
4. חוסר היכולת להבדיל בין הרצון "לממש את הפוטנציאל שלי עד הסוף" לבין הרצון "להראות לכולם כמה שאני גבר".

הישגיות בריאה לא תלויה באישור של אנשים אחרים, בתארים, בפרסים או במדליות. הישגיות בריאה מבוססת על שיפור עצמי, והתחרות היחידה שאמורה להיות לך היא עם עצמך.

לצערי הרב, רוב האנשים לא מבינים את זה. אבל זו בעיה של רוב האנשים, ולא בעיה בקונספט עצמו.

arana1

New member
שום דבר

אלא שלהיות הכי טוב זה לא להיות הכי טוב ממישהו אחר
בדיוק להפך
להיות הכי טוב זה להיות הכי טוב למען מישהו אחר
ואם כולם היו חושבים כמוך שלהיות הכי טוב זה לנצח מישהו אז לא רק שהיינו עדיין במערות אלא שאף אחד מאתנו לא היה שורד
למזלנו
לפחות חלק מהאנשים
יודעים טוב ממך
שיש בחיים דברים יותר טובים ויותר ערכיים מאשר להתחרות באחר
שלהיות טוב באמת זה לא להיות טוב מהאחר
אלא פשוט להיות טוב
שאנשים שחיים על השוואות זה אנשים שלא שווים כלום

אם היית מבין זאת היית מבין שהישגים אמיתיים אינם יבשים ולכן גם לא מופרדים מערכו של האדם

אין קשר בין מימוש פוטנציאל לבין תחרות
אלא אם אתה מגביל את עצמך לעיסוק באלימות

אתה אומר שאדם הישגי פשוט אמור לרצות לרוץ כל הזמן יותר מהר מעצמו ולהסתפק בזה ?
איכשהו זה נראה לי מגוחך ואין לי ספק זה לא מקרי שאין הרבה אנשים כאלה

החברה, בגלל שהיא מושחתת אלימה וטיפשית, מתגמלת אנשים תחרותיים, פסיכוטים, דפוקים להחריד, בסכומים שהיו יכולים להציל את כל הילדים מאפריקה רק בגלל שגם הצופים מבקשים לעצמם הזדהות ופורקן דרך נצחון של מישהו על מישהו
בעיני זה לא מעורר הערכה בכלל
להפך
בעיני זה מבחיל
אז אתה תתלונן על המטפורות האלימות שלי כי הן מפריעות לקדש מהלך עניינים שבו בניית אצטדיון שבו הגלדיאטורים טובחים אחד את השני על מנת להסיח את דעתו של ההמון מהמלך שעושה בהם מעשים מגונים
אלא שאדם הגון היה יודע שלא הביקורת שלי אלימה אלא המעשה שאותו אני מבקר הוא האלים

תחרות זה דבר רע
שיתוף פעולה זה דבר טוב
יום אחד אפילו המין האנושי ילמד את האמת הכל כך פשוטה הזאת
הקונספט עצמו רע

אתה נשמע בדיוק כמו האנשים שאומרים שקפיטליזם זה בעצם לא דבר רע אלא שפשוט לא מיישמים אותו כהלכה
אז יש לי חדשות בשבילך
קפיטליזם זה דבר רע מעצם מהותו וצורתו

ענתנוי

New member
למה?

סיפור החיים שלי יעזור לך להחליט אם להתייחס אלי ברצינות?....

למעלה